Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:14:01

LOGOUT.hu

Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52951) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Újra kipróbáltam a Windows Remote Desktop-ot a helyi hálón a Win 11-es gépemről egy Win 7-es gépre. Ezúttal egy meghajtót is megosztottam és átkezdtem átmásolni egy 18GB-os file-t, de nekem iszonyat lassúnak tűnik, alig 10000kbyte/s a másolási sebesség. A másolást a TC-ből indítottam. Ez mindig ilyen lassú?

(#52953) SunMount3r válasza #79484416 (#52952) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Hát igen a Win 7-es notin csak 100-as LAN van, de ez még így is csak 81.92Megabit/s, ha pontosak akarunk lenni, szóval azért még egy kicsit lehetne gyorsabb így is.

Szóval ez akkor nem a WRD "hibája"? Más programmal se lenne gyorsabb?

(#52954) coco2 válasza bacus (#52946) üzenetére


coco2
őstag

>Az ftp nem biztonságos
Ma már lépten nyomon minden titkosít. Ha ismerősökkel (kicsi létszámban) megy adat csere, elég beállítani egy vpn-t, és hiába látsz te text-et, aki lehallgatni akar, nem azt fog látni. De a mai ftp szerverek mind támogatnak ssh-t.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#52955) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

A WRD elég jó is lenne, de a távoli gépen mindig kijelentkezteti a felhasználót. Olvasom, hogy a Quick Assist-al viszont nem. Windows 7-en viszont nincs Quick Assist, csak a "régi" Remote Assistance. Az meg, ha jól látom Win 11-en nincs... Erre valami megoldás?

(#52957) SunMount3r válasza #79484416 (#52956) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Úgy olvastam, hogy a WRD valami ősi, spéci protokollt használ, de lehet a file másoláshoz már nem azt? De Ok, ennyi az annyi.

A fenti kérdésemre szeretnék inkább valami megoldást találni, mert így a WRD hosszútávon nem lesz jó, hogy kijelentkezteti a másik gépet.

(#52959) SunMount3r válasza #79484416 (#52958) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Nálam Router-ben megnézve pont a WAN ip címem kezdődik 100-al. A publikus címem meg 178-al. :F

(#52962) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szimplán csak inkrementális backup-ra van ingyenes alternatívája az Acronis-nak?

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#52963) BitRider válasza janos666 (#52962) üzenetére


BitRider
aktív tag

Rendszer vagy csak fájlok mentésére? Általában pont az inkrementális mentés előtt szokták meghúzni az ingyenesség határát, kivéve ennél: Iperius Backup Free

[ Szerkesztve ]

(#52964) janos666 válasza BitRider (#52963) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Kösz, ezt kipróbálom. :R
Alapvetően elég file-okhoz. Szerencsére nem száll el olyan sűrűn egy valamire való SSD alattam, hogy mondjuk 10 évente nagy megterhelés legyen nulláról újrahúzni a Windows-t. Nagyobb az emberi hiba esélye (véletlenül felülírok/letörlök valamit, ami mégis kéne).
(A Win-es gépemben konkrétan még sohasem szállt el, csak a legelső, kezdetleges SATA2-es SSD. Illetve egyszer szállt el egy Linux-os gépemben egy SATA2-es Intel, pontosabban 8MB-osnak látszott, míg toltam rá egy ATA_Secure_Erase-t, ami visszahozta és csak vissza kellett állítani a backup-ot.)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#52965) bacus válasza SunMount3r (#52959) üzenetére


bacus
őstag

Így azért elég nehéz segíteni érdemileg. Ha lenne egy synology nas, akkor arra mindketten fel tudtok csatlakozni a synology szerverén keresztül, ez nem gyors, viszont működik, mindenféle extra tudás nélkül. Itt a nas -t kell megfizetni.

Használhattok online tárhelyszolgáltatást, pl gdrive, onedrive, dropbox stb, itt a tárhely mérete miatt fogtok fizetni.

És igénybe lehet venni ilyen hálózati mókusokat, akkor neki (is) fogtok fizetni, plusz a megoldás sem biztos, hogy ingyenes lesz. Sok jó megoldás van, sok kevésbé jó, lehet választani, de kevés vagy egyáltalán nincs, ami teljesen ingyenes megoldás és ami mindenféle szakértelem nélkül megoldható egy fórum tanács alapján.

A natolt hálózatról átkerülni a publikusra az sokszor csak egy telefon (pl diginél). Elég egy oldalon publikus ip címnek lenni, utána lehet vpn-t csinálni. A részleteken nem ismerve pedig nem igen lehet további tanácsot adni.

Nekem még az sem tiszta, hogy milyen fájlok, ki kezdeményezi a másolást, miért kell a másik gépéhez, hálózatához pl hozzáférni vmilyen távoli asztal megoldással, milyen időtartamban kell gondolkozni (egyszeri alkalom, néha előfordul, napi, stb).
Ha szeretnél segítséget kérni, keress meg privátban, megírom a telefonszámom, beszéljünk, stb.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#52966) SunMount3r válasza bacus (#52965) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Erre most csak röviden annyit, hogy ilyen "alkalmankénti" lenne a dolog. Chat-en lebeszéljük az időpontot, meg, hogy milyen file-ok kellenek, aztán én azokat megosztom és mehet a másolás. A legjobb az lenne, ha ő már látná a megosztott file-okat és ő is tudná elindítani a file átvitelt.

Tudom a Digi-nél könnyen kivesznek NAT mögül, csak első körben olyan dolgot kerestem, amihez még esetleg ez sem kellene. A jövő héten szerintem meglépem a dolgot.

Egyelőre ennyi, majd ha lesz valami konkrét és elakadnék, akkor majd kereslek, köszi!

(#52968) bacus válasza SunMount3r (#52966) üzenetére


bacus
őstag

Még mindig a google drive a megoldás, mégpedig a fájlok szétdarabolásával !!!

Át akarsz tolni 100gigát, a gdrive-on egyidőben csak 15 Giga lehet. Én a totalcommanderrel feldaraboltatnám 500 Mb-os részekre, elkezded feltölteni az első 20 fájlt, amint az első felment, a másik már kezdheti letölteni és torli is..., így a 200 db fájlt már csak egyesíteni kell a másik oldalon.

Ez ingyenes, azonnal működik, az átvitel időben a legrövidebb, mert nem kell kivárni amíg az egészet feltöltöd, már szedi is le...hátránya, hogy mindkét gépen az átvitt méret duplájának meg kell lenni, illetve amíg nem ment át az összes, addig nyilván nem lehet összefűzni.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#52969) BiP válasza SunMount3r (#52957) üzenetére


BiP
nagyúr

100Mbiten nem fogsz többet átpréselni.

Azt jól értem, hogy nincs igazi publikus címed, csak valami 100.x.x.x? (NAT)
Mert ha nálad is, meg a másik végén is ez a helyzet, akkor előbb erre kellene valami megoldást keresni.
Ezt kiküszöböli a Teamviewer. Legalábbis nekem ilyen gondom nem volt, megtalálták egymást a gépek a megadott kóddal.
Nyilván, ez csak eseti másolásra jó az említett "vedd meg a programot, mert úgy látjuk, hogy üzleti felhasználás van" dolog miatt.

#52966 SunMount3r : Ha eseti, akkor jók a Remote desktop megoldások, mert közvetlen a 2 gép között megy az adat, nem kell köztes megosztott hely.

De ha mondjuk néha 4k filmeket Linux image-eket akarsz neki átküldeni, ami miatt kevés a Google Drive-os 15GB, akkor nem egyszerűbb elintézni, hogy töltse le ő maga is? És az account-kérdést megoldani?
Ez a Te gépedről átmásolás (főleg, ha szaktudás nélküli), nagyon nyögvenyelős lesz.
És ilyenkor valóban egyszerűbb egy általa könnyen elérhető FTP szerver vagy ilyesmi. A Te oldaladon megoldod a NAT-ot, és ha ő úgyis csak fogadó (mármint adatot fogadó) fél, akkor arra fel fog tudni csatlakozni, ha nálad be van lőve.

#52968 bacus : Ez is egy jó megoldás. Ingyenes, de maga a másolás/fűzés rész macerás.
Meg ugye ha bazi nagy file-ok vannak, akkor a darabolás/összefűzés is baromi hely és időigényes. 100gigánál engem nem bírnának rávenni, hogy darabolgassak, akkor már inkább megoldok egy FTP szervert.

[ Szerkesztve ]

(#52971) BitRider válasza SunMount3r (#52959) üzenetére


BitRider
aktív tag

Resilio Sync +1

Telepíted, a felületére húzod a fájlt, generál egy linket. A túloldalt is kell a progi, illetve engedélyezni kell, hogy a böngésző átdobja a link alapján feladatot a kliensnek és ennyi. Torrent alapon max sebességgel fog menni. Ha bármelyik eszközöd is 100 megabites, akkor max annyival. UPnP nélkül max egy szimpla port forward kell nálad. A Win 7-et meg felejtsd el!

[ Szerkesztve ]

(#52972) BiP válasza #79484416 (#52970) üzenetére


BiP
nagyúr

Én is felhoztam korábban a Teamviewert, #52940 BiP pont azért, mert hogy tud ilyet.
Csak tartózkodik tőle, mert hogy üzleti felhasználásos blabla. Azért említettem most, hogy ad-hoc megoldásra viszont jó lehet. Csak akkor kezd el nyaggadni, ha túl gyakran használják. Nekem pár hetente kell anyám gépére ránézni, eddig még nem szólt.
Pedig hozzá nem értőknek kb. az egyik legegyszerűbb megoldás.

#52971 BitRider : Jól hangzik. Kérdés, mi fér bele a free verzióba, mennyire van lekorlátozva.
De felfedezőbb kedvűeknek egy gyűjtés:
The Best Free Resilio Sync Alternatives

[ Szerkesztve ]

(#52974) BitRider válasza BiP (#52972) üzenetére


BitRider
aktív tag

Bármekkora fájlt tudsz küldeni, erre való. Az auto szinkron képességeknél van valahol a limit.

(#52975) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Új kérdésem: Egy olyan Chat progi kellene Windows-ra, amiben nem kell megadni telefonszámot. És persze legyen Android-os verziója is (ott nem baj, ha kell a telefonszám is). Főleg hanghívásokhoz kellene.

THX!

(#52976) ollie válasza SunMount3r (#52975) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Milyen chat programokat néztél meg eddig?

***

(#52977) BiP válasza SunMount3r (#52975) üzenetére


BiP
nagyúr

facebook messengerhez nem kötelező, nem? Van Windowsra, van Androidos verziója is.

(#52978) SunMount3r válasza ollie (#52976) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Viber, WhatsApp.

#52977 BiP: Már telepítve van a Messenger a Facebook-os acc.-al, de én ezt egy másik, új acc.-al szeretném használni, amihez nem kell a FB.

(#52979) ollie válasza SunMount3r (#52978) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Slack-et nézd meg.

***

(#52980) BitRider válasza SunMount3r (#52978) üzenetére


BitRider
aktív tag

A Messenger telefonszámmal vagy email címmel használható, de mindkét esetben Facebook accountról van szó, hiszen az ő kliensük..

(#52981) SunMount3r válasza BitRider (#52980) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Jó lenne a Messenger, csak nekem valahogy úgy kellene, hogy két acc.-ot is használjak vele egyszerre (az anyukámnak is én szoktam csekkolni az üzeneteit). Pl. nem lehet megoldani valahogy, hogy két külön példányban is telepítve legyen a Messenger, vagy bármi más megoldás erre?

(#52982) BiP válasza SunMount3r (#52981) üzenetére


BiP
nagyúr

Na, ez eddig nem derült ki. Mondtam volna a Messenger Lite-ot, de azt tavaly lelőtték. Többit meg nem ismerem.

(#52983) BitRider válasza SunMount3r (#52981) üzenetére


BitRider
aktív tag

Nem. Azt tudod csinálni, hogy a másodpéldányt linkként mented el és használod egy másodlagos böngészőben, ami csak ezt a célt szolgálja. Pl. egy Firefox, vagy annak a portable változata is jó erre. Ugyanazt tudja a webes felület, és még értesítést is kapsz az üzenetekről, ha ezt engedélyezed neki az első megnyitás után.

Ezzel a programmal az is lehetséges, hogy a Firefox-ot a system tray ikonok közé csukod.

[ Szerkesztve ]

(#52984) SunMount3r válasza BitRider (#52983) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Én így csináltam meg: [link]

Az a tray minimizer program meg jó lenne, de csak a fizetős verzió menti el a berakott app-okat. Nincs valami hasonló, ami full inegynes?

(#52985) kivlov válasza #79484416 (#52949) üzenetére


kivlov
aktív tag

Akkor olvasgass még mert hiányosak az információid....megy NAT mögül van hozzá központi server amin nem mennek keresztül a fájlok az csak arra van hogy megtaláljátok egymást....

(#52986) BitRider válasza SunMount3r (#52984) üzenetére


BitRider
aktív tag

Nincs. Billentyűkombinációval tudod berakni az aktuális ablakot a tray-be.

(#52987) SunMount3r válasza BitRider (#52986) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Mi ez bill. kombó? Mert én a leírásban nem találok ilyet.

(#52988) BitRider válasza SunMount3r (#52987) üzenetére


BitRider
aktív tag

Amit beállítasz. Nálam a Ctrl+Shift+Í-n van.

De nem biztos, hogy ez a jó program számodra, ugyanis az adott programot használat esetén visszarakja a tálcára, tehát nem egy végleges system tray ikont kreál neki. A Chrome shortcut teljesen jó.

[ Szerkesztve ]

(#52989) SunMount3r válasza BitRider (#52988) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Így sem menti el a berakott programot sajnos, így ez ugrik nekem. Akkor ha nincs más megoldás rá, marad kint a tálcán az ikonja.

(#52990) zsoltip


zsoltip
őstag

Üdv Fórumtársak!
Milyen topikban lenne a legjobb helyen?

Van-e valamilyen lehetőség, plugin, amivel közvetlenül össze lehet kötni APIn keresztül a WooCommerse (vagy egyéb webshop motor) és a BizXpert és/vagy a NAV Online sázmlázó felületét, ahhoz, hogy webshopunkból, történő vásárlás esetén automatikusan számla kerüljön generálásra és kiküldésre?

(#52991) BitRider válasza zsoltip (#52990) üzenetére


BitRider
aktív tag

A WordPress-hez van itteni topik, de ami sokkal jobban működik, az a WordPress fejlesztők és felhasználók csoportja, ahol pl. ott találhatók adminként azok az arcok is, akik a WP magyarításával foglalkoznak. Oda mindenképp javasolt belépni. Ez kevese a jól működő csoportoknak, így egyből kapsz választ. Az átláthatóság a másik, ami nagy előnye, hiszen nem lineárisan folyik a kommunikáció, hanem bejegyzésenként és azon belül is thread-ekre bontva. Mondjuk a Facebook nálam most pont egyáltalán nem tölt be.

[ Szerkesztve ]

(#52992) racskobalazs


racskobalazs
senior tag

Sziasztok,

Windows alá van valami olyan program aminek adok két hasonló, de nem egyező mappastruktúrát és megtalálja a különbségeket/duplikációkat?
WinMerget-t próbáltam de nekem olyan kéne ami mappák között is megtalálja ha van ugyanaz a file és nem csak almappákban.

Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

(#52993) BiP válasza racskobalazs (#52992) üzenetére


BiP
nagyúr

Araxis Merge esetleg? [link]
Meg állítólag a Windows 10-ben beépítetten is megvan a funckió. (nekem Win11 van, ott nem tudtam reprodukálni)
[link]

(#52994) repvez


repvez
addikt

tud valaki egy jo és egyszerüen kezelhető mind mapping programot ami ha lehet akár 3d-ben is tudja megjeleniteni a dolgokat és nem csak anynibol áll, hogy szülö gyerek kapcsolatot tud azt is ugy, hogy mindent kézileg beállitani? Hanem esetleg automatikusan az azonos csoporthoz tartozo témákat egy csoportba szedné?

Nem tudom ki emlékszik még az IWIW platformra, ott volt egy ilyen hálo vizualizácios része, neked elég volt valakit ismerősnek jelölni és az automatikusan összekötötte az összes közös ismerössel is magát és a végén kirajzolodtak csoportok amibol lehetett látni, hogy ki tartoznak a munkahely kik az iskola és kik a család csoportba.

Valami ilyesmit szeretnék, hogy beirni azokat a dolgokat amiket szeretnék megjelölve, hoyg melyik fő témához tartozik és a progi meg összekapcsolja magátol, hgy annak hol a helye.

(#52995) TechN7ne


TechN7ne
nagyúr

Sziasztok ,

Egy 2004-es Magyar filmet szeretnék a lehető legjobb minőségre konvertálni ,a lemez megvan eredeti DVD-n ,van esélyem belőle legalább 1080p-t csinálni ,vagy legalább 720p t ha lehetséges?

(#52996) Cs1csó válasza TechN7ne (#52995) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szia mi a film címe?

(#52997) TechN7ne válasza Cs1csó (#52996) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Rap, revü, Rómeó

(#52998) BiP válasza TechN7ne (#52995) üzenetére


BiP
nagyúr

Vannak olyan videó upscaling programok, amik ezt egész jól megoldják. Az újabbak már AI segítségével brutális javulást tudnak hozni. (Cserébe nem ingyenes vagy korlátozott a felhasználása, ők. csak pár percet enged).
Vannak online oldalak is. Gugli: videó upscaling with AI.
Offline lrogramból a Topaz-ról hallottam, ami erre való (és működik), meg a Wondershare-nek is tuti van ilyenje.
De neten millió TOP X Best upscaling videó van már, lehet válogatni.

(#52999) tonyrulez


tonyrulez
őstag

Sziasztok,

2 Win10 laptopot szeretnék USB-C-vel összekötni (csak az van rajtuk), és az egyik laptopot mint másodlagos monitor használni. Azt próbáltam hogy a laptopra osztok wifi-n képet, sajnos a Wireless Display feature-t valamiért nem akarja telepíteni. Mouse without Borders működik, de ez gyenge vigasz, hisz a fájlok nincsenek ott mindkettőn, nem beszélve a programokról, innen kezdve azt is szinkronizálni kellene. Csodálkoztam hogy nem találtam valami github-os appot amit mindkettőn telepítve egyikről a másikra tudok csatlakozni (mint MWB). Erre tényleg nincs igény, vagy van ilyen app?

4 8 15 16 23 42

(#53000) macimeister


macimeister
aktív tag

Sziasztok!

Elrejthető alkalmazás monitorozót keresnék. Keylogger nem érdekel. Az inkább, hogy milyen alkalmazások vannak előtérben és meddig, böngészőnél érdekes az aktív fül is.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.