Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
-
LOGOUT
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bali27
addikt
Sziasztok!
Mi fiókról hogyan lehet leválasztani a telót?
Barátnőmé lesz, nekem meg jön egy note9, és amikor ujra raktam az Oprendszert kérte a Mi kódom. Szóval most bnöm telója az én Mi fiókommal megy. -
Gery1987
őstag
Hamarabb jött a váltás mint gondoltam, mert már ma megtörtént. Egy Redmi Note 8T lett az utód, remélem ugyanúgy be fog válni mint az 5-ös. Egyenlőre megmarad tartalék telefonnak, de lehet eladom, ez még kérdőjeles.
Köszönöm a sok segítséget és tippet amivel segítettetek a készülék használásához.
-
Elemental
addikt
válasz
Elemental
üzenetére
Crock segítségével meglett a megoldás. Az időkép és a helymeghatározás volt a ludas.
Hogyan lehet megváltoztatni azt a felületet, ami az alsó sorban lévő kockára bökés után előjön? Nekem csak az osztott képernyő van ott, és az elérhető ram, feleségem telóján több minden.
(#25391) Dinter
Nekem is irtóra elkezdett laggolni az utóbbi egy-két hétben, feleségemé szintén, néha 400mb/4g ram volt az elérhető. Tudnám, mi zabálja így a ramot. -
Dinter
addikt
Sziasztok! Csak nekem kezdett el nagyon laggolni a telefon az utóbbi időben? Mit tudnék vele csinálni?
-
MDanny
senior tag
Sziasztok, egy kisebb sárga terület jelent meg a kijelző bal szélén, így közel két év használat után ez most nagyon elszomorít, mert a Redmi 7-nél kb. fél év után jelent meg, pár nap alatt a kijelző jelentős része elszíneződött, de az még garanciális. Ehhez a telefonhoz itthon létezik még új gyári kijelző becsületes forrásból? Az az igazság, hogy ennél megbízhatóbb, számomra minden célt teljesítő készülékem még nem volt és bármelyik másik kompromisszumos választás lenne. Már a Redmi 7 helyett megvan a Redmi Note 8, de valahogy nem tetszik az sem...
-
Elemental
addikt
Privátban kezelésbe vett crock.
Nagyon köszönöm a segítségét! -
crok
nagyúr
válasz
Elemental
üzenetére
Itt keresd azt, hogy "nem alszik a telefon", root se kell csak egy bugreport generálás + PC-n megnyitni Battery Historian-ban, de van ott még más módszer is, pl. BetterBatteryStats amihez vagy root kell vagy pár ADB parancs amit pofon egyszerű megadni neki. Ha elakadsz írj rám, ránézek szivesen.
-
-
octopus75
tag
Valaki tudja, hogy a telefon Wifije milyen sebességre képes? Nálam 210 le / 240 fel...
De nem tudom, hogy a router ad le ennyit vagy a telefon tud ennyit...
-
válasz
user01
üzenetére
Lehet, Mi fiók nélkül van helyi mentés?

Nálam mindig az az első, hogy a Google és Mi fiókot beállítom, így nem tudom kipróbálni.Mondjuk, nem értem, miért nem jó a felhő erre. 2010-ben beállítottam az első droidos telefonomon a Gmailt a neveim kezelésére, azóta volt rengeteg mobilom rövidebb-hosszabb időre (WP és iOS-rendszerű is), sosem foglalkoztam a neveim kezelésével/másolásával, a Gmail cím beállítása után megjelentek.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi, Zsola400 Neked is.
-
Konyika
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm szépen
-
-
Konyika
senior tag
Ha el akarom adni a telefont elég kilépni a Mi fiókból és tolni eg factory resetet? Vagy kell még törölni valamit?
-
-
Sziasztok!
MIUI 11-en hogyan tudok a készülékre menteni kontaktot? Csak valamilyen fiókba (mi, google) engedi. Azt is próbáltam, hogy kijelentkezek a MI fiókból, mert az MIUI 10 alatt működött, de MIUI 11-en nem jelenik meg kontakt mentésnél a készülék, mint lehetőség.
-
ekrisztian
őstag
Köszi mindenkinek, visszatértem stock rom-ra relock-kal fastboot rom-al
-
crok
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ugyanott (barmelyik telefonnal) flashing guide -> bal oldalon fastboot upgrade -> az osszes telefon ott van felsorolva az osszes fastboot ROM-al. Jo.. csak majdnem az osszes..
★ Redmi Note 5 Latest Global Stable Version Fastboot File Download
Csillag azert van elotte mert csak nyitott BL mellett megy fel.
Hopp, a link csak a c.mi.com-rol nyilik meg, de legalabb az a 100% hivatalos oldal.
-
válasz
ekrisztian
üzenetére
Bigota linkeket oszt meg, ha jól látom, az a Xiaomi saját szerverén van.
-
ekrisztian
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igen Fastboot kellene
[link] ez nem tudom mennyire bajos oldal

-
-
crok
nagyúr
válasz
ekrisztian
üzenetére
A c.mi.com-nál hivatalosabb nemigen lesz. Nem ez a készülék letöltőoldala?
-
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Véleményetek szerint melyik oldal lehet jó fasboot utolsó miui rom letöltésre? Találtam egy csomó oldalt. De jobb lenne valami official.
-
Gery1987
őstag
Igazából én is gondolkodok a váltáson. Sajnos a kijelző beégést nem lehetett megmenteni, ugyanúgy beég a fehér szín és egyre hamarabb. A lehető legtöbb dolgom sötét módban fut de mivel sok app nem támogatja a gyári beállítás melletti sötét módot, így sokat nem ér a többi sötétre állítása. Ha a MIUI 12 kijön és az valóban jobb sötét mód támogatást fog hozni és rendszer szintű lesz az még megmentheti, de alapon ez nem túl jó hogy a kijelző beég mert az élettartama a vége fele lehet így. Azt nem tudom még hogy maradjak az elvem mellett árhatárban vagy lépjek felfelé egyet látványosan. Július végétől mehetek dolgozni , szóval onnantól vágom visszafelé a szalagot...
-
-
banda1981
aktív tag
Hátha valakit érdekel.......
Link a videó alatt........
https://youtu.be/8hq8MhANus0 -
Konyika
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Csak kíváncsi voltam ki mire cserél note5 után
-
dugo_
veterán
válasz
Narxis
üzenetére
Nem, valami módosított twrp, eddig minden ment vele:
androidfilehost - twrp-3.2.3-0-RN5.imgSzóval vannak ilyen megmagyarázhatatlan dolgok.
Igen, leginkább ettől borulok ki, ha valami indokolatlanul és hibaüzenet nélkül nem működik. Aztán szüld meg az okát...

-
Amúgy ilyen anomáliákba én is futottam, pár hete mikor 10-es androidról akartam visszatérni a jó kis pités AEX-re akkor recovery-ben error 7-eseket dobott akármit akartam flashelni, rákeresve az indoklásra(a vendor-al volt valami probléma) nem találtam választ úgyhogy majdnem feladtam aztán valamilyen MIUI-t flashelve, asszem talán mi-globe helyre tette, utána már tudtam bármit flashelni de ekkor is megszívtam mert nem tudom mit változtattak AEX pitén nekem iszonyat lassú lett a letöltés wifin, egy 10 MB-os appot play store-ról több perc volt neki letölteni. Szóval vannak ilyen megmagyarázhatatlan dolgok.
-
orangefox recovery-d van? Mert hajlamos beragadni 1-1 ROM-nál vagy Magisk flash után MI logo-nál vagy rendszer betöltéskör, érdemes megpróbálni ilyenkor egyszer a force reboot-ot power gomb hosszan nyomásával aztán ha utána se tölt be akkor esetleg wipe cache, dalvik ha utána se akkor szívás. Mondjuk most már mindegy de hátha valakinek ez még hasznos lesz. Amúgy én mindig format datazok ha tisztán telepítek, nem tudom szükséges-e, mondjuk muszáj mert AOSP vonalon mindig f2fs fájlrendszert használok azt meg MIUI nem támogatja.
-
dugo_
veterán
válasz
Narxis
üzenetére
Az elmúlt 4 órás szenvedésem címszavakban:
- 13.3 tisztán fel, bootol
- Magisk 20.4 fel, bootloop
- wipe cache/data/system
- 7.2 backup vissza
- bootloop
- format data
- b*ssza meg minden telepítéshez előkészített és backup cucc a belső tárhelyen volt
- 7.2 zip recovery alatt felmásol, tisztán telepít
- régi data backup vissza
- nem ismeri fel a záróképernyő mintát, kizártam magam
- recovery-ből locksettings.db törlés
- öröm & bódottáEzzel a kis kitérővel visszaállítottam a telefon június 6-a előtti állapotát. Most pár hónapig megint nem nyúlok hozzá...

-
válasz
Konyika
üzenetére
Redmi Note 9S, Redmi Note 9 Pro.
De a Mi Note 10 Lite sem rossz.Melyik okostelefont vegyem? kérdést a Melyik okostelefont vegyem? topikba.

-
Konyika
senior tag
Ma újraindítottam a telefont. Gyári szűz rendszer, sosem volt buherálva. Bootloop fogadott
Soft resettel (hangerő le-fel+bekapcs gomb) magához tért.
Lehet lassan megérett a cserére? Mi legyen az utód? Mi Note 10 light?
-
Na pár órát volt fent, nem bírom elviselni ezt az UI-t, olyan mintha látássérülteknek készült volna vagy gyerekeknek, csillog meg úgy ránézésre szép de használat közben nem az igazi. Amúgy teljesen rendben van. Gyors, jó a hang, gps, wifi, persze huzamosabb tesztelés kellett volna de inkább maradok AOSP vonalon. Jó sokat kellett várni első betöltésre, szerintem majdnem 10 perc volt, talán ennyi a negatívum. Utána már gyors volt, Extended EAS kernel van benne. Szóval ha szereted a MIUI-t akkor szerintem jó ez.

-
dugo_
veterán
A szögletes MIUI 11 akku ikont hogyan lehet visszacserélni a 10-es kerekre?
Masik X 8.5 hol a régivel, hol az újjal tölt be, már ez is elég furcsa önmagában.*
Ezt a Magisk modult próbáltam, de ennél sem marad fix a változtatás:
https://forum.xda-developers.com/k20-pro/themes/magisk-miui-11-10-battery-icons-t3991843MiuiSystemUI.apk-t próbáltam cserélni, attól összeomlott a rendszer.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
*Mondjuk ha figyelembe vesszük, hogy 1+ éve dirty flash-elek, akkor annyira nem is furcsa...

-
Szokenesz
senior tag
Üdv.
Mostanra azért eléggé megkedveltem ezt a MIUI12-őt, viszont a VoLTE ikont a statusbarra nem lehet vissza varázsolni? Na meg valakinek sikerült már összehozni a VoWifit Telekom szolgáltatóval?
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Az alapértelmezett alkalmazások beállítását hol találom a telón? Pl, hogy egy yt link megynyitásánál a yt vanced induljon, ne a böngésző.
-
yanna
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Lehet hogy fontos volt, csak én vagyok zokni.
-
Nem is értem, miért folyik a diskurzus egy olyan dologról, amit senki nem tud, mi volt?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
yanna
addikt
válasz
Tompika777
üzenetére
Minden bizonnyal én se használtam ami eltűnt, mert akkor tudnám, hogy mi hiányzik.
-
-
yanna
addikt
Srácok!
Van még valaki akinek tök gyári global a telefonja? A második képernyőn a fájlkezelő és a jegyzetek után eltűnt egy ikon, fogalmam sincs mi volt ott. Ehez a második képernyőhöz nem piszkáltam az első indítás óta. -
Goose-T
veterán
válasz
ekrisztian
üzenetére
Szerintem a Xiaomi Flash Toollal kell fastbootos gyári romot flashelni, és akkor visszazárja. Lehet, hogy be kell ixelni valamit hogy visszazárja, de az is lehet, hogy alapból visszazárja.
-
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Srácok tudnátok nekem linket adni bootloader relock-ra és gyári rendszerre visszaállásra?
Én nem találtam.
Jelenleg OrangeFox recovery van a telefonon és Lineage 17.1
-
tranceplanet
addikt
Adom én is, ez egy roppant jól eltalált készülék, használom, ameddig az akksi bírni fogja. A gyári rendszer egyszerűen csúcs szuper, akksi időben is. Most mondjuk pont havoc OS-en vagyok. Anno ilyen tuti készülékem a ZTE blade volt, máig megvan és működik, kipusztíthatatlan hegylakó.
-
Imifej
senior tag
-
Sziasztok!
5.5 óra képernyő idővel és kb. 2 óra telefonálással normális, hogy tegnap reggel óta 17%-ra merült a telefon? -
robi64
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nekem is volt ijen,Huawei P9 LITE-en.
SIM csere megoldotta a problémát. -
-
nimfas
addikt
Nekem mostanában pár hete azt játssza a telefon hogy sms-t kapok, xy részéről nem fogadott hívás volt. A telefon nem csörgött. Lehet kezdi beadni a kulcsot a telefon? (Legújabb fejlesztői van rajta, előtte az előző volt)
Ötlet esetleg, másnak is volt ilyen?
-
creed33
aktív tag
Valamiért nem vagyok meglepve a hozzám hasonló pozitív véleményeken
. Még sok ehhez hasonló jó vételt kívánok nektek meg magamnak a jövőben 
-
scream24
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére