- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Szerintem semennyire sem igaz.
A hangkezelés némileg eltér. Az ALSA hangrendszer felméri, milyen kártyád van, és ennek megfelelően különböző lehetőségeket ad. Az én SBLive-em pl. max. 4.1-es kimenetet tud. Ezért az ALSA sztereó, quad, 4.1-es kimeneteket ad - az, hogy melyiket használod, a Te dolgod. (Illetve a programé.) Az mplayert használom, jelenleg 5.1-es hangot is lazán le tudok játszani, illetve, ha sztereó az anyag, tükrözöm a frontot a rearre.
Linux alatt alapban sokkal kisebb a latency, vagyis a hangkártya késleltetése, ezért talán alkalmasabb lehet hangvágásra. (Ezt Windows alatt SB-kártyákhoz csak más, nem hivatalos driverrel tudod megcsinálni, az alap sblive/audigy driver katasztrofális.)
Video/hanglejátszás terén szerintem magasan veri a Windows-t. Az mplayer magáért beszél, szinte mindent lejátszik, rettentő sok mindent állíthatsz rajta. Képes pl. a DVD-k beégetett feliratait is nagyobbra venni, élsimítással. (Hasznos, ha nagyobb monitoron filmezel, ekkor ugyanis a feliratok olvashatatlanul kicsik lennének.)
Zenére én a KDE-s amarok-ot használom, ami MINDENT lejátszik, aminek hangja van. Mellékesen letölti a számok szövegét, az előadó adatait, meg még egy rakás finomság.
Szerkesztést nem próbáltam (gyenge hozzá a gépem), de létezik többcsatornás zenevágó, illetve van 3-4 komolyabb videoszerkesztő is.
Valamint létezik a tvtime nevű tv-néző program, aminél nem láttam még jobbat.
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 6
- Debian GNU/Linux
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mikrotik routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest