Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zinho
aktív tag
Bocsi, nem tudtam visszaolvasni, de sos kéne a segítség!
Két vinyám van, az egyiken xp, a másikon vista. Az xp-s vincseszter haldoklik, kivettem, de most meg nem akar bootolni a Vista! Vkinek vmi ötlet esetleg?
A bios látja a vincsesztert. Ezt az üzenetet kapom: "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key."[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
a bootolást segítő fájlok valószínűleg mind az XP-s vinyódon vannak, mert gondolom az volt az elsődleges lemez... ezért nem indul a Vista sem... tedd vissza, és akkor jó lesz...
hogy hogyan rakhatnád át ezeket a másik vinyódra? sehogy... vedd ki a régi lemezt, és telepítsd újra a Vistát
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
nekem is csak totalcommander mutatja, és az is csak akkor ha be van kapcsolva a rejtett fájlok megjelenítése... asszem a windows megkülönbözteti a rejtett+rendszermappát a simán csak rejtettől...
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Zinho
aktív tag
Áhhh...
Na mind1, újabb lecke, pedig azt hittem ezt már megtanultam egyszer... Úgy látszik flegma voltam telepítéskor
Neked viszont köszönöm szépen a segítséget!Egyébként Sata-nál az az elsődleges az a Sata1-be van kötve? Mert úgy hallottam hogy itt már mind1 hogy mit hova kötök, míg a PATA-nál igencsak számított.
-
Eagl3
veterán
Üdv.!
Biztos volt már szó róla, de mi a franc pörgeti a winyót? Indexel vagy mit csinál?
2hete van fent a Vista kb. játék közbe elkezdi, most kiléptem kb. 3perce még mindig csinállja.... nah mire leírtam abbahagyta.Azt jól hallom, hogy lekapcsolja a Vista a winyót? Mintha hallanám néha hogy elindul, mint mikor bekapcsolom a gépet.
-
Lenry
félisten
mindkettőre: igen
indexelés kikapcsolása: futtatás (Winkey+R) services.msc itt letiltod a Windows Search-t
vinyókikapcsolás: vezérlőpult - energiagazdálkodás - az éppen bepöttyözöttnél sémabeállítás módosítása - speciális energia..... - itt kikeresed a merevlemezt
-
Eagl3
veterán
Node miért indexel ha fut valami program?
Nem úgy van kitalálva, h. akkor dolgozik a Vista ha nincs kihasznállva a gép?A winyó kikapcsolást érdemes kivennem? Számít\lassít valamit? Vagy pusztán energiatakarékosság?
MOD: lekapcsoltam az indexelést. Remélem már nem fog szivatni...
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Melyik vista verzió a legmegfelelőbb ha játszani is akarok a gépen? Ultimate? Home premium? -
Lenry
félisten
válasz dangerzone #24920 üzenetére
szerintem nem függ a Windows verziótól a játékteljesítmény
(bár ha tényleg az a konfigod ami az adatlapodon van, akkor én semmilyen Vista verziót nem javasolnék)
-
cizoe
őstag
válasz dangerzone #24920 üzenetére
Mindkettő ebből a szempontból tökéletes. Pénztárcafüggő.. Home Premium mindent tud amit tudnia kell. Ultimate pár apró parasztvakítós fícsörön kívül (ultimate extras) nem ad többet egy átlag usernek.
mod: Ja ha ezen a konfigon játszani akarsz, maradj inkább Xp-nél, úgysincs dx10-es vga-d, meg ez a gép nem nyújtana gyors munkavégzést vista alatt.
[ Szerkesztve ]
-
cizoe
őstag
válasz dangerzone #24923 üzenetére
Akkor visszaszívtam. De a home premium akkor is tökéletes. Nincs szükség ultimétre. Csak behúzás. Szvsz még warezt is felesleges feltenni, nem fogsz kapni szinte semmivel többet mint a Premium verziótól. Kivéve persze egy gagyi Texas Holdem játékot, meg egyéb felesleges stuffot.
-
tom0003
csendes tag
Az lenne a problémám hogy 2 gép van összekötve: az (1.)be fut a net és a (2.) róla kapja. Eddig úgy működött, hogy:
(1.) Xp van rajta 2 hálókártya egyikbe a net a másik meg a (2.) gépbe fut
(2.) Vista és hálózaton megosztva kapja a netet
Most az (1.) gépen le lett cserélve az OS Ugyanolyan Vistára (sp1 64bit ultimate) de gondok akadtak a felállással. Egyedül hídkapcsolattal működik "normálisan" tehát egyik gép se jelez hibát a (2.) gépen is ki van írva a net elérés, viszont nem hajlandó böngészőt betölteni, se msn-t ellenben a windows update megy meg az explorer is egy kis kerüléssel:
ha a Vezérlőpult\Hálózat és internet\Hálózati és megosztási központ\Kapcsolat vagy hálózat beállítása\Csatlakozás az internethez\Böngészés az interneten útvonalat követem. Ha csak símán elindítom ott se fogja a netem. Másik, hogy amint kilépek a böngészőkből bejön a DEP ablak is. MSN-nél változó, de ott is mindig kidobja.
Torrentet még nem néztem, de sztem ott is hasonlóak a gondok.
Még annyi hogy msnnél a hibaellenőrző 2 hibát ír ki:
-tartománynév kiszolgáló
-kulcsfontosságú portokSzeretném ha valaki segítene és mondjuk router nélkül meg tudnám oldani ezt.
-
CapoteDániel
csendes tag
Sziasztok.
Remélem tudtok segíteni a problémámban.
A következő a problémám : Tegnap telepítettem fel a ( eredeti ) Microsoft Windows Vista Home Premirumot és mára máris boot hibát dobál az orrom elé. Ez még csak elmegy mert aztmondja tegyem be a cd-jét és javítsam azt a bootrészt ezt megcsináljak minden jó, de amint a rendszerben felteszek akármit amiért újra kell indítani máris megint ugyan ez a boothiba.
A szöveg amit kidob:
- File:\BOOT\ BCD
- Status : 0x000000f
- Info: An error occurred while attempting to read the boot configuration data.Ja és még valami: Két gépen van egyan az a rendszer 1 cdről de a másik gépen nincs aktiválva a rendszer a koddal és ugyan azok a hibák itt is ott is.
Akárki bármi segítséget tudna nyújtani az írjon privátban vagy ide választ!
Vagy akár msnen: danielson93@gmail.com[ Szerkesztve ]
-
CapoteDániel
csendes tag
Fenti hozzá szólásomhoz tartozik!
A rendszerben még a játékok patchelését se tudom normálisan elvégezni.
Remélem valaki tud egy jó megoldást adni.
További szép napot.
Üdv.: Capote Dániel -
19870820
senior tag
hali nektek sokat gyorsult a kb 957200as frissitéstöl?Mert nekem még a betöltés is gyorsabb lett.Lehet hogy egy frissités ennyit gyorsit?Amugy tegnapi a frissités.
-
Jadro
veterán
Vettem egy Dell gépet ami külföldi származású és van hozzá Vista installemez. Az a baj hogy német. Megoldható szerintetek ennek valahogy a magyarosítása? Nyelvi csomaggal próbálkoztam az nem megy rá. Esetleg ha beszerzek magyart ugyanebből a verzióból akkor a meglévő serial számommal az legális lenne? Vagy garanciális keretek közt valaki cserélt már így lemezt? Köszi előre is a válaszokat!
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
dani3l
őstag
hali!
meg tudja mondani valaki, hogyana tudok betenni vistaban egy gif filet képernyővédőnek? ha egyáltalán lehet ilyet
illetve ha valaki tudna valam jo mátrixos képernyővédőt azt nagyon megköszönném!
üdv. -
Lenry
félisten
válasz dani3l #24932 üzenetére
tessék: Matrix Code Emulator
(XP alatt a windows\system32-be bemásolva megjelent a képernyőkímélők közt és akkor be lehetett állítani a felbontást, meg egy csomó mindent, Vista alatt ennyi nem elég, de valahogy biztos meg lehet oldani, nézz utána )
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Olyan bajom van, hogy lépnék be a Windows Mail-be és megjelenik egy Windows rendszerbiztonság ablak, amiben kéri a nevet, jelszót amit megadok neki, de ha újra belépek, akkor megint kéri pedig be van pipálva hogy jegyezze meg az adatokat. Mi a jó fr@ncos fene települt a gépre, amitől az összes jelszó eltünt ? (pl. ide a PH-ra is meg kellett adnom a jelszót, mikor mindig magától adja)
-
tom0003
csendes tag
Asszem a fentebbi hibát nem is a hálózati beállítás okozza, hanem más. Ugyanis csak a 32 bites internet explorer nem hoz be semmit, a 64 bites társa egyből belép. Lehet hogy mert a 2 gép 64 bites így a hálózaton keresztül 64 bites szavakkal komunikál amiket értelemszerűen nem ért meg a 32 bites firefox vagy MSN se.
Hogy tudnám "lebutítani" a rendszer ezen területét 32 bitesre? Vagy valakine egyéb megoldása? -
djsunny
aktív tag
Sziasztok! Van egy kis problémám amire nem találok megoldást. Régen WinXP alatt sokszor használtam azt az opciót, hogy a Windows-ban hallható hangokat, zenéket felvettem, rögzítettem. Ezt úgy tettem, hogy a keverőnél a felvétel fülön a Sztereo mixer volt bepipálva és akkor a zeneszerkesztő progi vette ami éppen ment. Vistánál viszont hiányzik a felvételi eszközök közül ez az opció, ami azért gáz mert például így nem tudok hangklippet küldeni MSN-en ugyanis hiába nyomom az F2-őt nem vesz fel semmit. Mit lehetne tenni szerintetek?
-
RedCactus
senior tag
válasz CapoteDániel #24927 üzenetére
Biztos, hogy az eredeti DVD-ről telepítettél és nem valami összetákolt lemezről?
Esetleg a géped adatait is leírhatnád. -
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok,
Hogyan tudnám a Vista Ultimate SP1et (X86) lebutítani, vagyis megcsinálni, hogy ne zabáljon annyi memóriát, kb annyira kéne mint a BASIC verzió. Meg egy csomó dolgot ki akarok belőle lőni, hogy gyorsbb legyen./ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
unic
tag
Udv mindenkinek,
Meg a kezemben sincs az oprendszer maris problemam akadt, megpedig a megvasarlasa, remelem tud valaki segiteni. Kene nekem egy bolt ahol normalis dobozos verziojat lehet megvasarolni, nem pedig az OEM zacsis fenetudja honnan van cuccot (ha mar az ember fizet erte) .
br
A Föld a naprendszer elmegyógyintézete.
-
cizoe
őstag
válasz Mr.Grincs #24945 üzenetére
unic: home premium (89.900huf), Ultimate (169.900huf), home basic (84.990huf)
vagy Ipontól:
Ultimate 141.725huf Home Basic 71.602huf[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Microsoft Excel topic
- Bitcoin topic
- Ukrajnai háború
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Steam Deck
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Telekom mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Napelem
- További aktív témák...