Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Fogalmam sincs mi van velük, amikor próbáltam a linket nem töltött be az oldal, szóval azért az archív verzió.

-
Essejó
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nem küzdök vele tovább, veszek egy routert és megoldom azzal a NAT loopbackot, és jó lesz.
-
bnorci71
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igy csináltam
amikor lemezkezelőbe töröltem a 3,7TB particiót rögtön leugrott 1.6Tb ra és bármivel bármit csinálok ennyi marad
-
ekkold
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Azért ez nem két kattintás... Annak idején kíváncsiságból kipróbáltam, működött, de... amikor tényleg kellett volna, akkor belefutottam valamilyen hibába, és sehogy sem sikerült mountolni a meghajtót, így kénytelen voltam egy régebbi mentésből előkotorni ami kellett..
Ma meg már lehet, hogy elindítanék egy virtuális gépet, amin mondjuk fut egy xpenology, és egyszerűen annak adnám oda a lemezt. Vagy egy másik, xpenology-t futtató gépbe dugnám be, mondjuk USB átalakítóval.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nagy nehezen, de lebuktál, amikor kerestem egy leírásod.
-
trance89
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A tailscale egy zero config mesh vpn, nem kell hozza semmilyen portot nyitni ez a hatalmas elonye
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Megtaláltam a hibát.
A dns kiszolgálót manuálisan beállítottam a dsm-ben, és ezt nem állítottam át miután másik alhálóba költöztem.
Egyébként emiatt a ddns sem ment. -
trance89
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Mit ír a tracker fülön?
Esetleg próbáld ki a legfrissebb 4.5.5 verziót, ugyanezt használom 6.2.3u3 alatt
Jobbklikk mentés, az alap nyelv kínai. Telepítés után átállítható angolra a webui fülön -
halisa
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ez jó ötlet! Nem lenne a sok ismétlődő kérdés. Nekem egy N40L kisgépem van 6.2.3 van rajta jó működik. Egy másik gépen 1622 van elég csábító a 7.1.1. De elég párás lenne frissíteni 7.1.1 re, hogy ne vesszenek el az adatok.
-
kgymac
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Jan 12 óta ismert, ekkor indult el a 1622-es egy t610-en, végig futott a telepítés.
-
zsolt20
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszi . 6.2 egyébként sem engedi telepíteni juns 1.04 loder, min 6.2.3..
Igy ha valaki tudna segíteni dsm6.2.3 esetén miért nem állnak le a hdd-k hibernálási állapotba kérem segítsen.
-
megarambo
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszi!
-
Essejó
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Jogos, bocsi benéztem!
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
6.2.3 at korábban felraktam hp thin client t620-ra . 3 évig jól meg voltam a 6.1-gyel és a 6.2.3 nem hozott akkora változast, hogy mindent újra telepítsek. Fiúknál is 6.1 fut most is. De a 7.1 főleg a 1622 és a 8 kamera kezelés nagyon megtetszett.
Egy thin client t530-ra , Intel gen 7 NUCra és egy Hp gen 6 260 g2 dmre szépen felment. Hp 260-nál egy furcsaság van, ha felteszem az Entwaret, eltolja a boot pendriveot indításkor utána azt írja a rendszr nincs telepítve és nem is lehet. Újra kell generálni a pendriveot. Másik 2 gépre Entware is felment -
ekkold
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
.....volt, hogy tv-t néztünk, és a 2. reklám után már mérgemben letöltöttem a filmet (itt is számított a gyorsaság).....
Nálam ugyanez a dolog úgy 12 évvel ezelőtt volt. Már vagy 10 éve egyáltalán nem nézek tv műsort. Persze van tv készülékem, de csak a médiaszervert éri el, és a PC-re van rádugva mint második monitor. De éppen az előbb töltöttem le egy filmet (kb. 2Gb) és kb. 1 perc alatt lejött.Egyébként az az érdekes, hogy nekem asztali PC-n, a µTorrent se nagyon megy 50Mb/s fölé, nem tudom mi lehet az oka. Ha nem torrentet töltök le akkor megy gigabittel. A download station szitén, tehát ha mondjuk egy http linket töltök le vele, akkor az is tölt gigabittel.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A nas megy 24/7-ben, nekem olyan mind1, hogy valamit a DS 5 perccel lassabban tölt le. Csak arra reflektáltam, hogy a DS nem képes feltölteni. Egy hiányossága van. Nem tud torrent fájlt készíteni, de arra van egy portable qbitem az asztali gépen.😀 Mindenki használjon azt amit tud és akar. Ezen én nem nyitnék vitát.
-
Melorin
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Dehát írtam, hogy 918+ a rendszer.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére

(A DSM 7-es leírást is, simán ment ment egy HP 260 G2-es mini gépre a telepítés) -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nálam is megy a 6.2 thin clinet t520 és t620-on is. (Sajna Virtual machine nem megy, de minden más igen)
Ezért HomeAssistant VM-ben egy BRixen fut (Intel N3150) -
petir
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szia,
Érdekes visszaolvastam és vannak sikeres telepítések korábbról. Igaz ugye itt is képbe van ami nálam a SATA hiánya.
Én korábban ígértem képeket most legalább pótolom.
A SATA hiánya tehát szépen áthidalható egy kiváló átalakítóval ami T630-on 6.2.3 alatt működik. Az átalakító ~ 3500Ft
A gépbe beépítve így nézne ki :
( vakuval éles a nélkül meg homályos a kép szóval bocsi a minősége lehet nem a legjobb )Te mire próbálod telepíteni amúgy?
Az AdGuard-os guidet KÖSZÖNÖM

-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Megpróbáltam föltenni a xpenot a hp t620-ra. Próbáltam először az arpl-t. A loader felment, az ip-t kiírta, csak az ip-n nem értem el.
Ugyanez 6.2.3-on és 6-2-n is jun loader-ével. De szerintem valamit elrontok, mert csak uefi-ről megy a boot, legacy-ból nem.
Viszont ahogy látom a pendrive-ot mindig gpt-nek csinálja meg...Aztán a gen8-at kipróbáltam pendrive helyett microsd kártyával. Fel is telepíti a dsm-et, viszont az első újraindulás után nem sikerül bebootolnia róla...nem tudom mit rontok el, de ez nem az én napom.
-
RazoR
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Lementem ami fontos és csinálok egy tiszta telepítést.
-
Egon
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Hogy tele lenne, az szvsz méretes túlzás: összesen van 5 db hirdetés, és abból van egy bontatlan, ami nyilván extrém kategória, meg ugyanaz hirdet 2 külön hirdetésben, ami lehet hogy egy vas, ergo rendes használt van 3 db... Plusz egy, aki 100K fölött picivel adta, már jegelve, tehát elkelt státuszban (ebből nekem nem az jön le, hogy eladhatatlan lenne).
100K körül simán össze lehet rakni tutkó modernebb alapon, nyilván némi kompromisszummal: kicsit nagyobb méretben, iLO nélkül, illetve lehet hogy "csak" 4 SATA meghajtóval (ez nekem szubjektíve nem mérhető hátrány, főleg hogy cserében szabvány alkatrészek kerülnek a rendszerbe, és nem kell tökön szúrnom magam, ha bármi megdöglik). -
RazoR
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Én is erre gondoltam, köszi!
Lehet este neki is ugrok. Ha a hdd-ket nem piszkálom úgy, hogy most 6.2.3 van fent akkor csak frissíteni akar majd? Vagy csináljak egy mentést a hdd-kről és formázzam le őket a 7 telepítése előtt?
-
RazoR
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ebben a hsz-edben említett leírás az ugye? Itt a pendrive PID/VID értéket át kell írni?
-
varmi2
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Feltettem a virtual boxba kettőt. Az egyik 4Gb rammal a másikat 2 Gb rammal. Mind a kettő rendesen fut. Csak a 2Gb ramos alapból 22% a ram kihasználás, míg a 4Gb verzióban csak 13% a ram kihasználás. De fut rendesen mind a kettő.
-
Egon
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ne vicceljünk már, komoly gyári Syno NAS-okban is 4 giga van.
-
Magnat
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére

-
ekkold
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszönet a leírásért, szinte kedvet kaptam kipróbálni!

-
MuFFo
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszönöm! Mivel 2015-ben telepítettem az előző verziót, már nem emlékszem mit csináltam. Nincs valahol ilyen step by step leírás 6.2.3-hoz mint a 7.1-hez? Már most megnyitottam kb. 10 fület a böngészőmön ezügyben és egyre jobban bele vagyok zavarodva mit használjak és hogyan.
-
Magnat
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszi, ezt hol találtad?
-
Magnat
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szia,
köszi a guide-ot, nekem ugyan van Syno vasam, de tesztre most csináltam egy 7.1.1-et Virtualbox alá a arpl-1.0-beta2.vmdk-dyn.zip loaderrel. Azt tudod esetleg, h a arpl-1.0-beta2.vmdk-flat.zip loader mire való?
-
petir
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
AdGuard-hoz véletlenül nincs kedved csinálni ?

-
petir
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Erre vártam

Bár én napra pontosan 15 napja telepítettem a 6.2.3-at mert bár nézelődtem de nem volt olyan leírás ami alapján neki mertem volna indulni. Na ez olyan !!!
Mivel megvan a T610-em azon kipróbálom és ha sikerült akkor a T630-as következik!Személy szerint én

-
citkar
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nagyon jónak tűnik a tutorial, köszönöm. Ugyan nem tervezek a közel jövőben váltani, de ha eljött az idő, akkor jól fog jönni

-
SFU
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönjük, hiánypótló az írás sokunknak.
Kérdéseim:
ez friss telepítés volt, vagy frissíthető így szerinted egy 3622xsp-7.1.0-42661-up4 is?
csak SSH alól lehet, másik gépről, vagy megy az adott vason monitort rákötve is?Üdv!
-
zex
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen az működik, mert próbáltam feltelepíteni egyet, viszont a költözésben látok némi rizikót, VM alatt még nem költöztettem eddig egy XPEnology-t sem.
-
Mykroft
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
ha két csatolón is ugyan az az ip tartomány, hogyan dötse el, melyik felé küldje a csomagokat?
használj különböző, nem átfedő tartományokat, és úgy hálózatilag működnie kellene. Hogy szoftveresen a syno mit szól ehhez, azt megmondja majd, aki így használja. -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A kérdésed kevéssé kapcsolódik a NAS-hoz. Sokkal inkább hálózatos téma, ezért itt lehet, hogy off.
Az egyik lehetséges irány: A két hálózatot IP szinten is és kábelezés szinten is ketté kell választani. Egy lehetséges szétválasztás:
Router1 192.168.1.x maszk: 255.255.255.0
Router 2 192.168.5.x maszk: 255.255.255.0
Az Op rendszeren is múlik a dolog. Nézz utána, hogy az Xpenology adott verziója tud-e kezelni két hálózatot.Egyébként mi volt az ami miatt ugyanabba a subnet-be tetted a routereket? Lehet ilyet. ez lenne a másik irány. Ekkor a két router DHCP kiosztásában kell figyelni arra, hogy ne ütközzenek a kiosztásra kerülő címek. Ebben az esetben a kábelezést nem kell szétválasztani. Ilyen esetben a NAS-nak is elég egy hálózati kábel. Mindenhonnan látni fogja minden eszköz.
Döntsd el, hogy melyik irányt választod és abban az irányban kell haladnod. Ha további segítség kell, kérdezz...
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Erre valakinek van ötlete?
(2 hálózaton egyszerre a szerver) -
BodyGekko
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A #22653-as hozzaszolasban leirom hogyan sikerult felszegelnem a DSM 7.0.1-42218 DS3615xs-t a GEN8-ra. A bootloader forditashoz a segitseget pedig kgymac kollega a #22559-es hozzaszolasban mar belinkelte.
Egyebkent eddig beton stabilan mukodik minden. A Virtual Machine Managert nem tudom beallitani telepiteskor, mert a lan megosztas beallitasa utan osszeomlik
-
Protezis
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nem tudok HDMI porttal rendelkező Synology NAS-ról.
@kgymac: köszi!
@Viktoár: Még mindig kvázi értelmetlen a kérdésed. Ha a kliens le tudja játszani az eredeti verziót, akkor bármi jó, amin elfut az Xpenology és a Plex.
Ha transcodolnia is kell a NAS-nak, akkor meg a továbbiakat kell tudni, hogy válaszolni tudjunk:
- mi a forrásanyag (felbontás, formátum)
- van-e PLEX Pass-od
- mi a kívánt felbontás (gondolom ez az 1080p, amit írtál)Jelenlegi válasz: elég lehet 1 magos is, meg kevés lehet 4 magos is.

-
Protezis
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
-
Essejó
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A legutolsó infóm szerint az 1.0.4b loader a 918+hoz való.
A 6.2.3 az 1.0.3b loaderrel a 3615-3617 hez.
De javíts ki ha tévedek. -
airsoftpro
csendes tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
VPN nélkül, portnyitással pont ugyan ilyen lassú
lehet bénán fogalmaztam, de a lényeg, hogy akárhogy érem el távolról is ennyi a sebesség! Ha kevés a proci, akkor a task managerben látnom kellene, hogy 80-90%-on dolgozik, de nekem 20% fölé nem megy. Egyébként nem annyira gyenge a proci benne, 3100 pont multicore cpu bench. -
kgymac
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
de annyira nem, hogy a syno beépítse
-
Norbert95
csendes tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Sajna a 6.2.3-al sem működött. Viszont PCI helyett PCI-E hálókártyával már igen.
Azért köszi! -
SutPet
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen portchecker szerint is nyitva vannak.
-
SutPet
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ez megvolt és azt mondja hogy a kiszolgáló nem érhető el.
https://kb.synology.com/en-global/DSM/tutorial/What_should_I_do_if_cannot_add_renew_lets_encrypt
ez a leírás jött velem szembe ami miatt arra következtetek hogy verzió probléma van, de így meg ha még fel is frissítem 6.2.3-ra az se elég :S -
kgymac
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Rosszul emlékszel. Ha elkészült, letöltés után is megmarad a @download-ban. Ext4 esetén két példányban is megtalálható a letöltött anyag, míg btrfs esetén a filerendszer képessége miatt csak 1x. Ha btrfs alatt módosításra kerül a kész anyag, a rendszer másolatot készít a @download-ban lévőről a kész anyag könyvtárába, majd azon vezeti át a módosításaid.
Két kötet esetén mindkettőn ott virít a letöltött anyag, ha elkészült. Ha leállítod (eltávolítás) a torrentet, a @download-ban lévő törlésre kerül. -
elttiL
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ha nincs az a wds rendszer, akkor is ez a helyzet. Gyári fw van fent.
-
stigma
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Hi, false infót nem akarok kelteni, de tudtommal ez az image ami most szuperál, többiről nem tudok nyilatkozni.
Szeretném kipróbálni, de pár linkkel feljebb (működős 7-es DMS)
amit találok img-t, ezzel fogok próbálkozni szerintem hétvégén.
Nekem Gemini Lake, relatíve friss lapom van, ezért nálam másabb a szitu.Ha lesz fejlemény írni fogok ide a topicba midnenképp.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Megjavult egy újraindítással. Illetve 2 helyről kapott netet (2 ethernet port), és az egyiket kihúztam újraindítás előtt (2 külön router).
-
r4z
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Veletlenul nem ugyanazt a portot hasznalod a laptopon, mint a NAS-on? Egyebkent PF nelkul a letoltes is nyogvenyelos, mert passziv modban a masik peernek kell csatlakoznia hozzad.
-
kuk@c
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Elvileg N36L.
A korábban telepített verziót igazítottam hozzá:
6.1.2 Jun's Mod V1.02b
DS3615xs_15284Újabbal még nem próbáltam, eddig ez bevált. (ha van újabb, szebb, jobb, kipróbálom
)@
-
fsdb
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszönet Magnat.
