- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Hol szálljunk meg Párizsban?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
válasz
N0zer0
üzenetére
Közben még mindig ezzel a titkosított partíció felcsatolásával szenvedek. Csináltam /etc/crypttab fájlt leírás alapján, meg betettem a titkosított partíció elérhetőségét az /etc/fstab-ba, de nem jó neki, (S)kip-elni kell bootkor.
A meglepő az, hogy valami csoda folytán /media/felhasználónevem/titkosított_partíció_km_hosszú_UUID formában mégis automatikusan felcsatolja és a felhasználó is el tudja érni adminjogok nélkül, de én szeretném kicsit emberbarátabb néven felcsatoltatni. Pedig nincs is ilyen bejegyzés egyik *tab fájlban sem, mégis felcsatolja. Fene sem érti ezt, hogy hogyan kéne normálisan helyrekalapálni.
Pedig a titkosítás jó, működik, használható a partíció. Egész kellemesen csalódtam benne. Sose csináltam előtte ilyet, és féltem, hogy vissza fogja fogni ezt a gyenge gépet, de alig 1-2MB-tal lett csak kevesebb az átviteli érték, a CPU terhelése talán 3%-kal ha növekedett.
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- HP AI Laptop 15 - Intel Core Ultra 7 255U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Raktáron lévó VGA-k!!! Kamatmentes részletre is!! Érdeklődj!!!
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest