Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1651) szepsuti


szepsuti
aktív tag

Megerősíthetem a kínai posta pörgését.(banggood) Júl 31-én rendelt Kingma piros gumis tok mai napon megérkezett. SJ4000 tokjához képest nem vagyok elájulva a minőségétől, de majd nemsokára jön az éles teszt.

Bezzeg a vele együtt rendelt kamera és akksi még nem jött meg. :DDD

(#1652) adamfriday


adamfriday
senior tag

Összedobtam egy nyaralós videót. Most volt alkalmam végre huzamosabb ideig használni, valóban nem egy üzemidő bajnok. Szerencsére volt nálam pótakku + powerbank.

(#1653) SLC09


SLC09
tag

Ma csak belevágtam a fókusz állításba, pedig nem gondoltam volna, hogy van rá szükség.
Első ránézésre nincs is különbség az előtte-utána képen, de jobban megnézve sok részlet feljavult.
Videó

(#1654) XP NINJA válasza adamfriday (#1652) üzenetére


XP NINJA
őstag

komoly lett. :C

(#1655) Mclarenöcsi


Mclarenöcsi
tag

Srácok szerintetek milyen lett a minősége fókusz állítás után.

https://www.youtube.com/watch?v=wa8oDFannEQ

(#1656) Joe Swanson


Joe Swanson
senior tag

(#1657) Daywalker válasza Joe Swanson (#1656) üzenetére


Daywalker
addikt

Sold out...

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#1658) Habsteve válasza Joe Swanson (#1656) üzenetére


Habsteve
tag

köszi, 1 pont lecsúszott :R

(#1659) Joe Swanson válasza Habsteve (#1658) üzenetére


Joe Swanson
senior tag

Bezzeg, én lemaradtam róla. 0:00 kor kattoltam...

(#1660) vasi89 válasza Joe Swanson (#1659) üzenetére


vasi89
addikt

Az kemény :Y Én csak most láttam de már mindegy :DDD

(#1661) beelink


beelink
csendes tag

Sziasztok,

A piros 60m-es tokkal van egy kis gondom, megoszom hatha talalkoztatok hasonloval. A tokot edenyben kiprobaltam, nem latszott szivargas, elesben strandon viszont par kep utan a felso gombja nem reagalt, igy nem tudtam se kepet se videot kesziteni. Tok nelkul szinten nem ment a videozas, a ki/bekapcsolo viszont mukodott rendesen. kb 6 ora szaradas utan kezdett magahoz terni, 2 nap utan minden oke, ujra mukodott a gep. Viszont igy nem mertem vizben kockaztatni, irtam a banggoodnak, akik kertek videot a jelensegrol. Edenyes teszt ismet, torlokendo szaraz, irany a strand, vizben felso gomb ismet nem ragal, tokbol kiveve szinten hiaba nyomogatom.

Van otletetek? (Legkozelebb strandon lesz zsebkendos teszt, de mar unom a probalgatast, lehet hogy nem is a viz a gond?)

[ Szerkesztve ]

(#1662) vasi89 válasza beelink (#1661) üzenetére


vasi89
addikt

Habár ez nem segítség de a bangood mindenről videot akar. Nálam a gyári akku szar. 20 perc után lemerül akármit csinálok, de erről kell nekik videó vagy kép. Na most azt hogy? :DDD

(#1663) Daywalker


Daywalker
addikt

Új droidos app is jött a napokban...

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#1664) glugi válasza beelink (#1661) üzenetére


glugi
aktív tag

Szia!

Honnan rendelted, Kína vagy UK? Az enyém épp úton van kamerával együtt az angliai raktárból, ha megérkezik akkor tesztelem majd üresen, tóban. Gondolom edényben nem lehet akkora nyomás alá helyezni, mint mondjuk egy strandon...Esetleg próbáld csak az üres (kendős) tokot strandon, vagy máshol ha tudod, 1-2 méterre levinni és akkor nézd meg, hogy vizes-e mondjuk 10 perc után, kis mozgatással. Még arra figyelj, hogy a beletett kendő ne nyomódjon a gombokhoz.
---
Néhány évnyi Contour Roam2 és némi kölcsön GoPro3+Black után kíváncsi leszek erre a kamerára. :) Amint megjön a csomag és időm engedi, írok pár soros szubjektív tesztet. Közben úton a Kingma töltős akkupakk is, azt is bevetem majd.

Ti mivel vágtok egyébként? Most a GoPro szoftverét használom, alap dolgokra teljesen jó és hát free. Más, bevált és free progit használ valaki?

[ Szerkesztve ]

(#1665) vadkörte válasza glugi (#1664) üzenetére


vadkörte
addikt

Az nem elképzelhető, hogy az adott tok valójában nem ázik be, nemes egyszerűséggel a képződő pára csapódik ki a belsejében? A Yi-m - és másé is - elég komolyan tud melegedni üzem közben, ez kombinálva a hideg vízzel, sajnos beindítja a páraképződést. A fizikát elég nehéz becsapni.

A teszt jó lesz - én is épp írok egyet, de az kicsit nagyobb hangvételű lesz (75%-ban van kész, de már 8 A/4-es oldal. :) ) - hisz többen többféle szempontok alapján tudjuk ugyanazt a terméket megítélni. (Neked pl. van akciókamerás múltad, nekem semmi)

Üdv. V. Körte

(#1666) glugi válasza vadkörte (#1665) üzenetére


glugi
aktív tag

Valóban, elképzelhető a megnövekedett párásodás is. Ehhez majd beelink kolléga elmondja mennyit használta kb. a gépet. Még azt is el tudom képzelni, hogy alapból kezelné a párás helyzetet, de mondjuk gyárilag, vagy a fókusz állítása miatt van valahol a gépen egy olyan minimális rés, ami jobban beengedi a tok belső felületén lecsapódó párát...

Fogalmam sincs még milyen lesz a tesztem, de igyekszem majd mindenre figyelni és megpróbálom majd összehasonlítani a Contour kamerával videón is (mondjuk egymás mellett a 2 kép azonos beállítás mellett). Bár utóbbi már elég régi technika...

(#1667) trialboj


trialboj
őstag

Nem igazán olvastam vissza, csak keresni próbáltam de nem jártam sikerrel.

Eddig volt 1 mobius kamerám, és most hogy túladtam rajta ki szeretném próbálni a Yi-t. Többnyire dronvideózáshoz lenne, viszont mivel ehhez már vannak érdekes kiegészítők gondoltam, kipróbálnám bringázáshoz is.

Mivel nincs benne stabilizátor nem tudom mennyire kapnék élvezhető videót. Van valakinek tapasztalata ilyesmivel? Inkább rázós erdei utakon használnám, ahol ugye van némi kihívás is.

Egy ilyen "övvel" gondoltam... ehhez amőgy meg kellene vegyem a vízálló tokot is?

Köszönöm

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1668) eddie1978 válasza trialboj (#1667) üzenetére


eddie1978
aktív tag

Bringára szerelve országúton nekem jó a kép képstabi nélkül is. Terepen én testre tenném mindenképpen. (Leginkább a melkasra téve tetszik nekem. Sisak tetejéről készült felvételeknél nekem mindig olyan érzésem van, mintha legalább 3m magas ember fejéről készült volna a videó.)

A mellhevederhez nem feltétlen kell tok (ha nem fontos a védelem), elég lehet egy 1/4" adapter (képen jobbra). Itt viszont fontos a pozíciód a bringán. Nekem országútin/egysebin a fekvős testhelyzet miatt kellett egy toldást beiktatnom (bal oldali megoldás), mert nem tudtam megfelelő szögbe forgatni a kamerát. Így is ütközésig van elforgatva.

[ Szerkesztve ]

(#1669) eddie1978


eddie1978
aktív tag

Ezt a Pannovo tokot fenntartásokkal kezelném, mert a zárszerkezete gyenge, vetemedik. Túl nagy erő kell a záráshoz és ezzel nem igazán tud megbírkózni a műanyag mervítés hiányában. Funkcionálisan még jó de ki tudja meddig. Ma egy órát volt benne kint a kamera a madáritatómnál. Ez volt az első bevetése. Sütött is rendesen. Mindig nyitva tárolom mindkét tokot.


A piros gumis ehhez képest űrtechnika.

[ Szerkesztve ]

(#1670) zsoltti


zsoltti
senior tag

A kingma tok egy nagy szar . állandóan szivárog be a víz, és párásodik. Vmi másik olcsó alternatíva az eredeti xiaomi-n kíül? 8ezer ft kicsit soknak tűnik :(

(#1671) glugi válasza zsoltti (#1670) üzenetére


glugi
aktív tag

Azt a bizonyos '60m-es piros' tokot több helyen dícsérik, tesztekben is általában 2. lett az original után. De mivel utángyártott, így lehetnek ennek is gondjai.
Szerintem, ha az eredeti olyan 8-10k között elérhető, az még nem olyan vészes, mivel bár eleve egy olcsóbb cucc maga a kamera, de ha mégis az védi jobban vízben, akkor talán kifizetődő a "biztonság"...Mondom ezt úgy, hogy a pirosat rendeltem meg én is. Aztán majd meglátom, lehet, hogy veszek később egy eredetit is, ez meg majd mocizáshoz lesz. Kis kitérő: a contour roam2-höz - és más contour kamerához is - itthon kb 15-18k körül volt/van az eredeti tok (az utángyártottakról ne beszéljünk...), de külföldről sem olcsóbb, illetve a GoPro-hoz sem 2 forint sajnos a minőségi doboz.

(#1672) martin555 válasza glugi (#1671) üzenetére


martin555
aktív tag

volt már?

http://www.tawbaware.com/xiaomiyi.htm

POCO X3 NFC, 64 és 128 GB, NO ROOT

(#1673) Habsteve


Habsteve
tag

A héten megjött Kingma tok is a kamerahoz. Pénteken több órán át vízben volt, szombaton meg strandolt egész nap. Vízszivárgást nem tapasztaltam, sem párosodást, csak a lencsét körölvevő festett fémrész kopást.

[ Szerkesztve ]

(#1674) vadkörte válasza glugi (#1671) üzenetére


vadkörte
addikt

Nekem a 60m-es pirosgyűrűs "40m"-esként hírdetett verziója van. E-bay-es beszerzés. Amúgy pont olyan - ha nem ugyanaz - mint a 60m-es.
Igen ennek is vannak kehéi. Az enyémnek a Wi-Fi gombja nem ér el a kamera Wi-Fi gombjáig. Valamint mintha egy nagyon kicsit mintha mozoghatna a kamera a tokban. Becsukott fedéllel már nem érezni semmit.
Valamint a surlófényt nagyon nem szereti.

(#1672) martin555 :
Nem tudok róla, de lementettem, jól jöhet még. :) :R

(#1667) trialboj:
Egy a kamera által készített módosítatlan fHD time-lapse video: LINK
Egy kölcsönkért kerékpáros tartón figyelt a tokjában. A meghúzott csavarokon kívül semmiféle plusz stabilizálás sem volt.

Üdv. V. Körte

(#1675) vasi89 válasza trialboj (#1667) üzenetére


vasi89
addikt

8 perctől a videoban az ülés alá raktam. Egyáltalán nem rezonált. Habár elég érdekes volt úgy tekerni :D amugy a legtöbb video Gopro 3al keszult. Össze tudjátok hasonlítani nem tudom melyik 3as de az már tud 4k videót is. Jah és ne varjatok nagy durvulast 3 éve nem jártam hegyen :)

Video

(#1676) trialboj válasza vasi89 (#1675) üzenetére


trialboj
őstag

Te ez valami hihetetlenül jó lett. Ennél sokkal sokkal rosszabb eredményre számítottam. Habár nem tiszta hogy most melyik a Yi és melyik a gopro. Az elején amivel indul az Yi? Nekem az is teljesen megfelelne. Semmi zavaró rezgés nincs benne, és én is pont ugyanilyen terepen használnám.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1677) wood77


wood77
tag

Sziasztok. A napokban vennék ilyen kamerát itthonról magánszemélytől mert időszűke miatt már a rendelés nem fér bele a nyaralásig. Bizonyára a kérdéseimre összevadászhatnám a választ , de sajnos nem tudom átnézni az 1600 kommentet. Köszönöm ha válaszoltok. :)
Mire figyeljek?
Számít melyik széria (22L 23L)?
Van ebből esetleg hamis?
Tokból a piros gumist vegyem?
Milyen akksi ajánlott/nem ajánlott?
Van egy Samsung 64GB EVO kártyám, az jó bele?
Köszi
István

[ Szerkesztve ]

(#1678) PpenoO


PpenoO
őstag

Üdv,

Megjött a kamerám (Gearbest EU raktár), a szériaszáma Z221xxxx.

Ebben még kéne lennie IRC szűrőnek? Az nem lenne rossz, mert így nappal szembeni felvételeknél nem kreálódik lens flare effektus illetve a kevésbé ég be a kép.

Viszont ha jól vagyok informálódva ennél a modellnél még jelentkezhet fókusz illetve hang probléma. Nem tudtam még kipróbálni, remélem nem fog kelleni nekem orvosolni.

Amúgy érdekes, azt hittem, hogy azt a 6 féle modell amivel piacra került egymást követő széria, amin folyamatosan fúrtak, faragtak. A doboz fóliájára ragasztott cimkén viszont 15.07.06-i dátum szerepel, bár nem tudom hogy ez Xiaomi gyártási cimke, vagy Gearbestes. Lehetséges hogy azt a 6 féle modellt amivel piacra került a Yi folyamatosan gyártják?

(#1679) zsoltti válasza glugi (#1671) üzenetére


zsoltti
senior tag

Megrendeltem az eredetit, kíváncsi vagyok hogy milyen lesz.

(#1681) vasi89 válasza trialboj (#1676) üzenetére


vasi89
addikt

asszem cska 8 perctől van a yi. előtte szerintem a saját videoi vannak a goproval :DDD

(#1682) martin555 válasza vasi89 (#1681) üzenetére


martin555
aktív tag

http://www.thingiverse.com/thing:971144 akit érint tölthetős fedél.

POCO X3 NFC, 64 és 128 GB, NO ROOT

(#1683) beelink válasza glugi (#1666) üzenetére


beelink
csendes tag

Koszonom az otleteket, tippeket. Sajnos a vizben nem volt melyen, sot epp hogy benne volt, inkabb a felszinen vettem (volna) vele ahogy a gyerkocok pancsoltak. Raadasul a masodik alkalommal rovid idon belul feladta a kuzdelmet. A parasodast megelozendo huvosebb helyen tettem a tokba, kb -8fok a kinti strandidohoz kepest. Szemmel lathato parasodast nem tapasztaltam, viszont a kepek eletlenebbek lettek tokkal, gondolom a para miatt. Visszaolvasva parasodasra tobben panaszkodtak, de senki nem irta hogy a gomb is elromlott tole :(

A gepet egyebkent idoszuke miatt itthoni maganhirdetesbol szereztem be (Z221...). A toktol tobbet vartam mivel a netes teszteken az eredeti utan jon nem sokkal, elmeletileg verve a mezonyt. Ezt kulon szereztem be UK raktarrol szinten idoszuke miatt. Viszont most meg vagyok love mert nyaralas elott mar sehonnan nem tudok masik tokot rendelni.

(#1684) glugi válasza beelink (#1683) üzenetére


glugi
aktív tag

Amint megérkezik az enyém, letesztelem több módon...lehet, hogy a banggood UK raktárában "hibás" darabok vannak :F
Párásodásra nekem anno még a Gopro-nál bevált az a megoldás, ha pl. a szemüvegekhez, vagy mobilokhoz (fóliákhoz) adott törlőkendőből 2 kis darabot tettem a tokba 2 oldalra.
Egyre inkább hajlok egy original tok felé is... :U

(#1672) martin555 köszi a linket, elmentettem.

Közben rendszereztem az eddigi kis felfogató izéket, illetve rendeltem is párat, jól jöhetnek még. Plusz készítek YT videók és saját ötletek alapján 1-2 kiegészítőt. Minden bizodalmam a mai postásban van :D

(#1685) Burki


Burki
aktív tag

Sziasztok!

Mi a legutolsó stabil firmware a masinához, amit érdemes feltenni? Olvastam problémákat wifi, melegedés, és szélsőségesen gyors merülés témakörben. Pénteken indul hugom és a párja nyaralni, ők kértek meg,hogy segítsek frissíteni a kamerát, de nem igazán szeretnék olyat feltenni nekik, amivel csak szenvedés van.

Előre is köszönöm a segítséget!

Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300

(#1686) wyattthoearp válasza Burki (#1685) üzenetére


wyattthoearp
aktív tag

Én nem tudok instabil firmware-ről, igyekszem mindig a legfrissebbet használni.

[ Szerkesztve ]

(#1687) #16729600 válasza wyattthoearp (#1686) üzenetére


#16729600
törölt tag

Sziasztok!
Rendelek egy ilyen ketyerét és lenne pár kérdésem:
Ennek az USB jével lehet tölteni kocsiban? [link]
Ez a szett mennyire kompatibilis, van ebben minden ,ami kellhet?Megér ez ennyit? [link]
Berendeltem ezt a vízállót,nem nyúltam félre vele? [link]

Köszi előre is a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#1688) vadkörte válasza #16729600 (#1687) üzenetére


vadkörte
addikt

Igen tölthető vele.
Igen kompatibilis, de nem éri meg. Nagyon drága.
Talán nem. Mindenesetre ha megjön, teszteld a vízállóságát mielőtt bevetésre a Yi-d.

Üdv. V. Körte

(#1689) trialboj válasza #16729600 (#1687) üzenetére


trialboj
őstag

Az engem is érdekelne, hogy lehet-e pl power bank-ról tölteni... elméletben ha van olyan csatlakozód ami passzol nem kellene hogy gond legyen.

Az a szett szerintem drága, de ez függ attól is hogy mire használnád. Ha csak hétköznapi dolgokat videózol, teljesen fölséges ennyit költeni rá, ez már majdnem még 1 kamera ára.
Én ezt találtam egy rövidebb kutatómunka után, és már meg is rendeltem. Sok hasznos cucc van benne, és csak fele annyi mint amit te találtál. De érdemes körbenézni kicsit jobban. 15$-tól vannak szettek, pl Banggoodon.

(Gearbestről ez az első és utolsó rendelésem, hétfőn fizettem ki, szerdán írtam nekik hogy mi lesz, és csütörtökön kaptam választ hogy általában 1 hét mire feladják. Ehhez hozzáadva az amúgy 18-21 napos szállítást, már nem éri meg azt az extra pár dolcsit, amivel olcsóbb, mint máshol)

A vízálló tokról sokat nem tudok, de amit itt olvastam abból az jött le, hogy majd mindegyik olcsó kategóriás cucc eléggé gyenge minőség, és ha nem is szivárog be a víz, párásodik, és egy időre elromlik az egyik gomb....

szerk: ha kiegészítőket vásárolsz, és nem vagy témában még vele, nem árt megkérdezni valakit, hogy fog-e passzolni. A sok kis illesztést nehéz átlátni képekről, és elég nagy sz*pás ha fél hónapot vársz rá, majd mikor megjön, és felpattintanád valahova, akkor hiányzik 1 szaros csavar, vagy biztosító pöcök.

[ Szerkesztve ]

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#1690) #16729600 válasza vadkörte (#1688) üzenetére


#16729600
törölt tag

Köszi a választ: :R Ha ez a pakk nem éri meg, akkor kérnék egy linket,ha lehet amiről egy jó hét alatt meg is érkezik még a nyaralás előtt Ausztriába a kiegészítő csomag. :R :)

(#1689) trialboj Köszi neked is a segítséget. :R Sajnos olyan rendelős helyek ahonnan nem biztos a beérkezési idő,most nem játszik,akkor inkább csengetek érte többet.

[ Szerkesztve ]

(#1691) XP NINJA válasza trialboj (#1689) üzenetére


XP NINJA
őstag

Nekem a gearbestes kamerát UK-bol hamar küldtek. Fizettem rá 8. Napra hozta a DHL aláírósan.

(#1692) kopidoo válasza trialboj (#1689) üzenetére


kopidoo
senior tag

Lehet powerbank-ról tölteni.

(#1693) kulerr


kulerr
őstag

Sziasztok.
Mintha lett volna téma, de nem találom, hogy hol tudom beállítani a kamera képét úgy ha tetejére állítom a kamerát is rendes álló képet kapjak?

( a kocsiban az az igazság akkor foglal kis helyet és a legjobb úgy rendezni ha fejtetőn van... :U )

Köszönöm előre is a válaszokat

[ Szerkesztve ]

(#1694) glugi válasza kulerr (#1693) üzenetére


glugi
aktív tag

Szia!
Settings - Image Reversal kapcsoló ON állásban. Firmware függő, 1.0.9-től van benne opcióként.

(#1695) kulerr válasza glugi (#1694) üzenetére


kulerr
őstag

Szia.
Köszönöm. :R
Eddig nem frissítettem. Akkor most meg kell tennem. :B

[ Szerkesztve ]

(#1696) PpenoO válasza kulerr (#1695) üzenetére


PpenoO
őstag

Android/iOS appon keresztül való frissítés során elég könnyű téglát varázsolni a Yiből. Érdemes ezt a frissítési folyamatot követni. Fontos, hogy a sorozatszám alapján a megfelelő firmwaret töltsd le és tedd fel a Yi-re.

(#1697) wyattthoearp válasza PpenoO (#1696) üzenetére


wyattthoearp
aktív tag

Az appból történő frissítés során letölti, átmásolja a telefonra, aztán telepíti. Mi ebben a kockázatos?

(#1698) PpenoO válasza wyattthoearp (#1697) üzenetére


PpenoO
őstag

(#1699) wyattthoearp válasza PpenoO (#1698) üzenetére


wyattthoearp
aktív tag

Értem én, nem is kötözködni akartam.
Bár az alkalmazásból kényelmesebb frissíteni, és ha kifekszik még mindig lehet a kártyára másolgatással szórakozni. Nekem eddig vagy nyolcszor frissített már(mindig az alkalmazáson keresztül), és sosem volt vele gond.

(#1700) eddie1978


eddie1978
aktív tag

Lecseréltem az összes marokcsavart amit ezekhez a GoPro kompatibilis konzolokhoz adnak sima M5x20mm imbuszfejű csavarokra (1 db GoPro csavar árából vettem 20db-ot). Tisztább kinézet. Rendesen meg lehet húzni. Imbusz mindig van nálam ha bringázok. Ráadásul most már fel tudom rakni normálisan a bringára.
Eddig ezek korlátoztak szinte minden pozícióban. Például itt is:

Nekem jobb a sima csavaros megoldás:

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.