- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Notepad++
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
válasz
#94257664 #58061 üzenetére
Nem arra céloztam, hogy nézzünk műszert, hanem hogy hallgassunk hangot. A szkópot csak azért említettem, hogy az a világ se idegen. Számítógép-számítógép és kábel-kábel közti különbséget 100% sikeraránnyal találnál el. Amúgy egyetértünk, az odaképzelés nem tesz jót, de a "nincs az ott" képzelés se.
-
IO.sys
őstag
válasz
lezso6 #58059 üzenetére
Érthető, de ha hallanád az én 25.000-es hangfalam, amik az OFC kábeleken lógnak és tüskéken állnak, és megkérdezném, milyen árkategóriát hallasz, megszoroznád néhánnyal. Erre nagyobb összegben mernék fogadni. A normális OFC és a tüske miatt egy kategóriával feljebb szól a cucc. Mondjuk a forrás se kutya de most nem az a lényeg.
-
IO.sys
őstag
válasz
#94257664 #58051 üzenetére
Olyan ez, mint amikor valakinek rossz a mája: olcsón be tud rúgni.
LEZSO:
A nagypofájú hifi véglényeket én se bírom, de nézd már meg, hogy mit választoltál a párszáz Ft-os OFC kábelre, most magad ellen beszélsz... Az a baj ezekkel az audios topikokkal, hogy itt segíteni se lehet úgy, hogy ne kössenek bele rosszindulatból vagy akár tévedésből az emberbe. Mindig megbánom, ha ide vagy a dac topikba írok. -
IO.sys
őstag
válasz
lezso6 #58045 üzenetére
De ezek elvek a részedről, a gyakorlat más. Nem így működik a lehallgatás technikája, hogy olcsó kicsi hangfalhoz jó a Gembird kábel is. Hogy lenne már jó, az sehova se jó, hacsak nem csengővezetéknek kell... Vannak egészséges egyensúlyok, meg arányok, de egy olcsó OFC ellen érvelni azért meredek.
Tudom, hogy van egy ilyen vallási irányzat, hogy a kábeleket a fizikai törés és szín és hasonló tulajdonságaik alapján osztályozzák, jellemzően DJ alapállás, de én meg a másik istenben hiszek, a hangot figyelem. És hangfalas topikban jellemzően ez a furcsábbik jelenség, ez a leggyönyörűbb az egészben.
-
IO.sys
őstag
válasz
lezso6 #58039 üzenetére
Lezso, mióta vagy a szakmában?
Két filléres OFC kábelekre kérdez rá, mi az ellenvetésed, túl drágák? Nem a teljesítmény itt a lényeg, teljesen más a téma. Inkább vegye meg a Gembirdet, hogy jó fos, fátyolos, életlen, zajos hangja legyen? Mert az olyan ám. A kábelbejáratás létezik, a 700k-s tápkábelben meg nem az anyag, hanem a K+F annyi. Én is építek kábeleket, kemény tudomány azt jóra megcsinálni, és itt anyagáron 30-35k-s kábelekről beszélek.
-
IO.sys
őstag
Ezek jók. Szerintem mindkettő hangfalkábel megfelel, a drágábbikban több az anyag, több a mozgástér (de van, aki 1-1 vékony elemi szálon köti be a hangfalát, de a már egy másik történet). Amit ne hanyagolj el, az a 3 hegyes láb, esetleg gumi kiegészítéssel. Nálam ég és föld az eredmény. [link]
-
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys #58026 üzenetére
1.) Nem
A nevéből is adódik (Gembird), hogy ruhaszárítókötél. A legáltalánosabb célokra informatikában jó, de audioban csak ártasz vele, sokat ront a hangon, szarul fog szólni, ez tapasztalat.2.) talán de nem
Hangfalkábelnek tűnik, de a nevéből adódik (Hama), hogy ruhaszárítókötél.Vegyél bármelyik hangcucc forgalmazótól olcsó OFC (oxigénmentes réz) kábeleket, hidd el, meghálálja a hang. A hangfalak alá pedig szerezz/csinálj 3-3 tüskelábat, az is más dimenzióba emeli a hangot. Nem kell annyira komoly dologra gondolni, asztal sarka is jó, csak lehetőleg minél kisebb felületen nyomja a hangfal az alátámasztást.
-
IO.sys
őstag
válasz
racskobalazs #57989 üzenetére
Én ilyet vettem, megváltás volt. [link] Hangfal alá javaslom, amennyiben nem hangoláshoz kell az állvány...
-
IO.sys
őstag
válasz
Cs1csó #57970 üzenetére
Jelenleg a láncom:
Lineáris táp, audio PC, masterclockos USB kártya és alaplap
Mojo v1
Tuningolt Denon PMA-560
Dayton Audio B652-AIR zárt bookshelf
+SzubSarokasztalnál ülök, a hangfalak 1-1 méter távolságban vannak a fülem magasságában, 20 centire a faltól, 90 centis állványokon. Eszméletlen jó hangfalak, főleg a szubbal. Hallottam már komoly hangfalakat, de ezekkel se szégyenkezek, elég komoly színpadot csinál és nagyon részletes. De mocorog a kérdés, hogy mire lenne érdemes cserélni. 50-100 közt gondolkozok, inkább zárt, kizárólag ribbonos megoldás érdekelne. Az AMT tweeter is olyan, mint a ribbon, csak olcsóbb és nem az.
-
IO.sys
őstag
Holá!
Arról van infó, hogy melyik oldalon lehet szűrni érzékenység szerint? Esetleg lehet tudni, hogy milyen hangfalak vannak 90 dB érzékenység fölött? -
IO.sys
őstag
válasz
mekker #53033 üzenetére
Ehm házat is építhet az ember ennyi erővel a hangfalaknak, ami megfelel az akusztikai kívánalmaknak. Értem, hogy van egy szakmai szempontrendszer, de ez egy szerviz műhely, az asztalt 1 havi fizetésemért csináltattam (már megbántam), és teregetéshez meg laptop szerelés mellé keresek valami hangfalat, hogy addig csörömpöljön. Szóval akkor az én esetemben elég a kisebb mélyközép is, úgy értelmezem.
A mostaniddal nem érzed fárasztónak a mélyeket?
R1280T volt és nagyon sok volt a mély, igen. -
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys #53011 üzenetére
Légyszi segítsetek kicsit!
Kivágtam videókból a Kürbisről a képeket. Látható, hogy mindkettőn ugyanaz a part number, de több különbség is van.
A távirányítósnál hátul a dombornyomás nem tartalmaz csíkot, alatta csak 2 sor szöveg van, a hálózati feszültség szöveg a kapcsoló fölé van nyomtatva.
A távirányító nélkülinél van a dombornyomásban csík, alatta 3 sor szöveg van, a hálózati feszültség szöveg a csatlakozó fölött van.Az a kérdés, hogy egyáltalán látott-e már valaki élőben távos Kürbist, illetve akinek van, legyen szíves, nézze meg a dobozt, hogy azon jelezve van-e a távirányítás. Mert ha igen, akkor rendelés előtt lehet érdeklődni a boltnál, mert kibontani nem hiszem, hogy kibontanák.
Ezen a Kürbisen van IR szenzor:
Ezen nincs:
-
IO.sys
őstag
válasz
mekker #53002 üzenetére
Ebben a videóban van hozzá távirányító, a hátoldalán a modellnév Kürbis BT / part number HK096-03556.
Ebben nincs, a modellnév ugyanúgy Kürbis BT / part number HK096-03556, de az üzemi feszültséget jelző írás nem ugyanott van. Egyiknél a tápcsatlakozó felett, a másiknál a kapcsoló felett.Illetve az árukeresőn is azt írja, hogy van hozzá táv, ami semmit nem jelent.
Degeczi:
Ebben meg szerintem hamisítvány van, mert a hátlapja nem tartalmaz semmi márkajegyet, a dombornyomás is hiányzik. Az ilyennek írhatják el a deutsche feliratát valószínűleg. -
IO.sys
őstag
Jó estéket, a Kürbisnek van távirányítója?
-
IO.sys
őstag
Eladom az Edifier R1280T hangfalam és keresem az utódját. Erősítőt most nem szeretnék, tehát beépített erősítős hangfal a kérdés. Használtan 40-ig mennék el. Nincsenek nagy igényeim, csak több tér, több részlet.
Ennek szerintem a tudása végére értem, egy iDAC2-n lógnak, a szoba sarkában meglepően jó a tér, de biztos van jobb.
Asztalon, fülmagasságban használom őket. Tetszett a távirányítója, folyamatosan használtam, az utód is jó, ha távos. Olyat nem szeretnék, ami lehet, hogy búg, vagy biztosan búg, meg nagyon érzékeny az elhelyezésre, meg egyéb típusspecifikus kínok. Nem a nagy hangerőt keresem, hanem a jó tartományokat, részleteket.
Köszi előre is. -
IO.sys
őstag
-
IO.sys
őstag
Szerintetek egy Genius SP-HF160-nak jót tenne egy Creative Sound Blaster Play! 3?
-
IO.sys
őstag
SP-HF160 élménybeszámoló:
Bementem a bótba venni kondenzátorokat. Megláttam a vitrinben két árva ilyet, épp rendelni akartunk kollégával egyet-egyet közösen. olcsóbbra jött ki, mint online boltból szállítással, jöttek is gyorsan a szatyorba.
Áram alá helyezve sípol, amíg feltöltődik benne a kondi, vagy valami rezonáns csengés lecseng.
A hangja először rettenet. Mélyben túl sok, már majdnem búg, magas semmi, közepe nyomokban fellelhető. Meghallgattam egészséges hangerőn 3 tök különböző számot, az utolsó még majdnem tetszett is.
Mivel kettőt vettem, bedugtam a másikat is. Az is ugyanaz a doboz hang. Hallgattam egy kicsit, aztán visszadugtam az elsőt, hogy összehasonlítsam őket, van-e különbség. Volt, az első a meghallgatott számoktól kicsit bejáratódott, ezek szerint jó merev a membrán kibontáskor.Szóval a kezdeti csalódottsággal vegyes döbbenet várakozásba fordult át. Pár nap múlva megírom, hogy sikerült-e összebarátkozni.
-
IO.sys
őstag
válasz
Albigator #47932 üzenetére
Alsókategória, le is van írva az ajánlóban, hogy "legalsó", de nem a hangfalallal van a baj. Nekem egy egész műhely üzemel arról a konnektorról (10+ cucc bedugva, jelkábel és 220-as kábel egymásra csavarodva), ahol a hangfal volt, semmi zúgás a 2 forintos gyári kábellel. A Hamát meg hagyjuk, valamiért fennmaradt a neve. Az aranyozott cucc se garancia semmire, főleg ha búg valami, semmi köze hozzá. Inkább földhurok. Az Euronics ügyfélszolgálatos se értem, hogy jön ide, hogy ő mit mondott.
Ő egy betanított droid, ha értene hozzá, nem üfsz-en dolgozna. Elég valószínű. hogy tudnék adni olyan kábelt, amivel nem zúgna, ha tényleg a kábelen múlik. Abból egyébként 4800 Ft 3m, szerelési díjat nem számítva.
-
IO.sys
őstag
válasz
dzsi23 #47690 üzenetére
Ezt tudom, de még mindig nem tudtam lebeszélni magam a 2730-ról az R2000 javára. Pedig ennyien valószínűleg nem tévednek. Az kéne, hogy megveszem mindkettőt, tesztelem őket néhány napig, aztán a kevésbé bejövős párezer bukóval megy az apróra. Így vagyok két dac-kal is.
-
IO.sys
őstag
válasz
lezso6 #47659 üzenetére
Kicsit pőrén fogalmaztam, csodálom, hogy tudtál bármire válaszolni. Nem játszok, nem filmezek, nem megy elektronikus zene. Halk jazz meg ilyenek mennek. Az R2730DB-t néztem ki, mert hátrányai ellenére a halk basszus működik, míg a mostani R1280DB-n csak nagyobb hangerőn jön meg. Nem az kell, hogy a tüdőmben érezzem, hanem egyáltalán halljam akkor is, ha alszik a gyerek és csak nagyon halkan megy. A kérdésem a Modecom Eclipse 180-ra vonatkozott, mert azt írtad, hogy sokkal jobb a hangminősége, amire felkaptam a fejem.
-
IO.sys
őstag
válasz
Sn4k388 #47628 üzenetére
Az orosz összehasonlításai a két mikrofonnal jobban kihozzák a kihoznivalót.
-
IO.sys
őstag
válasz
Sn4k388 #47621 üzenetére
A valósághoz biztos semmi köze nincs, de tessék:
Edifier R2730DB vs Edifier R2000DB || Sound Demo w/ Bass Test
Edifier R2730DB vs Edifier S1000DB || Sound Demo w/ Bass Test
Edifier S1000DB vs Edifier R2000DB || Sound Demo w/Bass TestTudom, hülyeséget ne linkeljek, de azért a semminél több.
-
IO.sys
őstag
válasz
Sn4k388 #47609 üzenetére
Konzolos válasz kicsit feljebb volt Bodztól. Az r2000db elvileg a tuti, ami meg drágább. Nem vagyok képben, csak sok szó volt ezekről az utóbbi napokban. Többek közt arra lehet figyelni, hogy amelyik hangfal kisebb egy gyártónál ugyanannyiért, az a jobb. Nekem a böszme csúnya fekete (mert az) 2730db el tudom képzelni, hogy tetszene, legfeljebb tapasztalatot nyerek. Amúgy se jó, ha rögtön meglesz a legjobb, nem fogom tudni, mihez képest!
-
IO.sys
őstag
válasz
Sn4k388 #47607 üzenetére
A r2730db nekem youtube teszt alapján tetszik, meg állítólag egészen halkan is van mélye, amúgy nem ajánlott, van jobb ennyiért. Most 1280t-m van, annak is elől van a csöve, közel van a falhoz és búg minden, mint az állat. Plusz rezonál az asztal, szóval ha rosszak a körülmények, a hangfal ilyen szempontból szinte mindegy.
-
IO.sys
őstag
válasz
racskobalazs #47586 üzenetére
Írtad, hogy megszállott vagy a jó basszussal.
-
IO.sys
őstag
válasz
racskobalazs #47584 üzenetére
Vannak akkora basszusbönön 2.0-ák, hogy lehetetlenség rajtuk zenét hallgatni.
-
IO.sys
őstag
válasz
dzsi23 #47545 üzenetére
Tudom, hogy mi jó nekem, éppen ezért nézegetem azt a ronda hangfalat.
Az az előzménye ennek, hogy amikor az első fejesem kerestem, egy V-s fejes tetszett meg hallgatás alapján. Ennyi idő elteltével kezd gyanússá válni, hogy talán mégsem a V való nekem, most itt tartok.
Pécsen nem lehet hallgatni hangfalakat, nincs túl nagy igény ilyesmire, így történhetett az, hogy egy youtube videó alapján költök el 50k forintot...Nekem is volt szépen szóló 2.1-em, aztán itt megvilágosodtam.
-
IO.sys
őstag
1280T-t vettem pár hete. Egy ideig ez lesz, csak halkan nem sok mindenre jó. Ebből a szempontból az 1250B jobb volt. Nem hallgatok hangosan semmit, döbörgő basszus meg 8" meg ilyenek nem kellenek. A távirányítót szeretem, a BT teljesen felesleges.
Meg fogsz kövezni. Hallgattam összehasonlításokat, biztos ismered. Az otthoni rendes láncomon. És nem kettőt, hanem húszat. Sok teszt van az 1280T-vel is, be tudtam lőni, hogy széthúzott, vérszegény dobozhangja van a mezőnyhöz képest, de a többi meg tompa nekem, vagy épp túl világos. És aztán jött a 2730DB és mondom na ez az! Megvan benne minden, amit hallani akarok. Aztán jöttem ide és kiderült, hogy jól benéztem. De gyanús, hogy az én igényeimnek a kinézetét leszámítva megfelelhet.
Ja igen, nem vagyok biztos benne, hogy nekem a V-t annyira erőltetnem kéne, talán nem is ez való nekem. Csak ugye túl tapasztalatlan voltam, hogy ezt tudjam.
-
IO.sys
őstag
És az R2000DB ellenében melyik nem bt-s semmi extrás ajánlott? Én is halkan szeretnék szép hangokat. Azt hittem, a nagy fekete 3 utas nagyon jó vétel csendes zenehallgatásra, értékelésekben dicsérték a halk hangminőségét.
-
IO.sys
őstag
válasz
samu2062 #47496 üzenetére
Ijj az egy bitang nagy cucc. Azért kérdeztem, mert nekem nem kell BT biztosan, optika se nagyon, erre tele van ilyenekkel.
Esztétikával kapcsolatban, nem tudom, az 1280T se egy szépség levett előlappal. Arról nem is beszélve, hogy nem illik a világosbarna falhoz és a középbarna asztalhoz se. A 2730DB meg egy sima, fekete doboz. Azért vannak szépek is. De nem nézni kell, hallgatni. A műanyagok már helyből se tetszenek, szóval az Edifier még mindig exkluzív azokhoz képest. -
IO.sys
őstag
Az R2730DB az Edifier egyetlen három utas hangfala?
-
IO.sys
őstag
Kipróbáltam buborékzacskóval, mert rezgős vinyónál már bizonyított. Most csak a basszust hallom. Kár, hogy nagy, csúnya és labilis.
-
IO.sys
őstag
Sziasztok!
Az 1280T-m nagyon búgatja az asztalt, eléggé ilyen ez az asztal sajnos. Néztem rezgéscsillapító talpat, viszont igen borsos: NorStone DAMP 50
Szállítással együtt több, mint 10.000 Ft. A feladat megoldható olcsóbban? Hungarocell? -
IO.sys
őstag
válasz
Intel core33 #47406 üzenetére
-
IO.sys
őstag
válasz
Intel core33 #47404 üzenetére
Összefoglaló.
-
IO.sys
őstag
Sziasztok!
Az ábrán látható asztalon hova tennétek az 1280T-t? Kézenfekvő lenne a két pulpitusra, de a jobb oldal messzebb van, mint a bal oldali. Először, ahogy letettem, fantasztik volt a tér, aztán pakolásztam és már nem ugyanúgy hallom.
(Nem röhög, én terveztem az asztalt egy speciálisan hülye sarokba, a radiátort is beleszámítva.) -
IO.sys
őstag
válasz
pulutodurumo #47250 üzenetére
Tudom, én is szoktam látni. Az 1250-nél nem vettem észre gondot, ez viszont máshogy terít.
-
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys #47221 üzenetére
Válaszolva a saját kérdésemre, van kétszer olyan jó az 1280T, mint az 1250B.
A humorizálás arra vonatkozott, hogy a 10.000 Ft-os Geniusnál kétszer jobb-e az akciós árú Edifier. Nagyon komoly tere van, majdnem, mintha ott lennék. Simán megéri szerintem a normál árát is.
(#47244) pulutodurumo
Fektetve nekem fura, valahogy máshogy alakul a tér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bittorrent topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- E-roller topik
- Túra és kirándulás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Oppo A54s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest