Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11646) Narxis


Narxis
nagyúr

Sziasztok!

Külföldre mennék dolgozni, ha minden klappolna akkor Ausztriába jövő év elején. Most OTP-s vagyok devizaszámla nélkül. A magyar munkaerőkölcsönző cég(igen, tudom, hogy fúj de ugródeszkának kell mert nincs ismerős, rokon senki se Ausztriában) így fizetne a honlapjuk szerint:

"Banki átutalással, havonta két részletben fizetünk;a (magyar) munkabér minden hó 10. napjáig kerül kiutalásra. Ez az összeg betanított munkák esetén bruttó 800 Ft óránként, azaz valamivel több, mint a minimálbér,a német bér (valójában pótlék) minden hó 15. banki napjáig érkezik az általad megadott forint vagy deviza számlára, az általad kért pénznemben.A magyar és a német bér együttesen teszi ki a szerződésedben szereplő, euróban megadott órabéred."

Tehát az átutalás pillanatában megkapom a magyar minimálbért forintban és minden ami kiegészíti annyira amit a munkaszerződésben leírnak euró/hó az jön euróban egy általam megadott számlára. Tehát akár 2 külön számlára is. Ehhez keresek bankot. Pl. most OTP-s vagyok, ha nyitnék náluk devizaszámlát akkor mehetne a forint a mostani számlára, az euró meg devizára. Ennél van-e jobb lehetőség vagy másik bank? Esetleg osztrák bankszámlát kellene nyitnom? Sparkasse? Helyileg ott élnék Ausztriában viszont a magyar cégtől kapom a fizetést.

Thanos was right.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.