- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
csucsotke #3587 üzenetére
Nekem az egyik helyen azt mondta az első leányzó, hogy ha folyékony szappannal tisztító, akkor olyat válasszal, amiben nincs, ha jól rémlik glicerin, meg talán parafin, mert ezek ártanak. De, jó lenne, ha valaki megerősítené ezt, hogy jól emlékszek-e. Valamelyik nap még azt is olvastam, hogy ph semleges legyen a folyékony szappan, tisztító szer. A mostani szemüvegemnél viszonylag hamar észrevettem, hogy a víztasztító, vízlepergető tulajdonsága csökkent. Gondolom/lehet nem megfelelő folyékony szappant használtam.
-
SOAD19
addikt
A Seiko lencsék tényleg annyira jók, mint ahogy állítják sok szemüvegesnél? Illetve az egyik helyen azt mondják, hogy lehet olyat csinálni, hogy a szemüveg keret szárára egy vékony műanyagot olvasztanak rá, ezáltal az izzadság nem kezdi ki a festést a műanyag száron. Tényleg van ilyen, vagy parasztvakítás volt?
-
SOAD19
addikt
válasz
zsoltzsolt #3584 üzenetére
Köszi! Lehet ennek ellenére mégis kihagyom, pedig jó lenne. Pont ma mutatták meg, hogy is működik, mikor utólag akar ilyet az ember, és hogy a lencsék szélébe applikálják be a két kis mágnest. Valamelyik nap még csak olyat láttam, ahol alapból a keretben volt a mágnes.
És, hogy miért hagyom ki valószínűleg?! Elég húzós árakat mondanak lencsére. 1,6-1,67-es törésmutatós, aszférikus, monitorszűrős lencsékre 90-100-120k-s összegű ajánlatokat adtak. -
SOAD19
addikt
-
SOAD19
addikt
Még valami. Az egyik helyen mutatták, hogy van mód előtét lencsét kérni, amit mágnesesen rá lehet applikálni a lencsére, és ezáltal egy napszemüvege is lehet az embernek +25k-ért. A kérdésem az lenne, hogy ez mennyire káros a káros a szemüvegben lévő lencsére nézve, karcolódik az előtét lencse sok le-felrakástól?
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Ha jól olvasom, akkor aszférikus lencse modernebb, jobb? Érdemes, ezzel kérni a szemüveget, ugye? Bár olvasom, hogy itt valakinek nem vált be, mennyire gyakori ez, mennyire lutri? A mostani lencséimről nem tudom, hogy milyenek. A munkalapján szerepel SPH a dioptriánál, akkor ez szférikus lenne?
-
SOAD19
addikt
válasz
trialboj #2357 üzenetére
Én is hasonlóan tisztítom, ahogy az előttem szóló is írta. Langyos vízzel leöblítem a lencséket, majd szemcse nélküli folyékony szappannal megmosom, leöblítem. A vízcseppeket lerázom, majd mikroszálas kendővel tisztára, cseppmentesre törlöm.
Itt, a topikban olvastam, ezt a tisztítási módszert. -
SOAD19
addikt
válasz
Brigi0813 #2339 üzenetére
Nálam is néha elő-elő fordul, ez a jelenség, de nekem annyira nem zavaró. Pedig nekem Essilor lencséim vannak. Igaz nekem nincs, vagy nem vettem eddig észre a duplázódást telefon nyomogatás közben pl. Főleg kint az utcán, napos időben veszem észre néha, ezeket a kék foltokat.
-
SOAD19
addikt
válasz
balazsbence #2273 üzenetére
Értem, köszi az infót. Ergo hanyag munkát végeztek.
-
SOAD19
addikt
válasz
balazsbence #2271 üzenetére
Nem mertem azzal, úgy vigyázok rá, mint a hímes tojásra.
Vagy ezeket a lencséket, azért nem olyan egyszerű megsérteni. Azt hittem, hogy kizárólag ilyen speciális mikroszálas kendővel ajánlatos tisztítani, hozzáérni, ha azt akarjuk, hogy ne karcolódjon és tilos zsebkendő, és más nem mikroszálassal hozzájuk érni. De, akkor nem annyira sérülékenyek, mint, ahogy gondoltam.
-
SOAD19
addikt
válasz
balazsbence #2268 üzenetére
Köszi! Kicsit erősebben átdörzsölve lejött a nagyja.
-
SOAD19
addikt
válasz
balazsbence #2268 üzenetére
Köszi!
Már jó párszor (legalább 4-5*) tisztítottam a lencsét azt olvasott módszerrel: vízzel leöblít, sampon/folyékony szappanos mosás, vízzel leöblítés, majd a lencséhez adott törlőkendővel szárazra, tisztára törlés. Nem kellett volna már lejönnie az általad említett rétegnek ennyi tisztítás után? Megpróbálom megint megtisztítani, és kicsit erősebben áttörölni a Essilor kendőjével, hátha.
-
SOAD19
addikt
Sziasztok!
Nem rég csináltattam szemüveget, és már akkor feltűnt egy kis hiba a lencsével kapcsolatban. Próbáltam nem foglalkozni vele (nem szeretek problémázni), de lehet csak vissza kellene vinni, mert 96k-ért nem kellene kompromisszumot kötnöm.
Itt van két kép, hogy miről is van szó:
[link]
[link]Olyan mintha a kék monitorszűrős réteg lenne lecsiszolva több ponton. Ha simán átnézek a lencsén, akkor nem látszik semmi a "karcolódásból", csak kívülről látszik, ahogy tükröződik. Kívülről, így olyan mintha karcos lenne.
Lehet, amikor a keretbe szabták bele, akkor sérülhetett meg, vagy eleve sérült lehetett a lencse?ferkoboy : A Te véleményedre külön kíváncsi lennék, mert ha jól olvastam, Te szakmabeli vagy.
-
SOAD19
addikt
Nálam is ez a lencse van, és én is nagy bajban voltam, hogy mennyire vékonyíttassam a lencsét. Nekem is -3-as a bal szemem 2-es cylinderrel megfejelve (bár ezt nem tudom mit is takar, majd utánaolvasok már). Több helyen is mondták, hogy nem biztos, hogy elég lesz a normál, 1,6-os vékonyítás. Végül, csak az 1,6-os mellett döntöttem, mert ezzel 96k volt a végösszeg, míg 1,67-essel már 130k felett lett volna... Igaz, nekem is hasonló stílusú telikeretem van, így nagyjából takarja a lencsét, kb. 0,5-1 mm látszódik ki, szóval nem vészes. Úgy érzem, hogy jól döntöttem, nem hiszem, hogy megért volna kb. 40k felárat a vékonyabb lencse.
Páramentesítéssel, hogy áll ez a lencse, mert ahogy látom az essilor weboldalán, van külön "Optifog" nevezetű lencse is páramentesítésre.
Az mennyire normális, hogy kicsit még túl éles, fura vele nézni a monitort? Meg kell szokni, ezt a réteget, normális, ha kezdetben ilyen?
Nem volt még ilyen komoly lencsém, szemüvegem, remélem sokáig megmarad jó állapotban.
A tisztításra majd megpróbálok odafigyelni, mert a korábbiakban az új szemüveg megvétele után már pár hónappal simán megtöröltem sima papír zsebkendővel, vagy akár nem mikrószálas anyaggal is. Tisztításra az itt, egyik fórumtárs által leírt langyos vizes-samponos megoldást fogom alkalmazni. Anno a monitorra is vettem ilyen monitortisztítót, és az is csak mázgált, nem lehetett vele normálisra, foltmentesre tisztítani vele a kijelzőt. Ott is sima vízet használok, és azzal furcsa módon könnyen elérem a célom. Szóval, azóta az ilyen spéci tisztítófolyadékokban kételkedek.
Egy buta kérdés: A tisztító kendőt meddig, hányszor érdemes felhasználni. Ha piszkossá válik, akkor kuka, vagy egy mosás után lehet tovább használni? -
SOAD19
addikt
Sziasztok!
A Vision Express-nél milyen minőségű lencséket használnak? Az egyik üzletben azt mondták, hogy hoya lincesz alapján készítik, azaz gyakorlatilag aszal egyenértékű. Menyire ajánlott hely a Vision, mert olvastam negatív véleményt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- VoLTE/VoWiFi
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Asustor NAS
- Politika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- További aktív témák...
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón egyedi megjelenéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Air Jordan 1 Retro High OG GS Black/Medium Grey-White, 44,5 méret
- DJI Mini 3 pro FMC drón szett - 3 akkumulátorral +extrák
- DJI Air 2s drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS + extrák (2S4) kettő darab akkumulátorral
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest