- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti78
őstag
A 2001-es 2.3 s60-ban hagyományos, vagy változó geometriás turbo van?
-
person
senior tag
Én nem próbálom ki, 150 felett már sajnálom.
Jó, benne van az is, hogy mögöttem két gyerek, főként miattuk is vettem, nem versenyezni.Klímához, én nem veszem észre fogyasztásban, mondjuk csak minimálisan hűtök de ha utazunk akkor folyamatosan.
(#7834) ttower: Hol adtak 500-550-es ajánlatot full felújításra? Van padjuk? Szeleptömb új lesz vagy felújított/felújítják?
-
Rivaul
addikt
Eléggé megugrott a fogyasztásom. 8,4-ről 9,2-re. A klímára gyanakszom. 23-fokra van beállítva és azért egy 2.4 motornál erősnek gondolom a majd egy litert. Viszont mint ha nem lenne olyan jó a klíma hűtése. Tervben van hogy töltetem de érdekel hogy ha kevés a közeg benne akkor jobban is dolgozik és így növelheti a fogyasztást is ennyire? Gyanítom hogy a válasz igen, de megkérdezlek titeket is mielőtt jobban elkezdeném boncolni az autót. Am én voltam a hülye mert 2 hónapja ózonnal és habbal, meg új pollennel takaríttattam ki, csak eszembe nem jutott hogy a töltést is nézessem
-
haxxika
senior tag
Eddig csak akkor kapcsoltam ki, amikor a szabad téren hóban ki akartam próbálni, hogy milyen csúszni. Ég és föld a kettő, nagyon jót tesz ha van. Nagyon sok embertől hallottam, hogy a kormányszög jeladó, reméljük megoldódik minél hamarabb. Vizes időben (ami most nehezen valószínű) próbálj esetleg áthajtani tócsán. Ha érzed, hogy az adott oldalon egyből visszavesz az autó, akkor megy, ha nem akkor hát nem..
-
Peti78
őstag
válasz
haxxika #7842 üzenetére
Biztos, hogy nem működik, vagy legalábbis nem úgy ahogy kellene. Így vettem, tehát tisztában voltam vele, hogy ebből lehet, hogy szerelő lesz. A szerelőm is jelezte amikor átnézte, és amikor vittem magyarosítani (ami nem sikerült mert 2001-es) akkor lefuttatták rajta amit kell, és jelezte a kiszolgálószemélyzet, hogy hibát talált. Kiütötték, de pár km múlva ismét elkezdett világítani. A kezdetekben néha eltűnt anélkül, hogy bármit csináltam volna. AZ információs panel balra lent írja is, hogy nézessem meg. A héten viszem egy helyi volvo szakihoz, meglátjuk mit olvas ki. Talán kormányszögjeladó, talán ez, talán az. Most voltam lent ráadtam a gyújtás, nyomtam hosszan, nyomtam 5x mert azt is olvastam, de nem történt változás. Kíváncsi vagyok, mibe fog kerülni. Igaz,eddig nem hiányzott, nem éreztem, hogy labilis lenne az autó, de a hibakód az hibakód.
-
haxxika
senior tag
Sportosabb indulásnál nekem is megkapar, ebből nincs gond, akkor van ha érzed, hogy a kanyarban csúszol kifele, vagy nem úgy fog mint kéne. Hosszan kinyomni próbáltad? Kell 2-3 mp mire kikapcsolja magát. Utána indítsd be, hogy mit ír. Egy hibakódozást azért lehet jólenne emiatt.
-
Peti78
őstag
válasz
haxxika #7840 üzenetére
Nem biztos, hogy érthetően fogalmaztam. A műszerfalon folyamatosan világít a csúszós kis narancssárga autó, és a gombja is folyamatosan világít.
Akkor ez most hiba, azaz nem működik, vagy az a hiba, hogy működik, de világít? A múltkor nedves úton sportos indulásnál pörgött az első kerék, ebből gondolom, hogy nem működik, mert a kipörgésgátló a menestabilizátor része. Vagy rosszul tudom? -
Peti78
őstag
Ha a menestabilizátor visszajelez a műszerfalon, és a gomb világít, akkor működik, vagy sem?
-
ttower
aktív tag
200-nál az enyém 4000-4100 körül szokott pörögni.
Más: HU-650-es fejhez mi az ajánlott kit amivel lesz usb (és esetleg bluetooth is)? Illetve ezek mennyire kompatiblisek a beépített telefonnal? (beépíŧett telefon és pl bluetooth navi összeveszik e ha egyszerre akarnak beszélni)
-
Rivaul
addikt
Nem néztem mennyit de nem erőlködött igazán. Itt van egy 25km-es új útszakasz, kicsit dimbes dombos de elég egyenes. Nem is túl forgalmas de néha traktorok meg ilyenek mennek rajta. A "városból" kiérve pont a munkások hazajövetele időben állt a seggembe egy Kuga. Megkerülni nem tudott mert soha nem volt akkora hely, én meg a 90 úton ált 110-120 között megyek, sztem az korrekt. De ez csak tolt mint a barom. Elegem lett és hát elkezdtem elengedni. Úgy éreztem nem azért állt le a tempó mert elfogyott volna az autó hanem mert le van szabályozva. Ami érdekes hogy érezni az elektronikát, mindent figyel és nagyon stabilra vált a tempóhoz és méretéhez képest. Nem szándékozom ennyivel menni de ha egyszer sor kerül rá akkor megnézem mit pörög
A Kuga mindenesetre 180-tól szépen lekopott és többet utol sem ért. Majd próbálgatom akkor a manuált.
-
person
senior tag
Én is agyaltam rajt (chip), de a váltó miatt soha nem fogok belemenni, max mint optimalizálás.
Manuálba csak felfelé kell váltani, visszateszi ha lassulsz.
Álló helyből soha nem taposom, ha háromba felkapcsolt kihúzom manuálba és ha már zárt a lockup lehet taposni és feljebb löködni. Azért volt, hogy letapostam álló helyzetben is, meg tud az indulni de ha kicsit is óvatoskodsz akkor tény, hogy lomha. Városon kívül szinte mindig manuál, vissza ne rakja ha letaposom, felesleges.200-nál mennyit forgott?
-
Rivaul
addikt
Köszönöm a tapasztalatot. Egyszer próbáltam a manuál módot de annyira nem esik kézre a fel-le kapcsolgatás a szokásos H-alak helyett hogy csak bénáztam. Azóta hagyom hagy csinálja ő
Elég sokat megyek az az igazság, kb évi 30-40ekm így akkor nem éri meg a váltót nyírnom még jobban a teljesítménnyel.
Remélem is hogy ennyiért a teljes váltó rendben van mert én nem fizetnék ki mostanság ennyit. Bár az injektorok is fel vannak számozva így az is biztos generálozott, a fékek új gyáriak voltak alatta mikor megvettem. Szóval ha minden jól megy akkor valaki gatyáját már leszedte előttem
-
ttower
aktív tag
Az én V70 D5-öm (2006 februári) 163-ról lett felhúzva 185ló/400nm-re és eddig rendben van a gép. Ami inkább problémás, hogy a geartronicos motorok 350nm-re szoktak korlátozva lenni mert kb annyit bír hosszútávon a váltó. Az enyémben most van 286e km és megy full váltó generálra mert a 3-4 közötti váltás már ránt ha sokat hajtom egymás után (300e körül ez akár normális kopás is lehet). Ha nem mész sokat nagy tempóval és/vagy megpakolva, akkor szerintem nem feltétlen éri meg a módosítás. Bár még olyat sem hallottam, hogy valaki a plusz teljesítmény miatt adta volna vissza a kocsiját
Ugrási időre nekem ami bevált az előzés előtt váltó manuál módba, egyet vissza és akkor kvázi azonnal ugrik.Szerk: 600-ból full felújításnak ki kellene jönnie. Nekem 500-550 ajánlatot mondtak az egészre.
-
Rivaul
addikt
-
Dákónvágó
csendes tag
Üdv!
A problémám a következő amivel ide fordulok hátha lesz megoldás... Adott egy 2003-mas évjáratú S60 amihez sajnos csak 1 gyári kulcsom van . Azt szeretném megtudni, hogy kihez fordulhatok segítségért pótkulcs ügyben. Nem fontos a gyári távirányítós, csak annyi kéne, hogy ha valami baj adódik az eredeti kulccsal legyen mivel kinyitnom és beindítanom. Valamint a levehető vonóhorognak pedig eggyetlen kulcsa sincs így ott a zárhoz kéne csináltassak valami kulcs szerűt ha lehetséges vagy nem tudom mit lehet tenni mert így nem tudom leszedni sem. -
FeRRaR1
őstag
Az a baj ezzel, hogy a motor tuningja nem javítana az egy turbó miatti viszonylag nagy késleltetésen, mire felpörög, erre még rá tesz egy lapáttal az inkább kényelemre mint gyorsaságra hangolt váltó is. Pl adott két XC90 D5, az egyik egy turbós 185 lovas alapból, de rajta van a polestar szoftver, így 215 paci talán. A gyárilag két turbós 205 lovas XC akkor is sokkal élénkebbek érződik. Alap 185 < tuning 185 < alap 205 két turbó < tuning 2 turbó.
Persze jobban fog menni, de a késleltetésen nem sokat változtat, ahhoz már mélyebben bele kéne túrni szoftveresen a motorvezérlőbe + váltóba, és úgy sem tudnál sokat nyerni.
Nekem 2 hatos geartronic van most, az S80 úgy működik mint egy gondolat olvasó, mikor vettem szoftveresen kitörölt mindent belőle az emberem, így az alapoktól tanult hozzám, néha azt hiszem gondolat olvasást is tud
-
Rivaul
addikt
Nem tudom hogy mekkora motorhoz van még ez a váltó (igen ötös geartronic). Bár erre már rálocsoltak 600eft-ot az eladó állítása szerint. Ritkán használom ki az autót. Pályán is 127 tempomat és erre felénk nem igazán van forgalom sem. Viszont van hogy kihoz valaki pofátlan a sodromból és akkor otthagyom. Ami igazán zavar az hogy ha hirtelen kell megindulni akkor gondolkodunk rendesen. Ezen javítanék. A többivel elégedett vagyok. minden autómhoz néztem a chipet de soha nem szántam rá magam. Lehet soha nem is fogom
-
aero.
veterán
Ha az erősebbikben is ugyanaz a váltó van akkor én úgy volnék vele miért ne? Gondolom ez az 5 sebességes, ami nem annyira tartós, mint a 6-os, de megfelelő karbantartással elmegy az még bőven. Én sosem arra használtam a tuningot, hogy lenyomjak vele valakit, előzéskor, esetleg ha kiakarsz lőni valahonnan akkor nagyon jó.
-
Rivaul
addikt
És mit gondoltok az automata váltóról? Az hogy bírja? Nekem az ajánlattevő azt írta hogy a geartronic hozzá tanul de tartósság terén nem tudom hogy mennyire szeretné. A D5-be gondolom bőven van tartalék mert nem véletlen hogy ennyiket elfutnak de a váltó sem két forint ha bexarik. Nekem a hirtelen megindulás ami zavaró egyedül mert az elég lomha. Ha elkapta a gépszíjat akkor már megy mint a barom. Ami most ellenfele a pályán az sztem 215 paci után is az lesz. Gondolom én. Bár múlt héten egy új Kuga gondolta hogy ő az erősebb. 200-nál elfogyott. Lehet +50 pacival könnyebb lett volna otthagyni. Elgondolkodtató
-
Peti78
őstag
Az enyém most lépte át a 400-at, az autokorbel adatai alapján az a 70 Nm nem kevés. Talán nem is ez vinne a chipelés felé, hanem a kiegyensúlyozottabb teljesítményleadás. A felhasználók szerint pörgősebb az autó minden fokozatban és fordulatszámon.
-
Rivaul
addikt
Én is néztem chipeléseket. Nem mint ha a 163 paci nem lenne elég bármire de mikor láttam hogy 215-ig fel lehet húzni azért felszökött a vérnyomásom. Csak én is félek hogy 2003-as autó 260ekm és az automata nem biztos hogy díjazná az ekkora teljesítménynövekedést. Szóval kihagyom, de azért tetszene.
-
Peti78
őstag
Tehát 2001-es a kocsi, és ez korai évjáratnak számít. AZ első két fokozatban lévő szabályozás nem zavar, kihagyom a lámpás pöcsméregető indulásokat. Mondjuk, van vonzó dolog a chiptuningban, csak nem tudom... nem fiatal az autó, nem akarom szétrugni
-
Tóth Thamás
csendes tag
-
Rivaul
addikt
válasz
Tóth Thamás #7820 üzenetére
Megelőztél a javítással
-
Tóth Thamás
csendes tag
Ilyent valaki tud valahonnan teljessen el van rehülve mind két volvon-kon!
-
Tóth Thamás
csendes tag
Üdv!Az előbbi hozzászóláshokhoz!A családban 2 volvo is van!Volvo v70 2003 automata d5 és Volvo s80 2004 automata d5!Mi inkább kis utakra használjuk olyan 10-40 km közti távolságokra!Minkettőnél elő szokott fordulni hogy gyorsításnál kiírja a motor szerviz szükséges és letiltja a motort csak lassan ill. kevésbé lehet velük gyorsítani!Ilyenkor a szerelő ajánlása hogy hogy hosszú távra vinni kicsit meghajtani és jó lesz!Bár nekünk ha leállítjuk akkor újraindításnál eltünik a hiba!Évente egyszer hosszútáv 150-160-nal és egy évig nincs baj velük!
-
ffodi
veterán
Az az igazság, hogy ilyen jellegű hiba sok mindentől lehet...pár dolog, ami okozhatja a problémát (s60 d5):
- Hibás/koszos légtömegmérő
- Részecskeszűrő hiba
- Örvényszelep mozgatókar leesett
- Turbóhiba
- Turbócső tömítés szakadt és/vagy félig-meddig lecsúszott turbócső
- Szivárgás a turbónál/intercoolernél
- és amit még kihagytam...Nézz körül a motortérben, háta látsz valami furcsaságot.
-
lolal
senior tag
Üdv újra , múltkori szerelős kaland után jött a meglepetés. Elindultunk balatonra a géppel. Eleve kiírta hogy motorrendszer szervíz szükséges ( mert H Viktorék képesek voltak így oda adni és baszni rá 3 hétig ) . Nos a probléma a következő , az auto 3 ezres fordulatnál letilt. Nem megy följebb. A részecskeszűrőt most takarították ki (elviekben) (de egy szavát sem hiszem el ennek a féregnek) , de gyakorlatilag sem ír semmit rá a fedélzeti computer hogy baja lenne a szűrőnek. Kérdésem a következő. Az erőtlenség abból akad hogy hibát ír (motorrendszer szerviz szükséges) és a rendszer tiltja , vagy pedig szarul takarították a szűrőt és ezért nem megy. Esetleg valami más a hiba forrása.
-
törölt tag
válasz
rbalint88 #7814 üzenetére
Ezek a HU és SC rádiókhoz valók. Van gyári megoldás, 200 Euro...
haxxika
Még nincs itthon az autó, így csupán találgatok, mivel nehéz eligazodni a felszereltségben. Szalonautóként kezdte, így bármi előfordulhat. Van ülésfűtés, behajtható külső tükör, sőt, a ritka HomeLink is, tehát nagy valószínűséggel nem Kinetic.
Kétféle audio létezik, High Performance, vagy Premium Sound. Gondolom, az utóbbi a fejlettebb. Nagyon szűkszavú a manual ezt illetően. -
FeRRaR1
őstag
Kézifék pofáit és rugóit cseréltük pár hete az XC-n mert nem atom fizika, csak sokáig tart, ezért a szerelőm mondott rá 120 fontot, mikor a gyári Volvo alkatrészek 30-ba kerültek... Inkább neki álltunk, megcsináltuk, utána maxra tekertem az állítót is, jobb lett de nem estem hanyatt, lejtőn már megfogja üresben, de ha D-ben van még ugyan úgy elgurul, és ami furcsa hogy hátra menetbe még ha gázt adok se mozdul meg. Valamit még kell hekkerkednem vele, mert a bovden állító koppon van, pedig még kéne rajta egy fél centit húzni hogy igazán patent legyen, ne tudjam teljesen lenyomni, ha nem álljon meg és fogjon be tökéltessen pár kattanással a vége előtt, bár csak meredek helyen való parkolásnál használom, de azért legyen már teljesen jó.
Így én is 150 helyett 30-ból megúsztam, gyári Volvo minden, csak rá ment 4 doboz guinness meg két ember 3 órája
és még nem tökéletes
-
Rivaul
addikt
válasz
FeRRaR1 #7804 üzenetére
Széthúzható féltengellyel már engem is rántottak be komplettre az első autómnál
Meg volt hogy komplett munkahengert és féket akartak cserélni egy szivárgó légtelenítő csavar miatt, mert hogy az egybe van. Egy pajszeren 8-as kulcs érdekes módon kiszedte fél perc alatt, csak kicsit be volt rohadva. Ez 2 külön szerelő volt. utána a harmadikba futóművem túl állították és beleért a dobba kanyarba. Negyedik alkalom nem volt már sehol. Műszakin kívül 7 éve nem látta szerelő az autóim az xc lézeres futóművezését kivéve. Igaz hogy rengeteget szívtam 1-1 szerelésnél és sokba vannak a szerszámaim de rémálmomba kelljen max szerelőhöz mennem.
Fél éve próbáltam meg, egy eddig nem látott szerelőt hogy féltengely gumiharangom cseréljenek a Roveren, mondom 1500ft-os tétel ne én szívjak. A 13e ajánlatnál viszont letérdeltem kb. Mondom lófaxt és jártam vele úgy míg nem volt időm. Persze 2 hónap alatt sikerült be is törnöm egy erősebb kanyarba de másnap új! csuklóval és gumiharanggal kicseréltem otthon 6500ft végösszeggel. Oké, szívtam vele és haza kellett húzni a törés miatt 10km-et de egy új csukló van az autóba haranggal az ajánlat feléből...
-
-
FeRRaR1
őstag
Akkor már kitálalok én is, és kezdem a fekete levessel. Magyarország - környék legajánlottabb szervize, váltó olaj cserét annak idején nem megfelelően csinálták az S80-on, többi dolog hibátlan, nagyon nagy szerviz is volt, fékek, vezérlés, vízpumpa, összes olaj, szűrő, klíma stb... Talán hozzájuk mennék vissza Kadarkútiak. Másik kaposvári szerelő, Kaposvár Maros Utca, most cseréltek ABS gyűrűt fater jobb elsőjén az XC-n természetesen féltengellyel együtt, mert csak is úgy lehet (mint később az Angol szerelőm felhomályosította fatert, maga a gyűrű filléres tétel, és természetesen van célszerszáma csak gyűrű cseréhez) így most a jó gyári helyett új utángyártott van az egyik oldalon, hát nem volt őszinte fater mosolya mikor fordítottam neki... Ugyan itt nem húzták meg a kerék csavarokat, és másnap kettőt elhagyott fater, mire úgy rázott a kocsi hogy megállt, kellet hozzá vennie új szett csavart, szerelő szerint este próbálták ellopni a felniket ezért lehetett, aham, persze csavarokat azért kifizette miközben az igazát bizonygatta. Szintén nem szólt egy olaj szórásról a motor tetején amitől szét volt csúszva a szívócső állító mechanika. Angol szerelőm csinálta meg a szórást és a mechanikát is.
Kaposvár, a korábban ajánlott szerelőnk mostanában nem szeret olyan munkát elvállalni, amihez bontani kell, vagy koszolós, szívatós, inkább kifogásokat keres. Szintén Ő több olajat tett 2x is a D5 C30-ba és a D5 XC 90-be is, majd megeszi címmel, hát nem, sőt a regenerálás és városi utak miatt több lett benne, ki is írta a hibakódot, le kellet szívni nem is keveset. A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.
Szintén Kaposvár, Nyár Utca melletti gyár telep. Ő igazi profi, viszont "csak" elektromos szakember. Nem ritkán a márka szervizek hozzá viszik a kocsikat ha elakadnak valamivel, tele az udvara Audi, Mercedesekkel, nagyon jó szakember, program sorokba nyúl bele, olyan mélyen ahogy a dolog kívánja, szereti élvezi, ért hozzá. Viszont nyilván itt is van fekete leves, nem egyszerű ember, nehezen elérhető, a határidőt nem ismeri, akinek van türelme hozzá az jól járhat vele.
Budapesten a Zay utcában csak egyszer voltam, amiért mentem azt nem csinálták meg, viszont adtak egy olyan árajánlatot szintén a szívócső hossz állítóra hogy dobtam egy hátast, kb fél motor csere. Mert meg kell bontani, az állító mechanika, tömítések, pillangószelepsor, meg ki kell szedni a porlasztókat amik lehet nem fognak kijönni és akkor csere (csak ez a tétel 670.000,-) a többit a képzelő erőtökre bízom. Mindezt úgy hogy előtte mentem hiba nélkül 3000 kilométert, és most sem volt hiba, csak a tárolóba találtak valamit. Csak az akciós 30 ft-os szoftver frissítést kértem, ami után nem nyíltak másnap a tükrök, így felhívtam őket hogy tegnap ott voltam szoftverfrissítésen és azóta nem működnek. Kb kikérték maguknak hogy akciós ajándék volt, és állítsam át a menübe, mert ez tőlük független hiba. Mondtam hogy már 20x átállítottam, nem működik. Akkor állítsam kikapcsoltra, vegyem ki az akksit, majd vissza, nyissam zárjam 2x majd állítsam bekapcsoltra, és nyissam zárjam 2x. Ez megoldotta, de a stílusuktól padlót fogtam. Tavalyról még van infóm hogy futott az autó szépen bármi hiba nélkül 3-4 évvel az ajánlatuk után...
Anglia: Itt nagyon nagy a választék, mehetsz a legolcsóbb pakisztánihoz, vagy a csúcs privát szervizekhez, ahova Bentleykkel járnak, ezek között van félúton a márka szerviz, és a biztosító szerelő furgonja, ami itt nagyon gyakori. Na most idén úgy hoztam el az XC-t a márka szervizből, hogy 5,8 L olajat tettek bele ami pont jó ha D5, de kevésbé ha V8 mert az 6,7 L, szóval 5 perc után kiírta hogy alacsony olaj szint, persze záráskor hoztam el, így nem tudtam vissza menni, hazafele vettem bele még és belement 1,1 L... Énekelgettem is magamban hogy szép az élet. Munkalapon az szerepel hogy hibátlan a kocsi, minden tökéletes. Gratuláltak is hozzá én viszont nagyon benzin szagúnak éreztem a kiput bemelegedve is, mondom nézzünk rá a gyertyákra (amit tőlük is kértem) Az első négy henger könnyen elérhető. Beszéljen egy kép helyettem :
Így néz ki egy gyári 11 éves gyertya, hurrá, cseréltük mind a 8-at. Majd ránéztünk a fékekre. Arról most nincs képem, de egy lehelet és a szent lélek választotta el a ferrodolt és a fém lemezt egymástól... Az is csere tárcsák + betétek, nemrég dobtam is róla képet ide story nélkül, itt is van egy zacskóba a gyertyák, fék pofák, meg tökéletesen átment az összes Volvo teszten úgy hogy a kézifék nem működött stb... Úgy hogy a napokba bebattyogok a zacsimmal, és sűrű anyázások közepette le fogom mondani az összes szerviz csomagomat náluk. Viszont van egy vezető szerelőjük, aki privátba dolgozik, és pont fel is mondott, hozzám ő jár, szívvel lélekkel dolgozik, fél áron hozzájuk képest, imádom, bármit megcsinál, van műhelye és furgonja is, és olyan szerszám készletei hogy lehidaltam, mindent tökéletesen úgy csinál, ahogy elő van írva, soha nem gányol (ezt a Volvo szervizben elvárták tőle sokszor) házhoz is jön, mondok egy példát, S80-on cserélt tárcsákat betéteket, egyik tárcsa tartó csavar bele volt szakadva az agyba, kifúrta és újra menetezte. Több mint egy óra volt, de nem kért érte felárat, ő nem hagyja így, és nem rézpasztát, hanem speckó fékre való dolgokat használ mindenhova. Szereti, élvezi, annyira jól csinál mindent hogy kérnem sem kell, mert bőven megüti, de általában meghaladja az elképzeléseimet. Csak benne bízok, Ő kb az utolsó reményem, már fater is vele szereltet ha itt van. Az összes folyadék cseréjét úgy csinálja ahogy kell, a hűtőt vákuummal a féket túlnyomással, mindent átöblít mielőtt feltölt, eszméletlen, márkaszervizben nem így csinálták, csak lejön ami lejön, rámegy ami ráfér oszt jó lesz az"
-
haxxika
senior tag
Az előző kommentem felbuzdulva én is leírom az én tapasztalatomat a másik ajánlott szerelőről, Nagy Zoliról.
Múltkor leírtam, hogy elviszem Diósdra az autót hozzá, kapjon egy kis törődést, hogy a horvát nyaralásunkból ne lehessen baj.
Előzetesen bevittem felmérni, kalkulálni, hogy mennyi lesz majd kb a költség, nézzük át. Átnézte a dolgokat, amit felírtunk az a hátsó stabilizátort kicsit meghúzni mert nagyon kopogott, hátsó fékgarnitúra csere mert már tropán volt, és egy olajcsere. Mondtam neki, hogy 10.000-el ezelőtt megvolt a komplett olajcsere minden szűrővel, mondta hogy akkor csak olaj lesz, a szűrő a kövi 10-nél, ok. Ezen felül még jött egy fényszóró ablaktörlő pár. Árban összeadtunk, szoroztunk, kiszámolta, hogy nagyon max 80-ból megáll.
Elvittem a következő héten, mert csak úgy tudott ráérni, 6 napig volt ott az autó. 2 naponta érdeklődtem az állapotról, mi haladt, mi nem, marad-e az összeg. Szombat este volt utolsó kérdésem, hogy biztosan elég lesz-e a 80, biztosított róla, hogy igen.
Másnap este kaptam az üzenetet messengeren, miszerint cserélt még ezt meg ezt meg ezt meg ezt (előzetes tájékoztatás nélkül) és 116 lett a számla (+36k, majdnem a felével több), mert hogy rossz munkalapot nézett (munkalapot lefényképeztem, árak melléírva). Ekkor gondoltam, hogy többet ide nem jövök, inkorrekt hozzáállás miatt. Mondtam, hogy jelen pillanatban 80-am van, azt odaadom, de az autót elvinném mert másnap indulás van horvátba. Elhoztam, működik minden, de úgy érzem mégis picit át lettem verve... Megbeszéltük, hogy a maradék pénzt később rendezzük, de azóta is áll a dolog.
Szerintem maradok a múltkori megmentő szerelőnél Kistarcsán, aki kihúzott a bajból miután kiszakadt a 3. hengerből a porlasztócsúcs és 20 ezer Ft-ból ez a történet is megállt. -
Rivaul
addikt
Facebookon is estek már neki hasonló leírással és nem egyedüliként tette ezt a posztoló anno. Ott még az is felmerült hogy el nem végzett javítások is ki lettek számlázva. Természetesen a VDASH Hungary mellé állt, akik meg szerintem egy lehúzós banda... Az ilyenek miatt nem hordom szerelőkhöz az autóim. Sokat aggódok is hogy olyanba ne fussak amit én nem tudok megoldani, mert akkor bajban lennék hova mehetek.
-
lolal
senior tag
Mindenkinek a figyelmébe ajánlanám, velem / velünk megtörtént eset. !
Wrcviktor Műhely
Budapest, Margit u. 119 soha ne menjetek ide.Nagyon béketűrő és barátságos embernek tartom magam, akit tényleg nehéz felbőszíteni. Pláne, hogy a világhálón ilyesmiket írjak. De ez a helyzet egyszerűen méltatlan hozzám/hozzánk és az autónkhoz. Ezért is írom le a saját tapasztalataimat.
A műhelyről : Koszos, olajos, retkes, minden úszik az olajsárban. Ráadásként bent dohányoznak a műhelyben, ami szépen érződik az autón. Árad belőle a cigiszag. Az egész összképe egy tanyasi lada sufnituningos gánymesteréhez hasonló. Az autók állapotára egyáltalán nem figyelnek. A miénk is csupa karccal és leverődéssel távozott , minek után ezt szóvá is tettük ,hogy nem így adtuk oda , kifogások és mellébeszélések tömkelegét kaptuk. Azt már nem is tárgyalom külön, hogy a bézs színű bőrkárpit össze vissza volt kenve olajfoltokkal , amit természetesen nem takarítottak ki. Biztos itthon került bele az is...
Magáról H.Viktorról(aki vezeti ezt a koszfészket): Eleinte egy hozzá értő szakembernek tűnt, azonban utána jött a fekete leves. Az autót 3x szervizelte , de egyszer sem sikerült elkészülnie határidőre. Állandóan mellébeszélt, magyarázkodott mind élőben, mind a telefonban. Legutolsó szerviznél a problémát sem sikerült teljesen elhárítania , mindenféle kreált kifogással. 3 hetet ! Nem vicc, 3 hetet állt ott az autó és nem sikerült semmit csinálnia rajta. Ahogyan odavittük úgy állt a gépjármű egy fa alatt heteken keresztül. Utolsó nap mondván tessék lássék alapon csináltak vele valamit , de így is hibakóddal lett elhozva az autó. Erre föl ismét kifogások és mellékszövegek hallgatóbizottságai lehettünk. Az árképzésnél mindig eljátszotta, hogy ő nagyon olcsójános és jó fej, de a valóságot ezt korántsem fedi le....
Összességében: Pocsék körülmények , sufnituningos "hangulat" , büdös cigiszag (már akit zavar) , igénytelen Volvo-hoz és ehez a prémium márkához nem illő szerviz (ezek után, még egy opel f astrát sem hoznék ide) egy mellédumáló , nem egyenes, trehány szerelő. Senkinek nem ajánlom , kerüljétek messziről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest