Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Warships

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

A jól bevált formula, ezúttal a II. világháború tengeri legendáival.

0.8.9 Patch Notes
----------------------------------------------------
Magyar WoWs Discord Közösség
----------------------------------------------------
Ajánlott Buildek
I Battleships I Cruisers I Destroyers I Aircraft Carriers I
----------------------------------------------------

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21901) ledgeri válasza #52588800 (#21899) üzenetére


ledgeri
nagyúr

A shift az mit állítana? Szerintem semmit (torpedó dobás tekintetben), mert az jelenlegi tudásom alapján 3rd person, vagy felülnézet váltója, ha engedélyezve van...

(#21895) frame>24 Ha autodroppolnál (katt a hajóra, a dobáspálya követi), akkor csak arra tudsz dobni akit látsz, ha elveszted szem elöl (füst) akkor a repülők várnak.
Ha manuálról van szó akkor azt meg oda dobod ahova akarod: Füstbe, szigetre, ellenre, társadra, magadra ;] , bárhova.
Pro tipp: arróé repülj a célra, ahonnan már optimálisan is lehet ejteni: torpedó keresztbe, bomba hosszában.

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#21902) Chris0321 válasza olivera88 (#21896) üzenetére


Chris0321
addikt

Eddig sem sok sebzést sikerült kiosztani a másodlagosokkal kiváncsi vagyok mennyire fog lecsökkeni. A Tirpitz-be és a Bismarck-ba van erre képzett kapitányom de még csak a pontosságot jelentő kapitányi képzést kapták meg a hatótávnövelést nem csak a hajót szereltem fel arra. A hatótáv buff-ot mikor fogják megkapni?

RareParrot: Rájöhetnének már ezek az oroszok, hogy a magyar világnyelv és lefordíthatnák végre a játékot és a híreket is. Egyébként köszönöm, átnézem majd a listát.

redzsi: Remélem nem rontanak sokat a dolgokon, nagyon remélem nem megy el ez a játék is olyan irányba mint a wot amivel már azt sem tudom mikor játszottam mert bevezették az új fizikában azt, hogy fel lehet borulni a tankokkal.

[ Szerkesztve ]

(#21903) olivera88 válasza Chris0321 (#21902) üzenetére


olivera88
veterán

Pedig azért elég jól tud kaszabolni másodlagos, főleg cirkálok meg rombolok ellen, de BB k ellen se olyan rossz. Most Csütörtökön jön. A játék szerintem majd le lesz lassan.

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#21904) redzsi válasza Chris0321 (#21902) üzenetére


redzsi
senior tag

A Kurfüst nem érinti a nerf csak a lőtáv buff lévén 150 és 128mm-esek a másodlagosai.
A Bismarcknak a der Großenak, és a Gneisenaunak van 105mm-ese szóval itt befigyel egy kis nerf, de a lőtávok itt is növekednek majd csütörtöktől.
88mm-es másodlagosa nem is tudom minek van, a Yorcknak talán? Szóval no para.

[ Szerkesztve ]

(#21905) olivera88 válasza redzsi (#21904) üzenetére


olivera88
veterán

Gneinek is 128 mm van B testel, csak az A testel van 105 mm.
Amúgy jogos ez tűzgyujtási nerf, mert 105 ös nek nagyobb volt a gyujtása jóval mint 128 mm nek, kissé nonszensz. :U

[ Szerkesztve ]

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#21906) ledgeri


ledgeri
nagyúr

CQB is on... videóm

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#21907) #65675776 válasza sh4d0w (#21890) üzenetére


#65675776
törölt tag

Ahogy az előző szezonban, úgy most is feljutottam R9-re. De onnan szinte azonnal vissza R11-ig. Egyébként meg ugye mindenki kaptt egy rendszerüzenetet a játékban a ranked előtt kb egy hónappal, hogy hol fejezte be az előző szezont, és hol kezdi az újat. Nekem írta, hogy R10-en fejeztem be, és R13-on kezdem. Ehhez képest R15-ön kellett kezdenem.

Félelmetes mennyire elkezd csalni a játék R10 felett. Tegnap is Strait-en a déli oldalon sziget mögött voltam, láttam, hogy jön az ellen egy NM-ja. Időnként felspotolódott, láttam, hogy 7800 HP-ja van. Nekem volt 37k. Előtünt a sziget mögül, de az is hogy: nem ám, hogy először megjelenik az orra, aztán szépen folyamatosan kiúszik mögüle. Nem, először csak feldobta, hogy Detected, aztán mikor már kiért a sziget mögül, akkor egyben megjelent. Mindezt ~8 km távolságból. Füst meg ilyesmi nem volt, csak úgy lazába. A teljes oldalát mutatta, én olyan szögben voltam, hogy éppen használni tudjam az összes ágyúm. Bele is küldtem az egészet. Három lövedék elment a halálba (egy mögötte van 2 km-rel csapódott be, kettő meg majdhogynem egyből a hajóm mellett), de a többi kilenc az eltalálta. Ebből azt a nyolcat, ami éppen a páncélöve felett csapódott be nemes egyszerűséggel nem is regisztrálta a játék, a kilencediket, ami a tatját érte* meg lepattintotta (természetesen felfelé, ami megintcsak WTF). Ő is belémnyomott hatot, amivel lőtt rajtam egy saccra dupla citet, miközben már tovább fordultam**, ~10°-os szög alatt láthatott. A HP-m lement 4k-ra! Kicsivel később már másodlagosok távolságában voltunk, az első pár másodlagos találata (alsó hangon 90%-os találati aránnyal dolgoztak a másodlagosai, nekem a maradék 10% jutott) kapásból gyújtott rajtam három tüzet, szóval Damage Control és Repair Party instantba kellett. Aztán elkezdtünk keringőzni, a jelek szerint az ágyúi lassabban forogtak, mint az enyémek, mert kevésbé tudta követni a hajómat (nálam 46,8 s a Turret traverse speed a NM-n, nála ránézésre a stock 60 s volt). Innentől a másodlagosai jó ideig csak párszáz HP-kat sebeztek rajtam, szóval feljöttem 10k környékére. Ő nekiment annak a szigetnek, amelyik mögött korábban voltam, szóval volt egy free salvom rajta. A tornyai a másik irányba mutattak, szépen mellémentem. Közben a másodlagosai megint hatékonyak lettek, levittek 4k-ra, és természetesen egy tűz is gyúlt rajtam. Ő mindeközben csak annyi HP-t veszített, amennyit a rajta égő egy egész tűz okozott (kétszer gyújtottam ki, az első után kapásból Damage Controlt nyomott). 2 km-re voltam tőle, szégyen lett volna a játékra nézve ha ebből a távolságból egy full salvo nem végzi ki. De ekkora pofátlanságot a jelek szerint nem vállat be a WG. Szóval Ő elsüllyedt, én meg ott voltam 1300 HP-val égve. Volt még 7 s-em a csatában.

* - Ugye a NM az US Standard Battleship, tehát a tat nincs páncélozva, gyakorlatilag csak egy attrap. Ilyen távolságból szimplán a lövedék kinetikus energiája lehetetlenné teszi a lepattanást, úgy átbassza azt a pár milli lemezt még kis becsapódási szög esetén is, mint a szél. Nagyon alacsony becsapódási szögnél meg végighasítja. De ugye ez WG játék, mit nekünk fizika. A játékban eleve a korai 14"/50 Mk4 van a hajókon, amely a Mk8-as lövedékel 9000 yd-ról 366 mm páncélt képes átütni merőleges becsapódás során (5° becsapódási szög esetén ez 31,89 mm vastag lemeznek felel meg, a játékban 24 mm a taton a páncélzata a NM-nak ha jól rémlik, ami 3,75° dőlés esetén lesz 366 mm). (Oda se neki, hogy 1930-ban a az összes NM-osztályú hajó és a Tennessee kivételével az összes Tennessee-osztályú is megkapta a Mk11-et, amely jóval erősebb és pontosabb. A nehezebb Mk16-os lövedékkel ez az ágyú már 511 mm-t tudott átütni 10k yd-ról, azaz majdnem olyan erős volt, mint a Colorado 16"/45 Mk1-esei Mk3 AP-val. Érdekes egyébként, hogy a játékban az ágyú nem cserélődik a Colo-n sem, végig a Mk1 van rajta, csak megkapja a nehezebb Mk5 AP-t, amit az az ágyú nem is tudott volna kilőni, mivel nagyobb hajítótöltetet igényelt, amit a Mk1 kisebb és gyengébb töltényűrje nem bírt volna el robbanás nélkül.)

** - Azért nem nézett rám az összes ágyúja, mert nem voltam felspotolva, és egy vele szemben a nyílt vizen levő Fuso-val volt elfoglalva. Annak volt 15k HP-ja, teljesen szemben (aka bow in) volt vele. Mégis az első két ágyújával kiszedte a Fuso-t. De nem volt előre fixálva a meccs.

redzsi: Jók azok a 105-ösök a Bismarck-osztályon. Kár, hogy nem voltak részei a másodlagos fegyverzetnek, csak légvédelmi irányzékuk volt, nem is volt rendszeresítve hozzájuk semmiféle HE vagy AP lövedék. Csak repeszlövedék, ami repülőgépek ellen kell. Felszíni célok ellen kb olyan pontosan lehetett velük lőni, mint egy szakállas puskával földrengés közben. Ezzel szemben a NC összes 5"/38-asa kettős célú volt, ennek megfelelően HE és repeszlövedék is volt hozzájuk, ergo a NC másodlagosainak sokkal jobbak voltak, mint a Bismarck-osztályé. Legalábbis a valóságban, de ugye a WG ipari szintre emelte a történelemhamisítást.

Na, ez megint jó hosszú lett és a döntő többség számára teljesen értelmetlen és felesleges.

[ Szerkesztve ]

(#21908) sh4d0w válasza #65675776 (#21907) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

En 14-en fejeztem be az elozot, erre kezdtem 18-on...

A feltunes a szigetek mogul mar nekem is lejott: nem latod a hajot, csak amikor teljes egeszeben kibukkant takarasbol... vicc.

A Bismarckrol: azt nem akarja megerteni a sok angolszasz rajongo, hogy a Bismarckot mas elvek alapjan epitettek, mint a tobbi hajot. A nemeteknek eleve szamolniuk kellett azzal, hogy az ellenfelek cirkalokban es rombolokban folenyben lesznek, ezert nem alkalmaztak 139 mm-es kettos rendeltetesu lovegeket masodlagos fegyverzetkent. Ezek gyengek lettek volna a kis hajok ellen, repulok ellen viszont sokkal lassabbak, mint a kisebb, 105 mm-esek. A 150-esek viszont nagyon hatasosak a kisebb hajok ellen.

[ Szerkesztve ]

https://www.coreinfinity.tech

(#21909) olivera88 válasza #65675776 (#21907) üzenetére


olivera88
veterán

Hát ez nem épp úgy van ahogy írtad. Csak repeszlövedék volt hozzájuk , az nem a HE ? A Navweaps oldal szerint HE és AP lövedék volt hozzájuk.
Azt írja elsősorban légvédelmi fegyver, de lehetne őket használni felszíni célok ellen is, de pontosságról nem ír.
A háború után még Francia rombolókon is használtak ezeket fegyvereket.

[ Szerkesztve ]

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#21910) frame>24 válasza #65675776 (#21907) üzenetére


frame>24
addikt

Ahogy elnéztem, rank10 után amúgy sincs túl sok értelmes reward, max. a végső 2500 doubloon + a "presztízs" érték a végén.
Én 14-ig jutottam, még 10-ig próbálom pörgetni a zászlók miatt, aztán annyi.

ledgeri és a többiek:
Köszi a további tippeket, infókat!

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#21911) #65675776 válasza sh4d0w (#21908) üzenetére


#65675776
törölt tag

Az OK, hogy nem ugyanott kezded, hanem lentebb. De azért az mér necces, hogy beharangozzák hol kezded, aztán meg mégsem. Gondolom ha fizettem volna prémet, akkor tényleg R13-on kezdem. De nem P2W.

Amit még nagyon szeretek mostanában: ágyúk betöltődnek, cél abban a pillanatban eltűnik. Illetve a becsapódás előtt eltűnő hajók, mert nehogy már legyen visszajelzés, hogy mi merre.

A mennyiségi fölény ellen a nagyobb számú, egymástól független ágyú a jó megoldás. A kisebb űrméret annyira nem probléma, megfelelő lövedékek és hajítótöltet mellett. (A T-34 esetén is a legtöbb Tigert az 57 mm-es ágyúval felszerelt példányok lőtték ki, nem a 76,2-es és nem is a 85-ös ágyúsok. Utóbbiaknak mondjuk már nem is jutott sok.) Csak a németek sokszor a saját kutatásaikat sem vették figyelembe. Ők már akkor is tudták, hogy a nagy keresztmetszeti terhelés a kulcsa a páncél átütésének (az angolszászok valamikor az 50-es évek végén jöttek rá). Ha veszel egy kisebb űrméretű, de nagyobb kezdősebességű lövedéket és egy azonos kinetikus energiájú nagyobb űrméretű, de lassabb lövedéket, akkor az előbbinek nagyobb lesz a páncélátütő képessége, mert az energiáját kisebb felületre koncentrálja. Érdekes módon a Heer tudta és alkalmazta is ezt az elvet. A Tigerbe eleve nem a KwK36-ot szánták, mert tudták, hogy hiába impresszívek a jellemzői, csak rövid ideig ad majd nekik fölényt. A KwK42 lett volna eredetileg az ágyúja, csak a sürgetett rendszerbeállítás miatt ez nem volt megvalósítható. Utóbbi ágyú fejlesztáse késett kicsit, így csak a Panther-ben került először alkalmazásra (azzal a toronnyal, amelyet eredetileg a Tigerhez terveztek, csak véknyabb oldalsó és hátsó vastagsággal került a Pantherre). És igen, a kisebb űrméretű ágyú (88 mm vs 75 mm) jelentősen jobb ballisztikai és átütési paraméterekkel rendelkezett minden távolságon. Ahogy az oroszoknál is a 100 mm-es D-10T (Szu-100, majd később a T-54/55 ágyúja) messze jobb volt páncélátütésre, mint a Sztálinok 122 mm-es D-25T-je. Arról nem is beszélve, hogy a németek az 1940-es években már tisztában voltak az űrméret alatti lövedékek előnyeivel is, mégsem rendszeresítették őket igazán. Mondjuk ennek a nehézfémek, ezek közül is kiemelten a volfrám hiánya is oka volt. Rombolók ellen mondjuk komoly tűzerő nem is kell.

olivera88? Nem, a HE nem a repeszlövedék. A HE lövedékek magyar megnevezése a rombolólövedék. Ezek alapvetően a nagy sebességű robbanás által keltett lökéshullámmal rombolnak. Repeszhatásuk minimális, magasabb légkörben szinte hatástalanok, egy kicsit is erősebb repülőgépet csak megdobnak (egy U-2 szárnyát mondjuk legyepálnák a francba). A repeszlövedékek ezzel szemben kisebb robbanási sebességű töltetet alkalmaznak, viszont vagy a burkolatuk van úgy kliképezve, hogy könnyen nagyobb darabokra törjön, vagy a belsejükben vannak előre képzett repeszek. A HE harcirész burkolata tipikusan vékony, hogy minél kevésbé fojtsa le a robbanást, a repeszképző burkolat viszont vastag, előre kialakított kikönnyítésekkel. Hasonlítsd össze a német Stielhandgranate-t és az orosz F1-et, vagy amerikai Mk 2-t. Eléggé egyértelmű, hogy a német HE gránát, amely a lökéshullámra épít, mig a másik kettő repeszgránát. Tüzérségi lövedékeknél mondjuk az anyagminőség is befolyásolja a burkolat vastagságát, ezért azoknak minden esetben vastagabb a burkolata.

Légvédelemre a repeszgránát felel meg, a repeszek ugyanis a ritka légkörben is jól terjednek, míg a lökéshullám továbbító közeg híján nem. Ráadásul a repeszek sokkal nagyobb kárt okoznak a repülőgépekben. Emellett a légvédelmi gránátok programozott magasságban robbantak már a II. vh-ban is, ergo nem volt szükség közvetlen találatra. Ami egy nagy sebességű és esetleg még manőverező cél ellen nem is éppen esélyes. A nehézbombázókat is csak igen ritkán érték közvetlen találatok, a kilőtt lövedékek kevesebb, mint 1%-a ért el ilyet. (Mondjuk ez még mindig jobb arány, mint amit a légvédelmi rakéták Vietnám felett elértek...) Arról nem is beszélve, hogy a repeszképződés irányítható, bár ez akkoriban még nem volt jellemző. A HE lövedéknek önmagában minimális a gyújtóhatása, mindig is voltak külön gyújtólövedékek. Illetve kombináltak, a NavWeps is írja a 10,5 cm/65 SK C33-nál a HE, incendiary-t.

[ Szerkesztve ]

(#21912) ledgeri válasza #65675776 (#21911) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ki tudod számolni, hogy hol fogod kezdeni egyszerűen: 1 előző szezonos szint (amin végzel) = 1 csillag a kövi körben. Így van ez már a kezdetektől.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#21913) #65675776 válasza ledgeri (#21912) üzenetére


#65675776
törölt tag

Szóval aki R1-en végzett, az kezdheti előlről, R24-ről?

(#21914) ledgeri válasza #65675776 (#21913) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Szerintem nem nehéz mondat amit írtam...
De ha az esetlegesen nagyon agyafurt állításod nézzük akkor igen: aki r1-en végez, az is r24-en kezd (nem kap alapból semmit), de amint játszik egy ranked játékot, kap 23 csillagot (+/- 1, mert most ennyire pontosan nem tudom, hogy mi számít) így r13 körül fog állni első rankedes meccse után.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#21915) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Szerintem mindenkinek az alján kéne kezdeni, egyrészt, hogy be lehessen zsákolni minden rewardot minden szintről (ha már ilyen szarok) minden évadban, másrészt az elején mindig elég könnyű volt haladni normális játékkal, R10-R5-ig szopperroller, mert már sokan jól játszanak, de sokan nagyon szarul, és az MM jellemzően egyike tegyik oldalra, másikat másikra pakolja, 1-3 kivétellel, ami kevés a carryhez többnyire.
Onnan R1-ig már nincs tapasztalatom.

(#21916) sh4d0w válasza FoxiestFox (#21915) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Azt most is megkapod, ha nem az alján kezdesz.

https://www.coreinfinity.tech

(#21917) FoxiestFox válasza sh4d0w (#21916) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Tényleg? Nem tudtam. :B Ezen az accon nincs előző rangom. :D

(#21918) TCSZ


TCSZ
senior tag

Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.
Csatákban mi adja a legtöbb Free Xp-t?
Konténernél hol adja a free Xp-t?
Szerintetek érdemes beruházni a HSF GRAF SPEE hajóra? Keveslem a két tornyot viszont érdekes hibridnek tűnik nekem.
Köszönöm a válaszokat!!
Csaba1981_HUN-ként vagyok a játékban ha valaki fel szeretne venni. Nem játszok olyan sokat de 1-2 csoport csatába beszálnék szívesen.
Csaba

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#21919) FoxiestFox válasza TCSZ (#21918) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Graf Spee gyönyörűen összegyűjti a csatahajók és a cirkálók hátrányait, kifejezetten ellenjavallott hajó, főleg, ha kezdő vagy.

(#21920) TCSZ válasza FoxiestFox (#21919) üzenetére


TCSZ
senior tag

Köszi!

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#21921) sh4d0w válasza FoxiestFox (#21919) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Mondjuk a cirkalok kozott szep pusztitast tud vegezni, meg a csatahajokat is rendesen osztja, de teny, hogy nagyon nem kezdoknek valo. Megvenni nem eri meg, de ha kuldibol, kontenerbol megjon, az faja.

TCSZ: az agyuk szama nem mervado. Egy Gneisenau igazi csatahajo, noha csak 6 agyuja van, mikozben a premium testverhajo meg igazi csatacirkalo - komoly sebzest csak nagyon balfek ellenfel eseteben lehet kiosztani vele BB-nek, kulonben meg igazi cirkalovadasz.

[ Szerkesztve ]

https://www.coreinfinity.tech

(#21922) TCSZ válasza sh4d0w (#21921) üzenetére


TCSZ
senior tag

Köszi!
És Free Xp hogy jön a legkönyebben csatákban? Konténerben melyikben szokot lenni free xp? Köszi!

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#21923) szilva01


szilva01
őstag

Nekem sem megy a ranked, béna vagyok. :( Mostmár csomószor csak második/harmadik vagyok vesztes csatában is. Nehéz (lehetetlen) lesz így még kb 14 óra alatt elérni r1-et... :O

(#21924) FoxiestFox válasza szilva01 (#21923) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Engem ma asszem 3 csatából 2 disconnecttel hálált meg, hagyom a fenébe. :D
Mondjuk rankeden ez kellemetlenebb lett volna, de így is gáz.

[ Szerkesztve ]

(#21925) sh4d0w válasza TCSZ (#21922) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Free XP a csatakkal jon, turbozni camoval, zaszlokkal tudod - ha vannak ilyenek a birtokodban. Kontenereknel a legtobbet a Try your luck hozza, ha olyan szupert kapsz... En december ota nem lattam szupert. Akkor viszont 2x is jott 100K, gyorsan lett belole Bismarck es Hipper is.
Kaptam meg camos kontenerben is, de ott csak 750-1K szokott jonni, az is ritkan.

https://www.coreinfinity.tech

(#21926) ledgeri válasza TCSZ (#21922) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ha nincs semmi extrád a free XP az a kapott XP (csata végi első oldal) 5%-a.
Ezt lehet duplázni különböző festéssel zászlókkal kombinálva is (akár 10000-et is összeszorzózhatsz) De ehhez kell egy jó játék és az aggatmányok...
Ja igen: szuper láda: nem csa lucky-ból eshet de azt választva a legnagyobb az esélye, de azon belül vannak még mások, szóval ne arra alapozz... Bár lucky-nem szuperből esegethet 750fxp darabjával de az sem csak azt ad.

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#21927) TCSZ


TCSZ
senior tag

Köszönöm mindketöttöknek az infokat!
Van pár premium hajom. Lehet azokkal többet kapok, mert van hozzájuk alapból spéci festés.

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#21928) ledgeri válasza TCSZ (#21927) üzenetére


ledgeri
nagyúr

A freeXP kétszeresen szorzódik: először a hajót érő bónuszok, majd a freeXP-t érintő bónuszok is befolyásolják.
(hasonlóan megy a kapitányos bónuszok leosztása is a saját szorzóival a hajóé után, de a freeXP-s azt, vagy az a freeXP-st nem befolyásolja[ folyamatábrán Y lenne, és lentről halad felfelé])

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#21929) TCSZ válasza ledgeri (#21928) üzenetére


TCSZ
senior tag

Köszi!

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#21930) redzsi


redzsi
senior tag

A legújabb ötlet szerint a Nelson T7 prémium hajó lesz.. Ez már elmebaj. Még jó hogy ezért vártam a brit bb ágat.

[ Szerkesztve ]

(#21931) olivera88 válasza redzsi (#21930) üzenetére


olivera88
veterán

:U :DDD Az az ocsmányság miatt vártad Brit ágat? :DDD

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#21932) Chabe89 válasza redzsi (#21930) üzenetére


Chabe89
addikt

Sajnos ez a tendencia már a Tirpitz megjelenésekor elkezdődött és azóta egyre rosszabb. Az ilyen "Tengeri legendákat" majd/már csak pénzért lehet beszerezni. Lassan több a prémium hajó, mint a sima TT.

(#21933) redzsi válasza olivera88 (#21931) üzenetére


redzsi
senior tag

Naná! Az előzetes statok alapján jónak ígérkezett: sigma 2.0 (amit már 1.9), min detekt táv 12.valamennyi km, angol heal, 9 löveg előre és a 3. torony a többivel együtt forog (nem úgy mint az Izumónál), jó kilövési szöggel
plusz a speckó short fuse AP-nak köszönhetően jó kis cirkavadász, 46% tűzgyújtással T9-ben lehetne gyűjteni az archonistokat :D
Persze nem egy villámléptű, gyenge a légvédelem, lassú a toronyforgás, övpáncél bár döntött volt ki tudja itt hogy fog muzsikálni stb. De annyira ronda és brit hogy jó lett volna menni vele pár karikát.

(#21934) #65675776 válasza redzsi (#21933) üzenetére


#65675776
törölt tag

Nem csak a légvédelme gyenge, azok a 16"-esek is éppencsak erősebbek a Warspite 15"-eseinél. A döntött páncélzat meg szép és jó, de a játék ilyen apróságokkal nem foglalkozik

(#21935) olivera88 válasza redzsi (#21933) üzenetére


olivera88
veterán

Inkább úgy mondanám fosh heal. :U Mert sima healt kap, azaz még simát se hanem fosh-t, 249 HP per second, csak T9-10 nél lesz extra heal.

Ez alapján már Bismarck is lehetett volna prém, mivel Tirpitz-től híresebb volt azért.

Daa-raa Azért ne beszéljünk badarságot h döntott páncélzatot nem veszi figyelembe. :U

[ Szerkesztve ]

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#21936) redzsi válasza Chabe89 (#21932) üzenetére


redzsi
senior tag

Elég szomorú. Gondolom a Vanguardnak ezért nincs nyoma sem, majd fél év múlva bedobják T8-as prémiumként miután lecsengett a brit bb láz.
A WOT-ban jelenleg van kb 130 ilyen olyen prém tank...

(#21934) daa-raa: simán jó lehet az 16"-os a tierjében vagy T8-ban, de a Scharnhorst/Genisenau párosénál mindenképp jobban használható.
Mondjuk az nem lep meg hogy a torpedó vetőket itt is lehagyták.

(#21935) olivera88: nem tudtam hogy ezt is megváltoztatták, de ettől még várós lett volna.

Na talán majd a community contributorok fellázadnak, és visszakozik a wg. ;]

(#21937) sh4d0w válasza redzsi (#21936) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Igen, a wg szokott olyat, mindig hallgat a visszajelzesekre... Az mm is mar tokfasza, tegnap sem volt ket csatam egymas utan, amikor lemeszaroltak minket...

https://www.coreinfinity.tech

(#21938) olivera88 válasza redzsi (#21936) üzenetére


olivera88
veterán

Nem volt szó róla h az egész kap extra healt, csak T9-10, én így emlékszem.

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#21939) redzsi válasza sh4d0w (#21937) üzenetére


redzsi
senior tag

Alabama, Montana, Iowa, Grozovoi ami most eszembe jut így hírtelen.

(#21940) #65675776 válasza olivera88 (#21935) üzenetére


#65675776
törölt tag

Ha figyelembe venné, akkor az Alabama és az Iowa kb a büdös életben nem szenvedhetne citadellaátütést a játékban. Az effektív övpáncélvastagsága (307 mm 19°-ban döntve) nagyobb volt a Bismarck-énál (320 mm függőlegesen), utóbbi hajó meg nem éppan arról híres, hogy gyűjtené a citadellákat. A páncélzatnál ráadásul a kiegészítő elemeket sem veszi figyelembe a játék, mint az Iowa esetén a belső öv előtt ~0,5 m-rel levő 38 mm-nyi lemezt és az öv mögötti 22,2 mm-nyi STS-t sem. A játék gyakorlatilag figyelmen kívül hagyja, hogy az amerikai hajók esetén a szerkezeti acélként használt STS is páncéllemezként funkcionált. Mindezek következtében kell a citadella víz feletti magasságával machinálniuk. Valójában a Bismarck és az Iowa övpáncélja kb ugyanolyan magasan nyúlt a víz felé. De ha a külső borítást figyelmen kívül is hagyjuk, akkor az Iowa effektív övpáncélvastagsága vízszintesen érkező lövedékek esetén 348,16 mm volt ((307 + 22,2)/cos19°), azaz összességében vastagabb, mint a Bismarck-é (mondjuk már abszolut értelemben is). Ami azt illeti a NC is jobb volt ebből a szempontból, már abszolut számokban is (305 + 19, azaz 324 mm), és ehhez jött még a 15°-os döntés (335,4 mm effektív vastagság vízszintes becsapódás esetén). A SD pedig még az Iowa-nál is vastagabb páncélzatot kapott (310 + 22, azaz 332 mm), ami szintén 19°-ban volt megdöntve.

A német turtleback meg részben visszafelé sült el, mert a fedélzetpáncélzat megdöntésével éppenhogy csökkentették a zuhanó lövedékek esetén az effektív páncélvastagságot. Szóval a nagy távolságból, meredek szögben érkező lövedékek a fedélzetét könnyebben átüthették, mintha az egész lemez vízszintes lett volna.

És mindehhez tegyük hozzá, hogy az amerikai 16"-es ágyúk (igen, a Colo-é is) minden távolságon nagyobb páncélátütéssel bírtak, mint a németek 38 cm-ese. Az Iowa ágyúi pedig még a német 40,5 és 42 cm-es ágyúkat is felülmúlták.

Persze tudom mindez a realitás, az meg kit érdekel ebben a játékban.

Persze ha gondolod ezek után is hidd azt, hogy a játék figyelembe vesz ilyen apróságokat.

(#21941) olivera88 válasza #65675776 (#21940) üzenetére


olivera88
veterán

És miert nem kapna. Max nem mindentől, gyengébb ágyuktól. Pedig figyelembe veszi a kiegészitő elemeket, hogy mennyire részletesen azt a franc tudja, az 22 mm valóban nem látszik armor viewerben, de azt 38 mm torpedóövet figyelembe veszi biztos.
Akkor a turtlebackot se venné figyelembe. Olyan mintha nem is lenne. A vizvonalon amúgy vékonyabb a páncélja az Iowa-nak, csak 297 mm, ugyanúgy Alabama-nál és NC nél is vékonyabb a vízvonalnál.

Egy kis olvasni való. WOWS WIKI Gunnery & Armor Penetration Oké h probálják szimulálni dolgokat csak kérdés mennyire sikerül nekik.
Olykor valóban érdekes dolgok szoktak előfordulni igaz, pl nem rég láttam EU fórumon h egy Neptune citadellázott egy Montanát, és azt fejtegették h ennek mi lehetett az oka, bug lehet, v tényleg összejöhet?

[ Szerkesztve ]

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#21942) sh4d0w válasza #65675776 (#21940) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Megint nem veszed figyelembe, hová tervezték a Bismarckot. Kimondottan az észak-atlanti bevetésekre, ahol nem kell tartani a nagy távolságról bombaként becsapodó lövedékektől, mert nincs akkora látótávolság. Ehhez add hozzá, hogy a pontosabb célzás érdekében úgyis mindenki mielőbb közel akart kerülni a célponthoz. A Dánia-szorosban is messziről nyitottak egymásra tüzet, de Holland is mielőbb közel akart kerülni a pontosabb célzás érdekében. Az északi-foknál sem volt nagy a lőtáv, a Duke of York tűzvezető radarjának hatótávja is kb. 22 km volt, de ott is igyekeztek csökkenteni a távolságot az angolok.

A Bismarck tervezése és szolgálatba lépése idején nem volt olyan hajó, amely komoly sérülést tudott volna okozni neki, közvetlen, 2.5 km-es lőtávolságból sem volt képes a Rodney átütni a citadellapáncélzatot. Az amerikai csatahajók közül is valószínűleg csak az Iowa tudott volna méltó ellenfele lenni, köszönhetően a nagyobb átütőerejű ágyúknak és a sokkal jobb tűzvezető rendszerének köszönhetően, de ismétlem: az amerikai hajó sokkal később készült el.

[ Szerkesztve ]

https://www.coreinfinity.tech

(#21943) #52588800


#52588800
törölt tag

0.6.9 New Contents and Changes Update I

New Mechanic: Smoke-firing Penalty !! WARNING: We speculate that this new mechanic will work as follows. However, unveiling the actual effect requires further investigation. Now, smoke-firing will not be as pleasant as it used to be. Ships fire inside (or around) smoke screen will accelerate the dissipation of smoke. For example: Gearing's 1-click firing will reduce 0.24 (0.12×2) sec. lifetime of all smoke cloud in a radius of 630 meters. Larger caliber guns have better effect on smoke dissipating. The biggest 460mm has the basic smoke-dissipation penalty of 5.91 seconds. That is, each 1-click shot will cause 17.73 sec of smoke dissipation and one salvo will almost blow away an entire smoke screen! Secondaries, AA guns, and torpedoes do not cause smoke attrition.

