Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-25 19:21:40

LOGOUT.hu

Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1225) DonJoee válasza mforce (#1224) üzenetére


DonJoee
tag

Egy fórumtárs már érdeklődött privátban, szerintem nem haragszik meg, ha idemásolom a válaszom lényegi részét (név nélkül):
"
Szóval ez a mókolás azért nem egy sétagalopp.
Először fel kell tenni az 1.0.17-es kínai firmware-t, mert ebben lehet a webes beállító felület meghekkelésével saját Linux parancsokat futtatni. Itt be kell kapcsolni az SSH-t és utána azon kereszül belépni a routerbe. Utána le kell menteni bináris fájlként a "bdata" nevű, csak írható partíciót, amiben többek között a területi beállítást rögzíti. Ezt EU-ról CN-re kell állítani egy kis Python scripttel, majd a mókolt fájlt visszaírni a "bdata" partícióra. Utána visszarakni a globál firmware-t, hogy legyen emberi (angol) nyelvünk és már lehet is állítgatni a teljesítményt 500 - 800 - 1000 mW között a Low - Standard - High kapcsolóval a wifi részben.

Tehát annyira nem egyszerű, kellene hozzá némi Linux ismeret (parancssor kezelése), egy másik gép, amire Python-t raktál és tudod futtatni a scripteket, erre a másik gépre át kell másolni a lementett bdata partíciót tartalmazó fájlt stb. stb.
"
Valami ilyesmi lenne a procedúra.
Feltételesen említettem neki, hogy esetleg megpróbálok egy kevesebb lépésből álló (kevesebb hibalehetőséget tartalmazó) műveletsort kitalálni erre, ékes magyar nyelven.
Amint időm engedi...

De a lényeg, hogy működik a dolog, a ház olyan helyiségében is lett wifi, ahol eddig nem igazán volt, sőt, "vissza is tudok kiabálni" az eszközömről (pedig az nincs meghekkelve), mert az AX3600-nak elég jó a füle...

Szóval türelem, bitte!

[ Szerkesztve ]

"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.