Új hozzászólás Aktív témák

• wetomi

aktív tag

Sziasztok!

Két különböző disztró közös /home partícióval mennyire kavar be egymásnak, úgy, hogy mindkettő KDE-s lenne (esetleg különböző verziószámmal) az opensuse mellé most egy fedorán gondolkozok?

Jó ideje van pár gondom a géppel elég sok kernel panic is van jelenleg opensuse verziótól függetlenül. A 11.3-ig stabil volt, aztán a 11.4-től kezdte, most pedig a 12.1 is azt csinálja. Ki akarom próbálni másik disztróval is mi a helyzet, az esetleges hardverhibát kizárandó. Memtest már volt. A lemezhibák elvileg nincsenek.

A ktorrent, ha befejezei a letöltést és állítólag lejött az összes adat, leellenőrzöm és hiányzik 5-8% (szinte mindig ugyan azok a darabok) Sokszor csak az 5-8. alkalomra (ellenőrzés-letöltés) jön le a maradék adat. Néha úgy könnyítem meg, hogy átmásolom másik lemezre és ott fejezem be, de ez sem mindig gyorsítja a dolgot.

Ha a 2terás samsung vinyón van nagyobb mennyiségű írás, akkor hajlamos elszállni a rendszer, pl ha dvd-t másolok fel .iso-ba, vagy ha a virtualbox készíti nekem a lemezképeket a virtuális géphez.

Szinte minden adatmozgás, írás-olvasás nagy processzorterheléssel jár, forrástól, céltól, fájlrendszertől függetlenül.

A 11.3-as stabil időszak óta annyi változott, hogy azóta wifivel használom a netet, lassan egy éve és július óta van egy HD204UI samsungom is, aminek voltak firmware gondjai, ezt nem frissítettem, mert ide módban állítólag nem jelentkezik a gond, csak ahci-ben.
    A kisebb, 250-es lemezen van a rendszer és a /home ext4-es fájlrendszerrel, a 2 terás csak adattárolásra van, azon gpt partíciós táblával ext4-es elsődleges partícióval.

Van valami ötletetek? Vagy az eredeti kérdésre visszatérve, egyszerűbb, ha csak egy rendszer marad fent erre az időszakra, ne kavarodjanak?

Új hozzászólás Aktív témák