- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
donat_sz
senior tag
Nem találok semmit konkrétat a csomag váltás ingyenesre esetén hogy bármi bünti van-e.
Aki konkrétan csinálta már a felváltást majd visszaváltást napokon/heteken/hónapon belül leírnáa pontos tapasztalatait? -
Fifi
őstag
Sziasztok!
Ma többször próbáltam Curve mögötti kártyákkal (debit és credit) topupolni, de még 10eFt-ot is elutasított fedezet hiányára hivatkozva. Természetsen a mögöttes kártyával közvetlenül sikerült a feltöltés jóval nagyobb összeggel.
Más is tapasztalt ilyet?
Zen-nél a Curve-t blokkolhatják vagy csak csak engem szívat a Curve? -
Oliverda
félisten
válasz
szabi__memo #593 üzenetére
Nem volt kimondottan free csomag a közelmúltig.
-
ACE-
addikt
válasz
donat_sz #590 üzenetére
Ez simán előfordulhat Zen esetében... Lehet hogy utólag majd beterheli (ha van egyenleged rajta), de az is lehet hogy soha... Nekem amikor Platinum-om volt, 5 napra terhelte a teljes összeget... nem reklamáltam mert a többszörösét szedtem be rajtuk akkoriban visszatérítésként. De ilyen is van.
-
donat_sz
senior tag
ma reggel még 0Ft-os egyenlegnél felváltottam a prémium csomagra. 1m feltöltésnél levonta az októberi gold 0,9€ díjt, amit még eddig nem fizettem meg. prémium csomagot ír, így 0 (pontosabban egyelőre 0,9€) költséggel ment a feltöltés, az átváltás és a kiutalást is!
a sikeren felbuzdulva dupla összeget próbáltam feltölteni, de azt nem engedte (rejected), viszont az első kört még meg tudtam 1x ismételni (újabb havidíj fizetés nélkül). további hasonló feltöltést most nem engedett. várok vele, hátha később vagy holnap hasonlóan enged egy kört. -
Yager01
senior tag
Igazatok van tényleg Új Gold vagyok! Nem tűnt fel eddig.
Ha free-re váltok akkor abban az esetben mi lesz a fizikai kártyával? Kuka? Mert ugye abban a csomagban csak virtuális kártya van.Megnéztem egyébként és jó pár 100 EUR mozogott a számlán, szerintem inkább 1000 mint 100.... Nem találtam rendes kimutatást részt, hogy tudjak tolni egy összesítőt.
Ha jól értek mindent akkor ez lehet a legolcsóbb módja a fintech cégek közül a váltásnak ha a váltás idejére csomagot ugrok. Így gyakorlatilag az 1 havi díj a bukó, a többi Free
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Oliverda #584 üzenetére
Elvileg november végén meg kellett történni, igen. Én Freeben vagyok, nem tudom, másnál hogy alakult az átrakás, az enyémet eléggé összekavartuk a ZEN-nel közösen. A régi Goldban kezdtem, onnan véletlenül váltottam új Goldra, onnan Freere, onnan visszakönyörögtem magam a régi Goldba, onnan átváltottam Freere, onnan kérdés és jelzés nélkül átraktak új Goldra, onnan visszaváltottam Freere, amikor észrevettem.
Csak azért írtam, mert ha Yager01 a 0,9 eurós díjat látja, akkor valószínűleg tévesen hiszi, hogy még a régi Goldban van. Ha elírta, és a 0,99-es díjat látja, akkor lehet, hogy maradt a régi Goldban, ilyen anomáliákat én el tudok képzelni a ZEN-nél.
-
donat_sz
senior tag
válasz
pictigjis #581 üzenetére
Én eddig egyszer használtam.
Egy 100e próba feltöltés után küldtem volna meg rá, de a bankom megfogta. Miután ott engedélyeztem, fel töltöttem 1.5mig váltottam és kiutaltam. Ez még a régi gold legvégén volt, így ingyen volt.
Elvileg még mindig régi gold csomagban vagyok, de mivel a fenti esetén kívül nem volt rajta sose pénz, így még nem fizették díjat.Most gondolkodom egy platinumra felváltás, feltölt, vált, kiutal körön aminek a végén visszaváltok gondolom már ingyenes csomagra.
Így egyszer fizetnem meg a platinum havi díjat?
Mivel a korábbi aktivitásom náluk tart a 0hoz esélyes hogy fennakadnék egy ellenőrzésen? -
Yager01
senior tag
Mostanában tervezek nagyobb összeget EUR-ra váltani. Most olvasom, hogy többen Free csomagot használtok és mikor váltani kell akkor váltotok platinumra majd váltás után vissza free-re. Jól értem, hogy a feltöltés platimun esetén a bankkártyámról ingyenes, illetve az átváltás is EUR-ra is free? Ha egyből váltok vissza free-re akkor csak 1 havi csomag díjat vonnak le? Az EUR kiutalása is free ebben az esetben? Mekkora összeget mertek feltölteni egyébként? Töltött már fel vki több Millát..
A másik opció a REVO 2500Ft-os csomagja lenne de annak nem látok sok előnyét a free-hez képest, csak a korlátlan átváltást. Ha nem folyamatosan akarok váltani akkor jobban megérheti a ZEN platinum és egyből vissza mondom ha megtörtént a váltás.
-
k2laci
tag
Próbált már valaki ZEN-ről HUF-ot utalni Wise accountra ?
-
pictigjis
őstag
-
zerodot
aktív tag
Nem hülye azért a zen sem, hogy arra adjon cashbacket, hogy átteszed egyik zsebedből a másikba a pénzt
Ha vannak is kiskapuk, azokat előbb-utóbb minden cashbackes fintech be szokott zárni. Pl. a CDC-nél rengeteg ilyen volt eleinte (pl. kp felvételre Curveön keresztül vagy önkiszolgáló kútnál az elején lefoglalózott összegre számolt cashback a valójában fizetett összeg helyett). Ők aztán volt hogy utólag vissza is vettek (akár hónapokkal korábban kifizetett) cashbacket olyanoktól, akik ipart űztek a kiskapuzásból. -
tlac
nagyúr
ennyit sikerült még kiharcolnom, amiért nem kaptam a webkincstárra moneyback-et
"In the Moneyback Card Terms of Use, you can see the information (in the 4th What are the limitations for getting Moneyback) that one of the conditions to receive the moneyback is:
The transaction must not be a cash-like transaction. This means that any purchase which is not a genuine purchase of goods or services (for example, card transactions to payment service providers, gambling, gift card or currency exchange service providers, money transfers, financial or investment services, or any similar transactions) is not eligible for Moneyback.
However, there is not such transaction in the list excluded_merchant_category.pdf (zen.com), the list is about to be update soon. We thank you for paying the attention on it.
As an excuse for this inconvenience, we have added one month for free, the next subscription fee will not be taken." -
pictigjis
őstag
a digitalizált kártyával való fizetés nem online fizetés, az technikailag ugyanaz, mintha a sima fizikai kártyáddal fizetnél. kell ugyan a telefonnak netkapcsolat, de ettől a tranzakció nem válik online tranzakcióvá (sajnos). csak az online fizetés, ami online terminálon (vPOS) történik, a telefonodat meg egy fizikai terminálhoz érinted hozzá
-
tlac
nagyúr
ha nfc-vel fizetek google wallethoz hozzáadva egy csomagért, akkor az már nem online-nak számít és ezért nem jár a moneyback?
-
hard74
senior tag
válasz
pictigjis #547 üzenetére
Chat-en beszéltem velük, majd ezt az emailt kaptam, ami érdekes, mert október 11-én még simán járt a maneyback ugyanerre.
Hello,
I hope you are doing great.
The Moneyback cannot be added to the -152070.00 HUF transaction because it is a transaction to the state treasury.
Thanks for your patience.
Stay ZEN,
Anastazja (ZEN Customer Care) -
tlac
nagyúr
webkincstáros vásárlásnál nincs moneyback?
-
kzs
tag
én is ma kaptam ezt az emlékeztetöt: régi goldban voltam (founder's edition).. szivesen atvaltotam volna Platinumra (viszonylag sokat használom), de sajnos feltöltésnéL (mindig) felszámolnak 2%-t.. ez nagyon nem éri meg. Atmegyek Free-re.
Egyuttal, befizetek Rev metalra... ott, legalabbis a nagyobb csomagoknal nincs büntetés a magasabb csomagoknál feltöltésre. -
Oliverda
félisten
Pár hete hasonlítottam össze, és a Zen egy kicsivel jobban váltott (az esetleges váltási díj nélkül), mint a Revolut. Az utóbbi sajnos növelte az árrését az elmúlt (talán) ~1 évben. Ha nekem rendszeresen kellene havi pár ezer eurónyit váltogatni, inkább a Zen Platinumot választanám.
-
KMT
addikt
Sziasztok! Jól látom, hogy revolut felöltését nem veszi online tranzakciónak és nem ad utána visszatérítést? Ez esetben nincs más mód, hogy "visszakapjuk" a top-up új díját, ugye?
-
vnorbi
aktív tag
Nekem jelenleg a ZEN nem tud jó ajánlatot adni pénzváltásra. Amennyit havonta váltani szoktam, arra elég a Revolut és a bankom. De ha úgy van, hogy a ZEN Goldért fizetni kell 0,9 eurót/hó, plusz a kártyás feltöltés 0,3%, a váltás 0,2%, akkor ott vagyunk, hogy ezt a Revolut ingyen tudja (limit fölötti váltás pont 0,5%-ba kerül, és nem kell érte havi díjat fizetni). Amikor utoljára hasonlítottam, akkor az árfolyam a ZEN-nél és a Revolutnál teljesen azonos volt, így elvileg azt nem kell számolni, hogy a Revolut az árfolyamba is tesz olyan 0,2%-ot, mert ugyanez ott van a ZEN árfolyamában is, legalábbis pár hónapja még így volt.
-
matt22
tag
Pont ma délelőtt néztem és akkor még a "régi" goldban voltam, 5000 EUR free exchange limittel. Az új goldban ez már alapból 0,2 % + ugye a feltöltés 0,3 % így a Revolut ingyenes csomaghoz képest értelmetlenné is vált az egész.
Kár érte, az ingyenes feltöltés és az 5000es limit (amit nem is vettek túl komolyan) számomra sokkal szimpatikusabb volt mint a Revo, nem beszélve utóbbi bazári kinézetű felhasználói felületéről. -
vnorbi
aktív tag
Most jött egy emlékeztető e-mail a ZEN-től a tegnap érvénybe lépett változásokról. Biztos sablon szöveg, de szemet szúrt, hogy "They will impact the plan that you’re currently subscribed to" és ugyanakkor "Plan Free: Nothing changes with this subscription".
Rég nem léptem be a fiókomba, de most ezt azért ellenőriztem, mert az biztos, hogy én Free-re váltottam október elején a régi Goldról, így akár meg sem kellett volna kapnom az e-mailt. Nos, idő közben úgy alakult, hogy a Free helyett most valamiért megint Goldban (az újban) volt a profilom (és a következő havidíj 2022.10.30-ra volt dátumozva).
Megint átváltottam Free-re.
-
pictigjis
őstag
szerintem mindenki más is csak pénzt akar keresni a hétvégi felárral, az esetleges árfolyam-elmozdulás meg a kreált magyarázat hozzá. sokkal inkább az van a háttérben, hogy a hétvégén vásárlókon (vannak, akik ekkor érnek rá neten rendelgetni, a hétvégi külföldi városlátogatás meg eleve egy külön utazási kategória) akarnak pénzt keresni (veszteséget csökkenteni). sima (profitduplázó) üzletpolitikai döntésnek tűnt az is, amikor a revolut kb. minden ok nélkül félről egy százalékra emelte a hétvégi díjat
a curve is veszteséges, a revolut is veszteséges, a zen létezését meg már eleve nem is értem, szóval csak azért kell fizetni ezt a szart, hogy a fintechek kozmetikázni tudják az eredményeiket. ami egyébként rendben is van, az ingyenes csomagosok fizessenek, de a fenti levezetés alapján a fizető userekkel (szerintem) tisztességtelen kifizettetni ezt a díjat
-
pictigjis
őstag
en annak tartom
az fx tozsdek hetvegi zarva tartasa utan a kereskedes jobbara a penteki arfolyamokon indul hetfon. a megfigyeleseim alapjan nem sok minden indokolja azt, hogy hetvegen felarat fizetsz, hetfon ejfeltol nem. annyira ritka az azonnali elmozdulas, amit az osszes tobbi valtas felara boven fedez. a hetvegi felar egyszeru lehuzas, kulonosen amugy a curve-nel
-
zerodot
aktív tag
Még egy dologra érdemes figyelni a zennél. Ha kártyás vásárlásnál történik automata váltás és (ha jól értem) nem euróban fizetsz, akkor nem piaci árfolyamon vált, hanem MC árfolyamon! Erre jön még gold tierben a +0.2%.
Currency exchange made by system during card purchase:
Market rate + 0.2% if transaction is made in account currency
Mastercard rate + 0.2% if transaction is not made in account currency -
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #517 üzenetére
Én nem egészen tartom annak. Amikor a hétvége után nyit a tőzsde, könnyen lehetnek hirtelen nagyobb mozgások. Esetleges hétvégi politikai, gazdasági események, bejelentések csak nyitás után tudnak árazódni. A likviditás meg jellemzően lecsökken hétvégén, emiatt alapból könnyebben mozdul nagyobbat az árfolyam ilyenkor.
Szóval ezek a váltók árfolyamkockázatot futnak hétvégén, úgyhogy kénytelenek felárat számolni ha nem akarnak ráfizetni.Mondjuk esetleg lehetne egy olyan megoldás, hogy utólag könyvelnek és hétfői áron számolják a váltást.
-
pictigjis
őstag
ha a régi gold helyett az új goldban vagy, 0,3 százalékért töltesz fel
-
Somatom
veterán
Kártyával töltenék, váltanék. Nézem az árakat. Ebből nekem az jön le, hogy ha a régi, 1 Eurós csomagból, Gold -ba raktak, akkor a kártyás feltöltésnek nincs díja, a váltás pedig 0,2% -ért korlátlan. Vagy, van vmi másik pricing oldal is?
-
Utalt már valaki ZEN-ról SEPA-val Eurot Revolutra? Mennyi időt vett igénybe kb? Wise-ra utalás 6-7perc volt, Revolutra eddig 1óra alatt se érkezett meg.
-
tlac
nagyúr
közben megtaláltam, hogy a következő fizetés érte majd 28-án lesz, de még most sem vont le eddig rá
más:
kipróbáltam az aliexpress-es ref. linkes vásárlást
erre van 2%-os cashback, de moneyback-es kártyával fizettem, így lett még 1% moneyback is
két részletben visszafizettek 3%-ot -
Fifi
őstag
Ha nem használod _szerintem_ válts át "Free" csomagra. Egyszerűbb, mint supporttal csevegni. Kenyeret nem kér és bármikor válthatsz magasabb csomagra.
#502 tlac:
Elég hektikus a számlavezetési díj felszámítása, főleg, ha nincs annyi pénzed náluk.
Nekem eddig utólag vonta, de Platinumra történő váltást követően előre fizetek.Október 10-én váltottam Gold-ról Platinumra, de csak 19-én terhelték a tört havidíjat:
November 07-én meg szépen vonta már a Platinum havi díját előre:
Tényleg durva, hogy nincs megerősítés a csomagváltási szándékra, hanem egyből vált.
Én és megjártam vele. -
tlac
nagyúr
válasz
pictigjis #460 üzenetére
miért ne lehetne ugrálni? itt nincs minimum előfizetési idő
múlt héten átmentem a régi goldból a prémiumba, eddig nem vont még le érte pénzt
csak utólag kell fizetni?
mi történne ha most váltanék az ingyenesre? levonná vajon az eddig be nem fizettet díjakat?egyébként durva, hogy 1 klikk és már vált is, semmi megerősítő kérdés nincs
-
avl
senior tag
gondolkozom a ZEN-em megszüntetésén / szüneteltetésén; leginkabb a díjvaltozas miatt.
Milyen - ha egyaltalan van - modjai vannak ? Siman az app-ban, vagy valaki maskepp is probalta ?
illetve jövő ev elején 8jegyű összeget tervezek HIF -> € konvertalasra, (mennyire) rövid időre szabad ott csomagot ugrani ?
bár az egeszet nekik is jelezni / kérdezni fogom
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!