Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24705) sifarr válasza adamssss (#24687) üzenetére


sifarr
senior tag

a kerdesem hogy TI ajanlanatok-e mas bankot vagy jo a KH mind ceges mind premium szamla vezetesre?
A közös, magán bankszámla tekintetében a K&H prémium jó. Annyit tudnod kell, hogy a tr illetéket fizetni kell, de 30 utalásig a bank saját díjat nem számít fel. Az ingyenes prémium bankkártyák forgalmatok függvényében ezt az illetéket kompenzálhatják. Vagy az ingyens hitelkártya visszatérítései is besegítenek ehhez.
Alternatíva lehetne a Rafi Gold 2.0, de a Rafinál nincs közös számla, tehát ez kiesik.

A céges számla más kérdés. Ebben tanácsot adni nem lehet. Itt, a topicban a magánszámlákkal szoktunk foglalkozni, cégessel nem.
De választható céges számlához egyébként is elengedhetetlen információ, hogy mekkora cégről van szó. Mennyi az éves kimenő forgalma, havi átlagos utalási darabszám. Szempont igényelsz-e (később) hiteleket, stb. Ezen információk nélkül értelmetlen bármit javasolni.
Itt a legbiztosabb, ha a cégeid adatai ismeretében ajánlatot kérsz több banktól is. Ők adnak ajánlatokat, és utána neked kell döntened.
Ha a céged elég nagy, akkor a magánszámlátok megnyitásával megvárnám, hogy melyik bank céges ajánlata a legjobb neked. Ha ez megvan, utána kellene rákérdezni, hogy neked/nektek milyen magánszámlát tudnának ajánlani. Minden banknál van prémium/privát számla. Nagyforgalmú cég (banknak sok bevétel) mellé akár személyre szabott kedvezményt is kaphatsz a magánszámádra.

Egyébként nem kell félni attól, hogyha nem közös tulajdonú a magánszámlátok. Lehetsz te a számlatulajdonos és kaphat a feleséged rendelkezési jogot vagy fordítva. A mindennapi gyakorlatban ez semmilyen hátrányt nem okoz. A közös számlának csak egy előnye van, hogy a 100e eurós betétvédelem duplázódik, de ennyit egyébként sem szabad számlán parlagon hagyni.
Tragédia, végszükség esetére pedig annyit kell tenni, hogy a számlanyitáskor (lehet később is) a számlatulajdonos adjon egy haláleseti rendendelkezést a házastársa javára. Ezzel minden ki van védve.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.