Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026. 01.)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2
üzenetére
Én a linuxozást Debiannal kezdtem, és mivel annyira nem ment, áttértem Manjarora ami ugye Arch alapú, egy ideje meg vissza Debire.
A különbség igazából nem sok, nem azt kellett beírnom hogy apt-get install xy , hanem hogy pacman -S xy.
A jogosultság kezelés meg ilyesmi mind kb ugyanaz volt, meg többször frissült, de nem volt kötelező, volt hogy egy hétig kinyomtam és nem volt gáz.
Manjaron több minden működött alapból, pl. kedvenc játékaim natívan futottak. Debianra esélyem sincs felrakni natívan, a wine-t is úgy kellett felheggeszteni, úgy már megy.
Chakra-t is használtam egy ideig, akkoriban sokkal nagyobb szívás volt a használata, mert a GTK-s programok egy bundle managerben futottak, ami akkor egyszerűnek tűnt, de így visszagondolva ökörség volt, el is hagyták.
Most Debianon sokkal többet kell legózni, mert kevésbé kulcsrakész a rendszer mint a Manjaro volt, meg mint a Chakra. Az hogy KDE vagy egyéb, ízlés kérdése.
Na szóval a lényeg, hogy azért über nagy különbség nincsen a disztrók között, szerintem ha a Debian ment, és a Mintet is meg tudtad tanulni, a Chakrát is meg tudnád, szerintem .p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SzinkronSarok - Elegendő támogatás gyűlt össze a négy új projekthez
- Windows 10
- Le Mans Ultimate
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Itt vannak az eddigi legrészletesebb képek a Samsung Galaxy A37-ről és A57-ről
- Path of Exile (ARPG)
- Synology NAS
- Milyen autót vegyek?
- Yettel topik
- Csípőből tolja Helix a konyhai melót
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble szökevények 500-1500Ft
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- OnePlus Pad Go Green nagy kijelző, könnyű hordozhatóság 8/128 GB Használt, karcmentes 3 hó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest