Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14170) Macisajt3


Macisajt3
tag

Sziasztok!

Remélem tudtok nekem ajánlani egy megfelelő vírusírtót\tűzfalat\spyware\egyéb védelmet.

Egy laptopra szeretném rárakni és annak a védelmét szeretném ellátni vele. A gépben van erő(Intel i5-2450 + 8gb ram), viszont az akkumulátor üzemideje miatt valamilyen szolid erőforrásút keresek. Ebből adódóan az erejét inkább teljes átvizsgáláskor szeretném használni, egyébként nem.

A gép 2 router mögött van általában, de minimum az egy. (egymás után vannak kötve, a második repeaterként) Nem szükséges a folyamatos pásztázás, elég ha külső adathordozó csatlakoztatásakor, valamint például fájl megnyitáskor ellenőriz. Terveim szerint kb 2-3 hetente egyszer futtatnám le az alaposabb keresést.
Ami még fontos lenne számomra, hogy a weblapokat ellenőrizze (talán avg vagy nod32 tudott ilyet, már nem emlékszem rá).
Rutinosabb felhasználó\böngésző vagyok, nem kattintgatok mindenféle bannerre, linkre, az elmúlt 5 évben nem volt komolyabb fertőzésem.
Játék módra nincs szükségem.

A fentiek mellett kritériumom lenne még, hogy a gépen szoktam különböző pénzügyi tranzakciókat végezni (utalás, vásárlás, ebay, paypal, payza stb), így ezekre vonatkozóan is jó lenne egy normál fokú védelem. Nem Nasa titkokkal dolgozom, de azért maradjon az adat gépen belül :)

Opcionálisan érdekelne még e-mail szűrés is, de nem tudom az pontosan milyen levelekre vonatkozik. (azaz böngészőn keresztüli elérésre is - pl gmail -, vagy csak imap\pop3 letöltés esetén.

Túlságosan sok beállítással nem szeretnék szórakozni, inkább alapon hagynám. Természetesen ez nem vonatkozik arra, hogy először "megmondjam" neki, melyik program érheti el a netet és melyik nem.

Szóval valamilyen kompakt védelmet keresek. Ha esetleg csak 2 programmal valósítható meg amit leírtam nem gond, de jobban örülnék ha egy el tudná látni.

Remélem nem túlságosan magasak az elvárásaim és tudtok nekem ajánlani :)

Üdv

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.