- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 7
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
68100 - 68001
72423 - 72001 72000 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 07:06 Téma összefoglaló
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
commanDOS
senior tag
-
ricsi99
addikt
-
commanDOS
senior tag
-
Doky586
félisten
-
commanDOS
senior tag
Sziasztok!
Most telepítettem fel egy régi Fujitsu notebbokra win7-et és a probléma, hogy frissítés telepítése közben, illetve alkalmazástelepítéskor egyszerűen elsötétül a képernyő és csak a kikapcsolás segít. A gép elég az op.rendszernek. Most kapott RAM bővítést és egy SSD, de az SP1 is kb 5. újraindításra tudott települni emiatt.
Mi lehet ilyenkor a gond? -
sfdrakex
nagyúr
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Jól emlékszem, hogy a 32 bites win 7 csak 3,5 giga ramot kezel, ha 4 van a gépben?
Nekem viszont azt írja a rendszer tulajdonságainál, hogy 4 giga telepítve (2,97 giga használható). Nem 3,5-et kéne írnia?
-
sfdrakex
nagyúr
-
Dr V
őstag
Köszi, képeket kellett áttennem és lett bőven szabad hely, viszont a wines szolgáltatások egy része még mindig nem tud elindulni. Mintha a kevés hely miatt leállította volna ezeket a gép és nem tudja újra elindítani.
-
sfdrakex
nagyúr
-
zolee001
őstag
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Adott egy win7es laptop, amin a C meghajtón elfogyott a szabad hely (14,7mb maradt). Gondolom azóta csinálja a következő hibajelenséget: nem indulnak el különböző wines szolgáltatások (DHCP, rendszeresemény napló, TCP/IP Net Bios támogató).
Hogyan lehetne ezt javítani, újratelepítésen kívül? -
Freddy S
tag
Nem hülyeségnek szántam, segítségnek. Terméktámogatás lejárta egyenlő nincs több frissítés microshattól, de azt jobb is letiltani hogy ne kínozzanak a telementry, windows 10 frissítéses kérelmek, figyelmeztetések.
Számomra ott jár le a Windows 7, mikor a legújabb videókártyákhoz nem adnak ki drivereket és nem is lehet moddólni hozzá. Ha Játékok nem jelennek meg többet, de mint látjátok a legújabb Red Dead Redemption 2 is fog Win 7 en futni, gyanítom pár fps el többel is mint 10-en. -
robyg
senior tag
-
zolee001
őstag
-
Zoz
őstag
Win 7-ben nincs NVME driver gyárilag.
Samsung ad a saját SSD-ihez drivert, de a Kingston ezt írja az adott SSD-ről: "The drivers for this drive are available for Windows 8 and up and Server 2012R2 and up by either downloading it within the installation or are built into the OS. We do not support using this drive with Windows 7 or below."KB2990941 számon ki volt adva egy NVME frissítés Win7-hez de ezt azóta törölte a Microsoft, mondván térj át inkább Win10-re. De egyes gyártók oldalán (pl Lenovo), ill. különböző fórumokban meg lehet még találni.
Feltelepíted SATA meghajtóra, rárakod ezt a frissítést, és ha látja már az eszközkezelőben, lemezkezelőben az NVME SSD-t, akkor hurrá! Már csak át kell klónozni a rendszert.
Vagy lehet, hogy létezik olyan mókolt telepítő is amiben integrálva van ez már. -
robyg
senior tag
ziasztok.
Tudnátok nekem segíteni van egy Gigabyte GA-Z97X Gaming 3as lapom.
Vettem egy Kingston 500GB SKC2000M8/500G NVMe M.2 SSD-t amit a gyári M.2es slotba raktam be.
A bios látja ag SSD-ét.
A problémám a Windows 7 telepítésével van.
Pendriveról raktam.
Amikor elérek oda hogy kiválasszam hova telepítse a Win7et nem látja azt a formázatlan 465Gigát.
Tudnátok segíteni mi lehet a gond?
Elöre is köszönöm. -
Đusty
addikt
-
ekkold
őstag
-
Đusty
addikt
Win7-nél sikeresen letöröltem az osloader.exe-z egy vírusírtást követően.
A megoldásoknál azt írják, hogy tegyem be a telepítőt és válasszam a repair funkciót. De nálam nincs ilyen választási lehetőség. Tud valaki segíteni? -
ekkold
őstag
Igen, csak szerintem. Mert ezek a saját tapasztalataim. Pl. bejövök reggel dolgozni, kb egy órával hamarabb mint a többiek, bekapcsolom a PC-t. Frissít b@#@.... várok. Utána nem tudok felcsatlakozni vele a céges wifire, mert törlődtek a jelszavak. Fejből a fene sem tudja a jelszót, mert kacifántos, generált katyvasz. Egy kis trükközéssel kinyerem a jelszót a mobilomból... és kb el is ment egy órám, amit hasznosabban szerettem volna eltölteni.
Nem tudom ki, hogy van ezzel, de engem bosszantanak az ilyen dolgok. Ez pl. olyan bug aminek (megint csak szerintem) nem lenne szabad léteznie egy sok pénzért eladott rendszerben.
Abban igazad van, hogy egyszer csak muszáj lesz lecserélni a win7-et is, de addigra talán tényleg kijavítják mondjuk a win10 durvább hibáit, és jó eséllyel használható lesz egy darabig, és/vagy esetleg addigra "a másik platform" is használhatóbb lesz. Majd meglátjuk. -
King Unique
titán
Attól, hogy a támogatás megszűnik, technikailag még nyilván továbbra is működik, használható marad az adott OS, az világos. Csak ott a bökkenő, hogy ha leveszi róla a szoftvergyártó a kezét és nem kap tovább se biztonsági, se hibajavító, se kompatibilitási frissítéseket, akkor az előbb-utóbb egyre inkább problémás lesz. Offline meg elketyeghet, de online használva egyre kockázatosabb lesz. Plusz új fejlesztéseket sem fog kapni, egy idő után egyre több szoftver, annak újabb verziói dobni fogják a támogatását, ahogyan az új hardvereknél szintén egyre gyakrabban lehetnek majd ilyen gondok. Vagyis nemcsak a biztonsági kockázat lesz majd téma, hanem a megfelelő támogatás hiánya is. Ez nyilván nem azonnal, nem másnap a támogatás megszűnése után fog bekövetkezni, de az idő múlásával majd egyre nagyobb gond lehet. Ha valaki nem akar váltani, akkor nem vált, saját felelősségére használhatja tovább a nem támogatott OS-t. De attól még nem ez lesz a helyes és a mindenki számára követendő példa, ennyi a lényeg.
-
King Unique
titán
Igen, szerinted... Szerintem meg nem feltétlen és speciel már évek óta otthon és immáron munkahelyen egyaránt használok Windows 10-et és max. kisebb gondokat leszámítva nincs vele különösebb problémám. A korai verziókhoz képest meg sokat fejlődtek az újabbak és ez a fejlődés nem áll meg, hanem folyamatos, nem úgy mint a régebbi Windowsoknál, amik némi túlzással kb. megrekedtek a kiadáskori állapotban. Meg a jelenlegi globális elterjedtsége, a több százmilliós felhasználói tábor sem éppen azt mutatja, hogy sehol, senkinek sem opció és mindenhol csak a gond lenne vele, ami általánosítva nyilván nem igaz.
Annak a bizonyos másik platformnak a szoftveres támogatottsága még mindig nem az igazi, olyan téren továbbra is eleve a Windows az elsődlegesen preferált. Számtalan Windows only program van, ahol pl. a játékok csak a jéghely csúcsa, a Wine és társai megoldásokkal meg korántsem futtatható mindegyik, meg amelyik igen, annak sem mindnek feltétlen a legújabb verziója. -
ekkold
őstag
Attól, hogy a támogatás megszűnik nem fognak egyből leállni a win7-et futtató PC-k. Van olyan ismerősöm aki évekkel ezelőtt letiltotta a win7 frissítéseit - tehát gyakorlatilag évek óta támogatás nélkül használja, és végülis tényleg működik neki. Van partició mentése, ha netán lehal a rendszere, akkor vissza tudja állítani percek alatt. De igazából ha nincs ész nélkül minden hülyeség feltelepítve, meg kipróbálgatva, nem kattint rá minden marhaságra a neten sem, hanem nagyjából egy adott szoftvercsomagot használ valaki, akkor nem szokott lehalni a win7 (és ez kb. az XP-re is igaz volt).
-
ekkold
őstag
Sokáig használtam én is az XP-t. Azért mert relatíve kicsi a gépigénye, és emiatt régebbi PC-n is gyors, és sokáig el is látta azokat a feladatokat, amire használni akartam. Nekem nem voltak fagyási gondjaim sem vele, stabil volt. Miért cseréltem le?
Mert kb. 3Gb-nál több RAM-ot nem tud kezelni, és amikor vettem másik PC-t, abban 8Gb RAM volt. Némelyik szoftvernek pedig az újabb verziói
már nem működnek XP-n. Ennyi. Ha ez a két ok nem lenne, akkor talán most is XP-t használnék. (mellesleg virtuális gépen most is használom néha egy-két dologra)Akkoriban a Win7 nem tetszett, eléggé bugos volt (még service pack1 előtt) , és erősen rezgett a léc, hogy teljesen áttérek xUbuntu Linuxra. De azért a linux mellett felraktam, ismerkedtem vele. Ahogy jöttek a javítások, használhatóbb lett, meg valamennyire testre-szabtam, és így már egész elfogadható, és stabil rendszer.
Amikor a Win10 megjelent, brutálisan rossz volt, annyira, hogy munkahelyen több gépen is vissza kellett állni a win7-re, mert alapvető dolgokkal is voltak problémák. Itthon eszem ágában sem volt ezzel szívni, majd ha sok-sok javítás után kiforrott lesz, addigra talán jó is lesz. De addig amíg valami (a támogatás megszűnésénél jóval nyomósabb ok) nem indokolja, a váltást, marad a win7. A munkahelyemen win10 van a gépeken. Most is bugos. A kettővel ezelőtti frissítésnél pl. törlődött néhány szoftver a PC-ről, az azutáni frissítéskor az összes elmentett wifi jelszót törölte. A legutóbbi frissítéskor pedig az Eagle (jogtisztán vásárolt program) licencét törölte
(szerencsére volot róla mentésem és vissza tudtam állítani). Van egy másik szoftver, amit virusosnak jelez a defender (w7 alatt nem), és állandóan töröl belőle egy fájlt (amúgy nem virusos, csak vaklárma). Beállítok engedélyt neki a defenderben, hogy ne piszkálja. Egy darabig jó is, aztán pár hét után újra törli. Amikor firssít már előre félek, hogy éppen mi fog elszállni. A win7-el is voltak gondok az elején, de ennyire durvák nem, inkább szépséghibák, vagy kezelhető budgok (pl. a hálózat állapotát hibásan jelezte fix IP esetén, de attól még működött). A win10 hibát meg még sorolhatnám, van közte olyan amit az elején (még az előző munkahelyemen) jeleztünk a microsoftnak, vissza is jeleztek, hogy ismert a probléma, dolgoznak rajta, de tudtommal a mai napig nem sikerült teljesen megoldani. Tehát ami a lényeg: és tényleg azért használok win7-et mert nem akarom szivatni magam a win10-el. És mivel jól működő linux is van élesben telepítve, ha a win7-et kinyírják valahogy, lehet, hogy akkor sem lesz win10 felrakva itthon. Persze a linux is bugos, de annak érezhetően fogynak a hibái, pl. wine alatt egyre több windows-os program is szépen megy linux alatt (és persze sok meg nem megy), de egyre fogynak azok az alkalmazások amik csak win alatt mennek. Vagy azért mert megy wine-al, vagy mert megírják linuxra is (pl. az Eagle - amivel elég sokat dolgozok, már régóta kiadja linuxra is a programot) -
sz.j
nagyúr
Ismered a mondást? Kinek a pap, kinek a papné ...
Amúgy nem akartam az utolsó pillanatban "kapkodni" az átállással, ezért az egyik gépen elkezdtem ismerkedni a win 10-el , hogy kiismerjem.
Mivel szerencsémre csak kisebb gondjaim voltak vele, amit sikerült megszüntetni, ezért mindegyik gépen átálltam.
Jaj és nem "szívattam" meg magam az átállással ...
-
efi99
őstag
-
Doky586
félisten
-
sz.j
nagyúr
"...holott továbbra is ment volna Win 7 szépen."
Igazad van, "ment volna szépen" csak az a kérdés hogy meddig, mert mint köztudott megfog szűnni a támogatás ...
Félreértés ne essék, nem vagyok win10 fan, én is maradtam volna win7-en ha továbbra is lenne hozzá támogatás.
Ui.
Annak ellenére, hogy most már win 10-et használok mindhárom gépemen mindegyikhez van egy tartalék SSD amin win 7 pro van. -
Atom_Anti
senior tag
-
chef69
tag
-
chef69
tag
Már mondtátok elégszer 😉
Előbb írtam, hogy töröltem minden particiót, most így néz ki a 2 vinyo:
[kép]
Lesz majd hozzá adattároló vinyo, az 500-as a linuxnak, meg a windowsnak lesz fenntartva, de a Windows-hoz telepítek majd fel photoshop-ot, mert az csak ott megy. Ezért is kellett most visdzarakni a Windows-t, mert linuxra nem tudtam a ps-t rátenni 😭😭😭 -
King Unique
titán
Ha most W7-et telepítesz erre az SSD-re, akkor nyilván eleve particionálva lesz, nem is értem ez miért kérdés. Max. az lehet az, hogy a Linuxnak külön partíciót létrehozni, amire a válasz az, hogy ráér majd a Windows telepítése után. Meg akkor sem partíciót kell neki létrehozni, meg pláne nem NTFS-re formázni, elég csak egy nem lefoglalt (unallocated) területet leválasztani a lemezkezelőben a Linux számára, aztán majd annak a telepítője, particionálja, formázza.
Ha már bruttó 500 GB-os az SSD, akkor nyilván nem érdemes kicentezni és célszerű a Windowsnak (C) legalább pl. 100 GB-os rendszerpartíciót létrehozni, vagy akár kisebbet / nagyobbat, aminek méretét alapvetően neked kellene tudnod és eldöntened a felhasználástól függően. Ha nem lesz külön közös adatpartíció a 2 OS-nek, akkor lehet nagyobbat is, meg a Mintnek amúgy sem kell sok tárhely. -
Doky586
félisten
-
chef69
tag
Töröltem minden particiót. A késöbbiekben a Windows-t csak photoshop-ra, és egy másik fotószerkesztő programra fogom használni, mellé még szeretnék egy Linux mint-et.
Most particiomáljam a lemezt, vagy majd inkább a Linux telepítésekor? Mekkora helyet adjak a win+ 2 fotószerkesztő számára? -
King Unique
titán
Mehetni technikailag mehet, de ha már clean install, akkor célszerűbb teljesen törölni a telepítőben a lemez 0-t, majd a létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és utána tovább. Sőt, akár manuálisan rányomni az új + alkalmaz lehetőségre és úgy létrehozni a rendszer számára fenntartott partíciót is, megnézni, hogy biztosan a lemez 0-ra került-e.
Ezek szerint akkor végül mégis csak bebootolt a W7 pendrive-ról, nocsak. Mi volt a gond, a régi ISO, kiírás módja, BIOS boot beállítások, vagy live rendszerrel előtte törölted a célmeghajtót és utána már bebootolt?
-
Zoz
őstag
-
Doky586
félisten
-
chef69
tag
-
farkas-j
őstag
Köszönöm szépen az útba igazítást!
-
King Unique
titán
Erről nemrég volt szó itt a topikban Vagyis a Microsoft weboldaláról az alábbi képen alul szemléltetett frissítési segéddel / MCT-vel lehetne ezt megoldani Windows alól futtatva, plusz értelemszerűen a személyes fájlok, programok stb. megtartását választva. Vagy a már letöltött W10-es ISO-t felcsatolni a fájlkezelőben és a gyökerében a setup.exe fájlt futtatni.
Maga az ingyenes upgrade lehetősége hivatalosan egyébként már rég megszűnt, de a gyakorlatban még mindig működhet, elfogadhatja a W10 a W7 kulcsát. Ha korábban már történt azon a gépen sikeres upgrade és aktiválás, akkor meg pláne.Az
Ei.cfgfájlt kell törölni a W7-es telepítőből ahhoz, hogy minden kiadás így kiválasztható legyen. De ha W10-re upgrade-elsz, vagy tisztán telepíted, akkor annál nincsen erre szükség. Max. az UEFI BIOS OEM kulcs és az ahhoz társított Windows-kiadás lehet kivétel, akkor lehet szükség az EI.cfg and PID.txt módszerre másik kiadás kiválasztásához. -
farkas-j
őstag
Egy biztonsági mentés után megpróbálom a Win 7-et upgradelni Win 10-re. Ha azt szeretném, hogy mindenem megmaradjon (programok, beállítások) akkor működő Win 7 alól kell indítanom a telepítést?
Egy "tiszta telepítésnél" (nem upgrade) melyik fájlt kell törölni a telepítőből, hogy választható legyen a Win verzió? Előre is köszönöm! -
King Unique
titán
Ezek a külső forrásból származó integrált telepítők rendszerint már csak ilyenek, mind ilyen terebélyes. Amúgy miért pont 4,38 GB, netán DVD-re akarod kiírni, arról telepíteni? Ha igen, akkor használj DVD5 helyett DVD9 lemezt, az utóbbira simán ráfér.
Vagy inkább pendrive-ot, ami azért nem akkora extra manapság és a gép is vsz alapból tudni fog USB-ről bootolni, hacsak nem valami őskövület. De akár még az utóbbinál is megoldható ezzel.
A másik lényeges UEFI-s telepítésnél NTFS-t nem támogató gépeknél a 4+ GB install.wim és a FAT32 párosítás lehet, de szükség esetén darabolással az is megoldható. -
Gézengúz
addikt
Oprend-et tudom, csak nem csípem a 6GB-os telepítőket. Tényleg nem lehet normálisan megoldani 4.38GB-ra?
-
King Unique
titán
Nem írtad milyen Linux, de azoknál is szokott lenni a grafikus telepítőben particionálási és ott egyben partíciótörlési lehetőség is. Valamint több live rendszerben ott van a GParted, KParted stb. particionálóprogram, nyilván azokkal is lehet törölni partíciókat.
(#68046) _DiEGO:
Microsoft-fiók és digitális licenc alapesetben az újabb Windowsoknál van, ilyen felállásban pontosabban a W10-nél. Újratelepítésnél az automatikus aktiválás működik egyébként helyi fióknál is, nem feltétlen muszáj hozzá Microsoft-fiók.(#68049) Gézengúz:
Nem titok, pl. oprenden vannak ilyen integrált telepítők, a név és kép alapján gondolom az abban hsz-ben lévő is onnan való. -
_DiEGO_
őstag
-
zolee001
őstag
Az online ID illetve az MS account ebben a kontextusban nem ugyanaz
Egyébiránt annyi MS Accountot (leánykori nevén Live ID-t,nagyanyai néven NET.Passportot,népszerübb nevén MSN accountot)hozol létre amennyit akarsz
https://account.microsoft.com/account?lang=en-us
amibe belinkeldhet a Windows 7 féle "online id-t" -
_DiEGO_
őstag
-
zolee001
őstag
-
chef69
tag
Köszönöm, hogy ennyien próbáltok segíteni!
Kicsit hányattatott ennek a gépnek a sorsa, nem olyan egyszerű. Később lesz több időm, leírom pontosan, hogyan jutott erre az állapotra, hátha úgy nektek is egyszerűbb lesz.
Partitiot hogyan tudok törölni? Jelenleg egy usb-ről induló Linux használható csak. -
Gézengúz
addikt
-
Doky586
félisten
-
Doky586
félisten
Legeneráltam neked a magyar win7 eredetiségét igazoló sha1 ellenörző összegeket amik már bármelyik kiadáson vagy akár pendriveon, DVD-n működnek:
win7hun32.sha
c80a810eb87d52a0c02f884d5c080ce90f8e11d1 *sources\boot.wim
640ee93b5d86c886b43fd1d0cbac69fcc198fa18 *sources\install.wimwin7hun64.sha
7f7dc1902dbcda874d3c3fa43aad874cc9962164 *sources\boot.wim
8b0eee2866c82e723910a4aef21e8119e20c33cd *sources\install.wimSajnos a MS-től már nem fogsz magyar win7-et letölteni. Tavaly még le lehetett. Erre számítani lehetett. Készülnöd kellett volna rá, ez senkit nem ért meglepetésszerűen.
-
_DiEGO_
őstag
Itt senkinek sincs eredeti windowsa a gépén ? Mert ha volna nem írna sületlenségeket.
MS fiók az első ! Azt az első telepítés után már MS fiókkal kell bejelentkezni . Megvan a digitális liszenc . Alaplap BIOS belőve.
Kövi telepítéskor csak sima telepítés , természetesen ugyanaz az oprendszer , ha HOME volt. akkor, ujra Home, ha Pro , akkor csakis Pro -t telepítünk újra.
20 percen belül tuti csatizik a szerverre és beaktiválódik. Nem kell csinálni semmit szinte. -
King Unique
titán
Ha a BIOS-ban a boot opciók megfelelően vannak beállítva, megfelelően van kiírva a pendrive-ra a telepítő, akkor annak normál esetben márpedig bootolnia kellene.
A W7 ISO-k letöltése manapság problémás, amiről korábban már volt szó itt. De az innen letölthető tool még működik, annál aktívak a 2018 augusztusi linkek angol nyelvű ISO-khoz, plusz a Dell gyári lemezképek.
+1: ha megvan még a régi HDD-n lévő gyári W7, akkor azt meg lehetne próbálni klónozni az SSD-re.
-
zolee001
őstag
Dell inspiron n7110
Ezt a gépet Windows 7 oprendszerrel adták el amit kifizettél,vagy kaptál disckeket hozzá vagy recovery particion ott van (volt?) a komplett telepitö állomány ami gyári állapotba állitja vissza a rendszert,driverekkel,programokkal mindennel 4-5 db next és 1 db finishgomb megnyomásával
Rakd vissza a régi hdd-t és ha még létezik irdd ki a recovery tartalmát arra amit támogat (cd-dvd,usb)
Majd berakod az uj ssd-t és a Recovery medárol boot é mire megiszol egy kv-t a windows log on fogad hogy adj meg egy usernevetB verzio ha recovery okos modon törölve lett,dell felhiv majd mivel feltehetöleg nem garis a gép (a dell meg egy görény) kicsi pénzért megkapod postán
C verzió: Torrenten itt ott "Dell inspiron n7110 recovery disk download" majd search
D verzió: Microsoft Windows and Office ISO Download Tool letölt és dierekt Dell imageket tölthetsz le,ha a listában benne a géped mázlid van
-
Doky586
félisten
-
_DiEGO_
őstag
Csak remélni merem , hogy az ISO fájl nem simán rámásoltad USB-re
Azzal írd ki a Win7 -et USB-re amit mutattam ! és az tuti MBR partíciót hoz majd létre...
A proggi egyúttal bootolhatóvá is teszi az USB pendriveot .
Telepítési idő 10perc -től akár 25perc is lehet , géptől függően !A hiba benned van.
Telepítéskor : először MINDEN partíció TÖRLÉSE !
Majd - újból létrhozása kell, újra - ezután jöhet a telepítés ! -
chef69
tag
-
Doky586
félisten
-
_DiEGO_
őstag
Hagyd ezt a blamaságot, hogy eredeti ! Hamis Oprendszer NINCS ! ! !
Windows 7 SP1 AIO x64 Integrated August 2019
Leszeded amit küldtem priviben , letöltöd ezt , és ezzel írd ki ez csakis Legacy NTFS módban fog települni.Windows USB/DVD Download Tool 1.0
https://oprend.hu/infusions/downloads/downloads.php?cat_id=24&download_id=41 [link]Ezzel NEM lehet elrontani a kiírást !
Lényeg, hogy a boot sorrendben az SSD legyen elöl !
De az USB-ről telepedjen és akkor nem ér meglepi ...
BOOT Manager sztem az F12 , netán F11
De néhol az Esc és onnan kell kiválasztani USB eszközt !
-
chef69
tag
Bekapcsolás után belépek a boot menübe, és ott kiválasztom, hogy usb-ről bootoljon.
Windows 7 cd-n volt meg valamikor sok évvel ezelőtt, de már jópár éve nincs cdrom itthon, az eredeti win cd sincs már meg. Honnan tudnék eredetit beszerezni? (Megvenni nem szeretném mégegyszer) -
King Unique
titán
Először azt kellene megnézni, hogy a BIOS-ban most milyen bootolási mód van beállítva, annak megfelelően van-e kiírva a telepítő a pendrive-ra, boot sorrend / boot eszköz kiválasztása megfelelő-e, azaz tényleg a pendrive-ról történik-e a bootolás, stb. Meg lehetőleg nem más által buherált W7 ISO-t használni, hanem hivatalos forrásból beszerzett eredetit.
-
chef69
tag
-
chef69
tag
-
ricsi99
addikt
-
chef69
tag
-
sfdrakex
nagyúr
-
chef69
tag
-
sfdrakex
nagyúr
-
chef69
tag
-
King Unique
titán
Igen? Akkor nézzük:
• A szabad területnél elég általánosan 10-15%, vagy a gyári OP-től függően egyes SSD-knél akár kevesebb.
• Ez a ne particionáljuk, ne szedjük több partícióra az SSD-t = echte hülyeség, amiről nemrég a téma topikjában is volt szó. Aztán az, hogy ez befolyásolná a TRIM működését, az meg pláne...
• Alapesetben semmilyen kímélgetésre, erőltetett letiltásra, a C-ről áthelyezésre, átirányításra nincsen szükség csak azért, mert SSD a rendszermeghajtó. Max. lemezterület felszabadítása miatt lehet indokolt pl. a hibernálás teljes letiltása - ha nem használják -, lapozófájl méretének kisebbre állítása, stb.
• A lemezkarbantartó ≠ lemeztöredezettségmentesítő, világosan látszik a korábban linkelt leírásban, hogy mire vonatkozik az előbbi... Az utóbbi (defrag) az értelmetlen SSD-ken és felesleges írást generálhat, de maga az SSD amúgy nyilván nem fog tönkremenni attól, ha mondjuk 1x lefut. A W7-ben meg alapértelmezetten amúgy is le van tiltva SSD-ken a defrag, az újabb Windowsoknál W8 óta meg az optimalizálás SSD-knél = TRIM futtatása.Vagyis

-
_DiEGO_
őstag
Legelső mozdulat , BIOS kontroll és annak frissítése ha nem a legújabb van rajta ! Hogy a legfrissebb mikrokódok benn legyenek , rendesen ismerjen be újabb memóriákat , SSD-t. Netán más opciókat is ! Nem véletlen dolgoznak BIOS-okon a mérnökök.
BIOS-ba engedélyezni kell SSD miatt a S.M.A.R.T. valamint AHCI opciókat. Win 7 esetén Legacy és CSM módot.
És még van ott más is amire oda kell figyelni. DELL-nek kissé más a BIOS kinézete/felülete is
BIOS elérés : F2https://www.dell.com/support/home/us/en/04/drivers/driversdetails?driverid=g9y2h&oscode=w764&productcode=inspiron-17r-n7110 [link]
https://www.youtube.com/watch?v=TcaXJRKeq0Q [link]
-
_DiEGO_
őstag
Több mint 7 éves cikket ne linkelgess nekem . Tisztában vagyok mindennel. Max olvasgasd ha már rátaláltál

Lemezkarbantartó SSD-n szinte TILOS ! TRIM miatt nem kell.
-
ricsi99
addikt
-
chef69
tag
-
ricsi99
addikt
Értem.
1.) Telepitöd biztos jó?
2.) A régi hdd re ugyan ezzel a telepitövel felmegy minden?Ha igen akkor érdemes lenne az ssd-t megnézni másik gépben...
Samu elég sok kompatibilitási problémával küzdött annó...
Noti biosában is ha lehet kapcsolj ki minden fasbot /securebot ,meg ilyesmi.... utolsó mentsvár ,hogy ide /vagy compatible modban telepited ...de elsö kör ,hogy másik hdd tesztelni ,vagy a telpitod tesztelni ,hogy 100% e... -
sfdrakex
nagyúr
-
chef69
tag
-
ricsi99
addikt
-
chef69
tag
-
ricsi99
addikt
-
krealon
veterán
"Bal felső sarokban villog a kurzor,"
A telepito media boot-olhato?
A boot menuben kivalasztottad a telepito eszkozt?Meg telepites elott toltsd le az alabbi linkrol a drivereket, es a halozathoz csatalkozas elott telepitsd a szuksegeseket (a sorrend: intel chipset, audio, video, wifi, ethernet, kartyaolvaso, hotkey features).
https://www.dell.com/support/home/hu/hu/hubsdt1/product-support/product/inspiron-17r-n7110/drivers -
chef69
tag
-
Josi
senior tag
-
chef69
tag
-
chef69
tag
Sziasztok.
Dell inspiron n7110 laptopomban kicserélték a hdd-t egy Samsung 860 Evo ssd-re. Az a problémám, hogy a Windows nem indul el telepítés után. Bal felső sarokban villog a kurzor, és nem megy tovább 😭😭😭 -
sfdrakex
nagyúr
-
Freddy S
tag
Én szerintem ki kellene írni valahová, hogy semmi nem lesz ha lejár a Windows 7 támogatása, ugyanúgy fog működni tovább...
-
ledgeri
nagyúr
Az volt a terv (Ismert helyen ismeretlen dolgok)... De mindegy...
A 600 mega most már csak 70, a hízás egyértelműen a frissítési folyamattal volt összeköthető: (amikor már nem másoltam [korábbi friss kérdéskör], akkor ez ment, meg youtube-nézés ezerrel [pár lejátszási listát pótoltam], szóval semmi olyan nem volt, ami ne történt volna előtte) Csak akkor növekedett jelentősen a mérete felfedezése után, mikor próbáltam a nyelvi cuccot szedni, vagy törölni. Szerintem a művelet máshova is nyúlt, mert már az első hibás megállás utáni újrakezdéskor kiírt olyan csomagokat, amiket korábban (ugyanolyan) keresésre nem dobott. Meg mikor minden nyelvet leszedtem, dobott olyanokat, amiken nem futott végig, mint "telepítendő", csak "hopp már megvan"...
Egyébként átlag 3 bejegyzés/ 4 (indulásos) nap alatt rögzít a HDS 100giga írást az SSD-men, 19-e, 20-a óta történt 300GB írása... -
zolee001
őstag
Az összes nyelvi csomagot letöltöd?
Izgalmas lehet a windows kezelöfelülete héberül avagy görögül:-)Csökkentett mod majd nyugodtan törölheted a cbs/log mappa teljes tartalmát de vmi WU jogosultság probléma miatt (tippelek) ujra meg fog hizni igy a primer problémát kellene kideriteni,hogy mi a baja a windowsodnak.
sfc/scannow elöször ami ironikus modon a cbs/logs mappába fogja tenni a log file-t és elöször azt kell kivesézni
-
ledgeri
nagyúr
winsows/logs/CBS Abban volt a 10-11 GB-ra növő fájl.
Említett felh.h. fiók mappában mappámban nincs Temp mappa (App data az egyetlen rejtett)
Downloads - Átirányítva máshova -már rég...
SSD. Kimaradt, hogy egy 120-as alapból, de ha onnan indulok, hogy volt ~12 szabad giga, és ezen felül 10 a partíción kívül, ez nem sugallná számotokra, hogy nem 0kb szabad hely van rajta 0-24? Honnan kéne gondolnom, hogy nyelv telepítésnél, amit egy korábbi telepítéskor már próbáltam, és akkor nem okozott semmit, most rájön a "Tölthetnék" és kb 1 óra alatt teleírja a szabad helyet egy a mostani esetig ismeretlen célú és tulajdonságú log-fájl? (Ennyit a particionálás "nem jóságáról)
Egyébként meg folyamatos restartok voltak a mai nap - még 2 ubuntu-s Pendrive boot is csak restrart-al volt leállítva (értsd nem állt le teljesen a gép).
Mikor az előbb beírtam, ment egy rendes "shut down", és induláskor indult az OS, tisztogatott 6 gigát. Vagy trollkodik, vagy kell neki -a valahogyan általa érzékelt- "full power-cycle"... -
King Unique
titán
Sok értelme volt az Ultimate kiadásra elérhető nyelvi csomagokat mind telepíteni, ha célirányosan nem lesznek használva...
Az nem derült ki, hogy a C-n esetedben mi és mennyit foglal, de megmutatja pl. a TreeSize program, ha normál módon nem sikerül beazonosítani. Ha nem a sok tárhelyigényes program és nem is pl. a letöltések mappában lévő fájlok foglalnak ekkora tárhelyet, hanem a Windows hízott meg, akkor első körben a lemezkarbantartót lehetne futtatni rendszergazdaként, valamint lásd a lemezterület felszabadításával kapcsolatos tippek cikket. Ha a C:\Windows\Installer mappa hízott meg, akkor meg ott van pl. a PatchCleaner további lemezterület felszabadításához. Plusz a nagytakarítás előtt szükség esetén mentést készíteni a rendszerről (pl. Macrium Reflect programmal), hogy ha esetleg valami gond lenne, akkor visszaállítható legyen a korábbi állapot.(#68005) _DiEGO_:
Olvasnivaló: Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is? -
ricsi99
addikt
"CBS"
Az mi?
C:\User\tenevedmittomén\
Ott keresd egy Temp könyvtárat... rejtett állisd át az intézöt ...
Legalábbis az az alapértelmezett,ha nem állitottad át...
..abban van a win szemete abból mehet minden a kukába
Megnézheted a Downloads mappát is... mit töltögettél le ...az is elhizhat.C:\Windows\Instaler mappában van amit a winhez feltelepitettél programok frissitések szemete... de it észel törölj mert a programok telepitoje is itt lapul és lehet nem fogod tudni uninstallálni utánna.....
Ha ssd-d van akkor a méretének 10% -át hagyd üresen... mert belassul mint állat

Előtöltést meg filekeresést is kikapcsolhatod3. a böngészök meg minden vackot lementenek... szépen fel tud hízni azok temp könyvtára is 2-5gb re simán
-
_DiEGO_
őstag
SSD , a méretéhez arányosan , hogy az rendeltetésszerűen hatékonyan tudjon dolgozni 20% üres tartalékhellyel kell rendelkezni ! 240GB-ostól 15%
120GB-os SSD-t nem szedjük szét 2 partícióra a TRIM miatt. Nem tesz jót SSD-nek. A második SSD-re irányítsuk át a Lapozófájlt és a Letöltéseket is valamint az AppData -ból a TMP és TEMP mappákat. Minél kevesebb "szemét" legyen a C -n. -
ledgeri
nagyúr
Köszi!
Más kérdéskör:
A C-m kb 85-90GB-nyira volt telített, egy 100 GB-os partición, mikor rámjött a próbálkozhatnék, és ultimatem révén, elkezdtem letölteni kb 3 GB-nyi nyelvcsomagot Update-en keresztül.
Pár nyelv után resit kért, az megadtam neki, akkor már valahogy több frissítést is talált (1-2GB méretben kb).
Napi böngészés mellett -mialatt ment a telepítés tovább-, azt vettem észre, hogy akadozgatok. Megnéztem és "nincs elég hely a merevlemezen" hibával állt le a frissítés (100KB maradt). Mondom, ez így nem okés:
-Resi után nyomtam egy disc clean-up-ot, de lényegében nem talált sokat
-Ccleanerrel rákerestem mi lehetne írtható, és logoknál írta, hogy van kb 7-8 GB.
-Megnéztem egy háttértár telítettség elemző progival, hogy hol lehet az a log, ami termelődött, és a CBS-ben egy fájl 10GB-tal
A ccleaner kiszedte, vagy utánanéztem, hogy törölhető-e, mindegy, megtörtént.
Megnöveltem a partició méretét 10GB-tal, ment egy lapozófájl alap méret csökkentés is (a max maradt ami volt).
Mégegyszer megpróbáltam, aztán abbahagytam és elkezdtem leszedni a nyelveket.
Valahogy a CBS mindaddig nőtt, míg lehetősége volt, lényegében azzal küzdve mentek a szükséges resik.
Most nyelvek nélkül, 600 megás újratermelődött CBS-sel 9,88/111GB.os a C-m, úgy hogy sem a Disc-cleanup, sem a CCleaner nem jelez olyat, ami jelentős lenne... Közben megint sokat jelzett az update, de lefudtával (nem telepítvén semmit,gondolom csak ment egy checksum-féleség), csak a nyelvek maradtak.
Mehetett máshova log, vagy Cache, Letöltés, ahonnan tudnék helyet felszabadítani (és windows cuccli), vagy Un-installig kb az 1-2 giga valamiből szenvedésem miatt lett 10-15 giga kakim? -
ledgeri
nagyúr
-
Doky586
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
68100 - 68001
72423 - 72001 72000 - 70001 70000 - 69901 69900 - 69801 69800 - 69701 69700 - 69601 69600 - 69501 69500 - 69401 69400 - 69301 69300 - 69201 69200 - 69101 69100 - 69001 69000 - 68901 68900 - 68801 68800 - 68701 68700 - 68601 68600 - 68501 68500 - 68401 68400 - 68301 68300 - 68201 68200 - 68101 68100 - 68001 68000 - 67901 67900 - 67801 67800 - 67701 67700 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 7
- (kiemelt téma)
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Végre elérhető az új Steam Controller
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- 27% - Konfiguráció G5905 / RX580 / H510 / 16GB 2666Mhz / 1TB SSD / 500W
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy inkább pendrive-ot, ami azért nem akkora extra manapság és a gép is vsz alapból tudni fog USB-ről bootolni, hacsak nem valami őskövület. De akár még az utóbbinál is megoldható