Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Napkollektor - csak úgy
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
promisz
aktív tag
Köszi srácok, sikerült. A gateway bluetottoh mesh-t kellett ki-be kapcsolni, mostmár látja az eszközt és az autoatizálás is működik. Köszi mégegyszer!
Ui: dejó idő van nálatok
-
promisz
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy hőmérséklet és páratartalom mérőt. Az a problémám, hogy az automatizáció nem működik, pedig pont ezért vettem...
Utána olvastam és elvileg a gateway-hez kellene hozzáadni child device-ként, de valamiért nem jelenik meg ott. Egyébként jól működik a history része meg minden.
Esetleg valami ötletetek erre a problémámra? (képeket csatoltam)
Köszönöm!
-
promisz
aktív tag
Találtam hozzá egy csengőt, amit akár 'riasztóként' is lehetne használni: Xiaomi Linptech wireless doorbell
-
promisz
aktív tag
válasz
nemethsza #3934 üzenetére
Igaz, de gondolom ez se 100%, hogy működni fog. Egyébként azért adták vissza az árát a gateway-emnek, mert már nem forgalmazzák. Ha vennék valahonnan egy gateway 2-est és elromlana, szerintem ugyanez lenne a válasz. Egyébként ez a gateway 3 nagyon tetszik, jó lenne ha lenne valami másik megoldás.
-
promisz
aktív tag
A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha vennék egy gateway 2-est, de a garancia miatt nem külföldről szeretném. Viszont itthon pedig kínai változatot nem találok már sehol...
Még az jutott eszembe, hogy ha lenne egy olyan eszköz, ami hangot ad ki és beállítanám, hogy az ajtónyitáskor szólaltassa meg, az is jó lenne, de egyelőre nem találtam ilyet.
-
promisz
aktív tag
Kedves fórumozótársaim!
Nagy segítségre lenne szükségem. Leírom röviden a sztorit.
Az okosotthon tervem az, hogy ha esetleg éjszaka be akarna jönni valaki a bejárati ajtón, halljak egy hangos jelzést, ha pedig nem vagyok otthon, kapjak üzenetet róla és ha füst van, arról is kapjak üzenetet.
Vettem egy xiaomi aquara gatewayt (kínai szerverest) és hozzá door sensort + füstérzékelőt. Idővel ez a gateway elromlott így visszaküldtem és visszaadták az árát. Mivel a fürstérzékelő csak kínai szerverre csatlakoztatható, ezért olyan gatewayt kerestem, ami CN változatú. Találtam is, de csak gateway 3-ast, amin ugye nincs hangszóró csak pittyegni tud. A MI home appban, pedig akárhogy állítgatom, nem lehet azt megcsinálni, hogy ha kinyitom az ajtót éjszaka, jelezzen a gateway csipogással. Az automatizálás folyamatnál nincs olyan, hogy ha kinyitom az ajtót, szólaljon meg a gateway, mert ugye nincs hangszórója. Csak olyan van a 'Then...' résznél ha a gatweway-re kattintok, hogy melyik guard mode-ot kapcsolja be, ami persze figyeli, hogy ajtónyitásnál jelezzen az eszköz.
Persze lehet beidőzíteni is az automazálást, hogy mondjuk este 10 után kapcsoljon be és reggel 6-kor pedig ki, csak van egy olyan probléma, hogy ilyenkor (guard mode váltásnál) csipog egy hangosat, amire felébrednénk. Ha ez a csipogás nem lenne guard mode váltásnál, tök jó lenne minden...
Érdekelne milyen megoldásokat tudnátok ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest