Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Chaser #47423 üzenetére
"egy szép hangzáskép, dinamika, tiszta mély és magas hangok, térérzet, ennyi kell nekem"
Na az ilyen leírás szokta azt jelenteni, hogy a tagnak fogalma sincs, hogy mit akar. Vagy legalábbis nem tudja körülírni.
Ebben az esetben az a legjobb ha
benézelbehallgatózol pl Hitspace-be, hogy mik vannak. Bár ha kell távirányító meg BT akkor egy kicsit bonyolultabb a helyzet, mert olyan DAC-ra van szükséged, ami ezeket tudja.Make Asia Great Again!
-
-
Bodz
nagyúr
válasz Chaser #47430 üzenetére
113800 lesz az. HUFnews3 kupont használva már csak 111800. Hozzá mondjuk egy Sabaj D4, ami mindent tud amire szükséged lehet. Persze a balanced kimenet hiányzik, de ekkora költségvetésből az nem fog menni.
Viszont ha csak és kizárólag bt-ről szeretnéd etetni (amit nem javaslok), akkor valami olcsóbbat is lehet éppen keresni.[ Szerkesztve ]
-
válasz Chaser #47430 üzenetére
Abban a számban nincs semennyi szubbasszus. Csak lábdob van. Van egy ellenütemben szóló basszus hang (az "itnyó"-nak a "nyó" része), de az nagyon nem mély, kb ilyen 150-200 Hz-en szól, amit a 3" is kiad.
Én meg arról beszélek, hogy az S2000 nem megy 50 Hz alá. S3000-nél talán megvan a 45 Hz, de a legtöbb (mai) elektronikus zene 41-43 Hz-ig szokott lemenni, ezért ajánlom a 8"-ot, mert azok ezt tudják.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
-
válasz Chaser #47475 üzenetére
Legnépszerűbb stúdió monitor gyártó a KRK. Amerikaiak, szóval mókásabb, populárisabb hangjuk van. A sárga kevlárról nekem a SAL jut szembe, dehát kinek mi. Úgy tudom odakint a fekák szeretik még nagyon.
Súly ne érdekeljen, azért könnyebb jóval, mert AB helyett D osztályú erősítőt használnak, ami kisebb (könnyebb) és hatékonyabb (alig melegszik). A 43 Hz az kamu, a valóság kb 50 Hz lehet a vége, pont mint az Edifier S2000-nek. De ha stúdiót akarsz, én mindenképp a 8"-ra mennék, hogy halljad végre az igazán mély szubfrekiket és másik számot használj basszus tesztelésre.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
válasz Chaser #47477 üzenetére
Mindenképp érdemes meghallgatni nyilván. A Tannoy árában verhetetlen, szóval valószínűleg jobb választás a KRK-nál.
Ha a Scooter - I'm Your Pusher számáról van szó, akkor ahhoz minimum 6.5" kéne, mert F#1 az alja, ami 46 Hz. De 8"-lal lehetne a biztosra menni.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
need
addikt
-
-
need
addikt
válasz Chaser #47500 üzenetére
tegnap vettem és tegnap halottam a pattogást kb. 3-4x kb. 2-3 mp ig ma még nem halottam pl.
furcsa volt nekem is amikor rá kerestem hogy a fekete tényleg drágább amikor én néztem 10-el volt hosszabb.
nekem a jelöltek között Modecom Eclipse 180 Edifier R1850DB Edifier R2000DB Edifier R2730DB volt
Bodz tanácsa egyébként az Eclipse 180 a többiek véleménye a Edifierek közül R2000DB volt..
Mivel egyiket sem láttam és halottam élőbe a döntésem szimplán érzelmi alapú volt.
Megmondom őszintén a videok alapján nem tűnt ekkorának és még jobban felnagyítja az arányt az előző picike kis hangszóróim.. asszonypajtás első reakciója ?! "muszáj volt ekkorát venni? " hát lehetett volna még nagyobbat is lásd R2730DB most az alaplapi hangkártyára van kötve de leakarom majd cserélni egy külsőre
és az Omni-n gondolkodom..![ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Bodz
nagyúr
válasz Chaser #47507 üzenetére
Hallottam.
Nem az R2000DB ellenében ajánlottam az Eclipse 180-at (ilyet max akkor tennék, ha kifejezetten nagyobb mélyközép kell) neednek. Viszont az elő vagy oldallapi hangerőszabályzó az szempont volt (gondoltam a felül lévő még belefér), így lett részemről a Modecom.
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
válasz Chaser #47581 üzenetére
Értem. Akkor azt mondod, hogy nem feltétlen volt jó vétel?
Mit ajánlanál ilyen max 50k-ig esetleg? Vagy ilyen árkategóriában inkább hagyjam az egészet?
(Jó lenne a 2.1)
A baj, hogy egyáltalán (vagyis nagyon kicsit) értek a hangrendszerekhez.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
racskobalazs
senior tag
válasz Chaser #47583 üzenetére
Értem, köszönöm!
Bár elég megszállott vagyok a jó basszussal, így is inkább 2.0-t ajánlasz? Tényleg teljesen noob vagyok a témához + nem nagyon volt lehetőségem sokféle hangrendszert kipróbálni.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
válasz Chaser #47660 üzenetére
Nem hallottam, de Bodz írta fent, hogy általános hangra az R2000DB az jobb, mint a Modecom Eclipse 180. De utóbbi meg mélyebbre megy, terhelhetőbb. Így adott a dilemma, tőled függ, hogy melyiket választod.
Az ne érdekeljen, hogy random emberek mit írnak a neten, mivel nem tudni mennyire értenek ahhoz, amiről beszélnek. Ez kb olyan, hogy nem oltatom be a gyerekem, mert a neten azt írták, hogy autista gyíkemberré változik tőle.
Make Asia Great Again!
-
válasz Chaser #47734 üzenetére
Tökmindegy hol a reflexnyílás, ha közel van a falhoz és szar az akusztika, akkor mindegyik hangfal brummogni fog. A hátsó reflexnél csak az a lényeges, hogy ne legyen teljesen rátolva a falra, legalább annyira legyen tőle, mint amekkora lyuk átmérője.
Make Asia Great Again!
-
alphamooncam
őstag
válasz Chaser #47736 üzenetére
Nekem azért vannak kétségeim a parafa -tapéta, padlóburkoló - mélytartománybeli csillapításának a hatékonyságáról.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz Chaser #47739 üzenetére
Amit linkeltem oldalt az jól láthatóan független - értsd nem akarnak eladni semmit - mindemellett rendelkeznek elég (!) tapasztalattal... szerintem.
Tudnál linkelni mérést? Tudod előtte-utána! Csak parafa, közvetlenül a falra !
Ebből lehetne a megoldás hatékonyságát lemérni.Persze hiszek, de jó lenne látni, valami objektív dolgot, mert ez így csak egy vélemény, és ameddig nem látom az alapját a dolognak, úgy gondolom hogy így ajánlgatni valamit, hát nem is tudom etikus-e.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
válasz Chaser #47736 üzenetére
Mélyeket nagyon nehéz elnyelni. Leegyszerűsítve minél mélyebb a hang, annál hosszabb a hullámhossza, tehát annyival vastagabb hangszigetelő anyaggal nyelhető el. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 500 Hz felett könnyű az ember dolga, mert csak feltesz a falra egy vastagabb faliszőnyeget és kész, csillapítva van. De alatta már nehezebb, 200 Hz alatt pedig kifejezetten szopás, hatalmas térfogatú hangelnyelő cuccokra van szükség.
Make Asia Great Again!
-
válasz Chaser #47742 üzenetére
Csak arról van szó, hogy nincs csodaszer a mélyek elnyelésére, lehet a parafa bármilyen jó, abból is hatalmas tömbök fognak kelleni a 200 Hz alatt. Ha olcsón akarsz nagy változást, akkor faliszőnyeg vagy vastagabb pléd is simán jó. Persze nem túl audiofil. A legjobb meg az akusztikai szivacs.
Make Asia Great Again!
-
alphamooncam
őstag
válasz Chaser #47742 üzenetére
Kérlek lassíts !
Nem akartalak bántani, viszont az sem szeretném, ha meggondolatlanul rohannának az emberek parafát vásárolni,majd csalódottan elfordulnak a topiktól, azzal hogy itt mekmesterek vannak.
Ha az a meggyőződésem, hogy az ajánlott dolog nem fog működni, akkor részemről az az etikus, ha ezt megosztom, függetlenül az ajánló személyétől.
Parafa tényleg jó dolog, de nagyon nem olcsó! Sokmindenre használom én is, de ilyen célra, amire Te ajánlottad, nem.
-
alphamooncam
őstag
válasz Chaser #47765 üzenetére
"...a probléma ott van, h teljesen másól beszélsz mint én, másnak akarod beállítani a mondanivalómat mint ami..."
Gondolkodom, hogy vajon mit érthettem félre...
Akkor engedd meg, hogy idézzek egy korábbi hozzászólásodból:
"jut eszembe, aki küzd "visszacsattanó" mélyekkel, a parafa nagyon jól el tud nyelni hangokat, kifejezetten mélyet nem próbáltam..." [link]
Kb. ennél a résznél buktam ki. Hogy írjam, hogy ne legyen bántó?
Te milyen jelzővel illetnéd azt, aki saját bevallása szerint is olyan dolgot állít, amit maga sem próbált, mindezek ellenére teljes meggyőződéssel ajánlja "kipróbálásra".
Lehet csak én vagyok érzékeny az ilyesmire, és én kérek elnézést hogy észrevettem, és szólni mertem, de akkor itt a lehetőség, hogy kifejtsd hogyan értetted, hogy a mély hangok túlburjánzását, milyen módszerrel és legfőképpen mekkora ráfordítással lehet parafával megoldani.
P.S.: Továbbra sem személyes , csak kiváncsi vagyok, és nem lenne ellenemre, ha haverok lehetnénk.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz Chaser #47848 üzenetére
Az említett Onkyot nem hallottam, viszont hasonló áron van Panasonic PMX90 hifi PC USB DAC-al és optikai bemenettel, és van MM-ban is. Ez is egy lehetőség. Nekem PMX70-es hifim volt, USB-ről és CD-ről szépen szólt, hozta az elvárható szintet. Optikai csatlakozó és PC USB DAC ezen(PMX70) még nem volt, analógon terveztem használni. Itt viszont az volt a baj, hogy erőtlen volt, nem volt valami jó az analóg csatlakozása, így eladtam. Például a hasonló áron lévő Microlab Solo 9C-nél sokkal szebben szólt a Panasonic, ha hasonlítani akarom. Csak hát ugye a bemenetek hiánya....viszont a PMX90-nél már nincs ilyen probléma. Én azt mondom, hogy nem lehet rossz választás, de konkrétan a PMX90-et nem hallottam. Persze túlzásokba sem akarok esni....megéri, mert jelenleg hasonló áron egyik gyártó sem ad kiemelkedőt. De egy 10-15 éves cucchoz ezek már nem hasonlíthatóak: pont nemrégen említettem, ha már Panasonicról van szó, hogy van pl. egy Panasonic PTX7-es egybeszettem....a munkatársamnak, akinek Edifier S2000-re van, miután meghallotta perceken keresztül nem tudott szóhoz jutni, mert annyira szépen szól egy ilyen régi Pana cucc.
http://www.diesel.com
-
silvergod
őstag
válasz Chaser #47868 üzenetére
ezeket néztem hirtelen:
Genius SW-HF2.1 1205
Genius SW-2.1 1800
Logitech Z333 2.1ezek közül valamelyik? mert elég jónak tűnnek a videók alapján...
vagy maradjak a Genius SP-HF1250B 2.0 -nél?
kösziIphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
válasz Chaser #47873 üzenetére
Készül már több, mint egy éve egy logout bejegyzésem az olcsó 2.1-ekről, ami részletesen kifejti, hogy mi a probléma velük. Sajnos időm nem nagyon van írni, de előbb-utóbb már csak végzek vele.
A gyártó azért nem hülye. Nem írja, hogy van magassugárzó sehol, az csak egy dísz. Egyébként hifiknél ez nagyon bevett szokás, hogy a tweeter az csak egy dísz. Ha nem írja, hogy van benne tweeter, akkor nincs miért perelni.
A másik vicces a Z333 két elődje: a Logitech Z-3 illetve Z-4. Ezekben a 8" mélysugárzó kamu, mert az a 8" valami csak egy passzív membrán, belül egy 4" kis cukiság dolgozik. Mondjuk amúgy nem szólt rosszul, de akkor is átverés, én kis kamasz vérpisti hülyegyerkként pont a 8" miatt vettem anno. Jó, persze 14ezer forintért vettem és a 40 watt összteljesítmény azért sejtethetett volna valamit. Amúgy az X-230-nál sokkal-sokkal jobban szólt, mert utóbbi csuffogott-puffogott szegény, míg a Z-3 basszusa ügyesebb volt. Ennyire emlékszem, kb 15 éves sztori.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
IO.sys
őstag
válasz Chaser #47890 üzenetére
Szia! Már kérdeztem korábban, de nem kaptam választ. Ahhoz, hogy nálam is a sarokasztalnál elég nagy legyen a fesztáv, szinte egy vonalba kell rakni őket a fejemmel. Akkor viszont a háromszeg elhelyezés szöges ellentéte lesz.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest