Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• senior tag

válasz NyMRooD #151343 üzenetére

Nekem speciel a Steam Big Picture-re sincs igényem PC-n, bár megértem, ha másnak jó, hogy van, és érthető az Xboxnak is lesz sajátja. Számomra a Game Pass és a Play Anywhere volt pozitív, és ezért is van PC-m és XSX-em. Illetve ezért lett, de már nem így élem a játékoséltemet, mert GP-m már nincs, a Play Anywhere-játékok pedig már csak XSX-en mennek. Inkább a PC-s egyéb store-okat preferálom, mert a Steam többet ad (family sharing, remote play together, átszabhatóbb irányítás, jobb moddolhatóság, hozzáférés fájlokhoz stb.), a GOG DRM-mentességet, a multi fizetőssége miatt pedig GP híján az XSX már single-only, illetve az Xbox-kliens az egyetlen, ami teljesen Windows-exkluzív. Összességében nekem túl konzolosan zárt az MS eddigi megoldása, és valószínűleg az is marad.

Továbbra is érdekel, mi lesz a multi fizetősségével nextgenen, és az hogy érinti a currentgent és a prevgent.

a cross multi és cross save esetében meg kétlem, hogy így lenne, mivel ezeket nem a platform holder csinálja hanem a fejlesztő, nem hiszem, hogy a legkevésbbé népszerű konzol és pc játékboltokra korlátozódna

Vannak a multis limitációra példák, de remélem nem az lesz a jövő, hogy a Project Helixen a különböző store-okból futtatott játékok se lesznek kompatibilisek egymással, mert az inkább rosszul hangzana, mint jól. De a cross-save sok esetben éppen azért xboxos, mert a Live-ban van a mentés, ha nem csinál direkt a fejlesztő saját felületet ehhez. Manuálisan sok játéknál kinyerhető (de nem a konzolos, hanem PC-s verziónál), és akkár Steamen is megadja utólag az achievementeket, de ez nem a felhő kényelme, és lehetnek kivételek a kompatibilitás alól. A Steamen is elérhető MS-játékok más kérdés, de ilyet én még nem próbáltam konzolon és Steamen is, felteszem, az opcionális Live-belépéshez kötött, ahogy az achievementek harmonizálása is (ami bugos tud lenni az Age of Empireseknél).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés