Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szellem.
nagyúr
Csáo Lauda!
Ezer éve nem láttalak.Ez nem egy újdonság. Kissé parasztvakítás, mivel hibernálja az oprendszert, illetve a hibernációval trükközik, hogy 4 másodperc legyen a boot. Tehát, nem boot folyamatot látunk, hanem "hibernációból" való visszatérést, kicsit módosítva.
A Vista boot ideje annyi amennyi. Normál körülmények között nem lehet vele mit kezdeni. -
SOAD19
addikt
válasz Blue@X #25683 üzenetére
Köszi!
Kipróbáltam, a téma működött a progival, de nem jött be. (nem tudtam feketére változtatni az ablakkeretet )
A bootscreen-t meg továbbra sem engedi h megváltoztassam: "A cél mappához való hozzáférés megtagadva" - Gondolom az a baja, h nincs rendszergazdai jogosultságom. Haverom adott régebben vmi leírást,h h lehet megcsinálni. Meg is csináltam, de utána töröltem, mer nem volt kedvem arra is mindent feltelepíteni. Vagy vhogy át lehet importálni a beállításokat?!Plag: Neked is .
[ Szerkesztve ]
-
Fulmi
senior tag
sziasztok!
a windows media playerem talcara rakaskor most nem kerul az ora melle balra (mellekelt kepen a piros keret helyere) mint regebben hanem most ilyen siman lekerul a talcara mint altalaban a programok.
az lenne a kerdesem h h lehet visszaallitani h az ora melle keruljon es ott lehessen hangerot szamot valtani es ne kelljen ahhoz megnyitni a wm playert?
segitsegetek elore is koszi, ha megoldhato priviben valaszoljatok: fulmi
[ Szerkesztve ]
-
jasohn
tag
Hogzan lehet angol nyelvu Win Vista Home Pro-n magyar ekezetekkel irni?
-
Dtomi
őstag
Ehh! Elég sokat olvasgattam visszafelé a kommentek között és több ember is jelezte a hibát ami nekem is fenn ál, viszont választ nem igazán találtam rá, megoldást meg végképp.
Kb. 3 hónapja lett beújítva munkaállomásnak egy laptop. 2x1,8 Ghz 2 giga ram és VISTA
Az elején még azt mondom nem volt különösebben gondom a vistával, nem volt nagyon lassú. Viszont ezalatt az eltelt 3 hónap alatt olyan szinten belassult a gép, hogy kínszenvedés kivárni, hogy a rendszer felálljon, azóta inkább nem kapcsolom kis soha a gépet. Csak alap dolgokra van használva a gép nincs agyon telepítve Acdsee, photoshop, néró, utorrent, skype, office, winamp, google earth, total commander, msn.
Ha ki van kapcsolva a speestep és maxon fut a rendszer akkor se éri el a régi 1,2ghz-s 512mb ramos másik laptop XP-s sebességét. Amin 2 éve fut az XP hibamentesen. ha pedig be van kapcsolva a speedstep és aksiról indítanám a gépet képtelenség kivárni még feláll a rendszer. Ez időben kb 10percKevés a vistának az új gép??? vagy 3 havonta újra kell tenni az oprendszert??? A bépített élményindex mérő 4,8; 4,4; 3,1; 3,3; 5,0-ad ki de ezekszerint nem 5ös a max jegy amit hittem hanem 100...
Újra kéne tenni a vistát, vagy erre a gépre még XP-t ???"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Morden24
nagyúr
Ott valami nagy gond van, ha ennyire szétszáll a rendszer... végezz takarítást, töredezettségmentesítést, keress malware-eket és nézz rá a rendszervisszaállítási dolgokra is. Ha csak a felállás lassú, akkor a startup prograok között nézz szét, és operáld ki, ami nem kell.
Egyébként nagyjából normálisan kéne futnia, és főleg nem kéne belassulnia. Szarabb gépen is futtattam már Vistát, igaz alapban sem volt nagyon gyors (1,4-es mobil cerka meg 768 ram), de nem lassult semmit hónapok alatt.
Sectumsempra - For Enemies
-
Dtomi
őstag
Vírus kizárt dolog, mert az asztalin keresztül, jön be a net otthon, munkehelyin meg nagyon odafigyelnek rá. Odáig lassú a rendszer míg fel nem áll az asztal minden eleme + automatikus indításba az MSN-van betéve az nem hinném hogy sok vizet zavarna. Semmi újdonság nem lett a 3 hónap alatt feltéve a gépre, semmi újonnan induló program.
Szarabb gépre??? ha a Dell c400-nak crystal-os lenne a panele soha nem lenne más helyette.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Morden24
nagyúr
Vírus kizárt dolog
Oké, akkor kizárt. Ettől még lehet spyware, adware meg miegyéb szirszarware. Főleg, ha van warezcucc a gépeden.
Az, hogy te mit raktál be automatikus indításnak, az mindegy, mert egy csomó program (pl. az a szar nero) is berak kis sunyi szirszarokat, csak hogy mókás legyen. Mellesleg noti révén, ha előtelepített rendszer volt, akkor meg el tud indítani egy halom jóságot is. De oké, ne nézd meg.
A szarabb gépet úgy értettem, hogy gyengébb, lehet máskor egyértelműbben fogalmazok, mert manapság sok a szövegértési probléma.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
csak halkan jegyzem meg,hogy nekem a multkor olyan gondjaim voltak, hogy nem akart leállni a leállítás gombra, egy ablak bezárása vitte a többit, lassúak voltak a cuccok, és mivel volt virusírtóm meg minden, már majdnem a gépet kezdtem szétverni, hogy mi baja, aztán feltettem egy másik írtót, és láss csodát, miután leírtott mindent, minden gondom megszűnt, ugyhogy én a helyedben azért utánanéznék..
Everybody lies.
-
Morden24
nagyúr
Business Vista? Mert ha jól tudom (lehet nem), annak a WMP-jében nincsen dvd-lejátszó codec (mert gondolom dvd-ket akarsz lejátszani, azok vannak .vob-ban). Ha nem, akkor nem tudom, mert egyébként dvd-t alapban le kell játszania, gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Solad
addikt
hellaj all!
nos uj vagyok a vista-userek koreben, es az lenne a kerdesem, hogy van-e valami modszer a gamma novelesere monjuk gyorsbillentyukkel? A powerstrip szepen emeli az asztali gammat, csak a jatek marad ugyanolyan amilyen volt.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
pete_21
addikt
Lenne egy gondom, nem olyan gyakori, viszont annál idegesítőbb, remélem tudtok segíteni.
Tehát a gondom: hogyha rákattintok a gyorsindítás parancsikonok mutatására /kettő nyilacska/, akkor kiadja a lista ablakát, amit teljesen fehéren mutat kb. 20-30 másodpercig, és addig nem tölti be az ikonokat. A tálca olyankor nem válaszol, de minden más igen.
Ha tudjátok, hogy mivel lehetne orvosolni ezt, kérem segítsetek -
Morden24
nagyúr
Akkor valamit a codec-ekkel elcsesztél (furcsa, nekem is Vista Codec Pack van most a gépen... nem állítgattál el valamit a beállítások között?), vagy valami mást (esetleg valami szart töltöttél le a netről film címszó alatt, nem tudom), merthogy nekem is Home Premium-om van, és a dvd-lejátszás kiválóan megy alatta, codecek telepítése nélkül is, természetesen.
Szóval ott valami egyéb gond lesz. Ha pölö nem eredeti a Win-ed, akkor lehet, hogy valami herélt, vlite-olt változatba szaladtál bele, amiből az alkotó kretén kikapart pár dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
dudi
senior tag
sziasztok!
érdekes próblémával állok szemben, hátha tud valaki segíteni: van eredeti (egyetemi licenszes, saját kulccsal) Vistám és felraktam a gépemre, megy minden rendesen, pár frissítést letöltött (kb 1gigányit), amíg a drivereket szép komótosan felpakoltam rá, kb. 2nap alatt. Ekkor úgy gondoltam, hogy driverek megvannak, uzsgyi aktiválom. Aktiválja is rendesen, ahogy kell, utána meg feldobja, hogy frissítés van, méghozzá az SP1. Leszedem, feltelepíti, újraindítom a gépet és az asztal mind a négy sarkában az jelenik meg, hogy "Próbaüzem". A kérdésem az, hogy ez mit jelent? Neten érdemi infót nem találtam, angolul meg nem tudom, hogy hogy is van pontosan a vista által használt próbaüzem szó.
Egyáltalán baj ez, hogy ott van, vagy csak engem zavar? Esetleg el lehet takarítani azt onnan?
köszi a tanácsokat,
dudiSounds like your fix is worse than your problem...
-
dudi
senior tag
válasz Morden24 #25733 üzenetére
egyébként egy kulccsal hány gépet lehet telepíteni?
illetve amikor letöltöttem és kaptam kulcsot, az csak az enyém és csak az az egy, vagy lehet még kérni, ahányat akarok?
(msdnaa licenc egyébként)amúgy most próblátam meg megint az aktiválásra, és azt írta, hogy sikeres volt, de még mindig maradt a próbaüzem. Mit is jelent? Valami gonoszat
és mitől van? Ha igényelek másik kulcsot elmúlik?
Nem szívesen telefonálgatok, de ha nincs más út.Sounds like your fix is worse than your problem...
-
Morden24
nagyúr
Nem tudom, miért írja ki.
A telefonálás ingyenes, nem lesz semmi bajod tőle.
Egy kulccsal egy Windows aktiválható. Személyenként egyet lehet licenszelni tudomásom szerint. Illetve jogviszonyonként egyet, tehát elképzelhetőnek tartom, hogy ha mondjuk két egyetemre jársz egyszerre, akkor mindkét TO-tól tudsz igazolást kérni és elküldeni, de nem tudom működne-e.
A lényeg, hogy ez arra van, hogy te tudjad használni, nem arra, hogy kiosszad az ismerősök között.
-
-
dudi
senior tag
bocsánatot kérek a saját tudatlanságomért, de ha már rájöttem elmondom:
google: vista test mode
első találatnál: cmd-be: bcdedit.exe /set testsigning off
újraindítás után el is tűnt a kiírás. Valószínűleg az sp1 csinált valamit, amit elfelejtett visszaállítani.Sounds like your fix is worse than your problem...
-
jasohn
tag
Hi all!
Szerintetek megéri Home Pro-ról Ultimate verzióra váltani?
Ad valamilyen pluszt? -
dudi
senior tag
na lett egy másik kérdésem is: azon próbálkozok, hogy beállítsak megosztást jelszóval védve, de nem akar összejönni, mivel nem kér jelszót a másik gépről, csak egyszerűen megnyitja a megosztást.
A hálózati központban be van állítva a jelszavas védelem, a fájlmegosztás és a felderítés, a többi ki van lőve.
Amikor megosztok egy könyvtárat, akkor kiszedem belőle a "mindenki"-t, csak az én nevemet hagyom benne. Azt mondja minden ok, de amikor a másik gépen megnyitom, akkor kérdés nélkül megnyílik, pedig a két gépen különböző a felhasználónév és a jelszó is.
Egyik gép xp, a másik (amin megosztanék) az a vista.
kösziszerk.:
jasohn: ha kihasználod a többletszolgáltatásait, akkor igen. Nekem business van és szerintem oprendszernek ez az ideális. Legalábbis nekem nem kellenek a csilivili plusszok, meg az ultrabiztonságosak se. Itt tudod megnézni, hogy elvileg mivel tud többet. De ezekre a szolgáltatásokra vannak alternatív (még ingyenes) programok is.[ Szerkesztve ]
Sounds like your fix is worse than your problem...
-
Morden24
nagyúr
válasz jasohn #25742 üzenetére
Ha ingyen van, akkor bátran cseréld le.
Egyébként az általános képlet: Ultimate = Home Premium + Business + Ultimate extrák (na ennek a mennyiségébe nem fogsz belefulladni... asszem a Dreamscene meg egy texas hold'em pókerprogi... meg persze a nyelvválasztás lehetősége).
-
dudi
senior tag
válasz Morden24 #25744 üzenetére
úgy hoztam létre, hogy a megadott felhasználónak teljes joga van, és így névtelenül is teljes jogom van (könyvtár, írás, olvasás, futtatás)
egy másik gépről is megpróbáltam, ott be se enged lépni, "a felhasználó számára ezen a számítógépen a kért bejelentkezési típus nem engedélyezett."
egy harmadik felhasználói névvel adta ezt egy harmadik gépen.
az lehet, hogy még hasznos infó, hogy eddig jelszó nélkül osztottam meg a gépen a fájlokat, most akartam átváltani név+jelszó cuccra úgy,hogy a vistán létrehozok fiókokat jelszavakkal és azokhoz rendelek jogosultságokat (csak olvasás vagy másnak írás is). Természetesen próbáltam már a megosztás teljes kikapcsolását, a mappákról a megosztás leszedését és újra megosztását is.
Nincs a vistában valahol olyasmi, mint xp-ben az egyszerű fájlmegosztás használata pipa?Sounds like your fix is worse than your problem...
-
veterán
A Vistám a tegnapi frissítés után ilyen hibákat dob: Error 0x8007000e: Not enought storage is a available to complete this operation
Szóval miért not enought storage?
partíciókon van elég hely, meg memóriában is szóval hol nincs? ...
-
Morden24
nagyúr
Nincs a vistában valahol olyasmi, mint xp-ben az egyszerű fájlmegosztás használata pipa?
Létrehozol egy mappát, bemész a tulajdonságokban a megosztás fülre, és voila. Igaz, én csak Vista és Vista között csináltam file-megosztást, ott nem volt gond. Sajna XP-s dologban nem tudok segíteni...
-
dudi
senior tag
válasz Morden24 #25747 üzenetére
...mert ha van ilyen pipa, akkor kiszedném. Jobb szeretem saját magam beállítani és örülnék annak, ha tudnám, hogy a vista miket állítgat át.
Most úgy néz ki, hogy a vistában valami elromlott, mert nem tudom már kikapcsolni a jelszavas megosztást. Rányomok, hogy jelszó nélkül menjen, leokézom, aztán ugyanúgy ottmarad, hogy jelszavas. Kicsit kezdek elkeseredni, hogy ennyire nem kompatibilis saját magával se a vista...Sounds like your fix is worse than your problem...
-
kovadani88
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémám lenne. Vistát használok, jelen pillanatban van egy e6400 c2d procim, 2 GB 533 ddr2 ram, a többi nem is számít. Kb 3-4 napja van benne a ram és ez a proci, előtte egy e2200as proci volt 1GB ddr1-es rammal. Az alábbi problémám van:
Amióta benne van az új proci, illetve a ram a vista kék halált ad néha memory-management hibaüzenet, vagy valamit a win32k.sysről ír, illetve ha nem kék halált kapok, akkor bizonyos vista szolgáltatások leállnak. Csináltam memtestet, cpu stabilitás tesztet, semmi hibát nem írt ki, játékok tökéletesen futnak, általában egyáltó helyében jönnek elő ezek a hibák. Újratelepítettem a vistát is, de semmi változás. Processzor nem melegszik túl, sőt 29-30foknál magasabbra nem nagyon megy. Lehetséges-e, hogy illesztőprogram hiba, vagy rossz bios beállítás, vagy esetleg hardver hiba? Várom a válaszokat.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Autós topik
- Nintendo Switch
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest