Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Degeczi #4078 üzenetére
Na, meg is lett. Megnézték a szemem. Nem dráma, de állandóra, közelre - távolra fél dioptriás kell. Anélkül is viszonylag jól látok, de most hogy hordom, mindennek lett kontúrja, élesebb lett. Határozottan jobban látok.
A nő mondta, most,hogy 40 lettem, pont menetrendszerint érkeztem és pár évente akkor újra tali. -
hahakocka
őstag
válasz
Degeczi #3475 üzenetére
A tengely a látószöget takarja? Nálam 5 évig volt az előző, egy Starlite szemüveg 6.5 es mert gyerekkorom óta kellett szemüveg koraszülött voltam de ez beállt 10 éve majdnem szerencsére. Dolgoztam vele Lengyelországban , 2 szer utaztam kis ki és cseheknél is korúton voltam sose volt probléma vele. Viszont volt hozzá 2.0 cylinder. Most az a fura hogy egy új Hoya és egy új Starlite valahogy mégse jó pedig két különböző helyen is mérve hagyományos és legmodernebb gépekkel ugyanazt hozta ki. 120 fok 6.5 s láttam is mindent a betűkből. Most igaz van rajtuk Blue azaz kék réteg monitorhoz, a régin nem volt mégis olyan hogy ha picit feljebb húzom a szemüveget vagy átlósan távolra jobb, ha az orrnyeregemre teljesen lerakom rápasszolva akkor olvasásra jobb. Valami nem stimmel. A réginél ilyen gondok nem voltak most is annak van a legjobb érzete csak már tiszta karc majd 6 év használat után. Mi lehet a gond? A szár nem ugyanaz teljesen és picit átlós a régi szára ez meg nem. Az is okozhatja nem áll rendesen a fülemre? Vagy a látószög vagy a tengely érték nem jó? Előre is köszönöm! Ezek 100e ft körüli szemüvegek nem tudom mi lehet a gond.
A másik ami még idegesít a koszolódás . A régi üvegnél alig volt manapság meg szinte naponta lehet törölni a port pl. Mit szoktatok használni? Egyik ezt a másik azt mond általában .
Szappanos víz a másik meg a spray a lencsére
-
Xtomi
tag
válasz
Degeczi #3495 üzenetére
1.5-es szemüveggel 50 cm-nél közelebbről már homályosan látom a laptopot.
Ugyanez van ha 80 cm-nél messzebbről nézem a 1,5-essel.
Az 1.0 dioptriással 70 cm-től 1m-ig látom jól a monitort,
2m-nél messzebbre egyáltalán nem kell szemüveg.
Az opti24 oldalán lehet választani munka szemüveget is, az miben különbözik a multifokálistól?
A munka szemüvegnél "monitortól való távolság"-ot is 60-80-100cm (nálam 60) meg kell adni az "addició"-n kívül.
Meg azt lenne jó tudni hogy pontosan milyen paraméterekkel rendeljem majd a szemüvegem. -
balazsbence
senior tag
válasz
Degeczi #3475 üzenetére
Ha kell cylinder a szemüvegbe, akkor van jelentősége a tengelyállásnak. Érdekes ez a link, gőzöm sincs miért más az ár, de ha egy -0,25ös lencsét szeretnék az meg nincs is. Ez az 1,56os műanyag amúgy nagyon tré, de ez csak a szakmai oldalról nézve. Itthon nincs is nagyon forgalomban, a több 100 lencséből 2-3 ilyen, általában a legolcsóbb fényresötétedő lencsék.
Most ezek kékfény szűrősek vagy nem? A kommentben van kb 2, a többi hmc. Nem is lehet választani rendelésnél
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tudományos Pandémia Klub
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elemlámpa, zseblámpa
- GTA V
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- További aktív témák...