Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-25 19:21:40

LOGOUT.hu

Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1217) Norby-007 válasza DonJoee (#1213) üzenetére


Norby-007
tag

Köszi, de így tettem, fokozatosan mentem át. Először a vezetékes eszközöket, aztán írtam át a wifi ssid-t a régire és csatlakoztak rá a cuccok. Az elején még minden vidám is volt, de állanmdóan pakolgatja őket, és sajnos nem igaz, hogy az erősebb wifi jelre csatlakoznak az eszközök, mert a földszinten lévő ax3600-nak sokkal erősebb a jele mégis az emeltre tett mesh node wifijére kapcsolódnak a földszinti cuccok. Mindegyik eszközt megtalálta és működnek is, de időről időre elérhetetlenné válnak pl. a Home Assistant számára, azaz akkor offline módba kerülnek ahogy nézem a miwifi appban, aztán vissza és állandóan ki-be táncolnak.
Amikor a másik router volt beállítva, akkor az emeleten egy reapeter volt és arra voltak csatlakoztatva az eszközök, de például a xiaomi gateway az istennek sem szerette ezt a megoldást és nem működött rendesen állandóan elérhetetlen volt minden eszköz ami rá csatlakozott, pedog a reapeter mellett volt. Kénytelen voltam az emeleti gatewayt a földszinit router ssid-jére kapcsolni akkor is. Úgy működött is. AZ emeleti reapeternek külön ssid-je volt és ahhoz kapcsolódtak az emeleti eszközök. Nem is váltottam volna, ha utóbbi időben időről időre nem szűnt volna meg a router wifi jel sugárzása, azaz az összes wifi eszköz, legyen az 5 vagy 2.4 Ghz-es leesett, a lan elérhető volt. Ekkor vettem meg ezt a xiaomi routert.
A windows gép amiben a megosztás meg van adva nem wifivel kapcsolódik, hanem lan kánellel, így nem tudom resetelni a wifi kártyát. Egyelőre tanácsatalan vagyok, mert alapvetően xiaomi párti vagyok és nagyon szeretem a kínai kütyüket, szinte mindet onnan vettem az elmúlt 4 évben, de ez most egyelőre kifog rajtam és mivel teljesen láma vagyok hálózatok terén nem igazán tudok mit tenni. A samba server is hol megy hol nem megy a mini pc-n amire a Home Assistan van téve. Vagy elérem a win gépen vagy nem.
Nagyon hálás vagyok, hogy segítesz nekem, köszönöm szépen. Egyelőre olvasgatok, nézem mit lehet tenni.
Ha az emeleti AX1800-at ap módba teszem és más ssid-t állítok be neki, akkor az lehet erre megoldás lesz, csak azt nem értem, hogy a földszinten érzékelhető harmatgyenge ax1800 jelére miért kapcsolódnak az eszközök amikor ott van a sokkal erősebb ax3600 jele is. :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.