(#21944) frame>24 válasza #52588800 (#21943) üzenetére


frame>24
addikt

Akkor kukázhatom a nemrég vett Belfast-ot? Még 2 héten belül vagyok... :F

illetve, ha spekuláció, akkor honnan veszik?

[ Szerkesztve ]

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#21945) #52588800 válasza frame>24 (#21944) üzenetére


#52588800
törölt tag

0.6.9 Supertest szerver. Ezek a dolgok még változhatnak.

(#21946) redzsi válasza #65675776 (#21940) üzenetére


redzsi
senior tag

Ha figyelembe venné, akkor az Alabama és az Iowa kb a büdös életben nem szenvedhetne citadellaátütést a játékban

A 38 cm/52 SK C34 löveg páncéltörő gránátja (APC L/4,4 - Psgr.) 18 km-en 419/75mm öv/fedélzeti páncélt ütött át.
Azt hiszem mondhatjuk hogy 15km-alatt mint kés a vajon úgy kellene átmennie a német lövedéknek a játékban STS + egyéb páncél ide vagy oda.

És mindehhez tegyük hozzá, hogy az amerikai 16"-es ágyúk (igen, a Colo-é is) minden távolságon nagyobb páncélátütéssel bírtak, mint a németek 38 cm-ese.

Igaz, de az olasz 381 mm/50 még az amcsi 406mm nél is erősebb volt, 18km-en 510mm.

Az Iowa ágyúi pedig még a német 40,5 és 42 cm-es ágyúkat is felülmúlták.

Iowa 406mm AP: 18,3km-en 448/109 mm
Német 406mm AP: 18,3km-en 457/81 mm

420mm-es lövegre nem találtam semmit.

A német turtleback meg részben visszafelé sült el, mert a fedélzetpáncélzat megdöntésével éppenhogy csökkentették a zuhanó lövedékek esetén az effektív páncélvastagságot. Szóval a nagy távolságból, meredek szögben érkező lövedékek a fedélzetét könnyebben átüthették, mintha az egész lemez vízszintes lett volna.

Mintha Okunt olvasnám...
Nézd meg újra a Bismarck metszetét, és láthatod hogy kb 55 fokos szögben kell ahhoz érkeznie a lövedéknek hogy az övpáncélt kikerülve a döntött fedélzetre hulljon. Ami lehetetlen ugyanis az amcsi 406mm Mark 8 lövedéknek 32km(!!)-en 45.2 fok a beesési szöge, ennél közelebbről pedig értelemszerűen kisebb. Szóval mindenképp max. az övpáncélt találja el először. Mégha valami írtó mázlival a felső 145mm-es övpáncélt éri a lövedék aminek effektív vastagsága a 45.2 fok esetén kb 200mm, pusz fedélzeti páncél + 45mm torpedó válaszfal még mindig túl vastag az átütéshez.

Mindenesetre Bismarck Tirpitz páncélzatáról lehet elmékedni hogy mit bírt nem nem bírt volna ki, a gyakorlatban bizonyított mindkettő.

Bocs mindenkitől.

(#21947) olivera88 válasza redzsi (#21946) üzenetére


olivera88
veterán

Ennyire erős volt az Olasz 381 mm es ágyú ? :Y Az azért nagyon komoly.
Másik meg hogy mióta volt döntött fedélzet páncélja Bismarckon? Nem vízszintes volt teljesen?
Coloradonak is jó vastag páncélzata van és mégis átütik, bár nem sűrűn kap citadellát, főleg 380 mm esek től.

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#21948) sh4d0w válasza olivera88 (#21947) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Az olasz csatahajok nagyon modernek voltak (mar ami nem az elso vh-bol rohadt rajuk), csakugy, mint a cirkaloik is.

A Bismarck turtleback szele dontott volt, hogy a szinte vizszintesen erkezo es az ovpancelt atuto lovedekekkel szemben novelje a relativ pancelvastagsagot.

Gyakorlatilag a vele egyidoben szolgalo csatahajokkal szemben serthetetlen volt, a citadella altal vedett teruleten belul nem is tortent granat altali robbanas, mert nem tudtak atutni a Bismarck pancelfedelzetet sem kozelrol, sem tavolrol. A torpedovedo rendszere is kivaloan vizsgazott, a Victorious, valamint az Ark Royal egy-egy talalata semmilyen szamottevo kart nem okozott. A kormanylapat meg minden hajonak sebezheto resze, hogy pont ott kapott talalatot, az a nemeteket rendszeresen uldozo balszerencse szamlajara irhato.

[ Szerkesztve ]

https://www.coreinfinity.tech

(#21949) #65675776 válasza olivera88 (#21941) üzenetére


#65675776
törölt tag

Torpedóöv a vízvonal alatt van. Az a 38 mm ráadásul a játék mechanikája miatt kb nincs is ott, mert overmatch következtében figyelembe sem veszi. Az Iowa teljes felső övpáncélja (~0,5m-re a vízvonal alá nyúlik, és felé ér vagy 1,5 m-rel) 307 mm vastag, plusz a 22,2 mm STS. Elég durván el van csalva belőle 32 mm. A NC lemezei is végig 305 mm vastagok, és teljes terjedemülben 15°-ban döntöttek, nem úgy, mint a játékban. Egyetlen tervező sem volt olyan hülye, hogy pont a vízvonalon vékonyítsa el az övpáncélt. Ilyesmi maximum a WG fejében születhet meg.

Neptune és úgy általában bármilyen cirkáló (leszámítva az Alaska-t) maximum a festéket karcolná meg egy csatahajón, nemhogy a citadelláját átüsse.

sh4d0w: A németek sem vettek figyelembe sok mindent. A látótávolság is inkább csak őket korlátozta, az angolszászokat a radar miatt nem igazán. Szintén nem vették figyelembe a repülőgép-hordozókat. Ráadásul a brit hordozókon akkoriban eléggé elavult repülőgépek és torpedók voltak. A Swordfish és a 18 inch Mark XII torpedó nem volt igazán komoly erő, hiába süllyesztettek el két elavult csatahajót velük Tarantonál.

Szintén elfelejtették figyelembe venni, hogy az amerikaiak a teljes csatahajóflottájukat korszerűsítették a '30-as évek során, így 15k yd-on belül akár a NM-k ágyúi is komoly veszélyt jelenthettek a Bismarck-okra. Azok az ágyúk messze erősebbek voltak a brit 14"/45 mk VIII-nál, de a Nelson-ok 16" mk1-eseinél is.

A Rodney 16 inchesei meg nem igazán mérvadóak, nem voltak igazán jobbak a QE-k 15"-eseinél. Arra mondjuk elégnek bizonyultak, hogy rövid idő alatt kiiktassák a Bismarck Fő tűzvezető pontját és négy tornyát, ergo harcképtelenné tegyék. Onnantól már csak gyakorlólövészet volt igazából az egész. Hogy nem ettől süllyedt el a Bismarck sokat nem számít. Rámutatott a csata, hogy a németek sok szempontból gyenge hajót építettek. A páncélzat csak egy része egy hajó harcértékének, a németek pedig a jelek szerint kb mindent erre tettek fel. De még ez is felemás volt, mert a tornyok páncélzata pl nyilvánvalóan gyenge volt. Akkoriban az óceánokon jópár hajó szolgált, amelyeknek az ágyúi messze erősebbek voltak a Rodney-énál.

Persze az alapvető hiba az volt, hogy azt a két hajót magában kiküldték az óceánra. Gyakorlatilag borítékolható volt az elvesztése valamelyik hajónak. A Home Fleet akkora mennyiségi fölényben volt, hogy az ellen nem ért semmit a Bismarck jobb páncélzata sem.

redzsi: Az átütést minden esetben merőleges becsapódás esetén adják meg. Ezt nem árt figyelembe venni. 18 km-en a SD és Iowa osztályú hajók övpáncéljára 30°-os szögben csapódnának be a Bismarck lövedékei. Ráadásul előtte még energiát veszítenének a külső 38 mm-es borításon, és kissé az irányuk is megváltozna, tovább növelve a becsapódás szögét. És az övpáncél a vastagsága miatt sokkal könnyebben eltéríti a lapos szögben becsapódó lövedékeket, mint a vékony lemezek. 30° esetén már bizony nagyon is számolni kellene a lecsúszással. Nem az a sima kés a vajon eset.

Az olasz ágyú nem tudom hogy jön most ide. De megerősíti a korábban általam írtakat.

Átütési adatokat összekeverted. Amit az Iowa-ra írsz, az a NC és SD ágyúira igaz (16"/45 mk6). Az Iowa ágyúi (16"/50 mk7) 509/99 átütési jellemzőkkel bírtak.

A németek a 42 cm-es ágyú esetén nem növelték volna meg a lőporkamrát, csak az űrméretet és a lövedék tömegét. A csőhossz viszont csökkent volna. A kisebb csőhossz és nagyobb tömeg ellensúlyozására ~30%-kal nagyobb hajítótöltetet kellett volna alkalmazniuk. Szóval az a két ágyú kb olyan viszonyban lett vona egyással, mint a 15" mkI (QE- és Revenge-osztály, Hood) és a 15" mkI (Nelson-osztály). Komoly előrelépés nem lett volna. (Voltak beteg elképzelések egyébként a Dora ágyújának alkalmazására is.)

Ha az övpáncél felett elrepül a lövedék, akkor az már a fedélzetpáncélzatot fogja érni. Említett becsapódási szög esetén az Iowa lövedékei 215 mm fedélzetpáncélzat átütésére képesek, a NC és SD meg 268 mm-t. A Colorado is 254 mm-t. Ahogy Te fogalmaznál, mint kés a vajon kellene átmenniük rajta.

Nem bizonyított semmit egyik hajó sem. Elavult, gyenge ágyúkkal szerelt hajókkal kerültek csak szembe. A KGV, mint hajó korszerű volt, az ágyúi viszont nagyon gyengék. Az Alaska 12"-esei is jobb átütési paraméterekkel rendelkeztek. Érdekesebb lett volna egy összecsapás a Tirpitz és a Home Fleet állományába beosztott TF39 között. (Washington, Wasp, Wichita, Tuscaloosa és még öt romboló.) Ott derült volna ki, hogy mit is ér a hajó egy valódi ellenféllel szemben.

(#21950) ledgeri válasza #52588800 (#21943) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Nekem alapbór torpmagnet-feelinges a füsben lét, utálom is emiatt...
De a
Allow the player to change the color schemes of basic camouflage on all Japanese ships.
Pont az amire gondoltam, talán ide is leírtam, már tetszik, még ha cak 4-ből lehet válogatni akkor is...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Warships
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.