- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz
freelanced #67498 üzenetére
Ha van Win8.1 direkt driver érdemes, ha nincs akkor hang, vga mindenképpen a legfrissebb elérhetőt.
-
freelanced
addikt
válasz
szabonagyur #67497 üzenetére
Köszönöm szépen!
Egyébként driverek terén mit érdemes manapság felrakni? Mert ügye még Anno az XP-nél szint semmi nem ment nélkülük, de ma már megy. Érdemes még a Chipseteket az alaplaphoz meg az ilyen alap drivereket felrakni? Vagy elég a videókártyáét? Hogy van ez?
-
szabonagyur
félisten
válasz
freelanced #67496 üzenetére
8-nál mindenképpen, szerintem a 7-től is jobb (illetve ott most valamiért eléggé lehalt a WU), de utóbbi saját vélemény csak.
-
freelanced
addikt
válasz
szabonagyur #67495 üzenetére
Hálás, köszönetem!
Egyébként összességében a 8.1 jobbnak számít mint a sima 8 illetve a 7?
-
szabonagyur
félisten
válasz
freelanced #67494 üzenetére
Google: Media Creation Tool Win8.1, MS oldalról jön le...
-
freelanced
addikt
válasz
szabonagyur #67493 üzenetére
És honnan lehet beszerezni a Win 8.1-et, biztos helyről?
-
szabonagyur
félisten
válasz
freelanced #67492 üzenetére
Win8.1 felrak a megfelelő neten elérhető generic kulcs egyikével, majd utána a gépházban megadod a Win8 kulcsod.
-
freelanced
addikt
Hello!
Windows 8-as lemezem és serial kódom van, hogy tudok tiszta Windows 8.1 telepítést végrehajtani?
Köszönöm!
-
Anulu79
addikt
válasz
quailstorm #67490 üzenetére
Csak simán egy email fiókot akartam létrehozni. Vagy jobb az, hogy ha az oprendszer használója a storeban regel?
-
Anulu79
addikt
válasz
quailstorm #67488 üzenetére
Igaz én most itthon próbáltam meg win7-en de ugyan úgy kéri a tlefonszámot. Lehet megadok valami kamut aztán meglátom, hogy azzal mi lesz.
Nem jó. A regisztrációnál kódot akar küldeni a megadott telefonszámra.
-
Anulu79
addikt
válasz
quailstorm #67484 üzenetére
Ezt próbáltam de egyből a fiókos regisztrációs oldalra dobott. De akkor megpróbálkozom újra. Hátha most sikerrel járok.
-
Loco7us
tag
Sziasztok! Nem találtam igazán működő falsh player topicot úgyhogy ide írom. egyik napról a másikra elkezdett szarakodni a flash, ezért letöröltem valamiért kettő ugyanoylan ikonja is volt. a probléma pedig az hogy leszedtem a legújabbat (régivel is próbálkoztam) elkezdi telepíteni és nem csinál gyakorlatilag semmit csak ott van egy fehér ablak és kész .... lehet valalmi vírus lehet nem tudom. Válaszaitokat előre is köszönöm
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Én nem használom a rendszert csak egy kérdést továbbítok. Arról lenne szó, hogy a 8.1-ben hogyan lehet beállítani a csempékben az alkalmazásokat, hogy fussanak? PL. email, közösségi alkalmazások stb. Mindig azt kéri, hogy lépjen be a windows fiókjába. Ha ez nincs akkor nem is lehet ezeket beállítani?
Windows fiók? Itt muszáj megadni a telefonszámot? Akinek nincs az nem is tud ilyen fiókot létrehozni?
Köszi!
-
Land
veterán
Szerintetek az miért lehet, hogy hetente azt csinálja a gépem bekapcsolás után, hogy nincs rajta net. Sárga felkiáltójel van a jobb sarokban a kis ikonján és "Nem azonosított hálózatot" ír? Hibaelhárító futtatása után pedig "Az Ethernet X nem rendelkezik érvényes ip konfigurációval" a szöveg.
Van mikor egy újraindítás megoldás, de általában a modem és a router újraindítása a kulcs. Már átdugtam a kábeleket másik slotba, de mindig előjön időközönként. T-Home-s a netem.
Driver hiba vagy más a gond? -
nesh_019
senior tag
Sziasztok.
Van egy furcsa hibám, vírus vagy nem is tudom én mi ez de már nagyon idegesitő.
Beindítom a gépem és elkezdi valamiért terhelni magát a CPU és a GPU... Pörög a venti a hőfokok az egekbe vannak, feladatkezelőben megtaláltam ezt hogy " Microsoft © Windows © Operating System [ctfhost]"-ot. Ez pörgeti a gépem, de amint kikacsolom feladat befejezésével lemegy a hőfok és a gép is normálisan használható! Ez mi ez?HELP!
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
érdekes jelenségbe ütköztem, már másodszor. Win 8.1 Pro 64bit telepítés után ha megnyitok egy alkalmazást, akkor a jobb felső sarokba hiába viszem az egeret, nem tudom bezárni. Windows gomb működik, és kirak az asztalra, de az alkalmazás fut tovább. Start8-at használok, de ez ettől függetlenül is fenn állt.
ez beállítás kérdése? hogy lehetne ezt orvosolni? köszönöm előre is
-
malibu
tag
válasz
quailstorm #67474 üzenetére
Köszönöm!
Próbáltam a programmal, de kis töltöttséget írt ki pedig egész nap töltőn volt. Gondolom a fogaskerekek közben nem töltött, vagy a szerencsétlenkedése kb. ugyanannyit merített folyamatosan. Na mind1 lényeg, hogy most elindult a telefon és eddig minden oké.
Lehet, hogy nem ide tartozik, de létezik ingyenes egyszerű, szép, magyar nyelvű, jól testreszabható, beépített equalizerrel rendelkező mp3 lejátszó ami mappákat kezel? Keresgéltem az áruházban, de szinte csak netes zeneletöltőket, vagy online lejátszókat találtam. -
malibu
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Még 1 éve karácsonyra vettem anyámnak egy 520-ast. Nem használta eddig. Akkor regisztrálta őt valami ismerőse live-on, de annak a jelszavára, gmailre, stb.. senki nem emlékszik. Anyámnak nem voltak előtte ilyenek. Számítógépe sincs. Most próbálom beállítani neki egy új fiókkal, de csak alaphelyzetbe állítással lehet a régi fiókot kitörölni a telefonból(amibe nem tudunk belépni). Azóta csak forog a fogaskerék és ennyi. Van amikor megjelenik egy kék képernyő valami nagyon apró 1 soros felirattal ahonnan csak akku ki-be működik aztán megint fogaskerék akár 1 napig, ha hagyom. Nem megy tovább. Előtte frissítettem 8.1-re és update-elve is volt még 1x. Mit lehet tenni ilyenkor? Hangerő le + töltő sem működik. Nem jelenik meg a felkiáltójel. -
RedCactus
senior tag
Régi asztali gépemről váltanék újra. Dobozos Win 8.1-em van. Az új gépre felraktam generic kulccsal a 8.1-et, de mielőtt aktiválnám, az lenne a kérdésem, hogy a régi gépről inaktiválni kell vagy mit kell tenni, mivel egyszerre csak egy gépen lehet használni. Remélem érthető voltam...
-
randras
veterán
Helló!
Olyan problémám lenne, hogy újraindításonként letiltódik a bluetooth modul, valami ütközésről is szó volt mikor legutóbb néztem Eszközkezelőben, de az Eseménynaplóban nem találom nyomát semmi ilyesminek, hogy tudnék a végére járni akkor?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
szabonagyur #67464 üzenetére
Remek , köszi , végre rávettem a storet , hogy leszedje a 8.1-et , telepít , 82%-nál állt a gép 2,5 órát , a telep le is merült szépen (mert nem vette fel a töltést wtf!? ) , majd az előző rendszer visszaállítása , majd átvált telepít , és szépen egy 0xc1900101 0x40017 "Couldn't update to windows 8.1" amire persze 2013.oct találati eredményt melyet már javítottak ... minden egyes alkalommal amikor újra kell tenni a gépet rájövök , hogy nem tiszta win mennyivel user barátabb és használhatóbb .....
Bármi ötlet ? Mert a store megint nem tudja leszedni a 8.1-et , hiába próbálok bármit a storeval amit az ms weblap javasol....
-
-
Micsurin
nagyúr
Sziasztok , megint itt vagyok!
(1 éve is gond volt csak a géppel!
) Adott egy Sony Vaio laptop , gyári win8 , bios kulcs , 8.1 megint nem megy a storeból (8.1 telepítése sikertelen , de a letöltésre kattintva csinálja
)
Szóval , hogyan tudnék win10-re updatelni rögtön, hogy ne a 8.1-gyel szívjak és a frissítéssel , mert ha az asztalin lévő win korongjával tenném fel a 8.1-et (64bit HU 1pk DSP OEI DVD) a kulcsot nem olvassa magától és biosból kiszedni meg 4 katt lenne , szóval -"- , hogyan tudnék win10-re updatelni rögtön.
szrk.: Esetleg csak Cs:go esetén van értelme a 10-nek ? Nyerek vele + teljesítményt ?
-
betyarr
veterán
na most megint van böngészőválasztó?felmelegítik a már lerágott csontot,vagy miért?
-
ruskop
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy én a laptopomban kicseréltem a dvd írót és egy hdd-t tettem bele. Ez a hdd időközönként leáll és baromi sokára indul újra, persze csak akkor ha használni akarom. Win8.1 alatt hol lehet ezt beállítani, hogy ne kapcsoljon ki? Az energia ellátásban ez ki van kapcsolva, tehát nem ott. Vagy valami parancssorral nem lehet ezt kilőni? Vagy esetleg az lehet a zavar, hogy úgy kezelné a port mint egy dvd lejátszót és azért állítja le? Ha esetleg tud valaki segíteni azt megköszönném. -
Syl
nagyúr
Gyerekek, írtam már hogy szeretem a Windowst? Főleg a 8.1-et?
A történet röviden:
Mivel elég sokat dolgozom itthon (5 napból 4-et), ezért az irodából hazahoztam a nyomtatót. HP LaserJet P2055dn. A telepítés annyi volt, hogy rádugtam az USB kábelt a gépreMűködik pöpecül!
Csakhogy.
Ha véletlen elfelejtem bekapcsolni és úgy küldök rá munkát, akkor indulhat a szopás.
Utólag bekapcsolva természetesen nem nyomtatja ki a sorban álló anyagot, pedig szépen jelzi, hogy a nyomtató online és minden oké vele. Nyomtató ki- bekapcsolás, számítógép újraindítás, nyomtatósor kiürítés, újbóli nyomtatás indítása - semmi nem segít.
Egyetlen egy dolog van amivel ismét nyomtatásra lehet rávenni a HP-t, ha eltávolítom a nyomtatók közül, lehúzom a gépről, visszadugom, és újra felismeri a Win. -
draco31
veterán
Már visszaállítás közben magyar nyelvet választottam és magyar billentyűzetet.
De persze maradt minden francia, a dátumnál írt csak annyit, hogy szerda.
Aztán sokadik megnézésre a magyar nyelvre ha rákattintottam, akkor ott volt a letöltés lehetősége, lehet már első perctől ott volt, csak franciául nem nagyon tudok. Letöltötte, települt, aztán restart után magyar lett minden. -
mckay
aktív tag
válasz
draco31 #67452 üzenetére
és hogy oldottad meg, ha nem ajánlotta fel?
az MS oldalán én azt találtam a magyar nyelvről, hogy - jónéhány más nyelvvel ellentétben - a magyar nem letölthető nyelvi csomag, hanem a vezérlőpultban kell kezdeményezni
ugyanakkor a "with Bing" kiadásnak meg pont az az egyik lényege, hogy nem enged a vezérlőpultban plusz nyelvet felvenni, mert hogy Single Language verzió
szóval ha van megoldásod, érdekelne...
;-) -
draco31
veterán
Hello!
Ismerős franciában vett egy laptopot 2 éve, most recovery-vel újrahúztam, gyári 8.1. De hiába állítom magyarra, akkor is francia marad. Mit kell még tennem, hogy magyar legyen?
-
King Unique
titán
Micsoda érdekes dolgot tapasztaltam...
Eddig volt nálam 8-9 db választható frissítés, aztán miután újra felajánlotta és elrejtettem a KB3035583 csodát, utána már csak 1 db-ot ajánlott fel. Majd lefuttattam a kézi keresést és lett 2 db (KB3082253 & KB3084945) + a havi adag. Bár utóbbi nem meglepő, hiszen hónap második keddje van. -
vigyori78
őstag
válasz
MasterMark #67444 üzenetére
Ja rafkós az ms nekem el van rejtve a frissítés (KB3035583) ma megjelent megint az update-ben a rejtettek közül meg eltűnt ,ezt is elrejtettem most már kétszer szerepel a rejtettek között.
-
MasterMark
titán
válasz
szabonagyur #67409 üzenetére
Erre meg mindig a legjobb módszer amit itt írtak, hogy csökkentett mód, takeown a gwx.exe-re, törlöd, létrehozol egy üres fájlt gwx.exe néven, írásvédetté teszed és ennyi.
-
mckay
aktív tag
de a fő bajom, hogy nekem nem sikerült a magyarítás
tehát ez dupla gond, amit valószínűleg ugyanaz oldana meg:
magyar nyelvű Windows Single Languageszerintem már az is mindegy, hogy végülis W8.1 vagy W10, hiszen a gépen tegnap lefutott a W10 upgrade
és ha igaz, amit írtatok, hogy nem kulcsot upgrade-el, hanem a gépet jegyzi meg, akkor ez már ki van pipálva -
donmackó
addikt
Létezik olyan hogy win7-en működő sd kártya olvasó nem működik 8.1 alatt? Gond nélkül felismeri/telepíti, de állandóan üresnek jelzi (több kártyával és adapterrel, minden usb porton tesztelve). Valami ötlet?
-
Már korábban linkeltem neked, honnan tölthető le. Fent van a 32 és 64 bites is. Magyarításra már nem emlékszem, hogy külön update formájában szedtem le, vagy a vezérlőpultból? De szerintem ez tökmindegy, neked csak azt kellene elérni, hogy a telepítő elfogadja a BIOSodba integrált termékkulcsot.
A linknél a mydigitallife-os lesz a megfelelő, csak lapozz a fórum első oldalára.
-
mckay
aktív tag
válasz
Casoli #67438 üzenetére
Azt hogy érted, hogy a "Bing telepítője..."
Van neked Win 8.1 Bing telepítőd?
x86?
English? Hungarian?És hogy érted, hogy leszedted a magyarítást?
Vezérlőpultból?
Nekem nem engedte! Pontosabban engedte, és akkor cserébe eltűntette az angolt a felsorolásból. Gondoltam nem is baj, meg hát ettől Single Language. Viszont változást nem láttam, a Start menü is angol maradt. Gondoltam restartolom, hátha az kell. De angol maradt. -
Figyu, az, hogy milyen BING kerül fel a gépre, a termékkulcson múlik. Nemrég csináltam meg egy laptopon a 10es frissítést, persze nem a gyári HDD-n, hanem beraktam egy másikat. A bing telepítője pedig kiolvasta a BIOS-ból a termékkulcsot, és annak megfelelője telepedett fel a gépre. Kíváncsiságból leszedtem a magyarítást a gépre, csodaszépen felment, csak a rendszer 20%-a angol maradt, mint a gyári bingen. Ezután ment rá a 10 frissítés. Az is a végén szépen beaktiválódott. Na aztán a legvégén visszakerült a gépbe a gyári HDD. Ezt a műveletet csak azért csináltam, hogy meglegyen a 10is a gép mellé.
-
anorche1
őstag
válasz
szabonagyur #67435 üzenetére
Több mint 1 évig használtam asztalin és notebook -on is, netre, filmre, játékra, alapszíntű c# programozásra, és soha nem volt vele gondom.
Win 10 nálam is csinál érdekes dolgokat, most pl. azzal idegesített fel hogy hdmi -n semmi féle hangot nem ad. Régen próbáltam utoljára, akkor még működött. Ha meg már drivereket újra rakom, akkor már inkább az egész rendszert.
És köszi a segítséget!
-
Aarpok
őstag
válasz
szabonagyur #67433 üzenetére
Akkor ez olyan lehet mint a Win10 mindenkinél másképp működik
Futottam vele pár kört,de a Win7 - el kiadott lapossal nem jött ki a rendszer mikrolaggolt az egész (biztos driver gond volt ezért úgy gondolom nem a rendszer hibája).A 8.1 tökéletes számára.
-
szabonagyur
félisten
válasz
anorche1 #67434 üzenetére
Teljesen mindegy, Embedded sok mindent nem tud amit majd egyszer csak nem tudsz hova rakni, hogy miért nem megy, aztán váltani meg nehéz lesz.
@: win10-re nem mondok semmit, ugyanazon a gépen sokadik telepítés is tökre más... más hibákkal stb. pedig driveresen, meg korban is elég jó a gépem hozzá.
-
anorche1
őstag
válasz
szabonagyur #67431 üzenetére
Nem középsulis oldal: [link]
Amikor a 8.1 embedded verziót használtan, akkor csak annyi különbséget vettem észre, hogy gyárilag nem voltak felrakva modern app -ok, és Windows szolgáltatásokban volt pár cucc pluszba, de kikapcsolva. Ja, és telepítésután, az első bejelentkezésnél nem volt a "Kezdődhet valami új" felirat színváltoztatós háttérrel.
-
Aarpok
őstag
válasz
szabonagyur #67427 üzenetére
Engem nem zaklat frissítéssel talán a helyi fiók lehet az oka nem tudom.Még annyit tettem a WU - t átállítottam keresni kereshet,de én döntök mikor mi lesz.
-
szabonagyur
félisten
válasz
anorche1 #67430 üzenetére
Kb. 2015 eleje, február körülit láttam, de tegyük hozzá hogy az Embedded nem pont akkor jelent meg mint a sima vagy Pro kiadás a Win8.1-ből. Embedded nem is ajánlott otthonra egyáltalán.
A középsulis oldalra felkerülés meg kb. a sulitól függ inkább, érdeklődj rendszergazdánál.
-
anorche1
őstag
válasz
szabonagyur #67429 üzenetére
Köszi!
És mikor került fel az első?Azért érdekelne, mert középsulis dreamspark -ról a Windows 8.1 embedded verzióját lehet leszedni, és érdekelne hogy kb. még mennyit kell várnom hogy a tízes is tölthető legyen.
-
anorche1
őstag
Megnézné légyszi nekem valaki, hogy msdn -re mikor került fel a Windows 8.1 embedded verziója?
-
Aarpok
őstag
válasz
szabonagyur #67411 üzenetére
-
embe
nagyúr
-
mckay
aktív tag
válasz
Casoli #67422 üzenetére
És mennyire igazad van! Tényleg nincs Skip gomb a gyári telepítőn, csak a Win10-en. Összekevertem.
Ehh, bocs, már vagy 10-edszer húzom újra. Mondjuk nem nagy ügy, mert 4 driver, de akkor is...
Ez persze mit sem változtat azon, hogy ha a gyári DVD-n lévő install.wim-ből imidzseled, és azután bootolod be, akkor meg van Skip gomb. Volt már a Win7-en is, és van a Win8-on, Win10-en is.
És persze mindez nem érdekes ahhoz képest, hogy egy (a termék árában) megvásárolt és kifizetett Windows-t nem vagyok képes reprodukálni....Ma annyi történt, hogy neten rákerestem, hogy honnan lehet ilyen Windows 8/10 Single Language változatot letölteni. Legnagyobb meglepetésemre a kereső pont az MS oldalt hozta ki a legnagyobb számban. Hát körülnéztem, és ezt találtam:
Win8 http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-8/create-reset-refresh-media
Win10 http://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10
Nem volt benne bizodalmom, hiszen pénteken úgy tájékoztattak, hogy ilyet csak gyártónak adnak, de rákattintottam.
És képzeljétek, ha albán vagy török vagy spanyol vagy szlovén vagy mittomén mi lennék, akkor lehetne letölteni és helló.
De ha a magyar nyelvet választom, akkor a letölthető változatok közül eltűnik a Single Language.Cseten ismét felkerestem az MS-t. Azt írták, hogy ez van, ha valami nem tetszik, lehet a véleménynyilvánító oldalon javasolnom. Ez ám a hozzáállás! (Magyarország! De én így nem szeretlek...) Semmi olyan, hogy sajnáljuk, még nem végeztünk el minden munkát blabla. Semmi.
Jól van, gondoltam megkérdezem, hogy és honnan tudnék language packot letölteni? Mert a neten van olyan, hogy (de nem próbáltam, nem tudom, hogy igaz-e) az egy nyelvű Windows-ban parancssorból fel az új nyelv, és le a régi, és akkor az az egy szem nyelv mondjuk magyar. A válasz: tulajdonképpen nem is volt válasz, csak hogy ez megkerülés.
De arról egy szó sem volt, hogy az ő lustaságuk miatt kell kerülgetnem.
Viszont a tény az tény, hogy magyar az nem letölthető:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/language-packs#lptabs=win81
Bezzeg ha bosnyák lennék!Mérgemben eljátszottam azzal, hogy felküldtem rá az angol 8.1 Single Language-t, felküldtem rá a Win10 upgrade-et, lett belőle angol Win 10 Home Single Language, majd letöröltem, feltelepítettem a magyar Win 10 Home-t, és kiváncsi voltam, hogy aktiválódik-e. És nem.
Ha tehát igaz, amit írtatok, hogy nem a kulcsot nézi, hanem az alaplap gyári azonosítóját, nos, akkor azt is hozzáteszi, hogy milyen edition-nel lehet az Win10.
Tudom, tudom, ti megmondtátok volna előre, de kiváncsi voltam a gyakorlatban.Ehh, nem lesz más, könyörögnöm kell az Asus-nak, vagy egyszerűen perkálni.
Olyan valamiért, ami mondjuk a törököknek és a cseroki indiánoknak ingyen van.
-
mckay
aktív tag
válasz
Casoli #67417 üzenetére
Egyrészt van [Skip] [Kihagyás] gomb akkor is, ha telepítő lemezről telepítek. Így is próbáltam e laptop esetében, nem segített hogy lemezt használtam.
Másrészt meg a munkám során persze hogy nem használok lemezeket. WinPE van, diskpart parancs van, imagex parancs van, *.wim fájl van. Hivatalos és javasolt Windows telepítési szcenárió. De nehogy már egy szakmai fórumon kelljen erről beszélni.
A Win10 upgrade felvilágosítást köszönöm. Ennek fényében meg akkor végképp az a cél, hogy lefusson az upgrade valahogy.
Köszi!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A következő a problémám: A gép a leállítást követően pár másodperc szünet után újra indul. Se,,i hibaüzenet. Annyi, hogy hétvégén feltettem az új NVidia drivert. Igaz most folyamatosan melóztam nem voltam otthon, a fiam használta a gépet. De elmondása szerint nem csinált vele semmit. Csak játszani szokott, és az erről készült gameplayeket tölti fel.
Vírusvédelmet jónak mondom, nem találtam semmit sem.
Mi lehet a gubanc?Most futtatom a windows repair tweket, hátha rendbe teszi.
-
Én csak egy dolgot nem értek. Hivatalosan kulcs nélkül Windows 8.1-t nem is lehet feltelepíteni, mivel nincsen kihagyás gomb, mikor kéri a termékkulcsot. A telepítőlemezeket addig kell próbálgatni, amíg egyszer csak a telepítő nem kéri, mivel kiolvassa a BIOS-ból és el is fogadja automatán, mivel ahhoz való.
Szerintem ott van a kutya elásva, mélyen tisztelt fórumtársunk nem gyári lemezről telepít, mivel korábban írta, hogy valahogyan skippelte a 8.1 kulcsának megadását. Valahogy ez biztosan megoldható, de ilyenkor nem kulcs nélkül telepít, hanem bemásolódik valamiféle teszt kulcs a termékkulcs helyére (ugyanez van 10-nél is, de már hivatalosba), ami persze már nem lesz aktiválható, és ez van letiltva.
-
szabonagyur
félisten
A WIn10 upgrade nem pont így megy.... A gép hardver azonosítójához fog kötődni a Win10, nagyon nem érdekli őt a Win8.1 kulcs. Ezért is van az, hogy akiknek pl. tört Windows van a gépén, de aktiválva van ugyanúgy fel tudták frissíteni Win10-re és utána már kulcs nélkül is települt a WIn10 és be is aktiválta magát... A Win10 frissítésekor csak azt nézi aktiválva van a Windows vagy sem, semmi egyebet.
Amit linkeltem leírást a Bing-hez próbáltad? Illetve ezt írtam neked én is, hogy a Single verzió is lehet gond akár, bár akkor nem azt írná ki aktiváláskor, hogy blokkolva van, hanem, hogy nem megfelelő verzió.
-
mckay
aktív tag
válasz
szabonagyur #67406 üzenetére
Értem.
De mégsem értem. Ha nem lenne egyedi kulcsom, és csak egy tucatizé lenne a biosban, akkor akár telepíthetnék Win10-et is, hiszen az a valószínű, hogy a világon van már valaki, aki a tucatizé kulccsal már megcsinálta a Win10 ugpradet, és akkor én, amikor Win10 alól próbálok aktiválni, akkor már nyert helyzetben lennék.
De nem vagyok: tettem én már tegnap Win10-et a notira, de ugyanúgy nem aktiválta be.Mondok konkrétabbat is. Mondom hogy úgy telepítek, hogy az imidzs bebootolásánál a kulcs kérdezésekor a "Kihagyás" gombra kattintok. Ezek után gondolom vagy üresen hagyja, vagy egyszerűen egy magával hozott értéktelen kulcsot ír be a rekordba. És ez nyilván érvénytelenítve van gyárilag. És ez látszik a képen. Persze hogy ennek az aktiválásnak nem kell sikerülnie.
Viszont amit a BIOS-ból ki lehet nyerni (és megpróbálom bepötyögni a "Másik kulcs" opcióba), az nem is hasonlít erre. Ugyanis az enyém: XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX--KD6XF
És mint lentebb írtam, pénteken az MS chat vonalán az ügyfélszolgálatos megerősítette, hogy a kulcsom jó és nincs letiltva.
Mondom, szerintem egyszerűen nem stimmel azzal a ténnyel, hogy nekem Single Language English verziójú telepítőm van, míg a kulcs gondolom Single Language Hungarian-hoz van stimmelve.
Holnap megkérdezem.
-
HAGYMAFA
tag
Microsoft Storeban meg akartam lesni, hogy mennyiért vesztegetik a 8.1, de egyszerűen nem lehet csak 10 venni? Vagy én vagyok a béna? A 10-nél a Windows 10 Home mit jelent? Oem vagy nem oem verzió, mert nem igazán derül ki. Ekkora béna oldalt, mint ez a microsoft store.....
-
ShadowX
őstag
Valaki beírta hogyan lehet clean install-al windows 10-et telepíteni 8.1 pro kulccsal, de nem találom a hozzászólását az istenért se (még kedvencnek is elmentettem, de onnan is sikerült kitörölni). Ki tudna valaki segíteni?
-
netpeti98
addikt
válasz
szabonagyur #67409 üzenetére
Biztos, hogy nem települtek fel? Újra ki lettek adva a frissítések.
-
szabonagyur
félisten
Kezd egyre érdekesebb lenni ez a GWX feltelepülés... van itthon egy laptop ami csak ritkán van bekapcsolva, ezen eddig nem volt fent a GWX, a korábban sokat említett frissítések is el vannak rejtve, nem is települtek fel.
DE most mégis kint van a kis ikon, hogy ő bizony telepíteni akarja a Win10-et... Insider programban sem vagyok benne, teljesen kiléptem belőle ahogy kell, de mégis erőszakoskodik.
-
válasz
szabonagyur #67406 üzenetére
Honnan veszed, hogy ingyen windows? Ha ingyen lenne minden gépre raknának.
-
-
A kép amit linkeltél termékkulcs végéről, azt biztosan a BIOSból olvastad ki? A termékkulcsod kintvan neten is, ez egy "CoreConnectedSingleLanguage" generic kulcs, persze, hogy nem engedi aktiválni, és tiltólistán is van. Rakj a gépre egy 10est, szintén olvasd ki egy megfelelő programmal a BIOSból a termékkulcsot, aztán hasonlísd össze, azzal amid van. Ha nem egyezik a kettő, akkor nem is a BIOS-ból sikerült kiolvasni, hanem az OSből. Az viszont nem lesz jó.
-
realist
őstag
Win 8.1 -et használok. Kizárólag netes böngészés közben (firefox, chrome és IE alatt is próbáltam) amíg az oldalak nem töltenek be teljesen beszaggat az egér (nem lehet folyamatosan mozgatni "elugrik"). Minden más esetben minden rendben.
A gép teljesítményével nem hiszem, hogy gond lenne (i7,ssd).Mi lehet a gond?
-
szabonagyur
félisten
Nem, az automata egy számsorozatot kér amit a gép dob fel abban az esetben ha a megadott kulcs ugyan érvényes, de szerinte használatban van más gépen. Ez a más gép sokszor ugyanaz a gép amin korábban telepítve volt. Ilyenkor ha rányomsz a telefonos aktiválásra akkor megad egy kulcssorozatot, melyet begépevel az automatának az automata ad egy megerősítő számsort.
DE nálad a kulcsot sem találja a rendszer érvényesnek, ezért nem tudod automata által aktiválva.
Sajnos ebben MS nem fog segíteni szerintem, ha rákeresel a témában a "bing" kulcsszóra látni fogod sokan buktak bele.
-
mckay
aktív tag
válasz
szabonagyur #67401 üzenetére
uhh, köszi!
ha hétfőn nem jön össze telefonon, akkor ebbe az irányba megyek továbbnémi reményre ad okot, hogy azt írja a posztoló, hogy "reserved for non-en-us"
bár nem tudom, hogy ez mit jelentlehet, hogy még súlyosabb a dolog, és az Asus-nak átadott imidzset kéri számon az aktiváló automata?
na majd hétfőn megtudom
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus