- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
Akkor már kitálalok én is, és kezdem a fekete levessel. Magyarország - környék legajánlottabb szervize, váltó olaj cserét annak idején nem megfelelően csinálták az S80-on, többi dolog hibátlan, nagyon nagy szerviz is volt, fékek, vezérlés, vízpumpa, összes olaj, szűrő, klíma stb... Talán hozzájuk mennék vissza Kadarkútiak. Másik kaposvári szerelő, Kaposvár Maros Utca, most cseréltek ABS gyűrűt fater jobb elsőjén az XC-n természetesen féltengellyel együtt, mert csak is úgy lehet (mint később az Angol szerelőm felhomályosította fatert, maga a gyűrű filléres tétel, és természetesen van célszerszáma csak gyűrű cseréhez) így most a jó gyári helyett új utángyártott van az egyik oldalon, hát nem volt őszinte fater mosolya mikor fordítottam neki... Ugyan itt nem húzták meg a kerék csavarokat, és másnap kettőt elhagyott fater, mire úgy rázott a kocsi hogy megállt, kellet hozzá vennie új szett csavart, szerelő szerint este próbálták ellopni a felniket ezért lehetett, aham, persze csavarokat azért kifizette miközben az igazát bizonygatta. Szintén nem szólt egy olaj szórásról a motor tetején amitől szét volt csúszva a szívócső állító mechanika. Angol szerelőm csinálta meg a szórást és a mechanikát is.
Kaposvár, a korábban ajánlott szerelőnk mostanában nem szeret olyan munkát elvállalni, amihez bontani kell, vagy koszolós, szívatós, inkább kifogásokat keres. Szintén Ő több olajat tett 2x is a D5 C30-ba és a D5 XC 90-be is, majd megeszi címmel, hát nem, sőt a regenerálás és városi utak miatt több lett benne, ki is írta a hibakódot, le kellet szívni nem is keveset. A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.
Szintén Kaposvár, Nyár Utca melletti gyár telep. Ő igazi profi, viszont "csak" elektromos szakember. Nem ritkán a márka szervizek hozzá viszik a kocsikat ha elakadnak valamivel, tele az udvara Audi, Mercedesekkel, nagyon jó szakember, program sorokba nyúl bele, olyan mélyen ahogy a dolog kívánja, szereti élvezi, ért hozzá. Viszont nyilván itt is van fekete leves, nem egyszerű ember, nehezen elérhető, a határidőt nem ismeri, akinek van türelme hozzá az jól járhat vele.
Budapesten a Zay utcában csak egyszer voltam, amiért mentem azt nem csinálták meg, viszont adtak egy olyan árajánlatot szintén a szívócső hossz állítóra hogy dobtam egy hátast, kb fél motor csere. Mert meg kell bontani, az állító mechanika, tömítések, pillangószelepsor, meg ki kell szedni a porlasztókat amik lehet nem fognak kijönni és akkor csere (csak ez a tétel 670.000,-) a többit a képzelő erőtökre bízom. Mindezt úgy hogy előtte mentem hiba nélkül 3000 kilométert, és most sem volt hiba, csak a tárolóba találtak valamit. Csak az akciós 30 ft-os szoftver frissítést kértem, ami után nem nyíltak másnap a tükrök, így felhívtam őket hogy tegnap ott voltam szoftverfrissítésen és azóta nem működnek. Kb kikérték maguknak hogy akciós ajándék volt, és állítsam át a menübe, mert ez tőlük független hiba. Mondtam hogy már 20x átállítottam, nem működik. Akkor állítsam kikapcsoltra, vegyem ki az akksit, majd vissza, nyissam zárjam 2x majd állítsam bekapcsoltra, és nyissam zárjam 2x. Ez megoldotta, de a stílusuktól padlót fogtam. Tavalyról még van infóm hogy futott az autó szépen bármi hiba nélkül 3-4 évvel az ajánlatuk után...
Anglia: Itt nagyon nagy a választék, mehetsz a legolcsóbb pakisztánihoz, vagy a csúcs privát szervizekhez, ahova Bentleykkel járnak, ezek között van félúton a márka szerviz, és a biztosító szerelő furgonja, ami itt nagyon gyakori. Na most idén úgy hoztam el az XC-t a márka szervizből, hogy 5,8 L olajat tettek bele ami pont jó ha D5, de kevésbé ha V8 mert az 6,7 L, szóval 5 perc után kiírta hogy alacsony olaj szint, persze záráskor hoztam el, így nem tudtam vissza menni, hazafele vettem bele még és belement 1,1 L... Énekelgettem is magamban hogy szép az élet. Munkalapon az szerepel hogy hibátlan a kocsi, minden tökéletes. Gratuláltak is hozzá én viszont nagyon benzin szagúnak éreztem a kiput bemelegedve is, mondom nézzünk rá a gyertyákra (amit tőlük is kértem) Az első négy henger könnyen elérhető. Beszéljen egy kép helyettem :
Így néz ki egy gyári 11 éves gyertya, hurrá, cseréltük mind a 8-at. Majd ránéztünk a fékekre. Arról most nincs képem, de egy lehelet és a szent lélek választotta el a ferrodolt és a fém lemezt egymástól... Az is csere tárcsák + betétek, nemrég dobtam is róla képet ide story nélkül, itt is van egy zacskóba a gyertyák, fék pofák, meg tökéletesen átment az összes Volvo teszten úgy hogy a kézifék nem működött stb... Úgy hogy a napokba bebattyogok a zacsimmal, és sűrű anyázások közepette le fogom mondani az összes szerviz csomagomat náluk. Viszont van egy vezető szerelőjük, aki privátba dolgozik, és pont fel is mondott, hozzám ő jár, szívvel lélekkel dolgozik, fél áron hozzájuk képest, imádom, bármit megcsinál, van műhelye és furgonja is, és olyan szerszám készletei hogy lehidaltam, mindent tökéletesen úgy csinál, ahogy elő van írva, soha nem gányol (ezt a Volvo szervizben elvárták tőle sokszor) házhoz is jön, mondok egy példát, S80-on cserélt tárcsákat betéteket, egyik tárcsa tartó csavar bele volt szakadva az agyba, kifúrta és újra menetezte. Több mint egy óra volt, de nem kért érte felárat, ő nem hagyja így, és nem rézpasztát, hanem speckó fékre való dolgokat használ mindenhova. Szereti, élvezi, annyira jól csinál mindent hogy kérnem sem kell, mert bőven megüti, de általában meghaladja az elképzeléseimet. Csak benne bízok, Ő kb az utolsó reményem, már fater is vele szereltet ha itt van. Az összes folyadék cseréjét úgy csinálja ahogy kell, a hűtőt vákuummal a féket túlnyomással, mindent átöblít mielőtt feltölt, eszméletlen, márkaszervizben nem így csinálták, csak lejön ami lejön, rámegy ami ráfér oszt jó lesz az"
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest