Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Egyébként érdekes dolog ez...ugyanis ha az ember csak úgy ''elvan'', akkor a Windowst könnyebb használni, ez egyértelmű. De ha már bele akar nyúlni a dolgokba, akkor a Win sokkal, de sokkal macerásabb. Hogy példát is mondjak: van nekem egy multimediás billentyűzetem, Logitech. Win alatt ''kénytelen'' vagyok a saját driverét használni. Ezzel semmi gond nem lenne, de szinte semmit sem hagy beállítani
Pl. a multimédia gombot, csak bizonyos programokra lehet ráállítani (amiket ő ismer), én pedig olyat használok amit nem...linux alatt van egy kvázi általános driver, amiben meg én adhatok meg minden egyes gombra, hogy mit csináljon (akár a hangerő gombra is beállíthatok programindítást, na nem mintha akarnék ilyet, csak példát mondtam). De akár említhetném azt is, ha az ember meg akarja változtatni a vizuális kinézetet (akár csicsára, akár teljesítményre optimalizálva). Alapszinten Win-en egyszerűbb ez is (sok-sok theme), de ha igazán kedvedre akarod szabni (igazán herélni vagy dísziteni akarsz), akkor linux könnyebb, de legrosszabb esetben nem nehezebb.
Aztán ott van a Windows beállítása...szinte nulla dokumentáció (vannak helyek ahol elérhetőek, de ezekről sokan nem tudnak és/vagy nem érhetőek el az átlag számára) a borzalmas, átláthatlan registry rendszer...linuxot ott a man parancs, amivel mindenről (szinte kivétel nélkül) bő információt lehet kapni, nagyon sok dokumentáció, stb.
Ráadásul linuxhoz igazán értő ember, arányaiban (össz. user / hozzáértő ember) több van mint Windowshoz. Itt a PH!-n egy olyan (aktív) embert tudok csak említeni, aki igazán ért Winhez (X-COM), linuxost viszont többet is (de ha csak egyet tudnék, már akkor is igazoltam magam)
Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest