- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazsbence
senior tag
Ha nincs szem, csak látás problémád akkor optometristát keress. A multi vonalat én mondjuk elengedném, de belátásod szerint.
-
aDtG
tag
Sziasztok!
Szeretnék új szemüveget készíttetni, viszont Budapesten nem ismerek megbízható, hozzáértő orvost, aki meg tudná vizsgálni a szemem.
Tudtok valakit ajánlani? Vagy csak elég ha megnézem, hogy mikor van orvos mondjuk Pl. a Vision Expressbe és akkor megyek oda vizsgálatra?Köszönöm szépen!
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Napszemüveg lencséjét ugyanúgy ajánlatos takarítani, mint szemüvegét?
Pl samponnal csap alatt langyos víz, illetve a speciális alkoholos szemüveg kendőkkel is lehet?
Meg van ilyen "Írisz szemüvegtisztító folyadékom", azzal is?Vagy máshogy ajánlott?
-
Rage47
veterán
Sziasztok!
Több mint egy hónapja kaptam új szemüveget és még mindig nem szokta meg a szemem. A bal szemem miatt mentem elsősorban, mert gyengült, kaptam is rá cilindert. Mikor felveszem a szemüveget, kicsit húzza a bal szemem, majdnem fáj is. És még mindig figyelnem kell, hogy hova lépek, vagy hova nyúlok, valahogy más a térérzékelésem ezzel a szemüveggel.
Az előző szemüvegemnél csak a jobb szememen volt cilinder, ott olyan 4 nap volt a megszokás, mire nem "szédültem".
Elbaltázták a lencséket, vagy még mindig szoknom kell, hogy mindkét lencse cilinderes lett?
#ofotért -
snipy
tag
Üdv!
Jó lenne, ha lenne kép a dobozról is.
Bolti készletről, "kész szemüvegben" nincs 51-es polarizált lencse, alkatrészként sem rendelhető.
Akkor lehetséges, ha konfigurálták a szemüveget a Ray Ban oldalán. Ott a tokot is lehet feliratoztatni, és a szemüveg szárát is. Nem lehetetlen, hogy ez egy ilyen szemüveg, de ilyen szemüveggel még nem találkoztam.
A teljes felirat hiánya akkor is fura. Az nem stimmel.
Polarizált: RB4165 622/T3 55-16
Nem polarizált: RB4165 601/8G 51-16
Ezt igazából kézbe kéne venni....így nehéz
Vannak nagyon meggyőző hamisítványok. -
Land
veterán
Üdv! Van köztetek olyan személy, aki egy polarizált Ray Ban Justinról meg tudja állapítani, hogy eredeti vagy hamis? Marketplacen lenne egy eladó. Elvileg Angliában vásárolt és eredeti. Az lencsén ott a P betű, de a szárain nincs meg minden felirat, mint pl ennél
-
Hetkó
csendes tag
Tisztelt Tagok!
Olyan problémával küzdök, hogy szemüveges vagyok, egy Seiko fényre sötétedő lencsés szemüvegem van ezelőtt pedig egy Essilor sötétedős szemüvegem volt. A problémám a következő. Egy pár hónap használat után észre vettem a mostaninál is és a réginél is, hogy ha úgy süt rá szemből a nap akkor egy nagyon nagyon vékony csíkokból álló ilyen hullámzás látszik rajta, mint mikor az átlátszó vonalzót elkezdi az ember hajligatni és ilyen feszültség csíkok jelennek meg benne. Ugye mikor megvettem mind a kettőt, felhívták rá a figyelmemet, hogy hő nem érheti ezeket, valahol logikus is. Arra lettem figyelmes, hogy mikor beültem a forró autóba ezen a szép nyáron akkor jelentek meg ezek a csíkok vagyis csíkos hullámzás. Létezik az, hogy maga az anyag vagy a keményített réteg megreped ennyi melegtől, a hőtágulás hatására? Az előző szemüvegemmel ugyan ez volt a gond de ott pedig a Balaton körbe tekerésénél jelentkezett a nyáron pár évvel ezelőt, mikor a napon tekertünk. Erre szeretnék segítséget kérni ha esetleg más is tapasztalt ilyet mer az Optikába annyi rá a válasz, hogy ők nem látják csak én képzelem oda.
Köszönöm!
-
bilimbalam
tag
Sziasztok!
Van itt szakember?
8 évvel lézeres látásjavító műtétem után már egy kényelmetlen szintre romlott a szemem (-1,25 -0,5).
Mindig megkérdezem a dokikat/optometristákat, hogy hogyan lehet nagyobb eséllyel elkerülni a további romlást: ha viselek vagy ha nem viselek szemüveget.
Erre totál más választ kapok mindig. Ha Optikába megyek be, ott azt mondják hogy persze kell, ha "független" szemész orvoshoz, akkor többnyire azt mondja hogy inkáb ne viseljek szemüveget mert akkor könnyebben hozzá alkalmazkodik a rosszabb állapothoz.Mi az igazság? Vagy senki sem tudja igazán, csak van egy saját véleménye?
Köszi!
-
csucsotke
aktív tag
Köszi! Megnéztem, glicerin nincs benne. Találtam olyat amiben nincs semmi parfüm meg kézkímélő. A folyékony szappan vagy szappannal sztem lehet olyan gond hogy szinte nem találni olyat amiben ne lenne valami hidratáló vagy krém azért mosogatószert használtam az jól zsírtalanít. Próbálkoztam de még a babaszappanban is van valami mert attól homályos lett. Nekem megmaradt a vízlepergető hatás, vagyis néhány csöpp marad ahhoz hozzáérintem a kendőt és tiszta, akkor nem ha nem tökéletesen mostam le akkor újramosom. De ph semlegesség az tuti nincs meg.
-
SOAD19
addikt
válasz
csucsotke #3587 üzenetére
Nekem az egyik helyen azt mondta az első leányzó, hogy ha folyékony szappannal tisztító, akkor olyat válasszal, amiben nincs, ha jól rémlik glicerin, meg talán parafin, mert ezek ártanak. De, jó lenne, ha valaki megerősítené ezt, hogy jól emlékszek-e. Valamelyik nap még azt is olvastam, hogy ph semleges legyen a folyékony szappan, tisztító szer. A mostani szemüvegemnél viszonylag hamar észrevettem, hogy a víztasztító, vízlepergető tulajdonsága csökkent. Gondolom/lehet nem megfelelő folyékony szappant használtam.
-
csucsotke
aktív tag
Sziasztok! Az eddigi olvasószemüvegemet jar mosogatószeres kozmetikai tamponnal szoktam lemosni, meg ilyen mikroizés kiskendővel leszedni a csöppeket és jól elvagyok vele, csak most lett ilyen kékfényszűrős szemüvegem. Az lenne a kérdésem ez a módszer árt-e a rétegeknek?
-
SOAD19
addikt
A Seiko lencsék tényleg annyira jók, mint ahogy állítják sok szemüvegesnél? Illetve az egyik helyen azt mondják, hogy lehet olyat csinálni, hogy a szemüveg keret szárára egy vékony műanyagot olvasztanak rá, ezáltal az izzadság nem kezdi ki a festést a műanyag száron. Tényleg van ilyen, vagy parasztvakítás volt?
-
SOAD19
addikt
válasz
zsoltzsolt #3584 üzenetére
Köszi! Lehet ennek ellenére mégis kihagyom, pedig jó lenne. Pont ma mutatták meg, hogy is működik, mikor utólag akar ilyet az ember, és hogy a lencsék szélébe applikálják be a két kis mágnest. Valamelyik nap még csak olyat láttam, ahol alapból a keretben volt a mágnes.
És, hogy miért hagyom ki valószínűleg?! Elég húzós árakat mondanak lencsére. 1,6-1,67-es törésmutatós, aszférikus, monitorszűrős lencsékre 90-100-120k-s összegű ajánlatokat adtak. -
SOAD19
addikt
-
SOAD19
addikt
Még valami. Az egyik helyen mutatták, hogy van mód előtét lencsét kérni, amit mágnesesen rá lehet applikálni a lencsére, és ezáltal egy napszemüvege is lehet az embernek +25k-ért. A kérdésem az lenne, hogy ez mennyire káros a káros a szemüvegben lévő lencsére nézve, karcolódik az előtét lencse sok le-felrakástól?
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Ha jól olvasom, akkor aszférikus lencse modernebb, jobb? Érdemes, ezzel kérni a szemüveget, ugye? Bár olvasom, hogy itt valakinek nem vált be, mennyire gyakori ez, mennyire lutri? A mostani lencséimről nem tudom, hogy milyenek. A munkalapján szerepel SPH a dioptriánál, akkor ez szférikus lenne?
-
Land
veterán
Polaroid szemüveget hol lehet felpróbálni Pesten?
Ha jól tudom 15000 Ft-ig polarizált lencsés szemüvegek közül ez a márka a legjobban ajánlott vagy van ennyiért jobb márka? Köszi! -
Land
veterán
Sziasztok!
Vettem anno néhány jobbnak számító kínai napszemüveget (Barcur, Aofly, Kdream, Kingseven, 20/20). Ezek nagy része polarizált lencsés, ezt Alin is megerősítették a userek.
Nekem volt korábban Decathlonos polarizált lencsés szemüvegem, mely ha jól emlékszem nem vakított annyira a lemenő napnál, mint ezek a kínaiak. Most vagy az idő szépítette meg az emlékét vagy ezek a kínai szemüvegek "gagyibb" polarizált lencsével vannak felszerelve. Esetleg a késő délutáni lapos, lemenő napnál egyik szemüveg sem véd a vakítástól? -
Degeczi
nagyúr
-
xhege
veterán
Sziasztok!
44 éves vagyok, irodai környezetben dolgozok. Sajna közelre elkezdtem nem igazán jól látni. Elmentem szemészetre, és az alábbi eredményt kaptam.
A recepten ez szerepel:
A helyi Ofotértben most akciós a multifokális lencse. Indokolt nekem az olyan, vagy elég egy sima olvasó szemüveg?
Eddig nem voltam szemüveges, minden hasznos tanácsot szívesen fogadok. Köszi! -
Marci112233
addikt
Akadt egy újabb kérdésem.
Kaptam ugye egy új törlőkendőt is a szemüveghez, ezzel semmi probléma.
Viszont megvan a régi is aminek semmi baja, azt leszámítva, hogy eléggé koszos már. Kérdésem az hogy simán kimoshatom sima vízben, vagy kell még valami hogy újra tiszta legyen? Csak mert ha jól tudom ugye polár anyagú a tisztító kendő. Azért kérdem, mert ugye nem egy nagy és vastag a kendő a saját tokjában, és gondoltam a régit tisztítva hordanám magammal mindig, hogyha szükséges bárhol tudjam használni. -
snipy
tag
válasz
Marci112233 #3568 üzenetére
Hilux 1.5 Sensity 2 grey Hi-Vision Aqua
-
Pierre75
senior tag
válasz
Marci112233 #3568 üzenetére
A kártyán szerepelnie kell a rövidítésének, az alapján rákereshetsz. (pl HvLL) Persze bőven lenne hely, hogy kiírják milyen lencsét vettél, de úgy túl egyszerű lenne.
Ha kényelmes és jól látsz vele, már fél győzelem, a tartósság meg idővel kiderül. -
Marci112233
addikt
válasz
Pierre75 #3567 üzenetére
Meg van az új szemüveg.
A keret az Visibilia 30099/586 lett.
A lencse az Hoya gyártmány, és kaptam is hozzá egy amolyan garancia kártyát amin ez van, de ebből én még nem jöttem rá hogy pontosan melyik fényre sötétedő lencse lenne.
Eddig úgy néz jó lesz, mert gyorsabban sötétedik, és világosodik mint elődjei. -
Pierre75
senior tag
válasz
Marci112233 #3566 üzenetére
"mert lekopik a lencse felülete"
Műanyag lencse átka, jobban is karcolódik, viszont nehezebben törik. Én mégis visszaváltottam üvegre. Az előző műanyag hoya karcálló long life izémizé lencse fél év után (íróasztal mellett) már szedett össze karcokat, míg az előtte használt üvegem (ami beutazta Európát) 10 évig karcmentes volt."műanyag pattant el"
Ezért is írtam, lutri melyik nem törik, pattan el magától. -
Marci112233
addikt
válasz
Pierre75 #3565 üzenetére
Nekem meg pont a műanyag pattant el szintén kb 2-3 v után. Ezért veszek most fémet hátha az bírni fogja, de meglátjuk így lesz-e. Raktak elém jó pár keretet, de többet megemelés után egyből leraktam mert hiába volt fém, pille könnyű volt, attól tartottam tekintve hogy a mostani keretem is igen vékony fémből van mégis nehezebb volt tőlük. Most egy kb olyan nehéz keretet vettem mint ami most van, de az sem túl vastag anyag. Mondjuk 2-4 évet kibír akkor jó, mert általában annyi időnként elmegyek újabb vizsgálatra és csináltatok újabb szemüveget, és legtöbbször nem is azért mert annyit romlott volna a szemem, hanem mert lekopik a lencse felülete, és homályosan látok már. (Gyakorlatilag kb 8 éve van 2,5-os mínuszos szemüvegem, és most is csak 2,5-ös lesz, mert azzal leolvastam simán mindent amit kiírtak elém a monitorra.
)
-
Pierre75
senior tag
válasz
Marci112233 #3564 üzenetére
Nekem a titanium keret pattant meg 2,5 év után és hullt az ölembe a lencse, szóval ez is lutri.
Műanyag keretre váltottam, nekem bevált mert nem csúszkál mint a szilikon orrtámasz.
A régi fémkeretem nekem is sokáig bírta. -
Marci112233
addikt
válasz
Marci112233 #3562 üzenetére
Nos eljött a hatodika, és ma megjártam az optikát. 94-ezer forintba fog fájni az új szemüveg, amiben benne a vizsgálati díj, a keret, és a lencse is. Igaz ezt az árat a lencse dobta meg rendesen, mert nem az lap fényre sötétedőt kértem hanem a legújabb fejlesztést, ami elvileg jobb mint amit most is hordok.(62 ezer a lencsepár.) na meg mondjuk a keret is éppen nem éri el a 30-at, bár abból én ragaszkodtam fogy a szára nagy része is fém legyen, abból nem engedtem, mert nem akarok megint úgy járni, hogy a műanyag keretszár elpattan, így annak is mondhatni jó ára lett.(Több fémszáras szemüvegem volt, és eddig azok mind kibírták ameddig kellett nekik.)
-
Vakegérke
félisten
Sziasztok!
Mikroszálas szemüvegtisztító törlőkendőt szeretnék vásárolni. Ezeket találtam elérhető közelségben.
Zeiss mikroszálas törlőkendő 40×40 cm szemüvegtisztító
Zeiss mikroszálas törlőkendő 15×18 cm szemüvegtisztító
Gyanítom, hogy azonos anyagból vannak.Van valakinek tapasztalata valamelyikkel? Érdemes megvenni?
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
3 napja eltört az addig használt szemüvegem egyik szára miközben felvettem. Akkor lepődtem meg, hogy egy az egyben műanyag, és nincs benne fém egyáltalán, mint a régi szemüveg kereteimben még volt. Na mindegy. gondoltam mivel megvan az előd szemüveg, annak szárát átrakom az újabbikba. De itt jött megint egy meglepi, mert az újabb szemüvegnek a szára végén a lapméret 1,2 mm, de a régi keretnek aminek szárát át akartam tenni 1,5 mm, tehát ez kilőve. Így kost a régi szemüveget használom, amivel látok ugyan, de az újabbikkal jobban, így keresni kezdtem a neten honnan tudnék csak szárat venni az újabb szemüveghez. 2 óra keresés után feladtam, és hívtam a szemészetet, hogy adjanak időpontot és csináltatok egy újabb szemüveget, úgy is következő év elején jogsit is kel hosszítanom, és a táblát a háziorvosnál kétesélyes hogy leolvasnám a már legalább 2 éves szemüveggel. (A régi amit most is hordok az kb 6 éves, de még úgy ahogy jó csak kopottas már emiatt homályosabban látok vele egy picit.) De persze csak augusztus 6.-ára kaptam időpontot. Addig is nem tud valaki egy boltot, ahonnan tudok csak szárat rendelni? Mert az agyam eldobom, mert nem találok szárat a neten amit meg is lehetne rendelni, mert találtam megfelelőt valahol, de nem lehetett rendelni, csak személyes vehető át, és 300+km-rt nem megyek érte.
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Mai nap megrepedt a szemüvegem kerete ahol a szár csatlakozik, szoktak optikák ilyen javításokkal foglalkozni? (Optic Worldben lett vásárolva lassan 2 éve)
Illetve most melyik optikában lenne a legjobb ajánlat új szemüveg vásárlásra?Cilinder miatt mindenképp valami vékonyított lencse kell, kék szűrős. egyfókuszú.
Ha lehet olyan keret amire rá lehet pattintani egy vékony napszemüveget (utóbbi években csak ilyen kereteim voltak), de lehet kipróbálnám a fényre sötétedő lencsét is.Jelige: minél olcsóbban..
-
asdf_
veterán
Müllerben van Henkeles Sidolin, imho az ezeknél jobb, de drága, és futottam már bele olyanba többször is, hogy gyártási hibás volt (kettö van együtt, félbe kell tépni, a szokásos) és az egyiknek semmi baja, a másik teljesen kiszáradt, de olyanba is, hogy talán régi volt, és alig volt nedves az egész csomag (40-50 db.). A legpuhább nedves törlője viszont a Zeiss-nek van, szintén Müller és szintén drága.
Viszont ilyen nedves törlőt állítólag nem jó használni, mert bármilyen nedves, meg bármilyen finom, akkor is karcol. -
andor80
senior tag
Hali új szemüveges vagyok.
Ofotértnál vettem nedves törlő kendőt eléggé jó nem hagy nyomot gyorsan szárad stb.De az ára....
A kérdésem az elneen van ennek olcsobb alternatívája?
KB ugyanannak a cuccnak tűnik mint amivel a telefon tisztítjuk "üvegfólia"felrakása elött.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest