Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz racskobalazs #47582 üzenetére
én sem sokat értek hozzá, innen tudom amit tudok, és sok tesztet/véleményt elolvastam, ha edifier akkor r2000db, az 2.0, nagy eséllyel elégedettebb lennél vele mint a mostani megoldással, az 50e ft a barna, 60e a fekete
sajnos meghallgatni ezeket nem nagyon lehet üzletben_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
IO.sys
őstag
válasz racskobalazs #47584 üzenetére
Vannak akkora basszusbönön 2.0-ák, hogy lehetetlenség rajtuk zenét hallgatni.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
válasz racskobalazs #47586 üzenetére
Írtad, hogy megszállott vagy a jó basszussal.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Chaser
legenda
válasz racskobalazs #47584 üzenetére
50e körüli árkategóriában csodára ne számíts szerintem egyik megoldással sem, én is szeretem a basszust, árkeretemet is már erősen kitoltam, de továbbra is 2.0-ban gondolkozom, 2.1-ből is biztos van jó, de maradok az oldschool megoldásnál
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
racskobalazs
senior tag
válasz racskobalazs #47591 üzenetére
Találtam egy ilyet, 2.0-ban, de valahogy a mélynyomó része alig kisebb mint a jelenleginek:
[Edifier Studio R2730DB]Bár nem feltétlen kell bluetooth, de nem találtam pont ugyan ezt BT nélkül.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
racskobalazs
senior tag
válasz racskobalazs #47592 üzenetére
Vagy:
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Chaser
legenda
válasz racskobalazs #47592 üzenetére
ezeken van bt, szóba került már, vagy csalás v csoda ( : - by covenent - valószínűleg csalás
75e-s keret teteje az s1000db
ha meghallgatni nem tudod, akkor lehet csalódás lesz_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
válasz racskobalazs #47580 üzenetére
40 Hz alá aligha megy az a szett, szóval ott tényleg max hangtalanul rezonálni tud. De lehet a portzajt hallod (reflexcsőből jövő szélzaj), az ellen meg nincs mit tenni, bár a mélyet nem nyomja el. Vagy szimplán rosszul van elhelyezve a mélynyomó és az akusztika miatt bizonyos mélyeket nem hallani (mások meg esetleg nagyon erősek). Ha felvennéd azt a bizonyos rezonanciahangot, lehet többet tudnánk segíteni.
Az Edifier M3600D egy "brutál" típusú falbontó 2.1 szett 8" méllyel, hasonlóan a Z-623 / Z-625 bögreszettekhez. Szóval 2.0-ra csak akkor van értelme váltanod, hogy ha 8" stúdió monitorokról lenne szó, de az meg 120k-tól indul. Viszont ha mindenképp cserélni szeretnél valami jobbra, és nem 120k-ért, akkor 85k körül a Taga InTONE 2.1 lehet jó választás, ez 2.1 létére ügyes, ami ritka képesség. De sajnos ahogy nézem most sehol nem kapni.
Make Asia Great Again!
-
keménygödör
tag
válasz racskobalazs #47603 üzenetére
Sajnos az sem kizárt, hogy nincs rendesen rögzítve valami, vagy rossz helyre került pl. egy drót. (PA doboznál jártam így nemrég, hogy a betalált frekvencián iszonyat rezonált belül. A crossovert tartó 4 csavarból egy nem volt meghúzva.)
[ Szerkesztve ]
-
válasz racskobalazs #47603 üzenetére
Ez portzaj. Teljesen normális hogy ezek a nagyon mély hangok (40 Hz alatt) nem jönnek ki egy ilyen mélyládából. Gondolom jól feltekerted a hangerőt, aminek köszönhetően a reflexcső túl nagy terhelést kap, ezért elkezd szelelni, s ezt hallani a felvételen. Szóval ennyit tud a cucc, 40 Hz alá nem megy. Ami amúgy bőven elég.
Kivéve ha ilyen elbaszott mély hangokkal operáló hiphop zenét hallgatsz. Utóbbihoz 20-25 Hz is kell, amit egy 30+ cm-es (12"+) membránnal szerelt mélyláda fog neked csak megszólaltatni.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
válasz racskobalazs #47682 üzenetére
Azon az áron igen, illetve a távirányító, Bluetooth és az optikai bemenet miatt nincs nagyon más választék
[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
üdv..
Én kb 1 hete vettem a legnagyobb megelégedéssel igaz nincs össze hasonlítási alapom csak azzal ami előtte volt..hozzá kell tennem szép méretes darab és nagyon szépen szól..nekem az alaplapi hangkártyával optikán van össze kötve egészen a jövőhétig mert venni akarok még egy Omni-t akkor még ütősebb lesz.
Szépen szólnak a zenék és nagyon jók a játék hangok is..!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
dzsi23
addikt
Omelette du fromage. Amúgy 20k-ért biztos nem ez lenne a válasz, és 200k-ért sem. De 40-ért és 100-ért sem.
-
dzsi23
addikt
válasz racskobalazs #47686 üzenetére
Az 1000-es változat, az S1000, van R2000, S2000, de szoktuk ajánlani az R980-at R1280-at, R1700-at, R2730-at stb., csak igényektől és pénztárcától függ. Egyébként igen, nekem is feltűnt, hogy az utóbbi napokban mindenki szinte ugyanazzal a kérdéssel jön.
-
racskobalazs
senior tag
válasz racskobalazs #53183 üzenetére
Sziasztok!
Erre valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm :)
-
MaddeNNNN
őstag
válasz racskobalazs #55847 üzenetére
Bár nekem 1280T van jackel csatlakoztatva a tv-hez, de jól szól. Filmeknél nem halk a beszéd, jól érthető.
Illetve 43k emagon az Edifier 1700BT mínusz a kuponod, az még jó vétel lehet ha belefér a költségvetésbe.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz racskobalazs #55850 üzenetére
most nézem hogy az 1700BT-n nincs optikai csatlakozó, így tárgytalan. valamiért úgy emlékeztem van rajta.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Hauptmann
addikt
válasz racskobalazs #55850 üzenetére
Nekem is 1280T van, hallottam 1700BT-t, szerintem nem éri meg a felárat.
-
ricsip
addikt
válasz racskobalazs #55847 üzenetére
Samsung 2015-ös középkategóriás tv + edifier r1280db
Én is optikán kötöttem össze a tv-t a hangfallal. Az optika miatt a tv-n nem állítható a hangerő, csakis az edifier-en, ezt jó ha tudod. Nem tudom ez samsung sajátosság, vagy pedig minden optikai kimenetes tv-nél így van-e. Az edifier távirányítója egy búcsús vacaknak néz ki, keress rá guglin mit adnak a 40 ezres hangfal mellé manapság. Kis szar, pedig nekem nincs lapátkezem, de fogni is rossz, gombokat nyomkodni is rossz, sötétben nem derül ki melyik oldallal néz előre, hacsak nem tapogatod ki az infraled merre néz. A hangfalon a jobb oldalinak a joob oldalába vannak süllyesztve a kezelőgombok ha nem távirányítózol. Cserébe a bekapcs és input üzemmód led is ott van. Nekem tv szekrényen van betolva 1 mélyedésbe, így csak a frontja látszik, oldala semennyire. Ha kikapcsolom használaton kívül, akkor utána ha bekapcsolom a tv-t, de nincs hang, eltelik pár mp. mire rögzül bennem h. igen néma mert nincs bekapcsolva, lehet keresgélni a remote-ját a bekapcsoláshoz.
A hanggal kapcsolatban a samsung tv-n nemcsak a hangerőt, de semmi mást sem lehet állítani. Hangszínt főleg nem, holott analóg kimenetre állításnál lehet, szóval konzekvensen semmit nem enged piszkálni optikánál. Ez csak azert bosszantó, mert nekem nagyon roszul szólnak a filmek ezzel a hangszóróval. A leginkább a beszéd nem érthető (túl halk), ha meg feltekerem a remote-jával a hangerőt, akkor meg minden más lesz túl hangos. Így film közben folyton le-fel kell nyomkodni a hangerőt.
Kíváncsi leszek neked bejön-e, 14 napon belül vissza tudod küldeni online rendelés esetén, ha megpróbálkozol vele a fentiek ellenére.[ Szerkesztve ]
-
-
racskobalazs
senior tag
válasz racskobalazs #56505 üzenetére
Sziasztok, erre lenne ötlet?
Hátha lesz valami jó akció blekkfrájdéjen.Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Silentfrog
veterán
válasz racskobalazs #56813 üzenetére
Nekem már volt sokféle Edifier hangfalam lekopogom én csak jó tudok elmondani róluk. ( R980T , R2730DB, R2750DB, S330D, )
-
Hauptmann
addikt
Mindenből van szar széria, de ahogy olvasom, nem a szar a jellemző az Edifier között.
-
Pro!Petya
addikt
Nálam az S360DB teszi a dolgát , hibátlan.
Öcsém az R1700BT -vel is meg van teljesen elégedve.Tiktokon pont a napokban láttam egy videót ahogy az egyik szállítócégnél a szalagról szószerint szerint dobálták több méterre a kocsihoz bepakolásra az Edifier dobozokat....
(nem jegyeztem meg melyik volt , talán GLS vagy Hermes)[ Szerkesztve ]
-
br4adam
aktív tag
válasz racskobalazs #56986 üzenetére
Én ezt vettem nyáron magamnak. Játékhoz, zenéhez, videó nézéshez nekem bevált, nagyon tiszta, kiegyenlített a hangzása, de ha szereted a nagy mélyeket, akkor csalódni fogsz.
-
br4adam
aktív tag
válasz racskobalazs #57001 üzenetére
Hátul tudsz valamennyit tekerni a mélyen, ha még nem próbáltad esetleg. De szerintem megszokás kérdése, nekem fontosabb volt az egyenes hangzás, mint a búgó mély. Ebben az árban pedig nem nagyon van sok jó/jobb opció.
-
SzGee
aktív tag
válasz racskobalazs #57118 üzenetére
szerintem egy idő után standby módba kapcsolnak a hangfalak, és ha kapnak jelet akkor kapcsol vissza, és ennek van ilyen zúgó hangja, mással nem tudom magyarázni
de lehet nem így vanIf you leave me, can I come, too?
-
Dim
csendes tag
válasz racskobalazs #57143 üzenetére
20e körül van az a lélektani határ amit nem lépnék át, ha nem muszáj. Ellenérveket elfogadok.
Sorrend vizuális/kényelmi okokból illetve fizikailag adott hely miatt: soundbar elrendezés, 2.1 illetve 2.0 lehetőleg karcsú szatellit hangfalakkal. Szebbet, jobbat biztosan kapok, főleg kicsit drágábban, de azok többnyire nem csak a keretből, de az asztalból is kilógnak. -
Picco
addikt
válasz racskobalazs #57155 üzenetére
jogos, studio es Stúdió-ra rakeresve csak 1500hszt dob fel
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
PuMbA
titán
válasz racskobalazs #57227 üzenetére
Az nem baj, ha a hangfal hátulja a falhoz közel van, a lényeg, hogy a hangfalak között meg a hangfalak és te közted legyen meg az optimális, körülbelül 1,5m távolság Sajnos többen nem tudják, de ha csak simán berakod a stúdió monitorokat a monitor mellé passzírozva, egymástól 50-75 centire és kb. ennyiről is hallgatod, akkor az nem szól valami jól, szinte felesleges ilyen hangfalakat venni erre. Ilyen kis helyekre egy 4 colos Edifier bőven elég.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz racskobalazs #57229 üzenetére
1,5m körül van a full potential, úgy már elég széles a tér. Ha te is 1,5m-re vagy, tehát egy egyenlő oldalú háromszög. Ez azért fontos, mert ha zenekart hallgatsz, akkor te nem a színpad közepén vagy, hogy körbeölel a hang, hanem az első sorban Nálad ugye még az is gond, hogy az asztal határozza meg az elhelyezést. A legjobb lenne, ha a hangfalak állványon lennének az asztal mellett és akkor nem korlátozna az asztal elérhető felülete.
[ Szerkesztve ]
-
válasz racskobalazs #57229 üzenetére
Hangfalfüggő, neked kell kipróbálni. Nálam pl az Adam A7X leginkább közelről (70 cm) szólt jól, távolról valahogy elveszett a hangja. Az Eve SC208 pedig épp ellenkezőleg: közelről kb megölt a hangjával, nem véletlen, ugyanis gyártó szerint is inkább midfield, mint nearfield, minimum 1.2 méter távolságot ajánl. A böhöm KRK Rokit 10-3 G3 meg közelről (50-70 cm) meg távolról (3-4 méter) is hasonlóan jól szólt.
Simán lehet amúgy az is, hogy ha hátrébb hallgatod, akkor az akusztika miatt szól jobban. Pl megjönnek / normalizálódnak a mélyek.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Alf25
tag
válasz racskobalazs #57227 üzenetére
Miért cserélted le az Eris-t? Tipikus esete annak, hogy kinézek valami egyszerű logitech-et, majd elkezdtek utána nézni a dolgoknak, megtalálom ezt a kis Eris-t, majd látom, hogy lehet hogy egy Mackie még jobb lenne.. hajaj nehéz menet lesz.. Nem fontos, hogy annyira olcsó legyen, de a kis helyméret azért előny, meg hogy persze lehet hozzá később mélyládát rakni. Eris heleytt jobb lenena Mackie? Vagy M-audio? Muziker oldalát nézegetem és teljesen tanácstalan elttem Közelről hallgatnám, monitor mellett 30-40 cm-re... Tényleg csak egy PC-s hangfalat keresek. Ha tudtok még valamit ajánlani, megköszönöm.
-
Alf25
tag
válasz racskobalazs #57238 üzenetére
Szia! Nem zavar hogy hátul van a bekapcsológomb és ha jól látom nincs rajta hangerő szabályozó?
-
Alf25
tag
válasz racskobalazs #57240 üzenetére
És mindig bekapcsolva tartod? Vagy mindig ki-be kapcsolgatod?
-
la_cc
addikt
válasz racskobalazs #57257 üzenetére
Már épp méregetem, hogy férnék el 15 centis hangfalakkal...
Közben felmerült, hogy hogy is csatlakoztatnám a gépemhez, ugye ez aktív hangfal, nincs szükség erősítőre, de valahogy mégsem látom itt át, hogy hol is jön a jack dugasz, ami megy a gépbe...
Kép a hátuljáról. RCA-jack kábel? Vagy mi itt a megoldás?
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
xmad
őstag
válasz racskobalazs #57264 üzenetére
igen, de kipróbáltam egy másik konnektort is amibe csak a hangcucc lett bedugva, nem változott semmi. kihúztam a kábelt ami a pc ből jön. akkor se változott.
értelemszerűen ha a zajos hangfalt kihúzom abból amiben az erősítő van akkor a másik sem lesz zajos.. tehát az erősítős hangfal az akkor is zajtalan. a kábel esetleg?[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
válasz racskobalazs #57274 üzenetére
Mért pont tőlem akarsz értékelést? Láttad miket kérdeztem, nem hiszem, hogy nekem kéne kommentálnom egy ilyen cucc minőségét...
[ Szerkesztve ]
-
Seep
senior tag
válasz racskobalazs #57274 üzenetére
Milyen az a Bose fules? Nekem van egy Qc35, egy shure srh840 es egy Philips Fidelio x2hr.Helyzettol fuggoen van mikor a bose a legjobb kozuluk.
-
Archttila
veterán
válasz racskobalazs #57288 üzenetére
Igen Eris 5 XT
Nálam egy minimális sistergés van de csak és kizárólag akkor hallom ha közel hajolok a hangfalhoz. Nem zúg, nem búg csak picikét sistereg. (Fosi Q4 DAC, IFI iPower táp, Bespeco XLR 150cm kábelek)
Ami viszont biztos, hogy 24bit/96k anyaggal megküldve hullámokba tör rám a remegés annyira egyben minden reggel mielőtt elindultam a gyerkőccel az oviba táncoltunk egyet (a szomszédok nagy örömére)[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Degeczi
nagyúr
válasz racskobalazs #57292 üzenetére
igen, a búgások többsége földhurok miatti probléma
csak nagyritkán hangszórón belüli gond (mint pl. kiszáradt tápkondi) -
la_cc
addikt
válasz racskobalazs #57282 üzenetére
Ok, írok majd. Elvileg este befut a 2 sarokra lévő csomag lerakóba.
A hátulján érdemes lesz csavargatni valamit?
-
xmad
őstag
válasz racskobalazs #57311 üzenetére
Jaaah ertem. Pc-n viszont ahol a hangkartyán több csati van ott nem feltétlen kellene ez a kábel? Elvégre ott be is lehet állitani hogy melyik melyik oldali. Ha jól tudom
[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
válasz racskobalazs #57338 üzenetére
Valami budget-ebb megoldás esetleg?
-
la_cc
addikt
válasz racskobalazs #57340 üzenetére
Na várjál, félrebeszélünk. Az Eris mellé gondoltam valamit... Mélyláda? Mélynyomó? Mi a rendes megnevezése ezeknek?
[ Szerkesztve ]
-
xmad
őstag
válasz racskobalazs #57384 üzenetére
Nem találtam ilyen helyet ahol meg is lehetne ezeket hallgatni :/
-
xmad
őstag
válasz racskobalazs #57388 üzenetére
Köszi a tippet
-
válasz racskobalazs #57414 üzenetére
Persze. Meg ha amikor a belépő stúdió monitorról (100-150e) középkategóriára (300-500e) válasz, akkor is, habár azért nem olyan mértékben.
Make Asia Great Again!
-
la_cc
addikt
válasz racskobalazs #57430 üzenetére
Köszi! Akkor nem kapcsolgatom feleslgesen.
-
vbbb
addikt
válasz racskobalazs #57432 üzenetére
A BT nem lényeg, plusz valamivel olcsóbb jobb lenne.
-
xmad
őstag
válasz racskobalazs #57439 üzenetére
Azt hiszem ők is ezt javasolták volna inkább.
jbl-re azt mondták doboz hangú,
erre kérdeztem hogy az m-audio bx8 ról mi a vélemény?jbl nél szarabb, szóval..
pedig sokan áradoznak mind a kettőről
m-audio mtrack dac-ról is lebeszéltek, hogy nem tudnak nagy hangerőr, 4db-t tud erősíteni rajta.
mondjuk ezt nem értettem pontosan.. a lényeg amit kivettem hogy szarok😅[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs