Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  XPEnology

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:53:49

LOGOUT.hu

Xpenology Téma Összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4013) Patice válasza Essejó (#4009) üzenetére


Patice
nagyúr

A külön szerver szoba azért már nálam is túlzás lenne. "Asszony megölne... :DD "

"De a viccet félretéve a folyosó felső polcán levő szerverre is rá kell időnként nézni, esetleg kell egy egér és egy billencs is neki."

Khmmm, én gyári Synology NAS-sal kezdtem ezt az egész hálózatos hülyeséget, amire nem nagyon tudnék monitort + billentyűzetet kötni. Pont ez a lényege egy NAS-nak szerintem, hogy mindig hálózaton keresztül, böngészős GUI-val konfigolod.

Én ebből indultam ki, amikor szűkös lett a DS213-asom két lemez fiókja és mivel már volt pár vinyóm, ezért fogtam építésbe.

Csak akkor beindult a bogár a fejemben, hogy hogyan lehetne kihasználni egy nagyobb teljesítményű, épített gép erőforrásait. Ekkor pörögtem rá a virtualizálásra, csak a hardveres alapoknak utána nézve nem igazán örültem annak, hogy ha "oda akarok adni" egyes hardver komponenseket egy virtuális gépnek, akkor olyan proci és alaplap kell, ami ezt hardver szinten támogatja. (Az alaplapom OK, de pl. Intel prociból csak Core i5 & i7 támogatja ezt, vagy szerverprocik - amik nem az olcsóságukról híresek.)

Kerülőút az olyan szoftver, ami képes erre, de ilyennel még nem sokkal találkoztam. Picipuha Hyper-V szerver talán jó lenne, de még ki kell próbálnom, hogy HDD-kel is működik-e ez.

Nekem akárhogyan bizonygathatod, hogy milyen olcsón lehet billentyűzetet, egeret és monitort egy szerverre kötni, de én akkor sem fogok ebbe az irányba menni. Mindenkinek megvan a maga hülyesége. :))

(#4010) Essejó:

Félre ne érts, nem bántani akarlak, de az a NAS a szememben hulladék, pénzt nem adtam volna érte. Ilyen tapasztalatok után nem csodálom, azt az utat, amin tovább haladtál.
Mellette a HP az már más tészta, azzal már lehet kezdeni valamit. :K

Nem kell itt győzködnünk egymást, hogy ki hogyan oldja meg otthon a saját dolgait, mert mindenki más élethelyzetben van és így teljesen mások a preferenciái, másra érez szükséget.

Itt én abba is hagynám az offolást, nem akarom a topiklakókat fárasztani a problémáimmal.

Peace!

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  XPEnology
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.