Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
válasz renita #21150 üzenetére
Ezekeben a menüpontokban tudsz az NTFS partícióval molyolni:
NTFS (FileSystems) ToolsNTFS Dos Pro 5.0
To access ntfs partitions from DosNTFS 4 Dos 1.9
To access ntfs partitions from DosParagon Mount Everything 3.0
To access NTFS, Ext2FS, Ext3FS partitions from dosNTFS Dos 3.02
To access ntfs partitions from DosDos File Managers
Volkov Commander 4.99
Dos File Manager with LongFileName/ntfs support
(Similar to Norton Commander)Dos Navigator 6.4.0
Dos File Manager, Norton Commander clone but has much more features.Mini Windows 98
Can run from Ram Drive, with ntfs support,
Added 7-Zip which supports .7z .zip .cab .rar .arj .gzip,
.bzip2 .z .tar .cpio .rpm and .deb
Disk Defragmenter, Notepad / RichText Editor,
Image Viewer, .avi .mpg .divx .xvid Movie Player, etc...Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy Parancssorból pontosan milyen paranccsal tudom megosztani a Dokumentumok mappát?
Én erre gondoltam, de sajnos nem müködik:
net share Dokumentumok=%USERPROFILE%\Dokumentumok /USERS:10
probáltam ezt is, de sajnos ez sem segített:
net share Dkumentumok=C:\Documents and Settings\Nevem\Dokumentumok /USERS:10A furcsa az, hogy a D:\ meghajtómon meg tudok osztani bármit ezzel a paranccsal.
Remélem tudtok segíteni, mert fontos lenne.
Köszönöm előre is! -
renita
csendes tag
válasz akaido #21151 üzenetére
Próbáltam a Volkov Commander-t, a Dos Navigator-t és a Mini Windows 98-at is (meg próbáltam még másokat is a progiról). De ezekkel sem megy bele sem a c-re sem a d-mre...
Bemegyek megint a progiba és megnézem ezt a NTFS (FileSystems) Tools-t és megnézem mit csinál Köszi megpróbálom. -
Stavi
aktív tag
válasz renita #21153 üzenetére
nekem gyanusak azok a particiók...
a elinditasz egy sima xp telepitőt, akkor az mutatja szépen, h van c: d:, particiód, és ennyi a foglalt, meg a szabad hely?
mert ha a telepitő se látja rendesen, akkor ott a vmi nagyobb gebasz van a particiókkal...Privátba hamarabb elérsz... stavi(kukucs)tvn(ponyt)hu.
-
ANT
addikt
válasz renita #21134 üzenetére
"én olyat szeretnék, kinézetre mint a total commander, hogy bele tudok menni a C könyvtárba és akármelyik mappára és mondjuk tudok úgy törőlni amit esetleg windows-on belűl nem"
Most az eredeti probléma az lenne, hogy vannak törölhetetlen fájlok, mappák a gépen?
Mert ezen pl. segít a jó öreg Unlocker. Windows alatt.
Vagy nem jól értelmezek?[ Szerkesztve ]
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
renita
csendes tag
Na... azt ne kérdezze senki, hogy hogyan, mert erre nem tudom a választ de minden esetre sikerűlt amit akartam )
Be boot-oltam a hiren's boot cd-ről --- ott választottam a file manager-t ---- aztán választottam a mini windows-t --- ott pedig választottam a Windows 98 with NTFS-t --- aztán bejött a mini windows--- ott az asztalon ráklikkeltem a VC with Ntfs4Dos-ra majd ekkor előjött az egyik oldalon egy filekezelő szerűség a másik oldalon pedig egy parancssoros "izé" szal, ide beírtam, hogy "D:" majd nyomtam entert és a jobb oldali filekezelőben átugrott a particiómra és ott voltak a dologok... szóval amit szerettem volna az már így sikerűlt )
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
Reni.
-
darál0w
Jómunkásember
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
leftyke
aktív tag
Hello mindenki. MOst akarom telepíteni a medal of honor airbonet ami tuti nem híbás game. És megadom a serialt elfogadja ott kér egy progit telepíti és a telepítő sem híbát semmit nem ír hane csak eltűnik és nem folytatja.
-
szabzolee
tag
Segitseg! A problema tok egyszeru, csak en valahogy meg soha enm futottam bele. Pendrive-rol toroltem fajlokat, semmi shiftdel, csak simka del, megsincsenek a lomtarban... hol keressem oket? GetDataBack sem latja oket, megis hogy a feneben lehet ez? Tudja valaki a megoldast?
-
spotless
csendes tag
hello
tesóm vett egy XP-t ...
ezt írja:meghozta a futár az xp-met
mindenféle változatos fenyegetések vannak a csomagolásra írva
kicsinykét elbizonytalanodtam h jó izét rendeltem-e
aszongya a címke rajta h oem rendszerépítő csomag kizárólag rendszerépítőknek
én nem vagyok rendszerépítő...
vagy igen?
még nem bontottam fel
??mi a tosz az a rendszerépítô?
rendszergazda?.
-
Seedlovag
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, Gforce6600-t cseréltem le Msi x1950pro-ra (agp, még nem volt húzva és más sem a gépben), azóta rémálom. Látszólag minden működik, de akármilyen 3D-t használó játékot indítok (Bioshock, Colin Dirt vagy Colin 2005), pár perc múlva kifagy, vagy újraindul a gép. Sok fórumot átolvastam, a következőket megtettem, hátha... drivercserék (ati, omega, jelenlegit az msi-től töltöttem le), vizsgálatok: (Avg, Bitfender, Avira, Malwarebytes', Counterspy), töröltettem a registry-ből a felesleges dolgokat, frissítettem az alaplapi biost, kitakarítottam a házat. Nincs több ötletem (ezek sem az enyémek voltak, amúgy). A 3Dmark amúgy hozza azt a jellemzést, amit vártam a cserétől, az lefut gond nélkül. Kérlek, írjatok valami okosságot! Köszi szépen! (Lehet-e probléma, hogy a kártya dobozán >=450W-s tápot írnak elő, az enyém viszont csak 400W-os?)
-
SzalaiG
addikt
válasz Dr. Romano #20986 üzenetére
Hy!
Nem tudom leszedni. Miért?
-
batmab
senior tag
válasz Seedlovag #21169 üzenetére
nem csak a méret számít..az sem mindegy milyen tipusu 400wos tápnak nevezett izé van a gépedben.
a tipus sokat segithet...probálj kölcsönkérni egy 400-450wos tápot(fsp,chieftec,ilyesmi)2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
Seedlovag
csendes tag
válasz batmab #21171 üzenetére
Először is köszi a gyors választ! A "cuccok"hoz beírtam, milyen tápom van: chieftec gps-400aa-101 a. A kártya requirements-ében 450W (30A,12V)-ost kérnek, az enyémben 15A-s a legnagyobb 12V-os DC output. Azt sem értem, hogy ha a táp lenne a kevés, akkor a 3Dmark, hogy fut le, hiszen az is megdolgoztatja a kártyát, legalább annyira mint a fent nevezett játékok. Holnap, egy barátom segítségével kipróbálom egy nagyobb teljesítményűvel, majd meglátjuk, mi lesz.
[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
-
Cxgrav
senior tag
válasz Seedlovag #21172 üzenetére
Kártya hűtése elegendő?
Próbáld kivenni és visszatenni még1x leellenőrzive hogy gonodan a helyére van pattintva.
Egyes vga-k nem szeretik ha csak ide-oda pakolgatják őket, megkövetelik hogy a rendszertelepülés kezdetétől fogva ők dolgozzanak. Ha a hűtés rendben, helyén van a kártya, akkor egy win reinstall is jöhetPicture me Rollin' by 2pac
-
Panthera
őstag
válasz siofok #21158 üzenetére
Én is nagyon szeretném tudni hogy lehet javítani az XP-t!
Még nem sikerült soha (egyszer "hiányzó NTLDR"-t viszont javított az xp boot cd kérdezés nélkül - azt se értettem).
Azt az ablakot látom mindig, amit linkeltetek, de ha a "J"-t leütöm, kilép a telepítőből és fekete kérpernyőn "...mit tudom én mihez gépelje be az EXIT parancsot" ír ki és ad egy promptot. Az exit beírása után meg resetel és gyakorlatilag semmit nem csinált. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Panthera #21178 üzenetére
Akkor rossz opcióra mentél, mert az a DOS-jellegű ablak a Helyreállító (/Javító-) konzol.
Az teljesen más jellegű hibajavításra alkalmas (pl. fixmbr).
A normál XP-javítás, ami olyasmi, mint egy telepítés, eggyel beljebb van.
Akkor, amikor kiírja, hogy az XP már telepítve van, ott lehet kiválasztani a javítás opciót.Sk8erPeter
-
FNZ
őstag
lehet hogy hüjjje kérdés, de az xp hány GB ramot kezel?
én úgy tudom 4 GB-ot -
renita
csendes tag
válasz Sk8erPeter #21160 üzenetére
Köszi Nem csak azért akartam tudni... régebben is csináltam már csak elfelejtettem és idegesített, hogy nem tudom, meg kíváncsi is voltam )
Meg szeretek is tanúlni -
Cxgrav
senior tag
válasz darál0w #21177 üzenetére
Nagyon egyszerű a válasz: próbálj emlékezni mióta csinálja a géped, és hogy akkor milyen programokat telepítettél....
Nekem pl ha Alcohol 120%ot nyomom fel a gépre, már telepítésnél mikor csatolná fel a virtuális meghajtó vezérlőt már akkor kék halál....
De kék halál jelentkezhet vinyó/vga/memória hibánál.
Vga rosszúl van a helyén, memó rosszúl van a helyén. Vinyó meg meghibásodott.....Másik:
Start/Futtatás beírod: msconfig [enter]
3-4. fül Automatikus indítások
Minden prg elől kiveszed a pipát amit nem ismersz, oké, restart
Ha minden prg-ről leveszed a pipát se lesz semmi.. Ha nod32őt használsz, azért azt célszerű benn hagyni hogy elinduljon[ Szerkesztve ]
Picture me Rollin' by 2pac
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Cxgrav #21185 üzenetére
ez volt az 1.,h csinálta ráadásul kb 5 ora üzemidő után...
meghibásodás kizárhato,mert azota nem csinálta...szal nemértem msconfigba ahogy látom van egy két dolog amiről fogalmam sincs
holnap csinálok egy fotot rola hátha vki ismeri[ Szerkesztve ]
-
sti10p
senior tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem is tudom hova írjam, talán ide...
Szal, van egy Winamp playlist (x.m3u) amit kiakarok nyomtatni kommentekkel, meg miegymás, de Word-ben nem lehet megnyitni!... Most mit csinálhatok?[ Szerkesztve ]
XY
-
nesus
csendes tag
hali
miota sp 3-at tettem a gépre (xp), azota nem hajlando felismerni sem a pendriveot se mp3-at, szoval semmilyen usb-s eszközt.
alaplap drivereit ujratettem, nem jött helyre a hiba
mi lehet a gond?Houston, we have a problem!
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
A lapozó fájlal kapcsolatban lenne egy kérdésem!
Elméletileg átmozgattam a C meghajtóról a D meghajtóra, de még mindig található a C-n egy kb.1,5 GB méretű lapozó fájl. [link]
Nem kellene annak eltűnnie?
üdv.[ Szerkesztve ]
.
-
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Windows xp telepítéséhez kellene segítség.
Se cd, se floppy nincs a laptopon, ezek nélkül hogyan kell telepíteni az xp-t?
Előre is köszi!
ja, és usbről nem tud bootolni -
netboy
senior tag
Valaki mondja már meg nekem, hogy hogy lehet az XP-ben kikapcsolni, hogy ha be van távoli asztallal jelentkezve egy sima user és ÉN mint RENDSZERGAZDA be akarok távolról jelentkezni akkor ne kérdezgesse már a földi halandó usert, hogy a rendszergazda be akar jelentkezni, engedélyezi e... Vágja le a gépről és kész
-
lúzer
veterán
válasz parkasz #21198 üzenetére
csak tipp:
kiszeded a vinyót másik gépbe berakod vagy usb kábel, particionálod minimum 2 felé1. 1 gigás dos partíció, aktívvá, dost telepíteni, dos erről indul
ide felmásolni az xp cd tartalmát pl. xp mappába2. visszarakod a vinyót, gép bekapcs
3. dos indul:
C:\XP\I386\WINNT.EXE futtatása[ Szerkesztve ]
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra