- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 7
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
52900 - 52801
72423 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 53901 53900 - 53801 53800 - 53701 53700 - 53601 53600 - 53501 53500 - 53401 53400 - 53301 53300 - 53201 53200 - 53101 53100 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 07:06 Téma összefoglaló
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
quby
őstag
Szaisztok!
Ma települtek a munkahelyen a teganpi updatek win 7-re. Amelyikre felment az nem indul többet, csak villog az üdvözöljük utáni kék háttér képernyő. A loginscreenig nem jut el, csökkentett módban sem. Azokra amikre még nem ment fel, holnap felmegy ha a userek bekapcsolják a gépeket.....

Van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne javitani? -
Tiger.
nagyúr
Ma feltelepítettem újra a rendszert de nem talál frissítést, csak keres és keres ez normális?
-
bobalazs
nagyúr
Ha még nem lett volna:
GWX Control Panel (volt GWX Stopper)
Megakadályozza az automatikus windows 10 letöltést, és a windows 10 frissités felugró ablakot is kilövi. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Ismerősöm netbookját szeretnénk fürgébbé tenni, de nem tudom melyik megoldás lenne a megfelelő számára.
Jelenleg egy Acer Aspire E1-522 a célhardver, amiben valamelyik benyatakarékos AMD APU ketyeg és 2Gb ram van benne.
64-bites Win7 van rajta, viszont kegyetlenül be tud lassulni.
Win Update le van lőve (időközönként manuálisan van frissítve).
Alap rendszer, openoffice, chrome, FF, AVG IS 2015.
Böngésző megnyitása nélkül is tetű a rendszer, a memóriahasználatot nézve a rendszerműveletek foglalják le a legtöbb ramot. Mellette az egyéb progik 100-200Mb-ot foglalnak le.
Kérdésem az lenne, hogy komfortosabb lenne ha 32-bites OS-t telepítene fel rá, vagy egy idő után az is belassulna?
Memória bővítés sincs kizárva (én ennek a pártján vagyok), viszont nem tudom, hogy valamit segítene-e hosszú távon a 32-bites OS?Válaszokat előre is köszönöm!

-
Zafir78
tag
Nem arra gondolhat még esetleg a support, hogy töltsem le és telepítsem a DirectX End-User Runtimes-ot (June 2010) a microsoft download page-ről? (még mindig azt próbálom megfejteni mit kell ahhoz tennem, hogy "try re-installing your DirectX drivers"). Azért nem szeretném hazavágni a rendszert, a többi program hibátlanul fut csak a CiV BE crash-el.
-
Zafir78
tag
-
Doky586
félisten
-
LLKobe
veterán
Üdv!
A win szakikhoz lenne egy kérdésem: meg lehet oldani, és ha igen hogyan, hogy a win7 mikor belogol automatikusan jelentkeztessen be egy remote usert is a gépre?
A felállás: van egy HTPC/torrent szerver gépem. Ezen van A account, ez a HTPC user, ez jelentkezik be automatikusan, indul a KODI, stb. Viszont van egy B user is, akivel RDP-n keresztül lépek be, ez alatt az account alatt megy a torrent.
Viszont ha pl. áramszünet van, a B account ugye nem logol be, csak ha rámegyek RDP-vel. Ezt szeretném megoldani, hogy ha elindul a gép továbbra is A account lépjen be, de a háttérben RDP-n keresztül jelentkezzen be B user is, és folytatódjanak a letöltések, az én közbelépésem nélkül.
Előre is köszönöm a segítséget

-
Zafir78
tag
Persze, megpróbálom amit írtál. Az az igazság, hogy semmit nem telepítettem. A CiV Beyond Earth program kapott egy patch-et, és elkezdett crash-elni "unhandled exception" hibaüzenettel. Addig semmi gondja nem volt, egyébként más program is gond nélkül fut. A fórumok szerint elég gyakori hiba. A dxdiag és az msinfo alapján mondja a support ezt a javaslatot. Legalább megpróbálnám ezt, csak nem tudom hogy kell, te tudod? Mármint konkrétan ezt: "try re-installing your DirectX drivers".
-
Doky586
félisten
-
ReFleXx
addikt
-
Zafir78
tag
-
Doky586
félisten
-
adika4444
veterán
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok ! Kb egy hete olyat csinál a W7-em, hogy boot-olás közben a billentyüzetemen (USB-s) kialszanak a ledek és bejelentkezéskor sem tudom beírni a jelszót.
Egyszer kipróbáltam,hogy csak úgyhagytam és néhány perc(!) után egyszercsak visszakapcsoltak a led-ek és írni is lehetett,de ez persze nem az igazi. Azt is kipróbáltam ,hogy a kisegítő lehetőségek virtuális bill. opciójának segítségével lépek be és akkor néhányszor (,de nem mindig) rögtön bekapcsolt a bill. (mármint amikor felugrott a virtuális bill.) 
Szóval mitől lehet ez !? Valami Win. frissítés vagy mi ?
Köszi. -
Zafir78
tag
Köszi, úgy érted a dxsetup nevű alkalmazást futtassam le? Azt megtettem, telepített is. Amit írtál olyat nem találtam, vagy hol keressem?
-
szabonagyur
félisten
-
Zafir78
tag
Egy játékprogrammal kapcsolatban ezt küldte a support:
"it seems as is you are having trouble with DirectX 11"
"please try re-installing your DirectX drivers" Windows 7 64 bit, directx11 van fenn. Mit kellene tennem? -
szabonagyur
félisten
-
Zafir78
tag
Üdv mindenkinek!
Hogyan tudom a directx11-et újratelepíteni? Előre is kösz. -
ReFleXx
addikt
Nem akarom elkiabalni, megy a "telepítés", ha sikeres beszámolok rola.
-
szabonagyur
félisten
-
ReFleXx
addikt
Olyan nincs hogy ez ne jöjjön össze

-
szabonagyur
félisten
-
ReFleXx
addikt
Windows 7-et akarnek telepiteni pendrive-rol egy masik pendrive-ra UEFI-s gepen.
BIOSban belottem CSM/Legacy modot, igy tudom bootolni a Rufusos Win7telepitot az egyik pendrive-rol, viszont nem akarja latni a masik pendrive-ot mint háttértár.
USB drivert kellene megadni a Win7 telepitonek, hogy lassa a masik pendriveot vagy massal kene probalkozni? USB2-es portokat hasznalok, sajna nincs mar ODD-m vagy 10eve. -
adika4444
veterán
-
bolic
őstag
-
vlevi
nagyúr
-
bunkomen
aktív tag
Jól van na, nyilván azért kérdeztem, mert nem vagyok képben.
Ki szabad azt törölni, ha megtalálom? -
quailstorm
félisten
-
bunkomen
aktív tag
-
szabonagyur
félisten
-
JoolsNOS
veterán
Arra írja ki...
pontosan ezt: A hibernálási állapot értéke "on" vagy "off" kell legyen.Hát ezt szeretném én is bakker

-
adika4444
veterán
sziasztok!
hülye progiletöltővel felmászott a gépemre ez a taknyadék Safe Finder, és nem tudom hogyan kell leszedni. Böngészőbe nem paraszkodott eddig bele, kezdőlap se kereső nem változott, csak a törölhető progik között lebegteti magát...
Találtam egy weblapot ahol azt írják simán le kell törölni, de jobbgomb katt rá majd eltávolítás csak a programkompatibilitási segédet kapom semmi mást. Mit lehet ilyenkor tenni? -
szabonagyur
félisten
-
JoolsNOS
veterán
Köszi mindenkinek. Egy fél óra keresés után végre megtalálta.
Más: el szeretném tüntetni a hiberfyl file-t a c-ről. De amikor cmd-ből ki akarom kapcsolni, azt írja, hogy a hibernálásnak on vagy off állásban kell lennie. Eddig ezzel sem volt gond. MOst mi lehet?
-
adika4444
veterán
-
whiskeys
őstag
sziasztok. lenne egy kérdésem. ha wifivel egy tableteten megosztom a netet, akkor azt hogy az illető mit néz a tableten, kilehet valahogy deríteni?
-
zoo8800
veterán
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
szabonagyur
félisten
-
JoolsNOS
veterán
Köszi, és minden esetben megoldódik? Amúgy az egér driverét is vagy 5 perc alatt találta meg, ami máskor 3 mp. És manuálisan kerestessem vele néha a frissítéseket, vagy hagyjam, hogy automatikusan a beálított időpontban keresse?
-
szabonagyur
félisten
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Asszonynak kb 1 éve vettem egy fujitsu laptopot amin 8.1 win volt előtelepítve. Frissítettük 10re, de több okból sem tetszett neki. Volt viszont a csomagban win 7 recovery dvd. Prof sp1 32 bit. Ezt most feltelepítettem. Amit furcsálltam, egyből aktivált win lett az eredmény. Anno még a 8.1ből kiolvastam a termékkódot, azt hittem azzal kell majd aktiválnom. De a lényeg, hogy nem talál frissítést. Csak az első win update ügynököt. Utána csak keres. Mi lehet a gond?
köszi -
törölt tag
megoldva
-
trialboj
őstag
-
w.miki
veterán
No... kiderült, hogy az utóbb egy infravörös port volt
Most nincs felkiáltójel az eszközkezelőben!
Megy a wifi is, de a hálózatokban kell a Csatlakozás gombot megnyomni.
A Tálcán nincs hozzá ikon, a kis számítógép 3 antennajellel ((( ...
Azt hogyan tudnám odacsinálni? -
w.miki
veterán
Köszi.
akkor 32 bites HP, esetleg Pro lesz.
Viszont a HP oldalán lévő driverekkel, sem a DRP oldalon lévőkkel, nem megy a wifi.
Két ismeretlen eszköz is van.
Fórumtársa javaslatára feltettem ezt: DriverPack WLAN 12.03 for Windows Vista/7 (x86)
Így már látja a wifi kártyát.
De wifi ikon még mindig nincs, nem tudok csatlakozni.
...és még egy ismeretlen eszköz van, ami nem tudom mi: ACPI/SMCF010 -
HummeRC
senior tag
64bites win7-et ne is erőltesd erre a gépre, nem nagyon találsz alá rendes drivert. HP fórumon az ilyen típussal rendelkező felhasználók szerint, a 32 bites win7 jól működik a 32bites vista driverekkel. [link]
A 32 bites win7-ek amúgyis gyorsabbak egy kicsivel a 32 bites alkalmazások alatt. Egyébként ha nincs szükséged a munkahelyi tartományi bejelentkezés funkcióra, akkor én a Win7 32 bit Home Premium-ot tenném fel otthonra. Ha szükséged van rá, akkor pedig ugyanennek a Professional változatát. Ultimate teljesen fölösleges ilyen gépre, semmilyen plusz funkcióját nem használnád ki, csak feleslegesen lassítana.
-
SP4C3
veterán
Google>Laptop típusa -> Gyártó oldala -> driverek letöltése
-
zoo8800
veterán
Az erőforrás-igény ugyanaz, a 32 bites verziók kicsit kevesebb helyet foglalnak a vinyón.
-
w.miki
veterán
Win7-et kéne telepítenem, egy régi HP nx8220-as gépre.
Két kérdésem lenne:
1. Melyik w7 verzió a legkevésbé erőforrás igényes (de még használható), mit tegyek rá?
2. Wifi-t nem ismeri fel, mit csináljak? Próbáltam HP, és DRP drivert is telepíteni, telepednek is szépen, mégsem megy a wifi, még ikont sem rak ki. A hálózati vezérlő ismeretlen eszköz marad. -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Ismerős gépén egy olyan mappa van, hogy "MachineKeys", ami tele van sok-sok apró fájllal. Ennek van jelentősége, vagy törölhetőek? Egyébként már Win10-re frissített, de az a mappa már Win7 alatt ott volt. Mi ez?
Köszi: RR
-
SunMount3r
nagyúr
Nekem még ezzel lenne gondom:
"Nem küldhetők vagy fogadhatók üzenetek a következő fiókban: Gmail (címem). A(z) „Csillagozott levelek” mappa fejléceinek letöltése nem fejeződött be. Nem sikerült kijelölni a(z) „Csillagozott levelek” üzenetet az IMAP-kiszolgálón. Próbálja frissíteni a mappalistát, azután próbálkozzon újból a művelettel.
Kiszolgáló válasza: NONEXISTENT] Unknown Mailbox: [Gmail]/Csillagozott levelek (now in authenticated state) (Failure)
Kiszolgáló: 'imap.gmail.com'
Windows Live Mail Hibaazonosító: 0x800CCCD2
Protokoll: IMAP
Port: 993
Biztonságos (SSL): Igen"Ezt az üzenetet dobja a Windows Live Mail, minden alkalommal, amikor ellenőrzi a postafiókokat (letölti a leveleket).
Már egy éve ugyan ez a hiba, de azóta se találtam megoldást rá, hiába kutakodtam a neten. Elég idegesítő, hogy minden lehívásnál elődobja ezt a hiba üzenet ablakot.
"Csillagozott levelek a g-mail fiókjaimban", ez tehát a probléma. Mit lehetne megpróbálnom törölni/átállítani a Live Mail-en belül, vagy akár a G-mail saját webes felületén, hogy megszűnjön ez a zavaró tényező?!
Ha csak tippetek van azt is köszönöm!
-
user12
őstag
-
Bkrisz9
őstag
Sziasztok!
Dualboot megoldás esetén meg tudom azt oldani, hogy elérjem a másik windows (win 10 pro) könyvtárait? (Dokumentumok és egy saját "suli" könyvtárt kéne elérnem.) Nem szeretem ha sok partícióra van bontva a történet ezért azt szeretném ha a win7-nek csak egy 100GB-os lenne és minden adatom elérném a másik partíción (azaz a win 10 egyetlen C-jén)
Köszönöm a segítséget!
Minderre egyébként azért van szükség mert suliba olyan programmal dolgozok ami nem szereti a win10-et és egyedül ez miatt lenne fent a 7-es. Itthon viszont a program olyan verzióját használom ami gond nélkül működik. Nem szeretem a win7-et így azon a pár órán kívül mindig a 10-est használnám.
-
szabonagyur
félisten
-
Erzsébeti
tag
-
Lenkobold
csendes tag
Az asztal / letöltések / dokumentumok mappák hogy állnak a 2 usernél?
Ezeket több program alapértelmezettként használja, és ide sokminden felgyűlhet.
A TreeSize Free progit tudom még javasolni, azzal less körbe! -
Erzsébeti
tag
-
Erzsébeti
tag
Hali!
Segítséget kérek!
Van egy win7 hu Ultimate SP1-el, és a legújabb frissítésekkel.
Van 2 felhasználó a gépen. Egy rendszergazdai fiók (+ a rejtett beépített rendszergazdai fiók ami nem látszik), és van egy felhasználói fiók (ez a szokványos aktív fiók).
Ez egy SATA vinyón csücsül ami 80Gb os partíción van.
A lényeg, hogy szerinte elfogyott a hely a vinyóról, és felajánlja, hogy csináljunk, a lemezkezelőjén keresztül.
Én ezt megtettem. Természetesen a felhasználói fióknál ajánlotta fel, mivel azzal voltam bejelentkezve közvetlenül.
Mellette még megcsináltam ugyanezzel a lemezkezelővel a rendszergazdai fiók alatt is ezt a lemezkezelést, és mind két fiók alól mindent kitöröltem amit ő felajánlott mint törlendőt.
A rendszer visszaállítási pontot is kivéve a legutolsó pontot.
Ezt a takarításdolgot még megtettem a CCleaner aktuális verziójával is.
Gyak semmi olyan nem maradt a partíción a win alatt, ami nem kellhet neki. így is csak olyan 50-80 mb hely lett szabad, az meg eléggé karcsú...
A programokat alapból ne ide telepítem, hanem másik partícióra, így itt csak olyanok kerülnek bele amikre a programok szerint itt van szükség.
A temp-eket már régebben áttettem másik partícióra, így az sem itt hizlalja magát.
A lényeg maradt, kínomban éppen tudtam kb. 500-600mb helyet csinálni úgy, hogy már a Nero-t is töröltem, de nekem ez kevésnek tűnik...
Biztos van még olyan file ami repülhet (gondolok itt mindenféle frissítések telepítő file-aira)
Ezek nyilván rejtettek...
A windows könyvtárban találtam is egy "installer" nevű könyvtárt ami maga 21Gb!
Ebben csak 1 rejtett könyvtár van a többi cucc benne vagy sima könytár (mappa) vagy sima nem rejtett file.
Nem lehet, hogy ez lopja a helyem???
Mit csináljak, hogy növeljem a partíción belül a szabad helyet?
Úgy 10-20Gb hellyel meg is békélnék...

Köszi
Erzsébeti
-
Bacusuz
őstag
-
kraftxld
félisten
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Na most fogtok lenyilazni a dilettáns kérdésért : most hogy is van ez...? Ha egy win7x64 sp1 up to date rendszerre ESETLEG! (majd) automatice lemászik a win10,és feltelepül,akkor lesz egy szűz rendszerem,mintha én telepítettem volna lemezről,tiszán...? Vagy megmaradnak a telepített szoftvereim,beállításaim, "csak" az oprendszer frissül "alatta"?
(bár ez kivitelezhetetlennek tűnik,driverek,etc....)elnézést,ha hülyeséget kérdeztem...!

-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Windows Live Essentials-t szeretnék frissíteni a gépen (csak a Live Mail miatt) és kérdezném, hogy mi a tapasztalat mostanság ennek a nagy Windows 10 ráerőszakolós telepítgetés kapcsán?

Mert az eddig olvasottak alapján a Win10 mizéria körül, nem lennék benne biztos, hogy a Live Essentials-al nem települne suttyomban valami frissítés ami, amitől bekattanna a Win7 és fuccs, már akarná is telepíteni a Win 10-et...
Van valakinek valami tapasztalata, telepített valaki mostanában friss verziójú Live Essetnials-t Win 7-re (vagy Win 8-ra) ?! Van esélye a fent vázolt rémtörténetnek, vagy szerintetek nyugodtan bele lehet vágni?!

A válaszokért köszi!

-
rocket
nagyúr
Letoltes is valami 56k modem dialup korszakot idez, nincsenek a helyzet magaslatan a Windows update szerverek.
Tobb mint 1 ora volt amig megkereste a letoltheto frissiteseket, azota kb. 2 ora alatt 1 byte nem jott le, 0% a letoltes.Kezd olyan erzesem lenni, hogy ez szandekos szivatasa a Win7 usereknek, hogy valtsanak Win10-re.
Megindult kozben, es hirtelen 94%-ra ugrott 0-rol, de ott megint malmozik.
-
brd
nagyúr
-
rocket
nagyúr
-
Bacusuz
őstag
-
brd
nagyúr
-
Bacusuz
őstag
Adott az sztali pc-m/otthoni csoport, mely lan kábellel csatlakozik a routerre.
Bármely laptoppal wifin bekerülök az otthoni csoporba a pc-n kékhalál lesz(bflwfx64.sys)
Szerintetek mitől lehet és mi lenne a megoldás? -
brd
nagyúr
Az a VPN programjától/driverétől függ, hogy mit csinál. Ha csinál külön adaptert, akkor többnyire az adapterek prioritása dönti el, hogy melyik DNS serverétől kérdezze elsőként (nyilván csak azok jönnek szóba, amelyik adapterhez bind-olt TCP/IP-ben van DNS megadva). De olyan is van, ami az összes csomagot ellenőrzi, ami kimenne a hálózatra, ilyenkor mindegy, ki-mi-hol a DNS server egyébként, mert az adott VPN megoldásban kell beállítani, mert az lesz a teljhatalmú úr.
Az utolsó kérdésre tudtommal kliensoldalon nincs megoldás (pontosabban amikor kerestem, nem volt), (helyi) DNS serverrel viszont meg lehet oldani, feltételes továbbítással. Esetleg még kliensoldalon a hosts file segítségével tudsz bedrótozni konkrét címeket, ha az megoldás (de ez ugye a legkevésbé dinamikus megoldás).
-
charly1
csendes tag
Sziasztok!
kabelmania27 -től azt az információt kaptam, hogy az alábbi kérdéseimre itt és az 'Otthoni hálózat és internet megosztás' -ban kapok választ.
A téma: Windows 7/10 DNS szerver beállítások lekérdezése/állítása?
Windows 7/10 esetében csatlakozok pl. mobilnettel az internetre, akkor kapok 2 db DNS szerver címet, amiből az elsőt fogja elsődlegesen használni és ha az valami miatt nem válaszol, akkor a másodlagost használja.
Eddig tiszta sor, hogy mi lesz az elsődleges DNS szerver.Csatlakozok VPN-el valahova, akkor melyik DNS szervert fogja használni?
Ha éppen 2 különböző helyre is csatlakoznom kell VPN-el, mert itt és ott is dolgom van egy időben, akkor melyik DNS szerver lesz az elsődleges?
Az 'ipconfig /all'-al és a 'route print'-tel nem leszek okosabb, mert nem mondja meg egyik sem, hogy a DNS kérést hova fogja küldeni.
(ha a DNS szerver megmondja a kérésre a válasz IP címet, akkor a 'route print'-ből látom vagy nem egyértelmű esetben ki tudom számolni, hogy merre fog menni a csomag)Az 'nslookup' -al már okosabb leszek, mert megmondja, hogy melyik DNS szervertől fogja megkérdezni aktuálisan.
Hogy tudom "értelmes"-en/script-elhetően lekérdezni az aktuális elsődleges DNS szerver IP címét?
És ha már itt tartunk, akkor azt, hogy melyik interface-t fogja használni?Hogyan tudom beállítani, hogy pl. 'cegweboldal.hu' egy manuálisan megadott DNS szerver felé menjen és ha az nem elérhető vagy ne menjen semerre vagy az aktuális felé, a 'pcforum.hu' egy másik manuálisan megadott DNS szerver felé menjen és így beállítgatva amit szeretnék, ami pedig nincs definiálva, azok pedig az aktuális elsődleges DNS szerver felé?
Köszönöm a válaszokat.
-
viperabácsi
addikt
-
user12
őstag
Másik telepítőfile-t próbáltál letölteni?
Esetleg más forrásból pl zipelt verziót vagy esetleg egyel korábbi kiadást? -
Kolondrum
félisten
-
szabonagyur
félisten
Szedd le mindenhonnan, nézd meg a bővítményeket is. Ez egy vírus, google-ba beírva van több mód rá, hogy eltávolítsd, próba szerencse.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Windows 7 amin egyik napról a másikra nem működnek a böngészők (firefox, chrome)
Elindulnak csak akármit állítok be kezdőoldalnak a feed.snapdo.com-ot akaja megnyitni, ami végül be sem jön.
Ha más címet írok be akkor sem jön be semmi, olyan mintha nem is lenne internetkapcsolat csak az Internet Explorer működik.
Tűzfal gyári plusz Avast vírusító.kieg.: Volt egy Snapdo nevű program telepítve a gépre, ami fogalmam sincs mi és el is távolítottam de továbbra is ezt csinálja.
Mi lehet a probléma?

-
HZoli87
veterán
-
Kolondrum
félisten
Hát nem voltam rest magára hagytam a friss win7-et frissítést keresni. Nem is tudom meddig tekert végül talált, ámde a letöltése ennek a 450megás pakknak olyan 3 óra volt. Közben monitoroztam. Ez a kis XXXXX néha x percenként töltött le egy kis darabot majd hosszú percekig semmi. Ismerős?

-
Predator2
addikt
Helló
A frissítésekkel kapcsolatban volna kérdésem.
Win7x64 van a gépemen.
Mely frissítések telepítése nem ajánlott, mert inkább kémkedést segítenék elő, minthogy javítanának a rendszeren. Illetve a win10 feltelepítését is szeretném elkerülni, melyik az a frissítés amit el kell távolítanom/ne hagyjam települni?
Üdv
-
Gabesz87
veterán
Jelentem, megoldottam a Win10 - Win7 közti Otthoni csoport problémámat: a korábban belinkelt, MS Support által leírt dolgokat megcsináltam, de utána sem lett még jó egyből, tehát nem tudom, azok használnak-e, ártani biztos nem ártanak, úgyhogy nem árt végignyálazni. Viszont Win 7-en, ahol nem tudtam csatlakozni a csoporthoz, lefuttattam a sikertelen jelszó probléma után a hibaelhárítót, de nem eredményezett semmit. Csak kiírt valami olyasmit, hogy több hálózathoz csatlakozom. Na mondom akkor letiltom a fölöslegeseket, volt 2 db Virtual WiFi Miniport Adapter (lövésem sincs mik ezek), meg a Hamachit is. De a végleges megoldás ezután jött: otthoni csoport beírása után most azt jelezte, hogy szüksége van ipv6-ra is. Én azt korábban úgy emlékszem, kikapcsoltam a wifi adapter beállításai közt, mert mondom minek, úgysem használom...bepipáltam, és láss csodát, egyből kapcsolódott!

Szóval lehet, hogy az egész probléma csak ennyi volt, az a nyamvadt ipv6.Hátha segítetek ezzel másnak is.
-
Doky586
félisten
De megnyitja. Részletek ..... felkeresed ...
-
viperabácsi
addikt
-
Doky586
félisten
Az csak a Google hülyesége miatt írkál hülyeséget a böngésződ..
Új hozzászólás Aktív témák
-
52900 - 52801
72423 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 53901 53900 - 53801 53800 - 53701 53700 - 53601 53600 - 53501 53500 - 53401 53400 - 53301 53300 - 53201 53200 - 53101 53100 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 7
- (kiemelt téma)
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 2TB, 1TB, 512GB SSD 27% ÁFÁS
- Apple iPad Pro 2025 11" M5 256GB & 512GB Wi-fi Bontatlan Összes szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyszer kipróbáltam,hogy csak úgyhagytam és néhány perc(!) után egyszercsak visszakapcsoltak a led-ek és írni is lehetett,de ez persze nem az igazi. Azt is kipróbáltam ,hogy a kisegítő lehetőségek virtuális bill. opciójának segítségével lépek be és akkor néhányszor (,de nem mindig) rögtön bekapcsolt a bill. (mármint amikor felugrott a virtuális bill.) 
Köszi.