Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12201) cocka válasza RR-13 (#12196) üzenetére


cocka
veterán

CIB-nél az tetszik, hogy a tranzakciós díjakat nem hó végén egy összegben vonják le, hanem az esedékességkor.

(#12202) axioma válasza cocka (#12201) üzenetére


axioma
veterán

Nekem az hogy nincs tr.dijam naluk :)
Na jo, a Raiff-ben sincs. Sot szerintem en per pill sehol nem fizetek tr.dijat (talan hitelkartyaknak az eves dijaba van beepitve de a legtobb vagy akcios vagy visszatermeli a dijat).

[ Szerkesztve ]

(#12203) fokukac válasza axioma (#12202) üzenetére


fokukac
nagyúr

dettó. kíváncsi vagyok, ez meddig lesz így.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#12204) cocka válasza axioma (#12202) üzenetére


cocka
veterán

Nekem sincs. (online) De mikor volt, akkor így működött.

[ Szerkesztve ]

(#12205) RR-13 válasza Peter.70 (#12198) üzenetére


RR-13
őstag

Köszi, éppen ezért nem ajánlottam én sem a Gránitot :N

(#12201) cocka, (#12202) axioma: : Azért örülök, hogy más is lát jó dolgokat, ha már "kénytelenek" voltunk, vagyunk a CIB-hez menni. :K

(#12201) cocka: Neked milyen díjakat vonnak? Utalásit is?

(#12206) pomk válasza RR-13 (#12205) üzenetére


pomk
őstag

Ezt kifejtenétek? Mik ezek a hiányosságok amitől tartani kell?

(#12207) pomk válasza pomk (#12206) üzenetére


pomk
őstag

Erősen gondolkodom ezen a Prémium betéti kártyán...
Idén több alkalommal is utazni fogok távol keletre, és az utasbiztosítás ill. a pesti / bécsi lunzsokba jól jönne az az ingyenes belépő. :))

(#12208) RR-13 válasza pomk (#12206) üzenetére


RR-13
őstag

Majd kolléga kifejti gondolom, ha visszajött, neki van tényleges tapasztalata, de lehet, hogy már ő is kifejtette a napokban. :K
Csak annyit tudok mondani, amit pár napja is írtam, hogy én "nem bízom" ebbe a bankban, nem akarok "pofára" esni, ha épp egyszer csak történik velük valami... :U

(#12209) Bavid válasza pomk (#12207) üzenetére


Bavid
senior tag

Ha sokat utazol szerintem abszolút nyerő. Elsősorban én is azért döntöttem e mellett. Az utasbiztosítás ezért az árért nagyon jó. Ami még bónusz, hogy havi 2x külföldön is tudsz ingyen pénzt felvenni! (persze ez revoluttal is megy, de azért a 75 000 ft az elég korlátozó). És a reptéri várók használata sem rossz (bár csak e-miatt nem érné meg). Elég kedvező diák csomagban voltam előtte OTPnél, de az éves utasbiztosítással együtt (ami jóval gyengébb a gránitosnál) évi kb. 4-5000-el rosszabbul jöttem ki.

RR-13: kíváncsi lennék én is mitől tartotok? 100 000 EUR-ig OBA bankbiztosított elvileg ez is.

[ Szerkesztve ]

(#12210) sifarr válasza pomk (#12207) üzenetére


sifarr
senior tag

Európán kívüli útnál én biztosítónál kötnék egyedi biztosítást.
Európán belülinél viszont a Gránit Platinum jó választás. A biztosítási összeg a legmagasabbak között van, valamint pl. extrém sportra is fizet turizmus esetén. Ehhez képest nem is drága.

(#12211) .tnm válasza dptrsk (#12185) üzenetére


.tnm
addikt

ok, a 280ezer-re emelésről lemaradtam, vagy rosszul emlékeztem a 250ezerre.

a lekötött viszont számít.* nekem volt tavaly egy hónapom, ahol se fizu nem jött, se nem volt likvid 150ezer ft (viszont 500Ft le volt kötve betétbe). Le is vonták a havi 3000Ft-ot, írtam nekik egy szabadformátumú levelet, hoyg nem tehetek róla, hogy a munkáltatóm 30-a és 5-e között utal és ezért néha van olyan naptári hónap mikor nem érkezik fizu, illetve sehol nincs leírva, hogy nem lehet lekötve a folyószámlán lévő összeg. és megemlítettem nekik, hogy az a félmillió 3 hónap alatt nem fog 3000Ft-ot kamatozni, szóval le se kötöttem volna.
Egy héten belül visszakaptam a havi díjat és egy válasz levelet erről, hogy visszaadják. Sajnos, nem írták le melyik érv győzte meg őket.

* vagy azóta bekerült valahova írásban, hogy az nem számít?

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12212) pomk válasza sifarr (#12210) üzenetére


pomk
őstag

(#12208) RR-13 , (#12209) Bavid, (#12210) sifarr
Köszi a tippeket!
Jobban belegondolva, ezek az utak csak a 2020-as évben lesznek aktuálisak. 2021-től már remélem nem kell Kínába repkednem... :DDD
De ha a terveim összejönnek, akkor 2021-ben már egy új területen fogok dolgozni, ahol meg Svédországba kell utazni... Igazából oda is jól jönne mind a várók használata, mind a biztosítás. Na majd alszom erre még egyet.

[ Szerkesztve ]

(#12213) .tnm válasza RR-13 (#12208) üzenetére


.tnm
addikt

Több, mint 5 éve vagyok náluk (de lehet közelebb vagyok már a 10-hez), amikor problémám volt velük, első levélváltás (szabadformátumú) elismerték a hibát (ill. megköszönték a hibabejelentést), és végeredményben mindig kompenzáltak. Lehet azok a hibák "próbálkozások" voltak, de soha nem volt olyan, hogy valami apróbetűn buktam volna, vagy ilyesmi. És ezen évek alatt, kb 6-7 ilyen eset volt. Bankfiókba egyszer kellett bemennem, lakcímváltozás miatt.

OBA biztosítás itt is van, sajnos az OBA feletti összeg problémája nem érint.

Szóval az, hogy nem bízol bennük teljesen szubjektív.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12214) sifarr válasza .tnm (#12211) üzenetére


sifarr
senior tag

A kondíciós listában van benne, hogy a folyószámla egyenlege számít. Mindig is így volt benne, nem új rendelkezés.

A te tavalyi esetedben egyedi, méltányossági döntés született, ha utólag jóváírták. De erre ne építs, mert a program hasonló esetekben autoimatikusan kiszabja a büntit.
Pont az ilyen esetek miatt - mint a tiéd - szokták egyes bankok nem a havi jóváírást vizsgálni, hanem pl. hó közepétől hó közepéig.

(#12215) RR-13 válasza .tnm (#12213) üzenetére


RR-13
őstag

Lehet, hogy szubjektív, de ha megint elolvasod a hsz-emet, akkor látod, hogy ezt írtam:
"...nem akarok "pofára" esni, ha épp egyszer csak történik velük valami..."

Vagyis nem a hozzáállásukat minősítettem, és az ügyintézést stb, és konkrét bajom nem is lehet velük jelenleg, de, ha egyszer az ügyintézőktől független (pl. felsőbb vezetés miatti) probléma előjön, és az kihat minden számlatulajdonosra, akkor majd lehet nézni, de persze ne legyen igazam, és nem is kívánom ezt, de sajnos láttam már karón varjút :(((

(#12216) sifarr válasza pomk (#12212) üzenetére


sifarr
senior tag

De ha a terveim összejönnek, akkor 2021-ben már egy új területen fogok dolgozni, ahol meg Svédországba kell utazni...
Azért ez árnyalja a kérdést.
A bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítások nem érvényesek, ha munkavégzés céljából utazol külfölre. Ha egy biztosítási esemény kapcsán ez kiderül, akkor a biztosító megtagadhatja a kifizetést, ha utólag derül ki, akkor a biztosító akár be is vasalhatja a már kifizetett összegeket. És persze tőled fogja. Ez vonatkozik az esetileg, biztosítónál kötött utasbiztosításokra is.
Ha céges kiküldetésbe szoktál járni, akkor a cégednek illene ilyen esetekre vonatkozó biztosítást kötni a javadra. Persze ezek drágábbak.
Erre én figyelnék a helyedben, és utána járnék a lehetőségeknek.
Javaslom, figyelmesen olvasd el a biztosítási feltételeknél, hogy mit tekint vagy nem tekint a biztosító munkavégzésnek. A Gránit Platinum etében pl. nem munkavégzés az üzleti tárgyalás, üzletszerzés, oktatás vagy tréning céljából történő utazás, haa céges kiküldetésben végzed.

[ Szerkesztve ]

(#12217) pomk válasza sifarr (#12216) üzenetére


pomk
őstag

Köszönöm a figyelmeztetést, de én elsősorban a VIP várókra gondoltam, nem az utasbiztosításra.

(#12218) KTU válasza dptrsk (#12200) üzenetére


KTU
addikt

Köszönöm hogy kijavítottad.

Lehet dec. 16 körül linkeltem is valami cikket.
Elfelejtettem. :B

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#12219) .tnm válasza sifarr (#12214) üzenetére


.tnm
addikt

a hirdetményben benne van, hogy a bankszámla egyenlege számít. ehhez szerintem a folyószámla + az arra a bankszámlára terhelt betétek összegét kell venni.

a hirdetmény más pontokon (látra szóló kamat) kifejezetten a folyószámla szót is használja, tehát szerintem tudatos is a megkülönböztetés.

mellesleg nem írták, hogy méltányossági döntés született volna, pedig az ilyet általában hangsúlyozni szeretik a szolgáltatók.

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12220) #07746304 válasza RR-13 (#12171) üzenetére


#07746304
törölt tag

Tegnap volt, de jövő héten is mennem kell, van még invitáltam :D Akkor meglátom, hogy Ő is kapni fog e még tokot :)

Szerk: a jóváírások 15-éig érkeznek meg a meghívó, és a meghívott számlájára is.

A debreceni fiókot most fogják felújítani.
Tegnap a MÁK - NYUFIG tól is átkérték az adatokat szépen.

[ Szerkesztve ]

(#12221) sifarr válasza .tnm (#12219) üzenetére


sifarr
senior tag

a hirdetményben benne van, hogy a bankszámla egyenlege számít. ehhez szerintem a folyószámla + az arra a bankszámlára terhelt betétek összegét kell venni.
Azért a bankok igyekeznek szabatosan és érthetően fogalmazni, pont a félreérthetőség elkerülése érdekében. Bankszámla - folyószámla szó különbsége a hétköznapi használatban nem nagyon válik el.
Ha igazad lenne, akkor a "bankszámla záróegyenlegéhez" kapcsolnának egy lábjegyzetet, hogy ebbe beleértendő a folyószámla, a megtakarítási számla egyenlege és a lekötött betétek összege.
Ilyen alternatív feltételű számla a kezdetektől volt a Gránitnál. Pl. Magas Kamat bankszámla. Mindegyiknél a banki szoftver először megnézi beérkezett-e a kívánt összeg, ha igen, nincs havi díj. Ha nem, akkor a napi számlaegyenleget vizsgálja meg (a folyószámlát), ha mind limit feletti, akkor nincs díj, ha akár 1 is alatta van, akkor kiterheli a díjat.
Ha igazad lenne, akkor már a te esetedet jóval megelőzően sok esetben előjött volna ez a leprogramozási hiba, és rég kijavították volna.

De egyszerű a megoldás. Kérdezz rá a banknál, hogy adjanak hivatalos válasz, miszerint beleértendő-e a hirdetmény "bankszámla napi egyenleg" fogalmába a megtakarítási számla egyenlege és a betétek összege.

(#12222) .tnm válasza sifarr (#12221) üzenetére


.tnm
addikt

szerintem mostmár a védhetetlent akarod védeni. nem érdekel, hogy van implementálva a banki szoftver, az érdekel, ami jogilag kötelező iratokban van.

és mondom már igazat adott a bank egy ilyen esetben és semmi nem utalt rá, hogy méltányosság lett volna. nekem ennyi elég. ha a szoftver hibásan van implementálva (amire volt példa más esetben is), és megint előjön egy ilyen akkor majd megint írok nekik.

olvasd el mégegyszer amit írtam, ahol a látra szóló kamat van ott kifejezetten folyószámlát írtak, pont azért, mert az a betétre már érvényes (trivialisan)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12223) Jim74


Jim74
nagyúr

Sziasztok!

Ugyanaz a számlaszám be lehet regisztrálva két különböző eszközön CIB mobilappban?

(#12224) cocka válasza RR-13 (#12205) üzenetére


cocka
veterán

bankkártya, számlavezetési, meg majd elvileg token, mást nem.

(#12225) #07746304 válasza #07746304 (#12169) üzenetére


#07746304
törölt tag

A mobilapplikációban csütörtöktől ez is be van nekem kapcsolva:

https://www.cib.hu/Maganszemelyek/megtakaritasok/withSAVE.html

(#12226) RR-13 válasza cocka (#12224) üzenetére


RR-13
őstag

Neked már nem ingyenes az ECO számlád? :U

(#12225) IntelliSense: Nyitottál megtakarítási számlát?

(#12227) cocka válasza RR-13 (#12226) üzenetére


cocka
veterán

Sose volt ECO számlám.

(#12228) Mercutio_ válasza #07746304 (#12225) üzenetére


Mercutio_
félisten

Kár, hogy csak 400k-ig fizet kamatot. (Bár, az a 0,4% se sok, Cetelem lekötés nélkül 1%-ot ad)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#12229) RR-13 válasza cocka (#12227) üzenetére


RR-13
őstag

Azt gondoltam neked is az van...

[ Szerkesztve ]

(#12230) nimfas válasza Mercutio_ (#12228) üzenetére


nimfas
addikt

Mikor levitte a Cetelem a kamatot ennyire akkor takarítottam le a számlámat náluk. Azóta PMÁP van. Ingyenes számlanyitás, számlavezetés.

(#12231) #07746304 válasza RR-13 (#12226) üzenetére


#07746304
törölt tag

Igen. Ott megcsinálták nekem, applikáción keresztül.

(#12232) #07746304 válasza Mercutio_ (#12228) üzenetére


#07746304
törölt tag

Azt viszont kimaxolom.

(#12233) RR-13


RR-13
őstag

Mi is megkaptuk pénteken az Erste Privilégium "L" csomag átváltási tájékoztatóját.

A levélben, az egyik mondatban azt írták le jövedelem-jóváírási feltétel:

"Kedvezményes kondíciók feltétele (emelt szint): havi minimum 150.000Ft jövedelem-jóváírás a számlán, amelyhez kapcsolódóan kiemeltünk néhány fontosabb díjtételt és változást."

A jövedelem-jóváírás meglétét, mint feltételt viszont a Privilégium Standard számlánál nem írták bele a mondatba, csak ahogy látom a lábjegyzetbe, de az is elég félrevezetően van megfogalmazva:(((

Akkor ezek szerint nem csak a tranzakciós díj megfizetése változik 2020. áprilistól az átváltott Privilégium számlában, hanem megszűnik a bármilyen utalási jóváírás elfogadása is, és helyébe a jövedelem jóváírás lép :W

Ezt azoknak írtam le főleg, akik meghagyják a számlájukat, és ha eddig nem jövedelem utalás érkezett nekik, akkor erre figyelni kell, mert a többit nem fogják elfogadni... :(

[ Szerkesztve ]

(#12234) UberMutant válasza RR-13 (#12233) üzenetére


UberMutant
őstag

ráadásul az erste csak magyar nyelven fogadja el a jövedelem szót, a payroll-t nem akarják érteni.

(#12235) RR-13 válasza UberMutant (#12234) üzenetére


RR-13
őstag

Az nagyon jó.. :(((
Pedig az van írva az (1) lábjegyzetben, hogy a határon belül, és azon kívülről forintban és devizában utalt jövedelem-/ nyugdíjjóváírást fogadja el.

Ebből adódóan nem logikus, hogy a külföldről érkező bérjövedelem magyar nyelven legyen :N

[ Szerkesztve ]

(#12236) UberMutant válasza RR-13 (#12235) üzenetére


UberMutant
őstag

nekem magyar számláról jön, csak a közlemény van angolul.
szóval joggal várják el a magyar közleményt

persze lehet, hogy vacak az ügyintéző / döntéshozó akit kifogtam. csak megosztottam, hátha más is belefut, legyen felkészült és verje az asztalt :D

[ Szerkesztve ]

(#12237) RR-13 válasza UberMutant (#12236) üzenetére


RR-13
őstag

Még így sem biztos, hogy joggal várják el a magyar nyelvű közleményt, mivel a bérjövedelemnek csoportos utalási azonosítója van, és az alapján veszik figyelembe az utalásokat, nem a megjegyzésben írt szöveg alapján. :N

Nyilván banktól is függhet, hogy megjegyzésben írt jogcím hivatkozás alapján is figyelembe vehessék az utalást, de ha a csoportos azonosító alapján érkezik a bérjövedelem, akkor mindenképpen figyelembe kell venni, független a megjegyzésben írt szövegtől. :U

[ Szerkesztve ]

(#12238) pomk válasza pomk (#12217) üzenetére


pomk
őstag

Még egy kérdés felmerült bennem a Gránit kapcsán. Oké, hogy digitális bank meg online ügyintézés, videó azonosítás, stb. de mivel én nem Pesten élek és nagyon ritkán járok ott, okozhat valami problémát hogy csak ott van nekik bankfiók? Valóban intézhető minden online / telefonon vagy ez csak a reklám része?

(#12239) dptrsk válasza pomk (#12238) üzenetére


dptrsk
addikt

Igaz én budapesti vagyok, de mindent online intéztem, páromnak a posta visszaküldte a kártyát a Gránitnak(Nem lakik a címen...), így az ő csere kártyájáért bementünk, hogy ne a Postán múljon mennyi ideig nincs kártyája.

(remélem, ha egyszer arra kerül a sor, akkor a számlazárás is megy majd simán online)
csomagcsere/kérdések simán mennek online levélben.

(#12240) axioma válasza UberMutant (#12236) üzenetére


axioma
veterán

Azert vicces, mert magyar munkaltatom (multinak magyar leanyvallalata) ir bankbol utalja a fizetest (asszem ir, de semmikepp nem magyar). Es salarypayment a megjegyzes. Eleg erdekes ha ezt nem veszik berjovedelemnek... CIB eddig nem szolt hogy nem lenne jo, bar nekik asszem utalas is eleg amugy is (nem az ECO hanem szemelyi kolcson kamatkedvezmeny miatt is).

(#12241) RR-13


RR-13
őstag

Mostantól a Topik Új neve:

Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat

A lényeges változás, hogy a korábbi névből kikerült az online vásárlás, és bekerült a bankváltás kifejezés. :K
Köszönöm MADcat-nek a módosítást :R

(#12242) UberMutant válasza axioma (#12240) üzenetére


UberMutant
őstag

lehet, de az erstéről volt szó.
nekik a payroll nem felelt meg lakáshitel igényléshez, mivel nem "munkabér" volt feltüntetve.
ennyi.

(#12243) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok,

Szeretnék bankot váltani, jelenleg az OTP -nél vagyok Net számlacsomaggal.
Bankmonitornál a CIB ECO bankszámla jött ki a legjobbként (vagy ők fizettek a legtöbbet a promóért :D ).
(Jelenleg 3 csoportos beszedési megbízásom és 3 rendszeres utalásom van.
Élnék a havi 2 kp felvételi lehetőséggel is, illetve a fizetésem jelenleg erre a számlára érkezik.)

Több kérdésem is lenne:
Hogyan megy a bankváltás folyamata? Értem ez alatt azt, hogy van ennek vmilyen költsége?
Aki OTP -ből ment CIB -be, annak mennyi idő volt mire teljesen átlépett?
Az ingyenes utalásnak van vmilyen limitje? Pl. utalhatok ingyen akár 2,5MFt -ot is?

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#12244) RR-13 válasza pvt.peter (#12243) üzenetére


RR-13
őstag

Szia.

Amennyiben már régebb óta vagy az OTP-nél akkor biztos nincs költsége a megszüntetésnek, de ez sok mindentől függhet... :U

Mivel én is most nyitottam a CIB-nél ezt a 2 évre díjmentes ECO számlát, ezért én ezt javaslom, de van aki a Gránit Bank csomagjait javasolja...

Úgy tudom, hogy díjmentes a korlátlan összegű és darabszámú utalás a 2 évben, vagyis nincs limitje ennek, csak a napi utalási limit összeg van, de az más :K

Bankváltásra 2 mód van:
1./ bemész a CIB-hez megnyitod regisztráció után a kedvezményes ECO számlát, és mikor megjött a kártyád, és beállítottál mindent, felmondod az OTP-t, majd megadod a CIB számlád számát a munkahelyeden.

2,/ bemész a CIB-hez és bankváltási ügyet indítasz, meghatalmazod őket, hogy járjanak el az OTP-nél, és hozzák át az utalásaid, csoportos beszedéseid :U

Elvileg díjmentes a bankváltás az OTP oldala alapján.

És itt találsz részletes leírást. :K

[ Szerkesztve ]

(#12245) pvt.peter válasza RR-13 (#12244) üzenetére


pvt.peter
őstag

Szia,
Köszi a részletes választ. Megpróbálkozok akkor ezzel a CIB -bel.
Azért az utalásoknak utánanézek majd.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#12246) RR-13 válasza pvt.peter (#12245) üzenetére


RR-13
őstag

Nm. :U
És jó ötlet, hogy utána nézel, mert ez a magas összegű utalás annyira egyedi "igény", hogy nem sokan figyelnek erre, hogy vajon díjmentes lenne-e :D

(#12247) INGJOKE válasza RR-13 (#12246) üzenetére


INGJOKE
veterán

És ha utána néztél mond el nekünk is, hátha egyszer szükség lesz rá :)

(#12248) #07746304 válasza pvt.peter (#12243) üzenetére


#07746304
törölt tag

Az májusban egyszer utaltam 15 milliót, aztán utaltam 3 milliót is és még 500 E-t . Az első kettőnél elérte a maximumot, ami azt jelenti, hogy a tranzakciós illeték 6600 Ft körül volt.

[ Szerkesztve ]

(#12249) #07746304 válasza #07746304 (#12248) üzenetére


#07746304
törölt tag

500K-nál pl ennyi volt:

(#12250) pvt.peter válasza #07746304 (#12249) üzenetére


pvt.peter
őstag

És ez a CIB Eco?
Bankmonitoros promóval kötötted?

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.