- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
poLeH
junior tag
Köszi , néztem tegnap ezt a kábelt , úgy tűnik ez tudja jelenleg csak átalakítani a jelet teljes-nativ Hdmi 2.1-re a kimenő jelet,thunderbolton keresztül . Ebben a rohanó világban, iparkodhatnának egyébként hogy az adó vonalon csak Hdmi 2.1-el szereljék a kimenő megjelenítő csatlakozást .. Egyre több monitor és tv jön magas teljesítménnyel amit csak a 2.1-el lehet kihasználni .
-
poLeH
junior tag
Ezt a tv-t hozzá lehet kötni az M1 minihez,hogy maximálisan kihasználja a tv tudását? [link] azaz a 4k 120fps . Ugye a tv-n hdmi 2.1 van minden földi jóval. Viszont minin 2.0 van , thunderboltot még nem használtam, átalakítókat se nagyon, ezért nem tudom milyen lehetőségek vannak itt.. a natív 2.0 HDMI meg csak 4k 30/60fps tud.
-
poLeH
junior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #34709 üzenetére
Igen látom , gondolom egy régen frissített útmutató ez. Igazából ha megnyitjuk a chrome-ot és Safarit és lejátszuk ugyan azt a filmet ugyan az a minőség .
-
poLeH
junior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #34705 üzenetére
Chrome is lejátsza a 4K-t akár, rossz infóid vannak,nem tudom ez honnan jött . A megjelenítő és gép számít itt ,nem böngésző . Szerintem Firefox és edge is simán lejátszik bármilyen 4K-t. Komoly lenne ha ilyen fennnakadások lenne bármilyen böngészőbe, áshatná is el magát 2021-be a 4K világába .
-
poLeH
junior tag
A Safarit már én is elengedtem ,maradtam Chrome-nál inkább ,okosabb,több funkció ,stabilabb,fordító stb. Akkor telt be a pohár a Safarinál ,mikor a Netflix kétszer is befagyott miatta, úgy, hogy ki kellett kapcsolni a macet manuálisan . Na ilyet windows10 se csinált az utóbbi 5 évben gépeimen..
-
poLeH
junior tag
Hol tudom azt beállítani hogy egy billentyűzet parancsra lehessen váltani a futó alkalmazások között? Pl játék közben ha gyorsan ki akarok lépni az asztalra váltani zenét spityba. Előző billentyűzeten a bal oldali Windows gomb+tab volt,de az uj arra nem reagál semmit.
megnéztem a billentyűzet megjelenítőt is ,azt mutatja hogy a két CMD az ALT gombon van ,de hiába nyomom meg az alt+tab , egyszerűen nem vált az alkalmazások között nem csinál semmit. -
poLeH
junior tag
-
poLeH
junior tag
válasz
Divinity #34646 üzenetére
Köszi , de nem sz@rakodnék vele,használom továbbra is a chrome-ot Safari mellett. 2 kattintás vele és lefordítja az egész oldalt ,integralva..
még mindig azon az állásponton vagyok hogy kicsit szégyen hogy a világ legnagyobb cége nem jutott még el erre a pontra. Egy szótárról beszélünk csupán…. Közben annyi pénzük van hogy meg számolni nem tudják .ilyen alap egyszerű dolgot képtelenek kivitelezni. -
poLeH
junior tag
-
poLeH
junior tag
Hogy tudom a steamet M1-es gépen rosetta2-vel futtatni? Vagy a benne lévő játékokat inkább..
Ilyet találtam a neten, de nem találom sehol ahol felkínálja a rosetta2 vel való indítást.
"Megoldotta ezt a problémát.
A Finder ablakban keresse meg a FishingPlanet.app alkalmazást, válassza az Információ kérése lehetőséget, és jelölje be a "Megnyitás Rosetta használatával" jelölőnégyzetet"Ezt kellene kihámozni.
-
poLeH
junior tag
Safarihoz van valamiféle megoldás hogy le tudja fordítani jól a más nyelvű oldalakat?
-
poLeH
junior tag
Szerintetek meddig tartja életbe Apple a rozetta2 -t m1-es gépeken ?
hallottam az Apple arra készül hogy nemsokára csak olyan programokat fog engedni futni m1-es gepeiken, amelyik fejlesztők elkészítik a nativ m1 -re irt programjukat.én jelenleg használok olyan játékot vagy egyebet, amit a fejlesztők saját weboldalukról lehet csak letölteni macos-en, nincs benne appstoreba.
oket hogy fogja az Apple értesíteni hogy meg kell csinálniuk macos-re az m1 re való változatot ??attol tartok itt lesznek bonyadalmok ebből … több olyan programot használok , amik nincs m1 re írva még mindig, pedig 8 honapja kint van a bigsur,es m1 , sz@rnak bele a fejlesztők jóformán ..
-
poLeH
junior tag
Nagy hiba. Nem kellene itt nyomozgatni utána mikor mit csinál ha mellette vagy és épp nem használod. Almának is világítania kellene a tetején , mint a régebbi MacBook -ok, azt is kivették elcseszték. Baromi hangulatot hordozott magába pedig este… dehát egyre jobban csak meghülyül a világ ,egyszer minden valaha szeretett dolog kihal.
-
poLeH
junior tag
Lenne egy rövid és tömör kérdésem viszont. HA felébreszti magát a Mini alvó állapotból, akkor minden esetben kijelző bekapcsolással teszi, (szóval ad jelet hdmi-n keresztül ), vagy fel tudja magát úgy is ébreszteni ,hogy nem kapcsolja be?
megjegyzem…. Megcsinálhatták volna úgy, ha alvó modba van,akkor pl villogjon elől a kis fehér led fénye, ha pedig be van kapcsolva, vagy felkelti magát akkor folyamatosan égjen .. így ránéz a felhasználó és tudja rögtön mi van. Nem tudom ezt eddig miért nem csinálták meg, nem nagy ördöngösség szerintem. Ezt már az intel Pentium 2 -es gépek is tudták 25 éve … beraktad készenlétbe(alvo), es addig 5 másodpercenként felvillant a LED a ház elején.. nem kellett gondolkodni hogy készenlétbe van,vagy megy .
-
poLeH
junior tag
válasz
Mr Bond 007 #34595 üzenetére
? Azért írtam ,mert a hiba nem biztos hogy a Mini m1-be van, inkább másba keresném a hibát,mert nekem pl pont jó .. . Ezzel is infót osztottam meg neki. De nyilván távolból nem fogom tudni megmondani mi lehet nála a baj.Gondolom nem én fogtam csak ki hibátlan Mini-t… az a baj a rossz ,meg hülyeség gyorsan terjed a neten, de minden készülékkel kapcsolatban ez van,közben működik rendesen egy csomó usernek.(csak az olyan természetes). Ezért nem biztos azon a link mentén indulnék el a helyébe.
-
poLeH
junior tag
Kérdezném az évek óta macet használó felhasználóktol, Mac mini ha felébreszti saját magát alvó üzemmódból,akkor bekapcsolja a kijelzőt is minden esetben??? (Úgy értem jelet ad hdmi-n keresztül a rá kötött képernyő re?
Folyamat azt csinálja a gép hogy ha a nap végén alvó üzemmódba teszem, akkora rá kötött egér és billentyűzet gyakran bekapcsolódik a világítása majd pár perc múlva elalszik. aztán ez ismétlődik folyamatosan. És most nem tudom hogy állandóan felkelti magát a gép vagy mitől van ez mert elvileg alvó üzemmódba semmilyen jelet nem kellene hogy usb n keresztül küldjön ami aktiválhatja a beviteli eszközökön a világítást.(mert jelenleg usb s billentyűzet és egér van rákötve) Eléggé idegesítő mert az egérnek elég erős fénye van és sokszor a sötétbe felébredek rá.
Hol lehet beállítani az alvó üzemmód hoz kapcsolatos dolgokat?
Ti mit tapasztaltatok az évek folyamán vagy ez egy teljesen normális természetes dolog, hogy időnként felkelti magát?
Esetleg valami beállítás ahol nyomon tudom követni vagy valamit ki be kapcsolni hogy ezt ne csinálja az USB?
És többször megnéztem, mikor felvillan a billentyű és egér ilyenkor bekapcsolni a kijelzőt de ott mindig csak azt írja hogy nincs csatlakoztatva a HDMI vagyis jelet nem küld a megjelenítőnek HDMI-n keresztül a gép.
Arra is gondoltam hogy lehet csak a billentyű és egér szórakozik, és közben nem is ébreszti fel magát a gép? csak fura mert egyszerre villannak fel és sötétülnek el rajtuk a világítás.
Írja le mindenki tapasztalatát ,tanácsát vagy bármit amit gondol és gobozzuk ki hogy mi lehet itt a baj.
Van egy másik téma is ami nem nagyon tetszik. a gép újraindítására folyamatosan újra be kellett állítani a kijelző beállításainak egy két dolgot hogy a képernyőt tökéletesen tudjam használni. Miért nem jegyez meg minden egyes beállítást amikor újraindítom a gépet??? teljesen logikátlan hogy egyszerűen nem tudja megjegyezni a képernyő beállításait amit már sokszor meg kellett neki adnom.... Várom erre is a javaslatokat hogy mit nézzek meg illetve állítsak be hogy ez ne forduljon elő többet.
Az asztalról is eltüntette az összes Képfájlt , amiket telepítettem a gépre...
Ez a két probléma egyszerre jött elő, a számítógép első újraindításánál mióta megvettem a gépet. Lehet hogy van ám több ilyen hasonló probléma is csak még nem vettem észre. De az biztos hogy valami olyan probléma lehet ami összefügg a fentebb leírt két észlelt problémával. Egyszerűsítve elfelejtette a beállításokat egy újraindítás folyamán, után. Mit gondoltok mit kellene megnézni a vagy beállítanom?
-
poLeH
junior tag
Itt 6db világosan kiemelt app/program van, (Energia fülön) többi sötét szürke. Mindegyik mögött az van hogy alvó üzemmód megakadályozása :nem
Attol nem lehet az alvó modba való toltogetes/felebredes hogy új,1 napos még csak a gép /macos, és rendezi magának be amit kell, aztán idővel ez megszűnik ?
-
poLeH
junior tag
Az mennyire természetes hogy a gép néha felkel magától alvó állapotban? Kb 15-20 percenként 1-2 percre. Onnan tudom hogy mindig világít az Eger és bill ilyenkor, aztán elalszanak. Milyen háttérfolyamatok jönnek létre , és hol tudom ezt megnézni esetleg? Ha jól tudom akkor ébreszti fel magát ha cpu végez valami számítást .
-
poLeH
junior tag
válasz
Alex91 #34544 üzenetére
Én fordítva tudom ezt
csapból is az folyik hogy jelenleg a Mini m1 a bestbuy ha van az embernek külső monitorja (amik sokkal jobbak tudnak lenni mint a beépített macbookba), meg Eger + bill vagy trackpad. De a tesztek magukért beszélnek . Laptopot meg az vesz akinek útközben dolgooznia kell munkára, otthonra inkabb hátrány,felesleges. De azok is a pro-t veszik a normális hűtés miatt, ami nem veszi vissza a teljesítményt,nem airt. Épp hogy az air a legrosszabb szerintem mind közül ,mert pro-t (hordozni)vagy imacet vesznek (otthonra)komoly munkára, vagy minit.
-
poLeH
junior tag
Ha a géphez bt billentyű és egér van csatlakoztatva, és úgy küldöm alvó módba a gépet, aztán ki kapcsolom a bt egeret , majd a következő használatakor (pl másnap), bt egeret bekapcsolom, úgy is felkelti a gépet, vagy ilyenkor a kapcsolat valahol megszakad? Ugyan ez a kérdésem vonatkozik a bt billentyűzettel kapcsolatban is.
Vagy nem kéne őket ki be kapcsolgatni? Nem merülnek le úgy hamar?(marmint az elem)tudtok ajánlani bt billentyűzetet(ami elemes, nem pedig usb adós) , ami világít , és nyilván kompatibilis a Mac Mini m1 -el? Magyar nyelvű nem feltétlen kell,de jó ha az). Ti milyet használtok?
Honnan fogom tudni , hogy amit telepítek majd programokat, az natívan M1 re lett már írva, nem pedig átalakítás fog történni,mert még x86-os ?
-
poLeH
junior tag
Köszi a válaszokat, ha megjön a gép biztos fel fog merülni még.
-
poLeH
junior tag
Lehet ugyan azt az iCloud/AppStore fiókot használni osx-en mint ipadon amit használok ?
illetve milyen lehetőségek vannak az egymás közti komunikalasra? Pl AirPlay?
safariban van flash plugin yt tökéletes mukodesehez ?
-
poLeH
junior tag
Köszi, van még pár kérdés
alvo üzemmódból hogy lehet felébreszteni ?
alvo üzemmódba is tudja frissíteni magát ? (Gondolom nem)
mire kell figyelni bt Eger és billentyű vásárlásnál ,hogy fel is ismerje majd az osx, ha nem apple magic-ot veszek?
usb-s Eger + billet mindet felismeri,vagy ott is kell figyelni valamire?eddig m1-re hogy haladnak a nativ programok megírásával ?
hdmi 2.0 port 60hz-t tudja?
thunderboltot mikre lehet használni ?
vannak ajánlásotok, vagy beállítások amit érdemes elvégezni a friss gépen vètel után, vagy bármilyen tanácsotok kezdő osx felhasználónak ?
-
poLeH
junior tag
Üdv lenne pár kérdésem. (Új Apple felhasználó leszek). Apple bt bill+Egér hogy tud egyszerre kapcsolódni egy Mac Mini m1 2020 géphez? Nem kulon kulon látja őket a Mini bt-je hanem egyben?
lehet kulon - kulon is használni őket?( Pl magic keybord + usb-s eger vagy épp forditva.)ha már rá van csatlakozva egy magic bt bill+eger , azon felül bt fejhallgatóra is rá tud?
frissiteseket letölti automatikusan, vagy szól hogy van új ? Meddig lesz támogatva kb egy Mini m1 2020?
okoz-e hw élettartam vagy ciklust romlást előbb a kelleténél ,ha mindig csak alvó üzemmódba lenne kapcsolva a gép , nem pedig kikapcsolva? Ilyenkor milyen hw működik alvó üzemmódba ,vagy folyamatok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Könyvajánló
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Nagyméretű belépő tábla a OnePlustól
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Gigabyte H510M-S2H V3 alaplap és i5-11400F Processzor Csere
- 27%-os áfás számla / Mini PC / SFF / TOWER - Brand gépek - 4-9 gen. HP / DELL / Lenovo - 1 év gar.
- Lenovo Thinkcentre M700 MiniPC (i5-6500T/8GB/256SSD)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve