Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferikek
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
ok, köszönöm!
épp az office miatt (is) váltanék. 3 laptopon és 2 pc-n használjuk (windows) de egyszerűen már nem bírom azt h tele van hibákkal az office: nem szinkronizál a onedrive, álladóan javítani kel, kétszer kell egy fájlt megnyitni h megnyissa, mert elsőre csak egy üres lapot nyit, stb....
mi az h nem olyan kezes? -
TBMC
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
font beállításokban egyik font bezavart, hogy több fajta volt belőle egy csoporton belül. toltam rá egy automata javítást a fontbookból és már tökéletes. néha imádom az Apple furcsaságait
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
__
köszönöm! a freestyle sí az életem egy része, télen és nyáron is ha úgy adódik, gleccseren

de 2évig így fog maradni legalább, ha nem tovább![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TBMC
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
El capt-ra való frissítés után az "fi" karakterek(és egyéb karakterek!) helyett furcsa karakterek jelentkeznek. pl facebookon. (nem minden oldalon!)
hogyan tudnám kideríteni ezt mely font okozhatja? - millió fontom van telepítve amikről nem szeretnék mindről lemondani, mert elengedhetetlenek a munkámból kifolyólag.előre is hálás köszi!

-
blakey
titán
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Csak az új iMac grafikus teljesítményével az a baj, hogy ha rendesen befogod munkára a GPU-t, körbeolvad körülötte a gép. Garancián túl kuka vagy sózhatod rá vkire (lásd HA hirdetések, tele van). A Mac Pro játékra akkor lenne érdekes ha Xeon helyett 6-8 magos i7-el dobnák ki jó bővítési lehetőséggel. Na most hangosan felkacaghatunk.
-
cigam
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
+ mucommander, de én is forklift-et használok.
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Elvileg a 10.valahanyas flash az utolsó, ami felkúszik rá. De van nemhivatalos 16-os is. Igaz ritkán van szükség rá.
A Skype és a Dropbox már nem támogatott. De egy kis trükkel elfutnak még a régebbi verziók.
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Yes. Szépen bele lehet nyúlni. A videókat QT-vel nyitom és a 720p meg se kottyan neki (egy tweakelt 16-os flashp is fut). Igaz itt már megugrik a hőmérséklet olyan 50-60 közé. De bírja.
Valaki mellé tenne egy XP-t P4-el ha kérhetem!?

U.I.: a skype és a dropbox is piszkált picit. Elvileg ugye megszűnt létezni.

-
cigam
titán
válasz
TigerCat
üzenetére
Bár programokat nem hoz vissza, minden mást igen: DoYourData iPhone Data Recovery
2 napig ingyenesen beszerezhető. -
blakey
titán
-
oszy
veterán
válasz
TigerCat
üzenetére
Elírás történt
Egyébként a Safari marha lassan töli be az oldalakat... 
Hogyan tudom megcsinálni az usb-s telpítőt? Nem olyan mint volt ez az egész. A teljes nevem lett a mini neve. Eddig a becenevem volt. Nem kellett semmit megváltoztatni először mikor telepítettem. Most meg az iCloud fiók miatt a teljes nevem lett kiírva. Ezért IS újra akarom telepíteni. Köszönöm!

-
oszy
veterán
válasz
TigerCat
üzenetére
Töröltem mindent!
Most újratelepítette webről. Majd' 4 óra! De nem lett jó, mert össze vissza van minden. Most megcsinálnám megint, de pendrive-ről. Ezt hogyan kell? Tuidom, hogy itt már volt róla szó, de nem találom :/ Amit most felrakott nem tudok ilyet csinálni? Mindenképp le kell töltenem egy Yoemite-t? -
Elektrosokk
veterán
válasz
TigerCat
üzenetére
Igazán kölcsön adhatnád.
kezdem feladni ... Csak Az El Capitan telepítôje jelenik meg option key-el történô boot esetén, de AZ meg nem fut végig... A többi verzió: Mountain Lion, Maverick amit próbálok nem, pedig a lemezkezelôben jónak látom... 
Atomjó a pen drive!
Saját Fotó?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
TigerCat
üzenetére
ez érdekes... még új apple ID-t is regisztráltam ez miatt, azzal sem megy... ma nem volt időm elmenni lemezt venni sem. de a legszebb az az egészben hogy most próbáltam ki egy El Capitant egy másik pendrive-ra (ami sony gyártmány 8GB) Transmac-el win alatt és már látta az osx, el is indult csak megszakadt a telepítés... amivel tegnap este óta kb 10-szer próbálkoztam az egy kingstone 16gb, kb 3 hónapos... érdekes

Úgy látszik nem minden usb flash meghajtó alkalmas erre. úgyhogy most teszek egy Liont-t a sonyra és talán lesz rendszerem.

-
Core2duo6600
veterán
válasz
TigerCat
üzenetére
Köszi, holnap ki is próbálom.
Sokakkal ellentétben én most nem PC re hanem Mac gépre szeretnék feltenni egy friss rendszert.
Pc re majd eztán
Jelenleg a Snow Leopard van rajta, ami hát már nem mai, persze a gép sem mai, de azért a 2 processzor még is csak 2 processzor 2db 3 Ghz es Xeon van benne, nvidia 7300 Gt melett, asztali Mac ről van szó.Lehetőleg pendrive ról telepíteném, meg akarom spórolni a Dual Layeres DVD -t.
Na hogy kezdjek neki ?
-
Radomer
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
Nem tagadom egér után szokni kellett, de most már egész jól megy a kezelése.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sajna az élet is rákényszerített, mert a Logitech K800 at nem támogatja osx alatt a gyári szoftver, és az Audirvana kezelése pl pause elég nehézkesen megy úgy. A család meg elég sűrűn megszakítatjta velem a zenehallgatást, így egy gyors pl az esetemben egy dupla tap, és meg is állt a lejátszás.
Rengeteg kényelmi funkciót lehet így pillanatok alatt beprogramozni tapipadra.
-
twine
veterán
válasz
TigerCat
üzenetére
Félre érhető voltam...mivel kezdő osx-es voltam tuti ami fix alapon, mikor az ssd-t "beheggesztettem" a gépbe, rajta hagytam a hdd-n a gyári rendszert,,, és az ssd-re pendrive-ról zúztam rá a maverickset....
Az egész cumó így maradt azóta is, csak az "ssd-s" rendszer frissítgette magát napjainkig...(sem időm, sem kedvem nem volt vele pcsölni, hogy formázzam a hdd-t, mivel nem volt usb-s háttértáram, amire mentettem volna az addig felgyülemlett adatokat,,stb...stb...)
Na így véletlen sem akarom eladni..., mert halál "paraszt"...
Szóval most jön az, hogy mindkét meghajtót formázom, aztán kap az ssd egy szép új osx-et,, és használhatja az új gazdi boldogan...csak rémlett hogy pram törlés is kell, hogy elfelejtsen minden személyes dolgot a gép, ezért kérdeztem itt a topicban, mi lehet még...(?)Hát ezért nem annyira egyszerű...(persze az...nem egy nagy mutatvány..csak kicsit körülményesebb szvsz. mint egy "book" visszaállítása

(Most aztán jól részleteztem a gépem)

-
twine
veterán
válasz
TigerCat
üzenetére
Köszönöm, a segítő szándékot,,, bár úgy látom azért egy hordoztató gép és egy asztali között jelentős eltérések vannak...
("Elindítottam a telepítést, és lecsuktam a tetejét", illetve itt a gyári rendszer még a gyári hdd-n van,,, az általam használt pedig mavericks óta az ssd-n...és még sorolhatnám a különbségeket...
Ettől függetlenül köszönöm a segítséged,,, tényleg korrektül adtad el a géped

-
wm2
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Azért OS X alól barangolni sem fenékig tejföl. GlimmerBlocker (az ABP egy fos), Little Snitch és Ghostery nélkül meg lennék lőve. Mondjuk teszek is róla. Viszont tényleg elképesztő dolgok mennek a háttérben. Egy 30% erőforrást simán megspórolsz ha ezeket kiszórod. A böngésző/internet beállításokat most hagyjuk. Ált. itt kezdődik.
-
biker
nagyúr
válasz
TigerCat
üzenetére
"Tegnap telepítettem egy Windows 7-et. Az is baromi jó rendszer, stabil, a cégnél alig találkozom problémával, de az OS X és a kiegészítői által nyújtott kényelmet baromira meg lehet szokni. Na, az hiányzott közben..."
egy cégnél szombaton 2 órát, ma 3 órát voltam vírust és kémprogramot írtani, 3 programmal, csökkentett módban, mire összesen 870 kártevő lejött.
Tényleg jó a windows
-
rii
nagyúr
válasz
TigerCat
üzenetére
sokminden átcsináltak
.-/InDesign csinál egy .ildk file.t minden megnyitásnál ... mivel ez temporary file, ho van hol nincs ... hálón dolgozva a legjobb, ha ez legalul van ....
régen ezt meg lehetett oldani, hogy a KIND szerint rendezztük .... most már mindenképp az ildk file van legfelelül, alatta az INDD-k, és esélyes, hogy ha rá akarok klikkelni egyre, nem találom el, mert pont aklkor nyit meg valaki egy INDD-t, keletkezik egy ILDK file, lentebb nyomva a többit, én meg nem a kívánt oldalt nyitom meg ....
.-/
ettől függetlenük az OSX a leg user-friendly-bb rendszer ... csak mér kell mindent átcsinálni??? (adobe programok esetében merül fel ez a kérdés bennem inkább ..... mert még a PS-ben meg InDesigne-banis álllllandóan variálnak ... minden egyes verziónál ... mi ez????? koncepció?????
hogy azt érezze a user, hogy hude kva-ra új OS? meg új PS meg új ID? azért mókolmak ennyit át, hogy megalapozott legyen a verziószám lépés? )
-
wm2
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Venne a tököm másfél milláért mp-t. :-)
2 fő szempontot nézek. Jó árban legyen és szerelhető.
Nem feltétlenül az én csavarhúzóm által, de ha el kell vinnem a szervízbe ne basszak rá.
Ergo a mostani gépeket ki is húzhatjuk a listáról. :-) Én már nem melózom, nem zenélek, elbohóckodom elég sok almás vassal, főleg régiekkel. Ha melóznék, teszem azt zenélnék és tökmindegy a vkari, akkor négymagos minit vennék még mindig. Ha komolyabb a meló. Videóvágás stb. Leglább egy hatmagos 5.1. A laptopokhoz nem értek. Jók. Tartják az árukat azt látom. Négymagos 15inch nVidiásat néznék, mert az integráltal az is a baj, hogy a rendszermemóriából vesz el. Ugye az Apple meg mindent odaforraszt neked ha tetszik ha nem. -
wm2
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
7800GTX chip
de mutatok személyes élményindexet. Le lehet ellenőrizni nyugodtan.NovaBench HD5000
Graphics Tests (Score: 42)
3D Frames Per Second: 101NovaBench Mac 8800GT
Graphics Tests (Score: 216)
3D Frames Per Second: 732Azért közel 10 év után illene már eljutni valahova. Nekem semmi bajom az Intel IGP-vel de tényleg. Melóra picit izzadságszagú, de pp azokat az NV/ATI lapkákat szánja az Apple a pro gépekbe, amelyek egyébként közép- max középfelsőkategóriásak. Eközben HD4000-el árul még hordozható gépet. HD5000-el minit (a 2011-es miniben volt utoljára ATI lapka). HD6-os szériával 4k iMacet. R9 M380-al hétszázezerért.
A használt piacon ha egy iMacet jól kifogsz az elavult 750M-el király vagy. Az egész grafikus lapka vonal (nem annyira home user szinten, elég csak a félprofi) bűzlik az izzadságszagtól. -
válasz
TigerCat
üzenetére
Az kimaradt, hogy kurzor laggal számolni kell wireless egér esetén. Szinte bármilyen hordozható Mac és külső kijelző csatlakoztatásakor előjöhet a probléma. Én is belefutottam.
Teszteltem vagy 10 különböző egérrel, ide-oda dugaszolva, de nem sikerült megszüntetnem. Ezért vettem madzagos egeret (Razer Imperator) mellé. Azzal minden rendben volt.
Itt a téma: Mouse cursor lags with external monitor
Egyébként szerintem nem véletlen, hogy bármely komoly stúdióban, ahol így használnak Mac-eket (MacBook Pro + külső kijelző), minden asztalon vezetékes egeret látok. Egyrészt az a lapos vacak, amit az Apple egérnek nevez, napi 8 órában nem alkalmas komoly munkára, másrészt lehet, hogy ez egy valós probléma, amit nem nagyon lehet másként megoldani.
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Impresszív a cucc
Én most így a 27"-es iMac után váltottam DELL-re, de az valami katasztrófa sajnos. Hiába a sok jó review, közelébe nincs a macben levő IPS-nek. Hatalmas az IPS glow, a színek valahogy nem természetesek, nem tetszik az egész. De a legnagyobb gondom vele, hogy az USB portok áramát lenyomja a rohadék ha stadnby-ba megy a monitor. Így éjszakai telefon/tablet/e-book/e-cigi töltögetés kilőve, ami nekem nagyon fáj (nyilván megoldom máshogy, de a powered USB hub fő szempont volt a választásnál).LG-nél hogy van ez megoldva? Működnek az USB portok akkor is, ha nincs rákötve gép, illetve igen, de mondjuk sleepelve van vagy ki van kapcsolva?
-
Mister_X
nagyúr
válasz
TigerCat
üzenetére
Mindenképp megéri, a kérdés az, hogy a Thunderbolt Display mennyire hajlamos a foltosodásra
Szúrkálódást félretéve: munkagépnek lesz, tehát a legutolsó az legyen, hogy szervízbe kelljen rohangálni akármivel is, főleg code freeze előtt vagy crunch time közepén - bár az én munkám nem hátráltatná, hogy kékes a fehér vagy akármi, de egy grafikust zavarhat. -
Mister_X
nagyúr
válasz
TigerCat
üzenetére
LG micsoda?
Retina egyelőre csak idézőjelesen fontos, egyszer vetettem fel a grafikusnak, hogy meg kéne rajzolni mindent 4-5k-ban - azt az arcot nem lehet leírni

De így 5-600.000Ft-ból meglenne a komplett munkaállomás, már csak tényleg az a kérdés, hogy iMac vagy az az LG + valami hordozható legyen-e a kiszemelt. Bár, ha a Wacom eszközök nem mennek át Thunderbolton, akkor utóbbi ki is lőve.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
TigerCat
üzenetére
Thunderbolt csatlakozó szokott monitorokon lenni?
Az egyetlen, amit eddig láttam, az az Apple Thunderbolt Display. Hát, ennyiért lehet már néznék valami nem almásat, a felbontás ilyen árcédulával alacsony. De mivel nem én használnám (vagy csak talán), így lehet jobb lenne egy 21:9-es alternatíva.Azért a mostani MacBook nem annyira gyenge, ha levonjuk a dGPU hiányát, bár az engem speciel amúgy se hatna meg ma már. Csak azok a játékok futnának, amiket mi készítünk, azok meg kenyérpirítón is el kell fussanak

Min dolgozol / vagy el otthon, ha egy 27" iMac kicsi?

-
Mister_X
nagyúr
válasz
TigerCat
üzenetére
iMac esetén azért még maradhat a Fusion Drive, csak akkor tényleg ott induljon, hogy minimum 128GB az SSD rész. Grafikusomnak rakom össze fejben a munkagépét (és igenis azért vonzó a 4k és 5k iMac, mert a kijelző kvázi kötelező), a tárhely a kritikus. De persze 2TB-os Fusion Drive CtO gépért elég lelombozó felárat kérnek...
Apropó, megfogalmazódott mobil rendszer kérdése is, mennyire éri meg a 13"-os Air? Az üzemidő elég baráti, SSD van benne, ez esetben az irodába kapna egy jobbféle monitort és NAS-t.
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Hát ez is ilyen Apple "azért is megmutatjuk" hozzáállás. Mikor kijöttek vele, akkor egyik beszállítójuk se gyártott még SSHD-t (Seagate, WD). Az Apple meg nyilván nem fog leállni saját HDD-t fejleszteni. Így kitalálták a szoftveres megoldást. Később lett SSHD, de persze így már nem kell nekik. Pedig bőven van akkora erejük hogy kipréseljenek az SGT-ből meg a WD-ből is bármekkora SSD-vel szerelt SSHD-t. Ja és ha így lenne, akkor talán a vevőik se néznének bután, hogy mér' lassú a gép (az 5400rpm-es hdd-s problémakörre gondolok), mert egy 8GB SSD-s SSHD-t simán adhatnának azoknak a szerencsétleneknek.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
TigerCat
üzenetére
Tegyük hozzá, hogy azért az alma logó rajta van

Picit nézegettem a Mac Pro leírásokat. Díszes kis söröshordó, meg kell hagyni. Bár PC képében kijönne 700k-ból az egymillás, mindenestül, de megintcsak nem lenne olyan szép (bár munkagép esetén másodlagos szempont, iMacet a monitor viszi ek a hátán) és gariztatni is érdekesebb lenne.
A 750.000Ft-os iMac áráböl is igyekeztem PC-t varázsolni, az jött ki, hogy nagyjából 300.000Ft karadna egy 5k monitorra
Nem azt mondom, hogy feltétlen megéri, de legalább kevésbé árnyalt a kép - valamit valamiért.Macintoshok csak Time Capsule-ra tudnak biztonsági mentést csinálni vagy bármire?
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Nem csak szerinted
Nekem továbbra is a teljes méretű usb apple keyboard a favorit. Remélem nem szüntetik meg. Abból amúgy könnyen lehetne világítósat csinálni, meg usb3 hubosat. De tartok tőle hogy a vezetéke miatt büntiben van, nem lesz fejlesztve már, és talán el is kaszálják 
-
válasz
TigerCat
üzenetére
Ez nem OS függő, ilyen alacsony DPI mindenhol ronda lesz ha nem méterekről nézed. Nálad azért jó, mert a nagy mérethez van megfelelő pixelszámod. A windows meg amúgy elképesztő módon el tudja kenni a cleartype-al a fontokat, de az azért nem egy jó megoldás, illetve 28 colon FHD-ben az is ronda lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Torrent meghívó kunyeráló
- Elektromos autók - motorok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- ASUS routerek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen3 WUXGA Touch i5-1245U vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS W11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z790 i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070TI 16GB NZXT H6 Flow RGB 1200W
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5540 notebook - i9 9880H 64GB DDR4 2TB SSD nVidia Quadro T2000 4GB W11
- JBL Quantum400 gamer fejhallgató
- Apple Watch Ultra 2,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

), azt mondod, az sem rossz út, hogy azon formázzam NTFS-re és hálózaton másoljak át mindent a Miniről?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Valaki mellé tenne egy XP-t P4-el ha kérhetem!? 

Nem azt mondom, hogy feltétlen megéri, de legalább kevésbé árnyalt a kép - valamit valamiért.