Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Igazából nem tudom, hogy hova rakjam a kérdésem. A radius topik amit találtam itt ~10 éves, RPi topikba nem mertem feltenni a kérdésem mert mondom lehet OFF, hálózatosba ugyancsak nem igazán, Ubuntu/Debian topikban megint nem, mert igazából mindegyikhez tartozik kicsit a kérdés, mégsem rakható egy kimondott kategóriába. Remélem itt jó helyen vagyok.
Foglalkozott itt már valaki közületek RADIUS-szal esetleg?
A következő a felállás. Van egy modemem, abba csatlakozik egy router, ezen lógnak kábelen és wifin eszközök + egy switch amiben újabb eszközök vannak.
Mindenkinek fix IP-t osztok belső hálóra a DHCP szerverrel.
A switch-be be van kötve egy Raspberry Pi 1st gen (256MB ha jól rémlik), erre tervezek egy radius servert rakni. Gondolom ennek a 10/100-as Ethernete nem számít, mert nem minden másodpercben hitelesít a kliensekkel, arra meg elég ez is bőven, igaz?Az OS Raspbian
Az megvan, hogy felpakolom a freeradiust csomagból, de hogyan tovább? Egy épkézláb howtot nem találtam eddig ami - még ha nem is annyira szájbarágósan de értelmesen elmagyarázta volna, hogy mit kell tennem.
Köszönöm!
Üdv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest