Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
A vinyómat (Samsung SP1213C) sajna még mindig nem szereti a Vista, hardverváltozás után sem látta, újraindítás után ugyanez, majd egy leállítás, bekapcsolás után egyből látta hardverváltozás keresése nélkül is. K°%rv@ra unom már, hogy b@sz@kszik velem a Pista (XP-nél nem volt ilyen bajom)
Egy dolgot még megemlítek: a BIOS alapból nem látja a vinyót (korábbi AsRock alaplapom is ezt csinálta) de XP-nek ez nem okozott gondott.
Valaki mondjom már valami okosat, hogyan tudnám rávenni a Vistát, hogy lássa a vinyómat alapból.MOD: A System Volume Information-hoz hozzá lehet férni, mint az XP-nél, mert van 40Gb adat a vinyón, de csak 23-at látok, hogy mi, mi lenne a többi 17
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Ha a bios sem látja mindig , ez így nem a vista hibája szvsz
System volume ... alatt van pl. a system recovery, én ezt alapból tiultom, ezenkivül lehet, hogy más is nem tom.Nem lehet, hogy valami olyasmiről van szó, hogy a 2 winyo valamien oknál fogva nem komálja egymást ? korábban a pata korszakban mondogattak olyanokat, hogy csak 2 külön gyártótól származó winyot tegyünk egy kábelre
lehet nem alaptalanul(#4968) netmesterke
Nekem az Xp csinált haosnlót telepítés közben miután feltettem a lan drivert, 2 ből csal 1 portot látot, de azzal sem tudtam leszedni az egyik drivert, amit a vista és a linux is gond néllkül megoldott.
Korábban ugyanezzel a driverrel ment normálisan(#4974) Joshi
Ez annyira nem is szivatás, nekem a mai napig így van ez ha AHCI módra kapcsolom.
Tulajdonképpen ez a sebesség érdekes dolog, mert nekem eddig sata s on volt az xp, patan a vista, most megcseréltem a 2 partició használatát ujratettem mind a 2 oprendszert, és tisztára úgy tünik mintha a vista gyorsabb lett volna a pata an ami nyilbanm nem így van
Már csak azért is mert a pata vezérlőm a jmicron (ami a linux al kapcsolatban szivatott meg)(#4977) Feree13
Nálam is ugyanez van az alaplapival kapcsolatban
én tudom állítgatni, csak éppen semmien hatása nincsen
edig azt gondoltam, hogy szar az integralt hangkari, és elfogatdatm a tényt, majd feltettem a linuxot, és ég és föld..... természeresten a linux javára(#4979) m0rd0k
Be lehet vista alatt is állítani az ip címet manuálisan
Ha nincs a gyártója oldalán akkor passz(#4981) Dj Dekko!
a gépe elég erős, a biot lehet frissiteni kellene
Lévén asus lapról van szó a kingmaxot nem komálja nagyon jólÉn a kingmax helyett valami normális ramot tennék bele, ezekkel elég sok gond szokott lenni.
A hdd vezérlőnek megadtad a drivert az install közben ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
Én ezt úhy oldottam meg, hogy kikapcsoltam a system recovery-t
Jobb klikk a my computeren, majd ott az egyik fülecskén
bele menni nem tudok vista alol, de linux alol belenéztem, mindössze egy 20 kb os file van benne. Az érdekes, hogy a bios nem látja mindig, mert akkor érdekes, hogy a win meg látja
ilyennel még nem találkoztam.Volt olyan, hogy a bios látta de a win nem, ekkor egy HDD vezérlő frissitése / ujratelepítése megoldotta
Az vista alatt megadtad a HDD vezérlőnek a floppykát ?
Milyen módra van kapcsolva a biosban a sata úgy hogy standert ide vagy valami más ?(#5000) Pierre75
Nekem is régi a tunerem, már az xp alatt is gondok voltak vele, a cd jén win 98 hoz van driver asszem ezzel elmondtam a korát
A vista csak olyan karit támogat ami rendelkezik hardveres mpeg encoderrel, sehogy sem fogod tudni használni
a 32 bitesen a dscallerrel sikerül képet kicsikarni belőle, de nem az igazi
A Linux sincs ezzel másképpen, mert a mostani Pinnacle PC TV Sztereo esetében képet adott , de hang nem volt, amiket felsorolt, hogy támogatja egytől egyik hw es encoderrel rendelkeztek(#4999) Gülümaci
Én meg azt mondom, hogy nem hogy lassabb mint a 32 bites, hanem gyorsabb is, már csak azért is, mert a vtga driver 64 bites meg a rendszer közeli dolgok, ez hoz gyorsulást még akkor is ha az "EXE" 32 bites
Nálam a Win xp 64 bites nem vált be, mert nem lehetet olyan simán hangot varázsolni rá, bár tény, hogy gyorsan bebootolt, meg hogy leszedett vagy 400 megát a win update ről első körben
ha jol emlékszem a telepítő cd jén is ennyi lehet nagyjából[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
supesz
aktív tag
Jól értetted, de azért fogalmaztam ilyen körmönfontan, mert nem az a lényeg, hogy mindenáron fel tudja szenvedni, hanem, hogy könnyedén telepítető legyen bárki számára. Tudod. Lemez be, Next, Finish. Semmi hókuszpókusz, mint megannyi informatikai rendszer esetében. Meg kell magyaráznom: Megzavart a 32 bit és 64 bit. Azt gondoltam, hogy 64 bites CPU-ra csak 64 bites op.rendszert lehet feltenni. You know?
supesz
A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
-
Sir McMonk
aktív tag
Ha már azt megtetted, hogy leszedtél minden, ismétlem: MINDEN nVidia dolgot korrektül, tisztán, úgy, hogy írmagja sem maradt, majd feltetted a legújabb WHQL ForceWare-t, és így is fenn állt, akkor nem tudom mi lehet, mert régebbi és újabb driver-ek keveredése esetén itt a megoldás:
A windows~system32\drivers mappában a nvlddmkm.sys file-t át kell nevezned valamire, mondjuk nvlddmkm.sys.fuck-ra. Ezután a driver kitömörített könyvtárában (amit a letöltött exe futtatásakor hoz létre ott ahol szeretnéd) keresd meg a nvlddmkm.sy_ fájlt, másold a system32-be, majd DOS-promptba (pl. DOSBox) írd be:
expand nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys
Ha megvan az expand, másold a kész nvlddmkm.sys-t a system32\drivers-be, és reboot.
(Ezzel végül is csak direktbe a driverhez tartozó nvlddmkm.sys-re cseréled, az esetleg nem ahhoz a driverhez tartozót, ami fönt van. Tehát ezt egy tisztességes uninstall-reinstall is meg kellene, hogy oldja.)
|-GABBERS UNITE-| Traxtorm Gangstaz Allied - The Hardest RULEZ!!!
-
Sir McMonk
aktív tag
Sajnos magam is többször voltam kénytelen itt a sirámaimat előadni a felvillanó-de-meg-nem-jelenő Vezérlőpult problémájáról, illetve többször állítottam, hogy az megoldódni látszott, de eddig egyik service-buherálós-leállítós-újraindítós (SL & SL Uinotify) történet sem vezett javuláshoz (habár megcsináltam, amit ezekkel kellett, és most is úgy vannak, önmagukban viszont kevesek voltak a sikerhez).
Most viszont tényleg megoldódott! Vissza kellett vennem a procc-mem overclockot alapra. Azóta egyszer sem volt, hogy nem jelent meg a CP. Ha ezt nem próbáltad még, tedd meg.
Az SP1 felrakása után többen is panaszkodtak a Vezérlőpult eltűnésére, én viszont, amíg béta, vagy RC állapotban van fix, hogy nem próbálom ki, tehát lehet, hogy itt más a probléma oka.
SP1 nélkül mindenesetre megoldható.
Üdv,
Sir McMonk|-GABBERS UNITE-| Traxtorm Gangstaz Allied - The Hardest RULEZ!!!
-
-
breetai
aktív tag
-
MODERÁTOR
Ha arra gondolsz, hogy sleep után ne legyen üdvözlőképernyő, akkor: vezérlőpult-rendszer és karbantartás-energiagazdálkodási lehetőségek ott bal oldalt a zöld sávba: jelszo kérése ébresztéskor. Ott van egy szöveg, h a jelenleg nem elérhetö... Menj arra, és akkor rá tudsz menni arra hogy nem szükséges a jelszo.(bár nincs jelszavam, mégis volt üdvözlökép, így már nincs)
Everybody lies.
-
-
mmdms
addikt
plussz progik max 5 giga...
azért a kérdés, mert 20+64+64 gigára van már osztva, és a két 64-es tele van, nem szeretném hogy elvesszen a cuccos, de kéne egy uj win, akkor már kipróbálnám a vistát...főleg a 64 bit miatt érdekel...ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
GrandeP
addikt
Egyébként mégis milyen programokra gondolsz (pdf néző, vírus és kémprogram, directx9c, divx, xvid, dvd írás, hang ill. videó lejátszó, doc, xls kezelő, fájlkezelő, képnézegető)
Így ebben a sorrendben jó lesz....
Csak annyi, h lusta vagyok felmenni a openoffice honlapra, majd az avastéra, onnan emide, amonnan meg amoda stb...
Jobb szeretném, ha ott van és csak kiválasztom h mit akarok majd next-next...
NEM WPI-re gondolok.... csak lusta vagyok, már amúgy többször terveztem h csinálok egy packot, de a terv terv maradt...
Szoftverbázis, meg 2004> -es programokat tartalmaz, azt inkább kihagynám...
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest