Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#128231) cocka


cocka
veterán

Azt tudja valaki, hogy miért kell ezeket a HGW-ket állandóan távolról update-elgetni? A modem elsődleges célja nem az, hogy "üljön a seggén" és biztosítsa a netet? Minden más csak parasztvakítás: wifi, routing meg az egyéb funkciók, IPv6 stb..

Nekem így olvasgatva az elmúlt pár év hsz.-eit a modemek (ja bocsánat HGW-k) firmware frissítése kapcsán az jut eszembe, hogy egyre megbízhatatlanabb működést eredményeznek és egyre kevesebb beállítási lehetőséget adnak a usereknek. De ez utóbbi csak abban az esetben lenne elfogadható, ha ezek a HGW-k kizárólag modemként funkcionálnának mindenkinél, mert annak csak egy funkciója van: legyen net azt pont. A többit oldja meg a user maga. Ez miért olyan bonyolult forgatókönyv?

Azon csodálkozom, hogy a vezetékes telefonokra nem küldenek "távupdate-eket" vagy hogy nem határozzák meg milyen vezetékes telefont használj.

Kb. a TV boxoknál van egyedül értelme ezeknek az FW update-eknek, mert ugye lehet csatornanév-változás, új csatornák megjelenése, eltűnése, új funkciók megjelenése stb..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.