Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Már megint küzdök a Mi Home Multimode ZigBee 3.0 WIFI Bluetooth Mesh Gateway-emmel.
Elveszik az éterben, és már magától vissza se jön.
Volt, hogy egy nap alatt 3x kellett kényszer reszetelni. Mert teljesen elérhetetlenné vált. Máskor egy reboot megoldotta, de most nem tudom mi változott (fw frissítés nem volt mostanában).Más járt vele így?
-
tobias40
veterán
válasz
bupemko #3945 üzenetére
Valamiért csak a kínai serverről érem el,pedig eddig magyar szerverről használtam.Miért lehet ez?
Van 2 hálózatom,egyik itthon a másik a nyaralóban.
A nyaralót továbbra is elérem a magyar szerverről az itthonit nem,csak a kínairól de arról meg nem látom a nyaralót.
Semmit nem változtattam,mi lehet a megoldás?
Szívesebben maradnék a magyar szerveren ,azt mondták hogy ezen legalább a kínaiak nem tudnak lesekedni.. -
fPApi
őstag
A meglévő gateway-t szeretném kicserélni egy újra (minden eszközöm EU). Kérdésem, hogy a MI Home appban a régi gateway-hez felvett eszközök, szenzorok átkerülnek egyszerűen az új gateway-be, vagy mindent nulláról telepíteni kell?
-
AcCEsS
senior tag
Az alábbi problémával szembesültem tegnap: Egy áramkimaradás után a wifi jelerősítőm (Xiaomi Mi Rrepeater 2) elfelejtette a beállításait, ezért megpróbáltam újra beállítani a Mi Home appal. Csatlakoztattam a központi routeremhez, de a saját SSID-t nem tudtam beállítani, mert nem enged "-" karaktert (kötőjel / mínusz jel) beírni. Azt írja, hogy "unsupported karakter".
Egy halom cuccom van erre konfigolva, jó pár saját szenzor is, "bedrótozott" SSID paraméterrel. Van rá valami ötletetek, hogyan tudom megoldani a kötőjel beírását? Próbáltam a legújabb orosz Mi Home appal, de azzal sem megy, ezért próbából feltettem egy régi verziós Mi Home appot (5.6.50), ami még tuti jól kezeli a kötőjelet, de az meg már nem tudja letölteni a konfiguráláshoz szükséges plugint. Mit tudok tenni? Létezik valami más, akár nem hivatalos app amivel be tudom állítani a Repeatert? Vagy megvan valakinek a régi plugin? Lécci segítsetek! (Ezt posztot a miui fórumba is beírtam, de egyelőre nem kaptam választ.)
-
tobias40
veterán
Adott egy 2018 new version Xiaomi Mijia Smart Home Multifunctional Gateway
ilyen központi egység az orosz appal.
Nem látom az appban és az eszközeim sem látják.
Reset volt több is és router restart is..
Korábban jól működött évekig,mi lehe a gondja,és mi a megoldás?Köszi!
-
6120
tag
Üdv! Tegnap este egy pillanatnyi áramszünet miatt a router ujraindult. Azóta a hub nincs online. Töröltem az appban az eszközök közül és próbálom újra hozzáadni. Látja is, hozzá is csatlakozik, de a hálózatra nem tudja csatlakoztatni. Megosztottam az ipad internetét és azzal szépen megy. A routeren nem történt változás; jelen konfigurációban kb 1éve mennek az eszközök. Azt hiszem kettes hub, kínai reg. Mi lehet a gond?
Van egy magyar beszerzésű hub is valahol, de emlékeim szerint az nem látta a szögletes hőmérőt vagy az ajtónyitás érzékelőt, vagy valamelyik izzót. Ez esetleg megoldódott már?
köszi -
promisz
aktív tag
Találtam hozzá egy csengőt, amit akár 'riasztóként' is lehetne használni: Xiaomi Linptech wireless doorbell
-
promisz
aktív tag
válasz
nemethsza #3934 üzenetére
Igaz, de gondolom ez se 100%, hogy működni fog. Egyébként azért adták vissza az árát a gateway-emnek, mert már nem forgalmazzák. Ha vennék valahonnan egy gateway 2-est és elromlana, szerintem ugyanez lenne a válasz. Egyébként ez a gateway 3 nagyon tetszik, jó lenne ha lenne valami másik megoldás.
-
promisz
aktív tag
A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha vennék egy gateway 2-est, de a garancia miatt nem külföldről szeretném. Viszont itthon pedig kínai változatot nem találok már sehol...
Még az jutott eszembe, hogy ha lenne egy olyan eszköz, ami hangot ad ki és beállítanám, hogy az ajtónyitáskor szólaltassa meg, az is jó lenne, de egyelőre nem találtam ilyet.
-
promisz
aktív tag
Kedves fórumozótársaim!
Nagy segítségre lenne szükségem. Leírom röviden a sztorit.
Az okosotthon tervem az, hogy ha esetleg éjszaka be akarna jönni valaki a bejárati ajtón, halljak egy hangos jelzést, ha pedig nem vagyok otthon, kapjak üzenetet róla és ha füst van, arról is kapjak üzenetet.
Vettem egy xiaomi aquara gatewayt (kínai szerverest) és hozzá door sensort + füstérzékelőt. Idővel ez a gateway elromlott így visszaküldtem és visszaadták az árát. Mivel a fürstérzékelő csak kínai szerverre csatlakoztatható, ezért olyan gatewayt kerestem, ami CN változatú. Találtam is, de csak gateway 3-ast, amin ugye nincs hangszóró csak pittyegni tud. A MI home appban, pedig akárhogy állítgatom, nem lehet azt megcsinálni, hogy ha kinyitom az ajtót éjszaka, jelezzen a gateway csipogással. Az automatizálás folyamatnál nincs olyan, hogy ha kinyitom az ajtót, szólaljon meg a gateway, mert ugye nincs hangszórója. Csak olyan van a 'Then...' résznél ha a gatweway-re kattintok, hogy melyik guard mode-ot kapcsolja be, ami persze figyeli, hogy ajtónyitásnál jelezzen az eszköz.
Persze lehet beidőzíteni is az automazálást, hogy mondjuk este 10 után kapcsoljon be és reggel 6-kor pedig ki, csak van egy olyan probléma, hogy ilyenkor (guard mode váltásnál) csipog egy hangosat, amire felébrednénk. Ha ez a csipogás nem lenne guard mode váltásnál, tök jó lenne minden...
Érdekelne milyen megoldásokat tudnátok ajánlani?
-
golya87
őstag
Sziasztok!
Kicsit határterület. Tegnap érkezett meg a Yeelight Filament izzóm. A kettőből az egyik megy szépen, tudtam resetelni, csatlakoztatni, vezérelni. A másikat viszont nem tudom resetelni, bekapcsolni is csak minden második kapcsolásra tudom. Tegnap egy idő után már fel se kapcsolt, ma csak válogat, hogy mikor méltóztatik bekapcsolni.
Járt már így valaki? Refund?Előre is köszönöm a segítséget!
-
vegyszer
addikt
Nekem még az első generációs yeelight LED izzók egyike van. Azt spéciel nem lehet távirányítóhoz társítani.
De ezt akár a bolt is meg tudja válaszolni, ezt épp lehet-e?
Első tippre nem lennék biztos benne, hogy közvetlenül távirányítót lehet hozzá kötni.Esetleg egy Mi Home hub, meg okos kapcsoló, és úgy lehet a kapcsolóra eseményt létrehozni. De egy eszköz miatt ez nem költséghatékony még.
-
pgemil
aktív tag
Sziasztok!
Mi SmartLED Buld Essential izzót milyen kapcsolóval tudnék vezérelni app helyett? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bupemko #3921 üzenetére
" ... ha nem sajnálnám rá a pénzt, akkor én se Xiaomi-val kezdtem volna ... "
OK, a Xiaomi alapvetően nem drága, ill. attól lesz / lehet drága, hogy vagy egyáltalán nem működik rendesen (hősugárzó, párásító) vagy csak mindenféle "okosságok" árán.
Én közben eldöntöttem. Idén még írok az eladónak, hogy szedje össze magát, találjon valamilyen megoldást. Ha, nem, akkor januárban megpróbálok annyit visszaszedni a pénzemből, amennyit csak lehet."Ez az első kütyü amivel találkoztam, ami extra region lock-ot is alkalmaz ... "
Nem mondom, hogy napi szinten követem a topic-ot, de ennek ellenére olvastam, hogy - ahogy azt fentebb is írtam - bizony a Xiaomi féle párásítóval is hasonló a helyzet."Megszívtam, van ez így." - én nem vagyok ilyen megbocsátó. Pláne, ha onnan nézzük, hogy ugye olcsón szeretnénk megúszni az otthon "okosítását".
"Ha lesz időm VPN-nel szöszölni, akkor megírom mi lett ... "
Köszi, várom ..."... itt 4 RPi 4 is ... " - nekem meg egy forgószék, amit össze kéne dobni. Nem nagy meló, de mikor egyszerűen mindig van más. Ezért sem szeretnék most még a Xiaomi hülyesége miatt szo*ni.
-
Lucho7
tag
Sziasztok, a xiaomi hubról kérdeznék, ezeknek mekkora a hatótávja? Ha egy hőmérőt másik épületbe teszek ahol van még wifi, akkor látja a hub? Itt írják a 200métert, akkor ez kivitelezhető, hogy a házban van a hub ahol több érzékelő, illetve egy 30meterre lévő másik épületben ahol ugyanaz a wifi van még akkor mehetnek érzékelők? Most szeretnék beruházni, és ez fontos lenne.
-
bupemko
senior tag
válasz
<Adamsky> #3912 üzenetére
VPN végül nem jött össze tegnap, igazából ha nem sajnálnám rá a pénzt, akkor én se Xiaomi-val kezdtem volna, nagyobb pénzekből persze lehet sokkal jobb integrációt is létrehozni. Ez az első kütyü amivel találkoztam, ami extra region lock-ot is alkalmaz, remélem ebből nem csinálnak rendszert...
Ezt most csak azért vettem, mert már sok Xiaomi volt és nem akartam külön app-ot a vezérlésre. Megszívtam, van ez így. Ha lesz időm VPN-nel szöszölni, akkor megírom mi lett (csütörtöktől 3 hét szabi, szerintem akkor sorra kerül ez is mert nagyon nem jó ez most így, van itt 4 RPi 4 is, amit nem volt még időm beüzemelni).
-
wittman
aktív tag
Sziasztok!
A legutolsó Vagyula féle Magyar Mi Home 5.6.50 alkalmazást használom régóta, olyan eszközökkel, melyek még csak a kínai szerveren keresztül működnek, EU-s szervereken nem. Vásároltam újabb Xiaomi eszközöket, amelyek nem érhetők el a kínai szerveren, csak pl EUS, pl magyar.. Figyyelemmel kísérem a topikot és úgy látom, hogy a Vevs féle Mi Home lehetne a megoldás. Fel is akartam telepíteni, de nem sikerül. "Az alkalmazás nincs telepítve" Xiaomi Mi 9T a telefon, nem root-olt. Van régi Redmi Note 4X-em, ami root-olt és erre sikeresen települt. Most tényleg root szükséges a Vevs féle Mi Home-hoz?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bupemko #3897 üzenetére
Végül találtál olyan "módszert" (VPN, ruszki app. stb.), amivel tudod vezérelni?
Én ha belevágok a dispute-ba, akkor azt erre fogom alapozni. Ez a cucc. még ha szép is, és gyorsan felfűti a szobát így - távvezérlés, ill. okos fícsörök nélkül - egy túlárazott tucattermék.Egyébként emiatt úgy ment el a kedvem emiatt a Xiaomi okos ökoszisztémájától, hogy igazából még meg sem jött. Kár pedig tervezgettem én is, hogy veszek majd porszívót, kapcsolót, stb. de pont amiatt, hogy az ember életét megkönnyítse, merő szívás az egész. Nem azt mondom, hogy totál feladtam, de most eléggé szkeptikus vagyok ...
-
-
vegyszer
addikt
válasz
Real_Necro #3906 üzenetére
Akkor teljes kábel csere
Esetleg kínai konnektor a falba -
vegyszer
addikt
válasz
Real_Necro #3903 üzenetére
-
bupemko
senior tag
válasz
Real_Necro #3903 üzenetére
Lehet az lesz a vége...
dejvid8: Nekem is van egy ilyen wifi-s smart plug, itthon hivatalos webshop-ban mentem, gond nélkül megy Hungary régióval. EU-s régiót próbáltál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Politika
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Így változat a Xiaomi 16 dizájnja
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook PRO 15" M2010 - i7 I 4GB I 500GB I 15,4 I Nvidia I OS X High Sierra I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest