Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24707) sifarr válasza bigdady (#24706) üzenetére


sifarr
senior tag

Ha egy közös számlán van már 150e Ft ingyenes kp felvétel és az egyik fél nyit egy sajátot másik banki szàmlàt ott kérheti a havi 150kp-t? ...
Igen, de a részletek fontosak.
A vonatkozó törvény szerint minden fogyasztó (természetes személyt) jogosult bankszámláról legfeljebb 2 tételben max. 150e forint ingyenes bankkártyás kp-felvételre. Erről az igényről nyilatkoznia kell, és a nyilatkozatot egy központi adatbázisban nyilvántartják (ki, melyik bankban, melyik számlára nyilatkozott).
A tv szerint a közös számlák esetében is csak egy nyilatkozat adható (36A § (6)). Azaz a tulajdonosok közül csak az egyik nyilatkozatát tartják nyilván. Az már mindegy, hogy a 2 tulaj mondjuk társkártya segítségével a gyakorlatban külön is élhetnek havi egyszer az ingyenes kp felvéttel a közös számláról.
Ha az egyik tulaj új bankszámlát nyit, akkor arra kell figyelni, hogy az a tulaj nyisson, aki nem nyilatkozott a közös számlára nézve. Ugyanis ha ő nyit új számlát és ad az új számlára nyilatkozatot, akkor a régi nyilatkozatot törlik. Vagy ebben az esetben a régi számlára a másik társtulajdonos tegyen nyilatkozatot.
Tehát megoldható, hogy mindkét számlára legyen ingyenes kp-felvét.,

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.