Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fürkésző
tag
(Nem működő W7 időjárás gadget)
Próbáld ki a 2. válaszoló megoldását:
W7 időjárás gadget
Nekem megoldotta a problémát.Muszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!
-
Winnie The P
őstag
Erről bővebben itt olvashatsz. Ha már van neted akkor használd is, 1 perc volt rátalálni!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
R3nts
senior tag
Nekem is felment egyébként....csak dobott egy bluescreen-t közben....arra gondoltam, hogy a hsz-ben mellékelt printscreen-ből valaki kiokoskodja,mi volt a prés....
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
Winnie The P
őstag
Hm, sztem nem igaz amit leírsz. Én mióta az eszemet tudom ATI/AMD kártyát használtam/lok és semmi ilyen általad írt buggal nem találkoztam.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
krealon
veterán
"a hálózati fájlmásolás névlegesen 75 MB/s-el végződik, hol lehet feloldani a korlátot?"
1000 Mbps halozaton nem rossz eredmeny ez a 600 Mbps atvitel.
Ez nem beepitett korlatozas, amit fel lehet oldani, hanem valahol szuk keresztmetszet van az atvitelben.
Nehany problemaforras otlet:
- CPU limit az egyik gepen (Feladatkezelo --> Teljesitmeny ful)
- HDD sebesseg limit az egyik gepen (Eroforras Figyelo --> Lemez) (talan ez a legvaloszinubb)
- Tuzfal / internet secuity program halozati forgalom monitorozasa
- UTP kabel hiba (pl nem teljesiti a Cat5e vagy jobb szabvanyt vagy kontakthibas)
- a switch (router) tapegysege eloregedett, es emiatt hibazik
- a switch (router) tulmelegedett
- stb[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
Hálózat, szolgáltatók » Lassú másolás hálózaton
Google-n böngésztem, nincs ötletem.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
brd
nagyúr
Nem kell keresgélned, már leírták neked, csak értelmezni kell (ha nem megy, kérdezni róla). Ez pl. megvolt:
Eroforras Figyelo --> Lemez? A leggyakoribb ok, hogy a háttértár lassú. Melyik mai HDD tud 120MB/s-t a végén is? Tudtommal egyik sem, de még az elején is csak ideális körülmények között (nincs töredezve a filerendszer, és csak egy logikai kéréssorozat fut rajta éppen - vagyis pl. egy másik meghajtó/hálózat felé másolás).The only real valuable thing is intuition.
-
bolic
őstag
Végre volt időm másolási tesztet végrehajtani, tényleg a másik gépen 100%-ot mutat az egyik HDD. Tehát véges a sebessége, nagyon régen vettem (WD Raid Edition 500GB). Sebaj, nagyon időt álló, majd ha kimúlik, persze gyorsabbat veszek.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
krealon
veterán
-
krealon
veterán
"SSD? Az nem torrent- és szerverbarát."
Maximalisan igaz.
Korabban irtad (#50224):
"A HDD-k is, mehetnének akár 120 MB/s-ig."Egy HDD-re torrentezve, irrealis elvaras a 120 MB/s-os (gyk: MB = Mega Byte, Mb = Mega Bit) sebesseg.
Egy winyo ezt a sebesseget csak egyszalas folyamatos irasnal (es tipikusan a lemez elejen) kepes hozni. Ha mar mozgatni kell az olvasofejet (marpedig a torrent egy adott nagymeretu fajlt egyszerre tobb pozicioban ir), akkor toredekere esik a sebesseg. -
kory24
őstag
Szia!
Nálam a leljebb említett AdwCleaner segített ilyet megoldani.
-
-
SamSem58
aktív tag
sajnos újraindítás után még mindig a keresőoldalra utal az ie11 kezdőlapja - én a regeditet többször is átnyálaztam, mégsem sikerült ezt megszüntetni (mert nem engedett minden bejegyzést törölni a Windows). Ám amint írtam is, a hosts fájl módosítása megoldotta a problémát.... C:\Windows\System32\driver\etc - az etc mappában találod a hosts fájlt (az etc mappában a Minden fájl beállítást kell használnod, mert a txt. kiterjesztést használva üresnek tűnik a mappa!)
[ Szerkesztve ]
Samsem
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Nemrég sz@...am én is ilyesmivel.
Csökkentett módban hálózattal indítva is azt a keresőt hozza be?
Nálam a Mozillát fertőzte meg a MYSEARCH123,de csökkentett módban rendesen indult a Róka.
Első lépésed az legyen,hogy megjeleníted a rejtett mappákat,fájlokat is.
Letöltöd [link] ezt,majd csökkentett módban ráuszítod a gépre.
Sajnos az ingyenes verzió csak megmutatja a szemét helyét,kézzel kell törölgetned.
Ez mellé még kory24 kolléga tanácsára is szükséged lesz.[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
-
MODERÁTOR
-
-
sz.j
nagyúr
Ezt nem értem ...
Uninstalltam az összes megadott frissítést, majd újraindult a gép, és ennek ellenére továbbra is látható a GWX.exe és a win update oldalon a "Frissítés Windows 10-re" ....Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Fürkésző
tag
Sajnos nálam is ez a helyzet a Win7 Időjárás minialkalmazással. Az eddig működő trükk (a Config.xml fájl újramentése) ma nem válik be.
Muszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!
-
Fürkésző
tag
Nálam is. már arra gyanakodtam, ezzel akarnak a Win10-re terelni De ilyen olcsón nem adom magam. Win7 forever!
Muszájna meggyújtani a tüzet. / Tilosna meggyújtani a tüzet. Ugye, milyen idegenül hangzik? Ne erőszakoljuk meg szép magyar nyelvünket! Használjuk a régóta bevált "NEM LENNE SZABAD", "NEM LETT VOLNA SZABAD" fordulatot!
-
ricsi99
addikt
Nincs virusom ,vagy ilyesmi.
1 hete dobbtam össze ezt a gépet .és csütörtökön kezdtem el használni.
Viruskergetés ,ilyesmi megvolt , hálózati rész rendben van.
Nincs semmi rendszerbirizgáló csodaprogi sem fent.
Nincs a gép hálózatban ,most csak egyke... telefon pedig egy vatta új s10 ,azon sincs semmi kártevő... szinte csak az alaprogramok vannak.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
-
Top cat
addikt
Gyors az a raptor, de az SSD még gyorsabb.
-
King Unique
titán
Default cluster size for NTFS, FAT, and exFAT
Az egyrészt fájlrendszer és lemezfoglalási egység függvénye, hogy mekkora lehet a max. kötetméret, ahol pl. NTFS-nél 256 TB-ig 64 KB-os klasztermérettel még a W7 is kezeli, a W10 újabb verziói meg egészen 8 PB-ig 2 MB-os foglalási egységgel. Ahol a 4TB, 8 TB stb. ezekhez képest nyilván semmi kategória, azt még a W7 is bőven támogatja és kezeli.
Másrészt hacsak nem valami nagyon muzeális hardvert és legacy BIOS-t használsz, akkor modernebb hardver alapon a 4 TB-os HDD kezelésének megint nincs akadálya, meg pláne ha csak adattármeghajtó lesz, de még rendszermeghajtóként is oké lenne, igaz az utóbbihoz már 64 bites Windows és UEFI-s telepítés, bootolás szükséges.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest