Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Én ami nilkin fóliát rendeltem a csomag leírásban van benne kamera védő üvegfólia is,és kompletten képernyő övégfólia meg kamera védő fólia meg a felrakáshoz szükséges cuccok 1700Ft
#Moz
Hát ha nemsoká a kezembe kapnám a telefont én biza csinálnék pár jó képet

-
trebrona
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Remek, akkor kezdődhet a romolás.

Nm -
natë
nagyúr
A Gcam-es képek frankók amiket küldtél, a "kritikám"a gyári kamerával készített fotókról szólt.
A feltöltöttek és a beállítottak között azért még van némi játéktér. Ha kamerát tesztelek legalább 4-5 témát lekapok első körben.
Nem vagyok mester, sem fotós (anyám az), így tanítani sem fogok senkit. Ha valaki a képeimre kíváncsi megvan a topikja, ahol lelhető
Egyébként a két fotó fain (de Gcam
) -
válasz
Viktor0610
üzenetére
Próbáltam nyitni a BL-t.
Nem sikerült. 99%-nál megáll, Couldn't unlock, Unknown error(-1) hibával.
MIUI Global 9.5 Stabil (9.5.6.0) ROM, a Mi Unlock sehol nem ír x hátralévő órát. :ONo. A megoldás a rendszergazdaként való futtatás volt.
Köszi, trebrona!
Fontos infó!!!
A bootloader nyitása belső tárhely teljes törlésével és gyári adatok visszaállításával jár, szóval készítsetek mentést a dolgaitokról!

(Én elfelejtettem.
) -
Maist
senior tag
"Normális" fotót ott a jobb kezében lévő szerkezettel szokott készíteni párom. Én csak ilyesmiket tudok a Note 5-el. Próbál tanítani, ilyenkor "kompozícióról", "aranymetszésről" kezd beszélni, de én igazi rossz tanuló voltam mindig...

Akkor Gcam-el készültek, el is felejtettem.
Várjuk a képeket, taníts minket mester!

-
NemMo
őstag
Létezik már erre a telefonra snapdragon camera?
-
-
dragonfx
veterán
Kulon uveg a kamerara elrg vicces.
Na visszaolvastam 100at.
Eleg megosztoak a vdlemenyek.nem csak en gondolkodok hosszasan.
Egyedul az a viragos kep amire azt mondom jo. A tobbi eleg gyatra.
Mire jo ez az allando romteszteles cserebere?
A gyarilag ami rajta van mer nem jo?
Miuihu rom van mar ra?
Most akkor beegeti mindegyik ores rom s bootscreent.? -
-
-
natë
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Megvan, 2 db 700 pénz.
-
Maist
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ja, nem tudom az ilyesmi az f1,9 fényerőt mennyire butítja vissza. Ezen felül biztosan van valamiféle ragasztó féleség, némi szilikon, vagy nem tudom mi rajta, amitől odatapad az üvegre, ami gondolom kicsit ronthat a képminőségen, esetleg opálosságot, homályosságot okozhat bizonyos szögekből érkező napfénynél, stb.
-
szabi__memo
nagyúr
Én meg igen,de én csak fejlesztgetek. Amit te annak hiszel hogy a fejlesztő szarik csak bele azok a Xiaomi specifikus hibák. Ami mindenhol működik csak ott nem. És nem azért mert a fejlesztőnek kellenek máshogy csinálni hanem mert a Xiaomi szarrátúrja a rendszert és hibásan implementál dolgokat
-
-
natë
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Azmiaz. Üveg?
-
-
natë
nagyúr
A gyári tok mennyire védi a kamerát? Gondolom túlnyúlik 1 mm-rel a szélén. Egy borzasztó indiai teszben könnyen karcolhatónak mondják a kamera üveget.
-
tonerz
aktív tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Eddigi Xiaomis pályafutásom alatt (4év) még ilyenbe nem futottam bele.
Viszont olyannal már találkoztam hogy android vagy hw verzió miatt egy két számomra kedvelt app fc -vel elszáll a levesbe...
De ez se miui, se andriod verzió se hw verzió hiba csupán fejlesztői oldalról való beleszarás. -
tonerz
aktív tag
válasz
Terentius
üzenetére
Az 5 plusomon ugyanúgy MIUI 9 van de nekem a security patch 2018.04.01. a Miui: Global stabil 9.5.9.0. a droid pedig 7.1.2.
A MIUI nagy részben csak egy felület ahogy a nevében is benne van. A mélyén megegyezik az android főverziójának adottságaival.
Ezt a magam részéről annyiban módosítanám hogy a miui nem csak egy felület, és csak "nagyon a mélyén" egyezik az android verziójával.
-
fuze
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Mondjuk én a 5.1-es Redmi 3 pro-val nem éreztem semmilyen hátrányt a főverzió miatt. Csak a sebességcsökkenés és a kamera miatt váltottam. Bár előbbihez képest nem akkora az ugrás, mert a 3-mas elég jól tartotta magát.
Jópofa, hogy már lehet értesítésből válaszolni, osztott képrnyőzni és a jogosultságok állítása is felhasználóbarátabb lett (Mondjuk ez lehet a MIUI miatt van.. nem tudom). Viszont felhasználói szinten nem érzek olyan nagy ugrást az 5-ös és 8as android között.
-
Terentius
őstag
Nekem a MIUI 9 Eu romon 2016.12.01. az android biztonsági csomag időpontja. A MIUI ugyanúgy tartalmazza a sebezhetőségeket, teszt program is kimutatta. A MIUI nagy részben csak egy felület ahogy a nevében is benne van. A mélyén megegyezik az android főverziójának adottságaival.
-
margithid
veterán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Oreoval azért talán-talán 1-2 évig el lehet majd evickélni.
Nekem android 6tal sincs sok bajom, csak az osztott képernyő hiányzik. Meg azért a biztonsági frissítések. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nem, nem azt jelenti, de nem is állítottam ilyet. De azok a készülék amiken Oreo van ki tudják használni az appok. Ezért számít a főverzió, a MIUI verzió meg semmit
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
Nem egészen értem, ez mit jelent, de a nem hiszem, hogy az összes Oreonál régebbi rendszert futtató készüléket kizárnák a Playről. 
-
fuze
őstag
-
tonerz
aktív tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
A legtöbb jelenlegi alkalmazásnak minimum 4 vagy 5-ös droid kell.
Mire eljutunk oda hogy mondjuk minimum oreo vagy p legyen az alkalmazás elvárása, addigra már szerintem sokunknak rég nem lesz meg ez a telefon.Mellesleg p-t szvsz tuti hogy kapni fog a Note 5
-
Kerni62
tag
Hogy lehet a kamera felbontását állítani. Van amikor csak kisebb fotókat lehet bizonyos oldalakra feltölteni, ezért fontos lehet. Köszi
-
Freddycom
őstag
Nekem úgy rémlik, h ezzel pl a chrome-ban (vagy bármely másik appban) megjelenített oldalak méretei nem változtak, azért nem volt megoldás.
Ha terminál emulátorba su parancs után beírtad, h 'wm density xxx' (xxx a szám), akkor globálisan változtatott mindent, de elkúrta az értesítési függöny ikonjait.
-
válasz
ElDiabloo
üzenetére
Nos mit lehet még más régióval előcsalogatni,a múltkor valahol írták,hogy a téma választóhoz albán régió kell,most a face ID hez indiai régió kel még valamihez más régió?Nem értem ha globál nem kéne mindennek magyarországi régión működni?A másik az albán régiós dolognál azt írták át állítani aztán vissza magyarra és van téma választó,face ID nél indiai régión kell hagyni?
-
margithid
veterán
Tudom senki sem jós, de vajon Note 5-re várható majd android verzió frissítés is? Magyarán lesz majd android 9 erre a telefonra?
-
Sziasztok! Múlt hét óta én is tulaj vagyok, eddig minden rendben. A BL nyitásra van valami időlimit, hogy vásárlástól számítva meddig van lehetőség megtenni?
-
Freddycom
őstag
Szevasztok
Meg tudná vmi nézni, h a DPI állítható-e a fejlesztői menüben? Asszem smallest width néven van jelen. Nem cseszi szét az értesítési sávban lévő ikonokat? Mindig is gyűlöltem MIUI-ban, hogy mennyire ormótlanul nagy minden.
-
fuze
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Jaja zabálja a gyorstöltőt éppen. A sajátját még nem használtam.
Kár, mert ebből a szempontból nem nagy előre ugrás a Redmi 3pro-hoz képest. Pl az open camera még lassabban is reagál a Note-on.
Kép és videó minőségben jobb természetesen. Remélem ha lesz frissítés az majd javít ezen. Apropó frissítés! Amikor bemegyek a bal oldali sávba, feldob valami update lehetőséget. De ha rányomok csak újratölt a launcher. Ez mi?
-
Nem tudom, milyen gyorsaságra vágysz, de valóban, mind a záróképernyőről megnyitás vagy a kép mentése utáni visszanézés előtt várni kell 1-2 másodpercet. (Szerintem belefér, eddig fel sem tűnt.
)
Most épp' iPhone X-zel, 8 Plusszal vetettem össze, azok valóban gyorsabban megnyitják a kamerát. A kategóriában nyilván nem olyan rossza ez az 1-2 másodperc.
A töltés közben azért melegedhet, mert gyorstöltővel, nagyobb amper számú töltővel eteted.

-
fuze
őstag
Jee van topic

Pénteken jött meg, eddig eléggé tetszik. Egyedül a kamera csalódás kicsit. Azt gondoltam gyorsabban megnyílik, én egy kicsit lassúnak találom. Illetve fotózáskor sem mindig tudok egyből az elkészült képre nyomni. Lehet csak én vagyok túl gyors, vagy túl nagyok az elvárásaim.
Szerintetek?
(ja, nálam eléggé melegszik töltéskor)
-
-
fcnato
csendes tag
-
Kipróbálnátok, mit csinál a Chrome, ha a címsorban hosszan nyomtok?
Nálam az egész címsor lejjebb kerül, és a memóriából kidobásig úgy is marad.
Nem segít az osztott képernyö sem. -
Graphics
Jómunkásember
Benéztetek valamit nagyon, most szerinted mi néztük be

Kint van Facebookon, nem volt 54 sose. Mi a kérdés?
Te is és kollegad is igyatok egy kávét.54900 Ft a 3/32
64900 Ft a 4/645-8 ember mondja, hogy sose volt 54, de még akkor se hiszed el... Én nyitottam a topicot, az elejétol követem az árak alakulását....
Ahogy a többiek is -
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
)
![[link] [link]](https://www.fb.pics/img/2018/05/27/IMG_20180521_194916.th.jpg)
![[link] [link]](https://www.fb.pics/img/2018/05/27/IMG_20180521_195022.th.jpg)
)