Én meg a böngészőkben kerestem a hibát.
(Csak rosszul, Legelegnek írtamt.) -
Magnat
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen
-
Protezis
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ja, igaz. Abból indultam ki, hogy a DSM is reverse proxyzva van a 80/443 portokra.
A nem szépet szó szerint értem: valakivel (család) megosztok egy URL-t, akkor ne legyen már benne valami custom port. Meg én se akarok portokat fejben tartani. Azért van domain címem meg subdomainjeim, hogy ne kelljen portokkal (URL-ben) bohóckodni. -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
"https://ddns:5012 valamiért átirányítódik az 5001es portra"
Valószínű a dsm webszervere (webui-ja) is az alap 80-as/443-mas portokon fut. A photo station is valószínűleg ugyanazon a webszerveren fut, csak ott más az elérési út (/photo).
És az egész meg van még bolondítva azzal, hogy a dsm elérése át van irányítva a 80-as portról az 5000-res port-ra (illetve 443->5001), viszont a photo station nincs.Ergo ha /photo nélkül 5012-es porttal írod be (de lehetne a példa 13012 is), akkor átirányít az 5001-es portra, viszont ha az nincs engedélyezve az 5001, nem fog betöltődni.
-
Protezis
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A https://dns:5012 címen így be fog jönni a DSM, de javíts ki, ha tévedek. Nem túl szerencsés így megosztani képeket, ráadásul a port se túl szép az URL-ben.
-
stigma
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Hi, köszi estefele kipróbálom.
Viszont én még egy csavart ki akarok próbálni, mégpedig azt, hogy a/photo "subfolder" tag sem legyen, tehát csak simán https://photo.domannevem.com címen legyen elérhető.
Első körben a Te verzióddal próbálkozom, ha ma marad időm akkor szórakozom az én változtommal.
-
stigma
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Hi, persze írni fogok mindenképp.
Igen normális esetben quickconnect lenne, ha gyári Syno nasod lenne, viszont épített esetén tudtommal nincs ilyen lehetőség, mármint a quickconnetet használni.Ha nincs fizetős domain és nem használosz a cloudflare-t, akkor ilyen megoldásokra a linkelt megoldás tökéletes lesz. Itt akár egy duckdns,ddns, no-ip vagy router domain is működhet.
docker + webszerver (nginx) és ott kell egy picit a kódban turkálgatni, hogy tökéletes legyen minden. -
mZoleee
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
sajna nem.
Az a nagyobb bajom, hogy a pendrive teljesen megdöglött.. és fogalmam sincs, hogyan fogom kideríteni a USB VID -et.. mert különben 13-as hibára futok "migrálás"nál..
-
trance89
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
??
-
gyugyo79
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az a "hangos" 3-4 ember tapasztalata kb:
Semmit sem jelent ....
Még legutóbb is segítségnek volt írva, hogy root -ként futtassa (2021-03-01) ... Ez nagyobb gáz mint az 1 szálas indok ...
Mint ahogy arról is olvashatsz, hogy a föld lapos, ha rossz helyre keveredsz ...Ez "egy szálon" meg "egy torrentet" amúgy is "egy baromság". Már miért ne tudna akár 1 magon egy seedertől gigabiten pld letölteni szinte bármi ami Xpeno-n fut. Hisz az pld kb egy sima letöltés ... Míg ugyan azt 200 -tól már lehet nem fogja tudni, és nem tudhatja azért sem mert mind a 200 -nál le van korlátozva a fel irány és nem jön össze vagy azért mert míg 1 szálat le tud kezelni mert elég az erőforrás addig 200 -at nem mert nem elég.
Ezért az összehasonlítása 2 kliensnek elég nehéz és Gipsz Jakab beirkálása meg annyira hiteles mint az indoklása.A nekem ez jött be és pont bőven elég szerintem. Nem kell a butaságot terjeszteni mellé ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nem. Az sem igaz.
Ha van is bármilyen probléma az erőforrások kezelésèvel az ennél bonyolultabb.
Az is lehet, hogy alap beállítások mellett sokaknak az egyik jobb mint a másik ès ennyi a többi az szerencsés vèletlen. (sokaknak TM el is megvan a sebesség míg van aki bármit állít nincs meg az utólag feleakottal az ami a beèpített DS alatt megvan pld)... -
Essejó
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A duckon van egy jó leírás, hogy hogyan kell syno routerre felvinni. Pont ugyanúgy kell xpeno nasra is, tavaly tavasz óta megy nálam. Google fordítót használtam mert nem vágom az angolt.
-
George30
csendes tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszönöm, hogy szóltál
lettem volna gondban ha nem jelzed... -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
-
seger
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nem, nem arra gondolok
Machine-t sose tudtam elindítani valamiért -
r4z
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nincs IPTV-m, de miert akarnam modem modba rakatni a telekomos cuccot? Mint irtam, minden megy hibatlanul fullos tempoval, es igy a routerem se izzad a PPPoE miatt.
-
TeebyKay
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nekem kért usert és passot utána dobta a hibát. Én nem lokális ipvel próbáltam hanem ddns címmel.
-
TeebyKay
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Próbáltam a windows intézőt de sajnos az nem éri el valamiért a webdavot. Eddig egyedül a winscp látja.
-
TeebyKay
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Jelenlegi DSM verzió: DSM 5.2-5565
Itt a vezérlőpultban van a webdav.
Teszt képpen engedélyezem a sima http-t az 5005-ös porton.
WINSCP eddig is a leírtak alapján csináltam, most újra.
Sikeresen bejelentkezett.Akkor jöhet a debug, miért nem megy ez https-en.
Engedélyeztem a https-t, átírtam 52006-os portra.
WINSCP-be beállítottam, hogy SSL/TLS titkosítás.
ÉS MOST EZ IS MŰKÖDIK MI A FENE. Csak akkor megy a https webdav ha a sima http is engedélyezve van???szerk.: Így már a távoli elérés is működik. Igazából mivel a http kapcsolatnak nem nyitok portot ezért végül is biztonsági kockázatot nem jelent, és most nézem a checkboxhoz nem is az van írva, hogy http meg https engedélyezése, hanem webdav és https engedélyezése. Furcsa megoldás, hogy engedi a https-t bekapcsolni a webdav engedélyezése nélkül.
-
Egon
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Jogos.

-
TeebyKay
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Teljesen igazad van, de hálózaton belül nem is tudom mi lehet a gond, ott semmi mást nem kellett csinálni mint engedélyezni a webdav-ot a nas-on.
-
TeebyKay
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Megpróbáltam hálózaton belül csatlakozni, így is hibát dob a winscp: Could not read status line: connection was closed by server
-
Essejó
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nálam 3 kísérlet 2 percen belül már örökre blokkolást eredményez. Az asztali gépem fix IP-je viszont bent van a megengedő listában.
Lehet érdemes lenne egy port változtatás is. -
Essejó
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A 6.2.2 problémásabb mint a 6.2.3
-
Mykroft
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
van virtuális gép. biztos jó is, nem próbáltam.
w10: remote desktop server,
chr: vpn server,
dude (win xp): hálózat monitorozó szoftver régebbi verziója, már átállhatnék a chr-re,
DSM-ből fut 2 külön célokra.
van még pár okosotthon, automatizálási rendszer póbálkozás, és ezen túl, mikor mire van szükség, jönnek-mennek a gépek.nem az az előnye első sorban, hogy több gép fut, hanem, hoyg ezek a gépek több esxi szerver között mozgatható, másolható, skálázható.
-
Mykroft
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Én csak otthonról használom, nem hiszem hogy számomra egy ilyn plugin nagy biztonsági rést okozna. (Bár említettem csak kipróbáltam és Transmissiont használok download manager helyett)
-
trance89
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Telepítés után ha start-ot nyomsz neki elindul? Ha igen akkor megy ahogy kell
Az orosz syno fórumon(amit linkeltem) írták is hogy chrome-al nem tölt be a webui ha a csomagközpontban kattintasz az ip-re, csak edge esetleg firefox-al
Manuálisan kell beírni a chrome-ba és menni fog
Port nyitás nem létfontosságú de ajánlott, hogy ne csak az aktív peerekhez tudjon csatlakozni a kliens -
rembrant
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
1. user=legelek
2. group=administrators
3. Vezérlőpult->felhasználó->speciális fül->felhasználói kezdőlap szolgáltatás engedélyezése.
4. futtatás
5. ip:8085
Tuti megy.
-
rento
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szia
Erre írd át a usert és a groupot:
user=root
group=administratorsÍgy garantáltan menni fog.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Passz, én chromot használok. Viszont belefutottam olyanba ami limitált volt nem kezelt többet 200 torrentnél, cseréltem is
-
Essejó
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nem kehet, hogy a qbitnek is ugyanúgy külön portot kell nyitni mint a többinek? Legalábbis a DS-nek igen, és a Transmissionnak is.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Download stationhoz Chrome plugin van, de inkább feltettem a transmissiont, mert már megszoktam azt routeren és egyéb eszközön..1 CPU szál nekem elég nincs gigás netem
Qbitorrent linket mutathatnátok, 1x kipróbálnám.. -
trance89
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
rutorrent passz, viszont az összes transmission alapú kliens csak 1 magot használ beleértve a download station-t is
gigás nettel a qbittorrent simán tölt stabil 110 megával, a tr alapú kliensek i3 procival 50-70MB/s max de valójában összevissza ugrál -
Spooky
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen elirtam müködő leirást keresek.
Szoval a kérdés az az melyik jun's loader kell?
Simán ujra kell telepitenem mintha nullárol telepíteném?
A másik kérdés , hogy a jelenlegi beállításaim telepített programjaim megmaradnak e?
Vagy valamilyen módon van e lehetőség upgrade-ra? -
Spooky
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Hello nem irtam el . Az extra driverekkel nekem az van rajta. Csak frissités után nem kap ip-t ( vezérlőpultbol történő frissítés esetén , kiprobáltam egy külön hdd vel ) . Pont ezért nem szeretnék pontos jol müködő leirást 3617xs-re update hez.
Vagy ha van lehetőség 918 ra átállni ugy hogy a legfrissebb dsm legyen de az adataim programjaim beállításaim megmaradjanak . -
Essejó
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Akkor most már tudod, hogy a Synology nem készít saját kártyát. Az Intel, a Mellanox, a Tehuti és az Aquantia mind a Syno 10Gbe gyártói. A DS3615xs és a DS3617xs natív támogatást nyújt ezekhez.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Úgy rémlik téged is érdekelt anno a 10 GB-os kártya, lásd egyel fentebbi válaszomban a linket.
-
kgymac
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
-
lazara007
tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Köszi szépen.
XPEnology 6.2.3 update 2 csak ezen script lefuttatasa utan megy fel.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Synocommunity-ről felraktad az ffmpeg csomagot? ha azzal se megy, akkor érdemes megpróbálni a Plexet.
Essejó: de bizony, tud lejátszani, mondjuk jó ideje nem használtam már, de böngészőben és a mobilkliens programokkal is megy. Plex szerű működése van amúgy, a NAS-ra egy médiaszerver rész települ, lejátszani vagy böngészőben, vagy kliensprogrammal tudsz.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Bocsi, de szerintem a VS az nem videolejátszó program.
Aszzem fut a háttérben, de hogy mi köze lenne a lejátszáshoz. -
Protezis
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ilyen sérült fájl hibáról olvastam az xpenology.com-on az update2-es topicban. Azt hiszem újra csinálták a pendriveot és az megoldotta.
-
Essejó
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Valamiért a haverok közt elterjedt, hogy értek hozá. Volt elönye is a dolognak, kb 15 évig se én se az asszony nem fizettünk a fodrászért.

-
Essejó
Topikgazda
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Sosem raktam senkinek Ultit, otthonra tök felesleges.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Motoros topic
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Ford topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen routert?
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Essejó