- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows XP
- (kiemelt téma)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- weiss: Filmzene hasonlóság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cxgrav
senior tag
Biztonságos. 1 éve használom.
Észrevesz olyat is, amit más vírusirtó nem venne. Ha talál valamit, azt pirossal jelzi. Arra jobb klikk: Disable, aztán megint jobb klikk és Remove. Aztán újraindítás és megint gmer futtatása... aztán már nem fog találni semmit ha minden jó.Hát ha hetekig kell várni, akkor nagyon érdekes probléma. Kábelcsere volt? Alaplap is fain?
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Hali!
Rendszer-visszaállítást lehet parancssorból eszközölni?
Ha igen, hogy?
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Biztos nem akart rosszat
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Lehet nem ez lesz a megoldás, de nem veszítesz vele:
Gooogle - Regmon.exe - Letölt
Frissítés telepítés indítás - Regmon-ban van egy Nagyító, arra kattolj hogy nézze mit történik, mikor hibaüzi hogy nem lehet feltenni, akkor Nagyítóra katt, hogy álljon meg. Majd keresés: Access Denied szövegre.
Ahol kidobja, regedtiben megkeresed, adsz rá rendszergazdának meg mindennek teljes jogot, majd újraindítod a frissítés telepítését. -
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Hi!
Pénteken újratettünk egy gépet, XP fel, SP3, IE7 stb....
Magyarorszag.hu weboldalról valami belső linkre kattolva némelyik oldalon a szövegbe az ékezetes betűk helyett kockák jelennek meg. Megoldás

Ha már itt vagyok, hátha erre is tudja valaki a választ:
Exchange 2003 - gmail/yahoo mailcímről kapott levelekben szintén kockásak az ékezetes betűk

-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Hiányolja azt a file-t csupán csak az a baja. Azt írja hogy ellenőrizd hogy megvan-e, mert kell neki
Feltételezem, hogy Delphi telepítés félbeszakadt
Programok telepítése/eltávolításából uninstalláld a dolgot, megjavulgeorgeeboy: elképzelhető hogy tönkrement a fiókod....csökkentett módban jól szuperál? (találkoztam olyannal, hogy csökkentett módban minden OK volt, normál módban, be se lépett a fiókba) mentsd ki belőle az adatokat, hozz létre egy újat, majd töröld az előzőt
de vírusirtást is nézhetsz -
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Na örülök, hogy sikerült.
C:\ boot.ini file-t szerkeszd. kb 6 sorból áll, abból 2 sor lényeges neked és 1 sort kell törölnöd és eltűnik a választási lehetőség
Kövi kérdésedre a válasz: elméletben nem kell ha BartPE progival csináltad, mert a Flashboot program felismeri a BartPE-t és visszartudja tölteni .isoból a penedre a wint
Bootsector sima másolással nem másolódik! Ezért szoktak képfájlt csinálni. És az alapvető probléma pennél, hogy képfáljt nem tudsz kiírni rá úgy mint CD-re!
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Egy CD-romos gépre mindenféleképpen szükséged lesz
USB-re XP
Saját XPEzeket olvasgasd át
UI: 1 valamit még nem volt időm kipróbálni, mégpedig a következő lenne az elméletem:
4-8GB pendrive, NTFS-re formázva, bebootolni cdről és a pendrivera telepíteni az XP-t (ennél a résznél hasalna el sztem az eléméletem hogy nem ismeri fel mint HDD... bár ha NTFS-en van
)
Ha ez megvan, akkor átballagsz a CDrom nélküli gépedhez bebootolsz, felrakod az ACRONIS-t és "ghostolod" a vinyódra az XP-t -
Cxgrav
senior tag
Létezik portable XP, csak azzal nem tudsz mit kezdeni ez esetben, mert ezeket recovery cuccokra használják.
-Kérj kölcsön külső meghajtót
-Vidd el haverhoz a vinyót, nyomjatok rá XP-t
-De ha nagyon dolgozni akarsz, akkor szerkeszd rá az XP-t pendrivera úgy hogy bootolható legyen és onnan tudod telepíteni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Ha csökkentett módban elindul, akkor menj a C meghajtóra, jobb klikk\Eszközök\Hibaellenőrzés
Újraindítás után lefut a checkdisk és ha mázlid van megoldódik a problémád, de utána nem ártana majd lementeni a fontosabb adatokat.
Másik lehetséges, ha mégsem jó: XP cdről boot, kidobja hogy van már egy XP-d és 2 választási lehetőséget ajánl fel:
1 - Enter és javító telepítőt végez ( minden file megmarad ) - ez KELL neked
2 - ESC akkor a normál telepítőbe visszaugrik, de ez neked NEM jó3. lehetőség
Másik gépbe beteszed a vinyót, adatmentés, vissza a vinyó a gépbe és reinstalladra
Próbáld beüzemelni az eszközöket másik gépen is, nézd meg ott mit produkál a rendszer -
Cxgrav
senior tag
borat26:
Rájuk kell keresni neten, nemtudok linket adni
Azt tedd fel amelyik számodra szimpatikus. Van mindegyikről bőven info hogy mit tud, mit nemSk8erPeter:
Senkit nem szeretnék arra bátorítani, hogy használjon ilyeneket. Csupán csak megjegyeztem, hogy ilyenek is léteznek
Én TinyXP-t használtam 2 éven keresztül, voltak előnyei-hátrányai.
Mostanra kinőttem annyira, hogy visszatértem a normális XP-hez.Redome:
Szerezned kellene egy másik XP-t, amiről bebootol, majd Frissítő telepítést kellene választani. Az akkor jön, mikor felismeri hogy van már 1 XP a gépeden, és megkérdezi hogyha Entert nyomsz akkor frissít, ha ESC akkor viszont átugrasz ahhoz az ablakhoz, amit egy sima vinyóra való telepítéskor látsz: particionálsz, stb -
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Hali!
Függ. Ha az átlag teleszemetelt wint rakod fel amiben vannak olyan szolgáltatások amikről még életedben nem is hallottál vagy csak nem használtad, akkor az visszafogja a gépet.
Léteznek felhasználók által készített XP-k, pl: Byte XP, Tiny XP, Byte Vista (telepítője ~700mb!) és társai azokat kipucolták, amikből ezek a szolgáltatások hiányoznak. Maga a rendszer 50-100mb ~ memóriával kevesebbet is ehet alapjáraton.Az hogy melyik verziót szeretnéd felrakni, Tőled függ... mire van szükséged, mit nem bánsz ha nem tudja a rendszered
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Hi!
Kivételesen nekem is lett 1 problémám :S
Újraraktam az XP-t ( más kiadás mint ami fenn volt ), azóta ha bemegyek a Moh:AA játékba a bal SHIFT, CTRL, és TAB-ra a játék néha-néha reagál csak, de akkro is mintha beragadna. CTRL a guggolás és olyat csinál hogy nem hajlandó felállni belőle az arc meg ilyenek.
KIpróbáltam másik bill-t, hátha behaltak a gombok, de másik billen is ezt csinálja. Átraktam a bill kiosztást, hogy a jobb Shift és CTRL-re, érdekes módon ott normálisan reagál a játék.... de a baloldalon meg semmi.
Gondolom hogy XP gond van, de nincs bekapcsolva a beragadó billentyűk meg semmi... Újraraktam még1x hátha valamit elcombóztam, de megint nem jó....
5let valakinek?
-
Cxgrav
senior tag
Nagyon egyszerű a válasz: próbálj emlékezni mióta csinálja a géped, és hogy akkor milyen programokat telepítettél....
Nekem pl ha Alcohol 120%ot nyomom fel a gépre, már telepítésnél mikor csatolná fel a virtuális meghajtó vezérlőt már akkor kék halál....
De kék halál jelentkezhet vinyó/vga/memória hibánál.
Vga rosszúl van a helyén, memó rosszúl van a helyén. Vinyó meg meghibásodott.....Másik:
Start/Futtatás beírod: msconfig [enter]
3-4. fül Automatikus indítások
Minden prg elől kiveszed a pipát amit nem ismersz, oké, restart
Ha minden prg-ről leveszed a pipát se lesz semmi.. Ha nod32őt használsz, azért azt célszerű benn hagyni hogy elinduljon
-
Cxgrav
senior tag
Kártya hűtése elegendő?
Próbáld kivenni és visszatenni még1x leellenőrzive hogy gonodan a helyére van pattintva.
Egyes vga-k nem szeretik ha csak ide-oda pakolgatják őket, megkövetelik hogy a rendszertelepülés kezdetétől fogva ők dolgozzanak. Ha a hűtés rendben, helyén van a kártya, akkor egy win reinstall is jöhet -
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Hi!
Töltsd le ezt [Regmon] lap alján van a link.
Elindítod a programot, nézi a regisztrációs bejegyzéseket, közben indítsd el a telepítést. Mikor leállt, a Regmonban felül van egy nagyító, azt nyomd meg hogy leálljon. Aztán keresés opció: Denied
Kidobja hol nem fért hozzá a regisztrációs adatbázishoz, keresd meg azt a kulcsot, jobb klikk, tulajdonságok, add hozzá a rendszergazda teljes engedélyét, majd indítsd újra a telepítést. -
Cxgrav
senior tag
Hi!
Nem témába vág, de biztos tudja valaki a megoldást.
Xp Home - userünk rendszergazda
Outlook 2007 - kap 1 levelet, amiben van 1 link
Kattol a linkre - hibaüzi: számítógépen érvényben lévő korlátozás miatt nem hajtható végre, csevegjen a rendszergazdával5let?
Köszönöm -
Cxgrav
senior tag
Ismerős. Nekem asztali gépen volt ez, hogy berakom xp-t, épp hogy bejött a wintelep kék képernyője 3 perc és kékhalál.... szereztem egy másik xp verziót, azzal semmi baja....
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Program hozzáadása/törlése azért van, mert ekkor a program törli az összes bejegyzésést (általába) a windowsból és "makulátlanul" eltűnik. Ha te csak mappa törlését végzel, akkor bejegyzések maradnak.... blabla
Bejegyzések törlése (Vigyázz ha rosszat törölsz, károsodhat a rendszer):
Start/Futtatás - regedit
Keresd meg kb ha tippelnem kell a HK/User/Software között kell lennie az Asus progidnakAutomatikus indítás
Start/Futtatás - msconfig
Bejön egy menü, felül a füleknél automatikus indítás és kiveszed az ASUS progit, majd restart... feljön majd egy ablak hogy megváltoztott a konfiguráció, bepipálod hogy ne jöjjön be többet és OkDe ha van benned kurázsi, csak visszarakod a programot, felteszed ugyan úgy, majd csökkentett módban ténylegesen UNINSTALL
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cxgrav
senior tag
Az van szerintem, hogy nem írtotta ki a NOD a vírust az meg szétbaszta a a vinyód fájlrendszerét és a gép nem ismeri fel....
Próbáld meg elindítani a gépet: Csökkentett mód - Parancssorral
Ha az bejön akkor ott beírni a checkdisk /f parancsotHa ez is halál, akkor másik asztali gépbe betenni a vinyót másodlagosként és megnézni hogy mi van a vinyóval...
-
Cxgrav
senior tag
Nem. Olvasd el figyelmesen az előző hozzászólásomat. Azt kövesd és akkor menni fog 15 percen belül a gép.
De akkor kicsit érthetőbben:
Beteszed a cd-t, majd indításdnál DELETEvel kiválasztod ( vagy lehet nálad F2 a BOOT menü), hogy CD-ről bootoljon. Kiírja hogy nyomj egy gombot CD-ről való bootoláshoz. Bejön az XP telepítő. Megjeleik a menüsor, majd megnyomod a J - Javító konzolt. Megnyomod az " 1 " (Sztem 1 oprendszer van a gépeden), majd enter. Ekkor kiválaszottad hogy melyik oprendszert kivánod javítani. De kell a rendszergazda jelszó: Ezt tudnod kell. Ha ez emgvan, akkor beírod a " chkdsk /f "parancsot, és lefut az ellenőrzés... -
Cxgrav
senior tag
Berakod az XP telepítő CD-t. Kivárod, hogy betöltse a meghajtó programokat, majd az első javításnál kérsz egy javítókonzolt stílszerűen a J betű lenyomásával. Felismeri milyen vinyód van és azon milyen XP, ezután ki tudod választani, hogy melyikre szeretnél bejelentkezni ha több is van.
Itt kiadod a chkdsk /f parancsot és megvárod míg lefut aztán exit és újraindul a gép már helyesen. Ha ekkor sem sikerül javítani a második javítási lehetőségnél adja hogy milyen oprendszered van és szeretnéd-e javítani. Erre is válaszolhatsz J-vel. Ekkor újratelepít, de semmilyen programod adatod nem veszik el.
Vagy másik:
Kiszeded a vinyót, betszed secondaryba másik gépbe, elindítod és ráengedsz windowsból egy ellenőrzést + vírusírtást
Esetleg 3. megoldás: XP Live CD-ről bootolsz
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Azért kékhalálozott, mert húztad a VGA-t vagy csak maga a prg miatt? Persze ha húztad a VGA-t dícséretes lenne alapra visszaállítani. Biztos megköszönné
Hát én a helyedben szépen visszaraknám a programot, restart és uninstall normálisan. Ha ez nem segít, akkor regeditben a bejegyzés törlése, valamint automatikus indításból (msconfig) kiszedni a programhivatkozást. -> bár ez lehet az első lépés is -
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Hogy sikerült törölnöd?
Én szívesen törölném az enyémet![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
-
Cxgrav
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows XP
- (kiemelt téma)
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Adobe Photoshop
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple MacBook
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- További aktív témák...
- Apple iPhone 8 64GB Rose Gold Megkímélt állapot 83% akkumulátor
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Blue Shadow Újszerű állapot 12GB RAM 2029.03.10. garancia
- HP ProBook 650 G5 512 GB / 12HÓ Garancia
- Lenovo LOQ RTX 5060 GARANCIÁS GYAKORLATILAG ÚJ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)