- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 8 / 8.1
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
68700 - 68601
71446 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2016-12-04 16:14 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tgabe25
tag
Na lezárult ma az egész dolog, az új i5-tel hasít a gép
a hiba okát nem tudta megmondani a szervizes, ezt már majd a belső szervizesek tudják meg, ma visszaküldték a procit. Mindenesetre érdekes, pont mi nyúltunk bele, de rendezve lett 
-
SP4C3
veterán
Folder Options-ben megleled a beállítást (always show icons instead of thumbnails)
Találtam is egy leírást: Folder Options - Open in Windows 8

-
mexel
veterán
Sziasztok! Van egy mini pc- (pipo x8) amin Win 8.1 Bing fut. Csináltam egy rendszeralaphelyzetbe állítást, és most látoom hogy az energiagazdálkodási lehetőség-ekben nincs meg a 3 séma csak egy, a kiegyensúlyozott. Semmit nem lehet szinte benne állítani csak a fényerőt, az alvó állapotot és még egy-két apróságot.
Miért nincs meg a többi lehetőség, pl "teljesítménycentrikus" meg "energiatakarékos".
Mit kellene átállítani hogy meglegyenek?Közben ezt találtam, most olvasom.
-
qqcqqc
őstag
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Nemrég váltottam Win8.1-re Win7-ről. Kezdem megszokni az új funkciókat, egy dolog viszont idegesít. A képeket tartalmazó mappában nagy ikon beállítások mellett nem hajlandó mutatni az előnézetet (remélem jól írtam). Próbálkoztam több beállítással is, de nem ment. Szóval a kérdésem, mit kell ahhoz tennem, hogy ez megszűnjön?
Köszönöm a válaszaitokat!
-
VoidXs
nagyúr
-
janesart
tag
sziasztok
Nem tudjátok mitől lehet az hogy a windows 8 at pendrivról akarom bootolni, és a rufussal feltettem, és amikor elindítom a botolast, telepítést csak a win 8 kék ablaka jön be de nem indul el a telepítő. Mitől lehet? -
jolti05
őstag
-
qqcqqc
őstag
-
tirszin
senior tag
Nehéz ügy, én ilyenről nem tudok, csak a teljes win mentéséről.
Ezeket az adatokat többnyire a felhsználó/app data alatt tárolja a rendszer, de jó sok minden beleíródik pl. a registry-be is, szóval azt hiszem nem úgy van felépítve a windows, hogy ilyen jellegű mentéseket lehessen csinálni.
-
jolti05
őstag
FreeFileSync-kel én is backupolom az adataim folyamatosan két külön merevlemez között, én most csak a Windowsra és a telepített programokra, beállításokra gondolok és tovább szűkítve a "feladatot", az iránt érdeklődök, hogy lehet-e olyan mentést készíteni az oprendszerről, amiről egy friss Windows telepítés után vissza lehet állni.
-
qqcqqc
őstag
-
jolti05
őstag
-
donmackó
addikt
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
Windows 8.1-ről tudok valami olyan backup-ot készíteni, hogy clean install után visszaálljon az a rendszer, amit korábban lementettem?
-
mzso
veterán
Ha problémák vannal a renszerrel, különösen a bootolással, akkor csak a telepítő lemezzel lehet javítani?
Nekem az a problémám vele, hogy nem mindig akar bootolni. Meg ugye rohadt lassú is amig beolvassa a lemezt.Nincs valami jobb megoldás erre? (Akár microsoftos, akár nem)
Emellett el bírok képzelni több rendszerjavító eszközt is a kétfajta újratelepítésen és a renszerindítás javításon kívül.
-
Taifa Díaz
őstag
-
tgabe25
tag
Nos ma hívtak szervizből, a szervizes a saját 4590-ével meg ment szóval tuti a processzor a ludas. Hétfőre berendelt egy másik 4460-as processzort, szóval hétfőn elvileg minden oké lesz. Bár mondott olyat, hogy attól tart, hogy ha ezt az "elvileg" hibás procit visszaküldi a tényleges gyártói szervizbe akkor ott mi lesz mert csak B85-ös lapon tudta tesztelni a procit, mi van a ha más chipkészletes lappal meg megy. Bár ez már nem az én saram, meg az övé sem mindenesetre van benne valami amit mondott. Az érdekelne, hogy a Win8.1 a Win7-től alapvetően ennyire különbözhet utasításkészletben, hogy 8.1-en előjön a hiba 7-en meg nem? Bár hallottam olyan prociról is ami linux alatt ment, win7 alatt is de amint valami játékot próbáltál tolni rajta kifagyott.
Fire/SOUL/CD: amint olvashattad szervizben van már
az egész hosszú hétvégén rajta ültem
mindent megtettem már, totálisan mindent átrágtam, ismételten írom ugyanilyen lapom van nekem is minden beállítást átmásoltam az enyémről, elég időt elherdáltam vele, az ágyamba is rakhattam volna magam mellé aludni lassan annyira kerestem a hibát
Procit csak azért nem cseréltünk, az enyémet nem akartam már totálisan szétszedni, igaz hamarabb rájöttünk volna a hibára de legalább a szervizes maga tapasztalta ki mert alig akarta elhinni, hogy csak a processzor a hibás
Ja és amúgy a parancssoros nem jött volna be mert ha bezártam vagy leokéztam automatikusan újraindult a gép. 
-
Jenne
őstag
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Bocs, csak eltűnt a netem, már nem tudtam folytatni az előző hsz-t...

Na szóval, ha azt a két opciót beállítottad és újra kiírja a telepítő a korábban idézett hibát/üzenetet, akkor tedd ezt:1. hibaablakot csukd be
2. SHIFT+F10 (ezzel megnyílik a parancssor) és add ki egymás után ezeket a parancsokatcd\
cd c:\windows\system32\oobe
msoobe3. zárd be a parancssort és folytasd a telepítést, már nem írhatja ki.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
A windows telepítő nem tudja konfigurálni A Windows rendszert ezen számítógép hardverén való futásra."
Ezt tipikusan akkor írja a telepítő, ha a BIOS-ban nincs engedélyezve a virtualizáció és/vagy az ún. Execute Disable Bit.
Kukkants be a BIOS-ba és engedélyezd őket (általában az Advanced/CPU Configuration részben vannak ezen opciók) és fuss neki a telepítésnek újra. -
Taifa Díaz
őstag
-
atka76
tag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy jó helyen járok,de azért megkérdezem!
Van egy Dell laptopom és van rajta gyárilag Win 8,de a gépem már eléggé belassult és elég sok felesleges dolog akad rajta! Adtak hozzá telepítő lemezt,de nem tudom újratelepíteni!
Tud valaki segíteni nekem?
-köszönöm! -
cekkk
veterán
-
tgabe25
tag
Ugyanaz a memóriám van mint abban a gépben csak 1333-as mert egy félreeső bizniszben lecsaptam rá újonnan töredék árért de tökéletesen megy az enyémben. Azóta bréking van. Bevitettem szervízbe, hívtak, hogy minden oké felment rá lemezről mindenféle hiba nélkül a win7(dafuck?), kérdezte oké lesz-e így. Mondtam neki 8.1-et akart az illető rá azt mondta jó megcsinálja mehetek is érte még ma du (ez délben volt telefonon). Du kapom a telefont megint, 8.1-el meg ugyanúgy jár mint én állandóan. Végignézte ugyanúgy másik gépben az ssd-t ott jó, hdd-re ugyanúgy nem telepít. Próbálta másik táppal mindennel ugyanúgy nem jó. Gyakorlatilag végigjárja ugyanazt a kört mint én most. Holnap nézi meg másik rammal másik procival, de tán a lapot is valami módon kizárta másik lapba bedobta a komplett konfigot, ott is ugyanaz. A processzor maradt egyedül eddig. De nem akarom offolni a topikot mert ez már az, 100%, hogy hardver hiba ha érdekel a vége téged vagy bárkit leírom majd.
-
zoo8800
veterán
-
cekkk
veterán
-
zoo8800
veterán
-
cekkk
veterán
-
zoo8800
veterán
-
cekkk
veterán
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Érdekes dolgot tapasztalok a laptopomon. Win 8.1 64 bit van rajta.
Minden esetben úgy kapcsolom ki, hogy a Tálca bal sarkában a win ikonjára jobb klikk majd a felugró ablakban Leállítás. Ilyenkor a fekete képernyőn pár másodpercig ott a Leállítás felírat, majd ki is kapcsol a gép.
Bekapcsoláskor a betöltés után mindig jelszót kér, így állítottam be. Az utóbbi két hétben azt vettem észre, hogy ha a reggel az első bekapcsoláskor a bekapcs. gombot megnyomom, utána pár másodperc múlva ott az Asztal a háttérképpel és a Tálca is. Mintha alvó vagy hibernált állapotból jött volna vissza. A hibernált állapotot nem használom, az alvót is ritkán. Víruskeresés nem talált semmit.
Öntudatra ébredt volna a számítógépem...?
-
Taifa Díaz
őstag
-
tgabe25
tag
Sikeresen lefutott a Memtest is, hirens boot lemezen kipróbáltam a windows memory diagnostic-ot is, az is többször és a memtest is többször lefutott hibátlanul. Természetesen 2.0-s usb-n telepítettem, de reménytelenségemben már a 3.0sat is kipróbáltam sikertelenül :S egy apró érdekesség, a memtest 32nm-es i7nek látja a haswell i5-öt.
-
fer
őstag
-
tgabe25
tag
Üdv mindenkinek!
Elsőre is elnézést ha ide írok, nem találtam a témámhoz megfelelő topicot talán ide való a legjobban, és elnézést ha hosszú lesz de nem egyszerű esetről van szó.
Adott egy frissen összeállított gép(nem az enyém, családtagé):
Cpu: Intel I5 4460
Lap: Gigabyte B85M-D3H Rev.:1.1
Vga: Asus Strix Gtx 950 2 Gb
2x4 Gb Kingston HyperX Fury Black 1600 Mhz
Samsung 850 Evo 250 Gb
1 Tb Wd Blue (ez 1 éves)Nos a probléma az, hogy miután összeraktuk, beindítjuk biosban minden rendben, minden klappol. Usb-ről telepítenénk rá win8.1-et minden klappol, formáz, telepít majd az első újraindítás után amikor folytatná a telepítést mindig elakadunk. Win8.1 esetén "System Thread Exception Not Handled" felirattal mindig leáll. Win7-et is próbáltunk elment egy darabig a telepítő csíkja majd olyat írt szintén az első újraindulás után, hogy: "A windows telepítő nem tudja konfigurálni A Windows rendszert ezen számítógép hardverén való futásra." Win10 telepítővel pedig el sem tudunk jutni a grafikus telepítőfelületig szintén a 8.1-es hibkóddal leáll. Lemezzel is próbálkoztunk nem bootol lemezre ha igen ugyanaz mintha usb-ről telepítenénk. Próbáltam 3 féle pendrive-val 3 féle programmal (win7 usb download tool, rufus, yumi) egyik sem működik. A merevlemez rendben van, visszakerült a régi gépbe ott megy most rendszerlemezként(erre is próbáltunk telepíteni ugyanolyan sikertelenséggel). Nekem majdnem ugyanilyen gépem van ugyanezzel a lappal csak annyi más processzor, más vga, nos ebből adódóan az ssd-t beraktam a gépembe ott minden rendben volt felment a win8.1 minden hiba nélkül elsőre. Az első bekapcsolás után azonnal kikapcsoltam nem telepítettem semmit az ssd-re, visszaraktam az új konfigba nem működik egyszerűen. Tehát ssd kizárva. A konfigban kipróbáltuk 1 rammal, az én ramjaimmal szintén nem ment. Vga-t beleraktuk a régi gépbe ott megy, integrálttal is próbálkoztunk az új gépen úgy sem megy. Egy ismerős még ajánlotta azt, hogy telepítsünk linuxot fel onnan egy virtuális meghajtóra telepítőt készíteni és onnan telepíteni windowst hátha az usb-t nem tudja megcímezni az első újraindulás után (ami logikus is és tényleg olyan mintha úgy folytatná, hogy nem lenne benne a pendrive) ezért ad ki hibát bár arra neki sincs ötlete lemezről miért nem működik. Csak az a gond a linux telepítését sem tudjuk elkezdeni mert kékhalálszerű hibával leáll, telepítés nélküli indítással pedig szintén kékhalál szerű hibával leáll. Bios a legfrissebb van rajta F15-ös gyárilag, az én lapomon F13-as van kipróbáltam elsőnek azzal, szintén semmi, de a végén mindegyiket kipróbáltam ami a hivatalos weboldalon van legújabbat is újra felraktam de semmire nem mentem ugyanaz. Kifogytunk már az ötletekből, sok ismerőst megkérdeztem mi lehet senki nem érti. Minden rendben van minden oké és nem megy fel rá egyszerűen egy rendszer sem, bios beállítások ugyanazok mint az én lapom beállításainál ahol működött az adott konfig ssd-je is. Minden az új konfig alaplapjához vezet vissza, az lenne a ludas még ha minden okénak tűnik vagy esetleg valami más? Esetleg más módszer? Hálózat általi telepítésre is gondoltam de az eléggé körülményes, az eredményekből adódóan pedig valószínűnek tartom, hogy nem fog sikerülni. Elnézést ha rossz topikba írtam, talán ez a legalkalmasabb mivel kétesnek tűnik, hogy lap hibázik-e vagy valami más módszerrel lehetne varázsolni rá valamit. Egyenlőre ott állunk holnap visszavisszük a boltba ha nem tudunk semmit se kezdeni vele.
-
szabonagyur
félisten
-
fer
őstag
És megmarad a reg. is? Valahol azt írják, hogy a processzorhoz is kötve van!
-
szabonagyur
félisten
-
fer
őstag
Sziasztok!
OEM verzió esetén van mód a processzor cserére újraaktiválás nélkül? -
szabonagyur
félisten
-
btf
aktív tag
Sziasztok
A tálca átlátszóságát hol tudom állítani?
A Win 10-re is érdekel ugyanez.
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
öcsém laptopja egy ideje azt csinálja, hogy failed minden windows updates telepítés. Miket tudnék megpróbálni, hogy újra működjön rendesen (régen ment)? Mintha valahol félbeszakadt volna vmi és azóta az akadályozza a telepítést... előre is köszi a tippeket!
-
bon
őstag
-
csizs
aktív tag
-
bon
őstag
-
csizs
aktív tag
Sziasztok!
Van egy iskolában használatos licenszem, de nem tudom milyen windowsot adnak hozzá a suliban. Valaki nem tudja melyik verzió az. Természetesen az iskola kapta és legális.
-
pigatt
őstag
Valószínűleg igazad, de egyenlőre ez nekem csak egy idegesítő "újdonság". A Win + C-vel pl. semmi bajom nincs.
-
quailstorm
félisten
attól hogy jobbról húzod az ujjad balra, és a touchpad széléről
amúgy ha nem megnyesni akarnád, hanem megtanulni, még hasznos is lehetne
zárképernyő színét meg gépházban lehet testreszabniez egy tablet OS, tudod
amúgy a Charmsra szükség van, legalább Win+C-re érdemes meghagyni, mert különben nem tudsz elérni pár beállítást, funckiót. -
pigatt
őstag
-
Bobbacsi
veterán
-
pigatt
őstag
Szia,
Köszönöm a tippet, de nem jött be, valószínűleg rosszul mondtam el, hogy mi a bajom. Amikor előjött csináltam egy printscreent róla.
Arról a függőleges sávról van szó jobb oldalon és az óráról bal lent, nem tudom mi hozza elő, te touchpad használata mellett szinte két percenkét előjön és már megbolondulok tőle teljesen.
-
alfiboy
aktív tag
2. Nyomd meg a Windows+R kombinációt
Írd be hogy "netplwiz" majd nyomj Entert
Ez megnyitja a Felhasználói fiókok ablakot
Kapcsold ki "A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni" négyzetet
Kattints az OK gombra
Add meg felhasználó neved és jelszavad
Indítsd újra a rendszert. -
pigatt
őstag
Sziasztok,
Lehet, hogy teljesen alap dolgokat fogok kérdezni, de nem akarok majdnem 70000 bejegyzést végigolvasni.
Tegnap került fel a céges laptopomra a windows 8.1 pro, elég jól betudtam állítgatni saját igényemre alapul véve régi windows 7-emet. 2 dolog van amit nem találok és idegesítő.1. Ezt a jobb oldalról beúszó menüt, hogy lehet kikapcsolni? Igazából még arra sem jöttem rá, hogy minek hatására jön elő csak néha felbukkan és baromi idegesítő. Nem az Fn + F billentyű kombinációk menüjeire gondolok.
2. Ezzel végül is együtt tudok majd élni, de ha lehetséges akkor megváltoztatnám, az pedig a lila login screen, hogy lehet színt váltani?
Előre is köszönöm a segséget!
-
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Kezembe került egy PC, hozzá dobozos Win8.1 telepítő, benne x32-x64 DVD-k.
Ellenőriztem AIDA-val, a gépen a megfelelő kulccsal van telepítve a rendszer, viszont a házra nincs matrica felragasztva, a dobozban sem találom, csak egy kulcs-kártya van.Ez így, ebben a formában normális? Hogyan igazolom, hogy legális a szoftver, hogyha eltűnik a doboz?
Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
tirszin
senior tag
-
tirszin
senior tag
-
tutitibi
senior tag
Megint felduzzadt a C meghajtóm. Nem az itthoni, hanem a melóhelyen.
Egy 80 gigás particíón van egy 64 bites Win 8.1 meg egy Office 2013 meg pár kisebb program. És van 6-7 Gb szabad hely.
Hogy lehet több helyet csinálni ??A Windows/winSxS mappa tartalmát lehet törölni ???
Vagy az Installer mappa file-jait ???, nagyon sok helyet foglalnak, szerintem feleslegesen. -
Algotis
addikt
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Szerettem volna titkosítani a C partíciómat BitLockerrel. Az ehhez szükséges Group Policyt, hogy engedje TPM nélkül is, bekapcsoltam. Végigvittem a varázslót, majd a gép újraindult, és meg kellett volna adnom a jelszavamat. Itt azt tapasztaltam, hogy sehogy sem bírok speciális karaktert írni a jelszó mezőbe (pl. & karaktert), márpedig ilyet tartalmazott a jelszó. Szerencsére az USB Pendriveomon már ott volt a recovery key, azzal el tudtam indítani és közölte, hogy nem fog titkosítani emiatt, mert nem sikerült megadnom a jelszavam. Más tapasztalt már ilyet?

Speciális karaktereket nem szereti a BitLocker a jelszóban, már amennyiben a bootoláskor kell megadni? (Másodlagos D partíción nem volt ilyesmivel gond)Előre is köszönöm a segítséget!

-
szabonagyur
félisten
-
Pityu.
nagyúr
Kérdeztem több helyen is csak gondoltam mivel win 8.1 re van telepítve hátha,de amúgy lehet én vagyok a hülye,hogy egy ilyen fórumon lehet segítséget kérni de ha nem hát nem.
-
szabonagyur
félisten
-
Pityu.
nagyúr
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, mert egyszerűen (nem tudok szebben fogalmazni, 3 órája nem sikerül sehogy) szétb*sz az ideg...

Windows 8.1-et installálnék DVD-ről vadonatúj Samsung 850 EVO 120 GB SSD-re, rendesen utánaolvastam a dolgoknak, UEFI mód meg tököm tudja mibe kell rakni, gpt az ssd is, de ezt kapom: [link]
Próbáltam, hogy lehúzom a HDD-t, amiről eddig bootolt, beállítottam az SSD-t másodlagosnak, de semmi.
Már nagyon szeretnék a végére járni a dolognak, egy kis segítség nagyon jól jönne!
Köszi,
Algotis -
szabonagyur
félisten
-
törölt tag
Időnként nálam is előfordul, hogy fel-le kapcsolgat, akkor is, ha nem csinálok semmit, csak én fütyülök rá.
-
szabonagyur
félisten
-
Headless
őstag
Azért mert nem laptop egy i74790 és alapfrekvencián is bőven elég mindennapi alap feladatokra, viszont "kiegyensúlyozotton" feleslegesen steppel fel mert semmi haszna nincs semmi értelme, hogy felugrik 2-3 GHz-re 1 másodpercre aztán vissza stb. Viszont van egy-két app aminél kell a teljesítmény, és azokhoz akarom.
-
szabonagyur
félisten
-
Headless
őstag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy van e rá bármi féle mód/program, hogy az energiasémákat váltsa automatikusan attól függően hogy milyen programok mennek, Akár program, akár valami "event listener" ami indítana egy batch scriptet amikor indult/leállt egy alkalmazás. De az nem megoldás amit találtam több helyen is, hogy az indító exe helyett egy batch indítja a programot, majd a végén szintén egy batch script állítja le. Ennyi erővel átkapcsolhatom GUI-ban is...

-
Pityu.
nagyúr
-
tirszin
senior tag
Én is azt mondom, nézd meg ilyenkor a lemezkezelőben, a Win bootnál, a BIOS-ban, hogy látod-e!
A rádugott SATA eszközöket mindenféle külső driver nélkül, eddig még mindig látta nálam a Windows.
Ezt nem értem: "Az alaplapi chipset drivert nem raktam fel mert szeretném ha az ssd t a windows kezelné"
Ha felteszed az alaplapod SATA AHCI driverét, akkor is a Win fogja kezelni az SSD-det.
Más kérdés, hogy van a Windowsban egy szabványos driver hozzá, de nem hiszem, hogy jobb lenne, mint az alaplaphoz kiadott és frissített gyári driver. -
V60
aktív tag
-
Pityu.
nagyúr
Èrtem èn,akkor elèg szarul van megcsinálva a windows,de mèg mindig nem tudom,hogyan lássam a meghajtót anèlkül,hogy ne inteles vezèrlő legyen felrakva ,hanem a windows kezelje az ssd t
-
MATEO6600
őstag
-
quailstorm
félisten
-
Pityu.
nagyúr
-
RedCactus
őstag
-
Pityu.
nagyúr
Most raktam újra a windowst és a jó öreg tanácsot követtem,két meghajtó van a gépben egy ssd és egy hdd no régen azt mondták a hdd t,húzzam ki telepítés előtt mert arra is másolhat fájlokat a rendszer és csak az ssd t hagyjam amin a rendszer lesz,nos most is így tettem.Az alaplapi chipset drivert nem raktam fel mert szeretném ha az ssd t a windows kezelné mint eddig is így volt.Viszont sehol sincs a hdd pedig rendesen vissza dugtam áram alá,na most néztem a lap drivereit és ezt találtam de úgy tudom ez raid meghajtónál szükséges On-Board PIDE/SATA Drivers [link] ,mit lehetne csinálni,hogy a másik meghajtót is lássa a rensdszer?
Mondjuk két chipset driver is van

#RedCactus
nem látja csak a c meghajtót meg max a cd meghajtót
-
szabonagyur
félisten
-
tirszin
senior tag
-
MATEO6600
őstag
-
tirszin
senior tag
-
MATEO6600
őstag
A Wint szeretném újrahúzni Pendriveról, de sajnos 3.74 gigás, és minimum 4 gigás kell neki... (még ha az ISO 2.8 gigás is)
Van valami megoldás/trükk, hogy fel tudjam rakni erről a pendriveról is?
-
RedCactus
őstag
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Lenne valami ötletetek arra, hogy valami oknál fogva a win 8.1 a gép bekapcsoláskor lassan indul el. Eddig kb. 5-7 másodperc múlva már betöltödött, mostanában pedig várni kell vele majdnem egy percet is.
Asus F1A75-M Pro, AMD A6-3650 , 250GB Hitachi HDT722525DLA380 SATA HDD , Asus R7 250x 2Gb GDDR5 , 2x4 GB DDR3 1600 MHz Hynix , Be Quiet BQT E5-500W
Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv Zola
-
törölt tag
Valószínűleg van rossz szektor az egyik merevlemezemen, de a win használja és pakol rá állományokat.
Hogyan lehet átvizsgáltatni és kijavítani vagy letiltani ezeket a rossz szektorokat, hogy ne használja a rendszer? -
ruskop
senior tag
Én is ezzel küzdök már jó pár éve a laptopomon. Egy SSD és egy HDD van beépítve. A HDD a DVD helyére. Folyamatosan leáll. Én ezt csak a Hard Disk Sentinellel tudtam kikapcsolni, és így most folyamatosan megy. De rájöttem arra is, hogy nem minden vinyót lehet így beállítani. Némelyiknél nincs ilyen lehetőség.
-
tirszin
senior tag
-
netpeti98
addikt
-
Pityu.
nagyúr
-
Dapro
senior tag
Hi, olyan kérdésem lenne, hogy adott egy laptop és egy asztali pc, van egy 8.1 eredeti winem ssd-n. Megoldható, hogy felváltva használom őket az 1 ssdvel reinstall nelkul? Azaz ha pl elutazom laptopba rakom, máskor meg pc be van. A fő kérdés, hogy kell e reinstall. És win 10en?

és amikor az ssd a pc ben van akkor egy hdd lenne ideiglenesen a laptopban egy masik win8.1 el -
FF23
őstag
-
netpeti98
addikt
-
FF23
őstag
Üdv!
8.1-en van valami beállítás, hogy használható start menü legyen? Mint win 7-en, vagy hasonló esetleg.
-
qqcqqc
őstag
-
C. s.
addikt
szabonagyur, gb4400:
Köszönök minden segítséget!
Sajnálom, ha a 2. hozzászólásomból úgy tűnt, problémázom a témán. Akkor már lezártnak tekintettem, de további kérdéseket kaptam, ezekre válaszoltam. Az igaz, hogy volt bennem némi méltatlankodás a W 8.1 módszerei miatt, de túlélem.Mégegyszer köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
-
ferke72
aktív tag
kezd tele lenni a hócsukám...átváltottam x64 rendszerre 8.1 windows.. erre ismét szült egy hibát most a Bluetooth kapcsolat egy rakat szar.. eddig az jól ment most meg ami 32bit re van driver azt írja 64re is.. nem tudom mit csináljak vele de ez már nonszensz hogy mindíg valami elszaródik telepítést követően

Új hozzászólás Aktív témák
-
68700 - 68601
71446 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 8 / 8.1
- (kiemelt téma)
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Mesterséges intelligencia topik
- Analóg fényképezés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Witcher topik
- Star Wars rajongók
- Le Mans Ultimate
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 512GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- iPhone 13 mini 128GB 88% (1év Garancia)
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a hiba okát nem tudta megmondani a szervizes, ezt már majd a belső szervizesek tudják meg, ma visszaküldték a procit. Mindenesetre érdekes, pont mi nyúltunk bele, de rendezve lett

mindent megtettem már, totálisan mindent átrágtam, ismételten írom ugyanilyen lapom van nekem is minden beállítást átmásoltam az enyémről, elég időt elherdáltam vele, az ágyamba is rakhattam volna magam mellé aludni lassan annyira kerestem a hibát
Procit csak azért nem cseréltünk, az enyémet nem akartam már totálisan szétszedni, igaz hamarabb rájöttünk volna a hibára de legalább a szervizes maga tapasztalta ki mert alig akarta elhinni, hogy csak a processzor a hibás
Ja és amúgy a parancssoros nem jött volna be mert ha bezártam vagy leokéztam automatikusan újraindult a gép.