- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 7
- (kiemelt téma)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
11400 - 11301
72423 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 07:06 Téma összefoglaló
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
Igen, és így adódhat a 80070005-ös hiba, nem fér el a partición hiába van 4-5 giga szabad hely de ezt dobja be, + hely után pedig sikerült a frissítés. Most reinstall után (vinyó csere 500ról 750-re) és 4ről 8 gigára bővített rammal a pagefilet és a hibernálást is kikapcsolva van 16,7gb a C meghajtón a 34,9-ből és az ég világon semmi sincs rápakolva a C-re, a legnagyobb program az office, mphc, adobe reader, skype és csak ilyesmik vannak rajta és nem dob hibaüzit, korábban kerek 25 gigát hagytam c-nek... még kb win xp-s beidegződés amire fel sem figyeltem

-
g.gergo
senior tag
-
Fire/SOUL/CD
félisten
A W7 Ultimate x64 sem telepít fel 6G-t sem, viszont ehhez a méretéhez számold hozzá a fizikai RAM kapacitásod kétszeresét(azért, mert a fizikai RAM méretével "azonos" 2 fájl-t hoz létre, az egyik a virtuális memória (pagefile.sys), másik meg a hibernáláshoz kell (hiberfil.sys)) és nagyságrendileg megkapod mennyi helyet foglal alapban.
Pl 8G RAM esetén=6+8+8=22G hely kell neki max. Ehhez add hozzá a frissítéseket, meg a pár progi méretét amit használsz és akkor belátható, hogy lazán elférsz 40G-n. (Akik nem férnek el 40G-n, azok nem az OS miatt nem férnek el rajta)
Természetesen ha nagy kapacitású HDD-vel rendelkezel, akkor nem kell ennyire "kicentizni", de abból, amit leírtál, a 40G is elég lesz. (rendszervisszaállítási pontokra figyelni/karbantartani (esetleg tiltani, de ekkor rendszermentést készíts) és a felgyülemlett temp hegyeket kell karbantartani, akkor nem fog megtelleni) -
-KP-
veterán
Win7 Professionalt mekkora partícióra érdemes tenni? 40 giga elég neki? Vagy csináljam nagyobbra? Win7 64bit Prof lenne. Nem raknám tele programokkal, max. egy sql server meg egy visual studio 2010 lenne felrakva ami nagyobb méretű... Jó lenne tudni fullosra felpatchelve mekkora helyet foglal kb. programok nélkül...
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
A kövekezőben kérném a segítségeteket.
Adott egy gép otthon, ami állandóan be van kapcsolva, net eléréssel, win7-tel.
Adott egy laptop, amin a melóhoz szükséges dolgaim vannak, szintén win7-tel.Azt szeretném megoldani, hogy az otthoni gép egyik megosztott mappája állandóan (persze ha van wifi, vagy mobilnet) hozzáférhető legyen a notin, hogy a nap közben létrejtött fájljaimat oda menthessem, illetve onnan megnyithassam.
Elsősorban nem ftp-t szeretnék, hanem valami rugalmasabb megoldást.Régeben volt egy dlink DNS-323-as NAS-om, azzal tényleg úgy nézett ki, mintha helyi könyvtár lenne, onnan tudtam futtatni, módosítani fájlokat.
Köszönöm a segítséget!
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
-
adodaniel
őstag
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Воланд
titán
-
adodaniel
őstag
Sziasztok. Win7-ben a sajátgépben csak a rendszer partíció látszik, s másik amin az adatok vannak nem. Lemezkezelőben viszont ott van az is. Mi lehet a gond?
-
Vasinger!
nagyúr
-
TRob1
veterán
-
Vasinger!
nagyúr
Miért van az, hogy néha nem indul el automatikusan minden alkalmazás a Windows indításakor? Van, hogy csak 1-2 nem indul el, de pl most volt olyan is, hogy egy sem. Lehet egyébként, hogy elindul, de ott a jobb eszköztárban vagy hol nem látszik egy se. Kép:

Találkozott már valaki ilyennel?
-
caverinha
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában vmi gond van az új win7 realtek audio driverrel. vmiért recseg a hang az acer aspire 5315 laposomon,eddig minden jól ment, még a régebbi driverekkel tiszta hangot adot,de most már mindig felfrissíti magát a legújabbra,hiába tiltom,távolítom el a jelenlegi drivert és felrakok egy régebbit,akkor az újraindulás után nem azt rakja fel,hanem a legújabbat.
Vkinek,vmi ötlet??? :/Előre is köszi!
-
geprombolo
őstag
-
mezis
félisten
Üdv.!
Nem kell annak a 220 GByte-nak elvesznie. Szerzel egy új HDD-t, becsavarod, arra installálsz egy új Win-t (de hagysz 20 GByte-ot egy Linux-nak is
).
Aztán átgondolod, hogy mi az a biztonsági másolat.
Rádöbbentél már, hogy nem akkor kell archiválni, amikor már alig lehet elérni az adatokat, hanem amikor keletkeznek ?
Vedd úgy, hogy ami csak egyetlen HDD-n van meg, az nincs. Hallottál már olyan esetről, hogy egy fej felszántja a mágneslemez felületét ? És hogy az ilyen lemezről a KÜRT Kft sem tudja lementeni az adatokat ? És, hogy ez bármelyik pillanatban bekövetkezhet, a 150000 órás MTBF-el hirdetett HDD-knél is ? -
olivera88
veterán
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
olivera88
veterán
-
TRob1
veterán
-
olivera88
veterán
Beragadt egy szerencsétlen játék bejelentkezés közben.Irja h waiting és szol a zene.H lehet bezárni? szerk:sikerült végre.
-
joeid
tag
Szia!
Bootolj a telepítőről, a nyelv kiválasztása után bal oldalon lent van Számítógép javítása, ott megnyitod a parancssort és bepötyögöd chkdsk c: / r (vagy /f) .
Ha kész csinálsz egy restratot .Amennyiben nem javul meg akkor vagy átteszed a vinyót egy másik gépbe , lemented a cuccot ami kell és reinstall vagy szerzel egy lemezről indítható oprendszert és azzal mentesz el mindent.
Egyébként, ha több partíciód van és a fontos adatok nem a win mellett vannak akkor én nem is vacakolnék vele, rögtön nyomnék egy reinstallt (max előtte csinálnék egy vinyó tesztet).
-
Max3l
tag
Sziasztok,
A mellékelt kép alapján lenne egy kérdésem.Szeretném leformázni a D meghajtót, azon van a régi XP illetve egyéb szenny adatok, amikre nincs már szükségem. A win7-et dvd-ről telepítettem fel a C meghajtóra. (illetve ugye ezt pont fordítva látja a másik rendszerről, mármint a C és a D-t ezért is kérdezem)
A problémám az lenne, hogy a D-t systemként ismeri fel, a C-t pedig boot-ként. Tehát ha leformáznám, és törölnék minden adatot a D-ről, nem következne be olyan probléma hogy nem fog elindulni a Win7?Lehet hogy butyuta kérdés, csak biztos ami biztos

Előre is köszönöm! -
pethYeti
addikt
Live cd-vel sikerült törölni. Az volt a gond vele hogy pstorage\0000\00 volt a fájl neve így egyben, a vissza pert pedig nem tudta értelmezni a windows.
-
xxman
senior tag
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Azért nem tudod törölni, mert fut az az alkalmazás (lehet, hogy csak a háttérben), amihez tartozik. Ha tudod mi hozta létre, akkor az eszközkezelőben ellenőrizd, hogy fut-e az az alkalmazás, ha igen, akkor lődd ki. Őszintén szólva a neten olyan helyen találtam erre egyértelmű utalást, amit nem linkelek.
-
pethYeti
addikt
Üdv!
Az alábbi fájlt: pstorage\00\06\00000001 vajon linux nélkül hogy tudnám törölni.
Most reklamál hogy nem találja az elérési útvonalat, nah de ez egy fájl, és valahogy jó lenne törölni.

-
@matthew@
őstag
-
hito
nagyúr
Köszi, átnézem miket irthatok ki ezekből

-
Sub-ZeRo
nagyúr
Próbáld ki és meglátod. Vedd maximum energia takarékosságra és mentsd el.
(#11363) @matthew@:Egy frissítés vagy mse telepítéskor rak ilyen mappákat. Törölheted, ha engedi. Ha nem akkor idítsd újra a gépet és próba.
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
A másodlagos partíción, amin nem a win van betett egy random betűkből és számokból álló mappát, ez mi lehet? A biztonsági mentéshez/visszaállításhoz csinálta vagy mihez, illetve lehet-e törölni vagy majd magától törli? -
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van szerintetek hogy a Win7-es belépőképernyőmön kettő négyzet van. Az egyik a legutoljára bejelentkezett felhasználó, a másik pedig egy üres négyzet amelyre kattintva megadhatom a felhasználónevemet és a jelszavamat.
Légyszi segítsetek!
Válaszokat előre is köszönöm! -
Butcher-HUN
senior tag
Köszönöm a segítséged totalcommanderrel csináltam töröltem és most már nem jön elő.

DS39 Neked is köszönöm.

-
DS39
nagyúr
számítógép, eszközök, mappa beállítasai, nézet fül
-
Fire/SOUL/CD
félisten
A rejett fájlok megjelenítését W7-re értettem, ha az intézőt használnád.
Ha Total Commander-t használsz, akkor abban elég a rejtett fájlok megjelenítését bekapcsolni. (beállítások menü/általános beállítások/bal oldalt Képernyő/jobb oldalt tegyél pipát a Látszik a rejtett/system fájl elé. Ez esetben viszont el kell navigálnod a commanderben az alábbi 2 mappába és mindegyikből törölni a desktop.ini-t.C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
C:\Users\[felhasználóneved]\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
-
swatti
tag
Rendben, amint a géphez jutok kipróbálom. Mondjuk amióta vannak ezek az energiatakarékos megoldások, ami bele vannak integrálva a chippekbe és minél jobban erre rámennek, annál több gondot okoznak a windowsnak bár lehet csak nekem vannak ilyen tapasztalataim.

Köszi az infót. -
Butcher-HUN
senior tag
" 1. rejtett fájlok megjelenítése legyen bekapcsolva és operációs védett fájljainak elrejtése legyen kikapcsolva (újraindítás után ezeket állítsd vissza) "
Ezt hol kell bekapcsolni totalcommander vagy hol?
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Régen ez ismert bug volt, de manapság ritkán lehet belefutni és a user vagy alkalmazott szoftver okozza...
1. rejtett fájlok megjelenítése legyen bekapcsolva és operációs védett fájljainak elrejtése legyen kikapcsolva (újraindítás után ezeket állítsd vissza eredeti állapotukba)
2. start -> shell:common startup és a desktop.ini törlése
3. start -> shell:startup és a desktop.ini törlése
5. gép restart -
geprombolo
őstag
vezérlőpult-felügyeleti eszközök-szolgáltatások közül nálam ezek vannak letiltva:
adaptív fényerő
bluetooth támogatási szolgáltatás
fax
intelligens kártya
intelligens kártya eltávolítási házirend
internetkapcsolat megosztása (ha nem kötöd össze a gépet egy másikkal)
kapcsolat nélküli fájlok
Net.TCP portmegosztási szolgáltatás
táblaszámítógépes beviteli szolgáltatás
tanusítvány-terjesztés
távoli beállításjegyzék
útválasztás és távelérés
windows defender (ha van másik víruskergetőd)
windows search
Továbbá leszedheted a Soluto nevű progit, azzal a bootból gyomlálhatod ki a feleslegesnek ítélt dolgokat. Vagy más boot-takarítóval. -
Butcher-HUN
senior tag
Sziasztok! Win 7 Ultimate x64 SP1-et használok. Gépindításkor ezt az üzenetet kapom notepadban megnyitva automatikusan.
[. ShellClassInfo] LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32. dll, -21787 Hogy lehet ez kijavítani? Vírusos lennék? Segítségeteket előre is köszönöm!
-
xxman
senior tag
Üdv!
Nekem a következő a problémám :
A Windows logó után bejön az kurzor de fekete a kép , nem jeleníti meg a felhasználókat , a kurzor mozog ha mozgatom az egeret tehát az működik, ez (tehát a semmi) így meg 1percig kb. majd újraindul. Semmi hibakód, jelzés , hangeffektus . Ha kikapcsolom manuálisan , utána van hogy felajánlja a csökkentet módot és különböző variánsait de mindegyiknél ugyan ez történik.
Valaki valami tippet,segítséget tudna nyújtani?
Ja, és ez az egész egy normális leállítás után lépett fel, semmi nem lett frissen telepítve,törölve,letöltve,átállítva,beállítva.
220GB-nyi fontos adatom menne kárba ha újra kéne telepítenem.Előre is köszi

(Win7 prof. 32bit)
-
Fire/SOUL/CD
félisten
"Hiába starter, a processzorfigyelő minialkalmazás 80% felett mutatja a ram kihasználtságát."
Nem szolgáltatásokat kell lelőni, hanem pont az ilyen minialkalmazásokat...
Nyilván nem 3D tervezéshez tervezték a kütyüt, amihez meg igen, arra teljesen alkalmas.
Ha tisztában vagy vele, hogy milyen szolgáltatásokat/induló folyamatokat lehet büntetlenül letiltani/kilőni, akkor tedd. Ha nem, neki se állj. -
hito
nagyúr
Hiába starter, a processzorfigyelő minialkalmazás 80% felett mutatja a ram kihasználtságát. Ezért gondoltam, hogy az elhangzott tipp alapján néhány processzt kilőve nyernék egy kis előnyt.
Máskülönben 3féle jogtiszta win7-em van itthon, többek között a home premium is, de azt nem mertem ráerőszakolni. -
Fire/SOUL/CD
félisten
Nem hiszem, hogy esetedben bármi szolgáltatás buherával kellene foglalkoznod. A Starter-t (mint ahogy az Xp és Vista esetén is) a fejlődő országok, technikailag elmaradott gépparkja miatt készítette az MS, ebből adódóan P2-es gépen is elvan. A Te kütyüd nagyságrendekkel erősebb, mint egy P2-es gép, plusz SSD címén Samsung 904 MLC NAND-ok teljesítenek szolgálatot, ergo semmi szükség induló szolgáltatások letiltására.
(Az meg már csak hab a tortán, hogy a Starter kizárólag előtelepített gépeken lehet, fejlődő országok kivételével kereskedelmi forgalomban nem kapható, legálisan nem is telepíthető)
-
spiritex
veterán
Segítséget szeretnék kérni a tőletek!
Tegnap raktam fel egy vadi új gépre (e6700, 2x2giga KIT Kingston ram, ASUS P5G41T-MLX, Sapphire Ati Radeon HD5670) egy win7 ultimate 64-et. Tegnap gyönyörűen működött, azóta több program is rákerül: Power ISO, AVG, Flash), és ma bármelyik browser-ban tartózkodok (ie, firefox), elég a kezdőoldalon lennem navigálás nélkül, pár pillanat múlva lefagy gép a következővel:Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1038Additional information about the problem:
BCCode: 19
BCP1: 0000000000000020
BCP2: FFFFF900C2CC3000
BCP3: FFFFF900C2CC3530
BCP4: 0000000025530000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\030312-28485-01.dmp
C:\Users\g108\AppData\Local\Temp\WER-41605-0.sysdata.xmlRead our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txtmajd ilyeneket látok még az oldalon:
- win32k.sys
- BAD POOL HEADER.Talán fontos info, hogy ha nincs bedugva a net a gépbe, de meg van nyitva valamelyik böngésző, akkor is ugyanez a helyzet. Ha nem megy browser, akkor úgy látom nem jelentkezik a probléma...
Sajnos nem igaz, most lefagyott anélkül is, és ezt írta ki a változatosság kedvéért:
PAGE FAULT IN NONPAGED AREATegnap még minden jó volt.

Mi lehet a géppel? Kérlek benneteket segítsetek!
Előre is köszi! -
hito
nagyúr
Na igen, de mik ezek a processzek? Nem akarok olyat kilőni amitől letérdel a rendszer. Miket irthatok ki biztosan?
-
szasanyi
félisten
Köszi, elrágódok rajta még egy ideig.

-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
geprombolo
őstag
Lehetőleg ne futtass sok progit egyszerre, meg a böngészőben ne nyiss meg 100 fület, inkább könyvjelzőzz.
Még lehet processzeket kilőni a boot-ból, meg windows-szolgáltatásokat letiltani, amikre nincs szükséged. De csak okosan, mert egy rossz beállítással lehet, hogy el sem indul a rendszered! 
-
swatti
tag
Sziasztok,
nekem egy Dell L502x notebookom van, de ez nem csak ennél jelentkezik a következő gond.
Win7 Pro x64 van 8Gb rammal van a gép és vga nvidia 540m(2gb).Egy 20-40perc után a játékprogramok nagy része kiakad és fagy.(Steam TF2, CS:S, BF2 de még akár a cs1.6 is)
Ilyenkor a hang is akadozik és beragad előszedem a taskmanagert és kilövöm, de process beragad, de legalább a kép bezáródik.Eseménynaplóban ezeket találtam többnyire. kenel-power 41 és hasonlók és vagy a
A(z) ReadyBoot munkamenet elérte a maximális fájlméretet, így a(z) C:\Windows\Prefetch\ReadyBoot\ReadyBoot.etl fájlba naplózott események elveszhetnek (nem lesznek naplózva). A fájlok maximális mérete 20971520 bájt.Erre találtam megoldás, de nem oldódott meg az eredeti gond. A maximális méretet felvettem registryben 60ra egyébként. Drivereket is cseréltem, de ezek se segítettek. BIOSt is frissítettem már.
Ha valakinek tippe vagy hasonló gondja kérem írjon vagy szóljon.
Köszönöm előre is. -
geprombolo
őstag
-
Ocarina
aktív tag
Sziasztok!
Van lehetőség egy mappa rögzítésére a tálcán?
Eddig csak a Windows intézőt sikerült rögzítenem, ha egyszerűen ráhúztam a mappa ikonját a tálcára.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
"És mi van akkor, ha egyben formázom, kvázi nem engedem a 100MB-os, a Rendszer számára fentartott... partíció létrehozását és úgy telepítek Win7 x64 oprendszert?"
Az imént linkelt bejegyzésemben ott a válasz részletesebben"Illetve hogyan lehet kikapcsolni, de legalább korlátozni azt, hogy ne hozzon létre (azaz írjon az SSD-re) folyton, ha új program kerül telepítésre?"
letiltod a windows-ban a rendszervisszaállítási pontok létrehozását, de ez esetben mindig legyen mentésed a rendszerrőlA TRIM megléte jó ha van, partícióeltolás meg kötelező, szóval ez nem a xarakodás kategóriája, ez tény. (lehet persze széllel szemben is pisálni...)
Az a pár dolog, amit megemlítettem, az 1 perc alatt kivitelezhető., én sem vagyok híve részletesebb optimalizálásnak, viszont vannak olyan technikai dolgok SSD-k esetén, amit illik tudni/figyelembevenni...
(Van olyan oldal, ahol úgy tesztelnek, hogy addig írják tele az SSD-t, amíg ki nem purcan. No ott már 500Tbyte feletti írás sem ritka ill. valamikor a közelmúltban már 1000TB-ot írtak valamelyik gyártó SSD-jére, mielőtt megdöglött. Ja és 64G-s SSD-kről van szó, szóval párszor tele kellett ekkora számok esetében írni..)
-
szasanyi
félisten
És mi van akkor, ha egyben formázom, kvázi nem engedem a 100MB-os, a Rendszer számára fentartott... partíció létrehozását és úgy telepítek Win7 x64 oprendszert?
Illetve hogyan lehet kikapcsolni, de legalább korlátozni azt, hogy ne hozzon létre (azaz írjon az SSD-re) folyton, ha új program kerül telepítésre? mert ugye minden esetben létrehoz rendszer-visszaállítási pontot, akár századszor is. Az csak halkan jegyzem meg, hogy szvsz nonszensz ennyit szarakodni azért, mert a méreg drága SSD-k sajátja, hogy menetrendszerűen és gyorsan elhasználódik, tönkremegy ha sok az írási művelet.
-
hito
nagyúr
Egyébként a benne lévő SSD nem valószínű, hogy támogatja a TRIM-et. Ha jól tudom az csak high-end SSD-k kiváltsága.
Még valami: 512MB rammal kell gazdálkodnom ami elég vérszegény. Nem is csoda, hogy 75-80% felett van folyamatosan a memória kihasználtság. Milyen apró trükkökkel tudok ezen segíteni? Lapozó fájl 1024MB. Hogy tudom még kozmetikázni, használhatóbbá tenni a dolgot? Mit kell bekapcsolni, miket lőjek ki?
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
hito
nagyúr
Na ez nekem mind új, köszönöm!
Sajnos csak leformáztam a meglévő particiót és egyből toltam is rá a win7-et. Ezek szerint törölni kellett volna és a telepítővel létrehozni egy újat. No sebaj, majd a következőnél. Vagy akkora a különbség a rendszer egészséges működését tekintve, hogy érdemes újratelepítenem a rendszert?A többit átböngészem és alkalmazom, még egyszer köszönöm!
-
Fire/SOUL/CD
félisten
SSD használathoz a legjobb választás a W7, mivel az XP/Vista-val ellentétben, a W7 támogatja TRIM-et, ami SSD-k esetén igen hasznos. Továbbá a W7 gondoskodik a partíció eltolásról (ha a W7 telepítővel hozod létre a partíciót, nem pedig csak leformázod a meglévőt), ami megint csak alapvető dolog SSD-knél (XP nem foglalkozik vele, utólag kell gondoskodni az eltolásról)
Pár dolog, amit célszerű beállítani/letiltani/ellenőrizni, amik HDD-k esteén hasznosak, de SSD-nél értelműket vesztik
1. időzített töredezettségmentesítés letiltása (start->dfrgui/ütemezés beállítás gombon katt/ütemezett futtatás elől kiszedni a pipát
2. start->szolgáltatások a megjelenő listában 2 dolog tiltható le
# Előtöltés-en duplakatt/lenyílóból leállítás és alkalmaz gomb, majd lenyílóból letiltás és alkalmaz, OK
# Windows Search-en duplakatt/lenyílóból leállítás és alkalmaz gomb, majd lenyílóból letiltás és alkalmaz, OK
3. Ha nem használod a hibernálást, akkor azt is letilthatod, az alvás ettől még működni fog. [link]
4. Partícióeltolást ellenőrizd. Start->msinfo32/bal oldalt összetevők/tárolás/lemezek/jobb oldalt az SSD adatainál pedig a partíció kezdetének eltolása értéket ellenőrizd, ennek az értéknek maradék nélkül oszthatónak kell lennie 4096-al. -
hito
nagyúr
Sziasztok! Ma telepítettem a win7 startert az UMPC-mre. Kérdésem az lenne, hogy egy 16GB-os SSD-nek mennyire káros a win7 használata? Csak mert egyik ismerősöm azt mondta, hogy a win7 folyamatos rendszerírási kényszere miatt szétdarálja az SSD-t.
-
JONAS77
aktív tag
Nekem a következő kis gondom lenne az asztalon megjelenő ikonokkal. Pár napja nem képet mutat pdf helyett, hanem csak magát a .pdf ikont, és ugyanigy az .avi fileket is csak ikonoknak mutatja, nem pedig a filmképét, de csatolok két képet, miről is beszélek:
És most ilyen
Lehetséges valahogy visszaállitani a régi megjelenésre ezt?! Vagy mi lehet az oka, hogy már igy jelennek meg az ikonjaim?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Ez annyi lenne hogy a vga teljesítményét vissza veszi, ha nincs használva. Ez is ilyen energia takarékos dolog lenne mint pl a vinyónál. Ha kell, lekapcsolja az órajeleket és nem eszik annyit a vga. Persze ha játszol, akkor ő autón felnyomja és 100%-ban pörög.
-
geprombolo
őstag
-
eketomy
senior tag
-
somasz
addikt
-
g.gergo
senior tag
-
somasz
addikt
Üdv!
Adott egy Dell M6600-as noti 32GB rammal (rendereléshez kell ennyi), és 120GB-os Intel320 ssd-vel.
A pagefile.sys és a hiberfil.sys baromi sok értékes helyet foglal el. Hogyan csökkenthetők ezen dolgok méretei?
-
eketomy
senior tag
Másik lejátszóval is van ilyen jelenség? azt kellene megnézni, vagy VLC-t használni az a best sztem!

-
Winner_hun
félisten
Windows Media Player-ben megy mp3, megállítom, rányomok a folytatásra kb. fél perc múlva és ugrál a hang, kb. 2 mp-enként mintha 1-2 tized mp-et beletekerne valaki a szövegbe. MIEZ???? Visszatekerek a file-ban hátha épp ott rossz a hang de nem, visszatekerésnél is előjön.
Nézem milyen beállítások vannak, rányomok a bumszli nagy lejátszás / szünet gombra jobb egérgombbal: lassú / normál / gyors lejátszás van ott. Rányomok a normálra, hiba nem szűnik meg. -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene, A win7 automatic update során felkerült ay explorer 9 és azóta minden oldalon a szövegek úgy néznek ki, mintha vastagon lennének szedve. 8as explorer alatt ez nem jelentkezett. Mi a túró történt és hogy todom visszaállytani a normél betűméretet? Előre is köszi!

-
ollie
MODERÁTOR
Gondolom nem véletlenül nem tudod.
-
Dr. Student
senior tag
-
ollie
MODERÁTOR
Persze, kikapcsolod a jelszókérést, és nem fog legközelebb kérni.
-
Dr. Student
senior tag
Windows 7-en a Lock Screen-t "átugarni" "feltörni.. vagy bármi mást, hogy jelszót ne kérjen meglehet oldani ?
-
LuiT
aktív tag
Win7 x64 ulti-n hogy lehetne megoldani azt hogy 1-2 programot csak jelszóval lehessen elindítani vagy kikapcsolni.
Pl., gondolok itt olyasmire, hogy a Chrome-t és néhány játékot ne tudják elindítani, vagy a uTorrentet ne tudják kikapcsolni miután beindult a win, mert az a win7-el együtt indul. -
Fire/SOUL/CD
félisten
-
kelly7
aktív tag
Te nem csak nagy úr, de isten király vagy! Köszönöm!

Ezt vajon miért csinálta egyébként? -
Fire/SOUL/CD
félisten
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Szervizben volt az Asus notim. Kivettem előtte belőle a merevlemezt. Visszakaptam visszatettem a merevlemezt, és most nem akar indulni. Indító képernyőnél megáll dob egy hibaüzenetet kb 1 tized másodpercig amit lehetetlen még csak elolvasni is, és nem hajlandó elindulni. Töltőt cseréltek csak mást nem. Csökkentett módban sem indul, javításra sem csinál semmit. Ötlet? -
Boci_83
őstag
Totál kikészültem idegileg, hogy ilyen apróságot ne tudjak megcsinálni... ez kész!

Siemens 840D CNC szimulátornak kellene, W7 alatt semmiképp nem fut, csak XP. -
Fire/SOUL/CD
félisten
-
Boci_83
őstag
Ezzel már elkéstem, bár megpróbáltam volna. Ám telepítettem egy új W7-et, most az XP-t nem tudom elérni sehogy sem...!!! Ez kész. Asztali gépemem ezt simán megcsináltam már csomószor.....

-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
Boci_83
őstag
Nem tudja javítani, sem a rendszer indítása javítás, sem a visszaállítás egy működőre...

-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
Boci_83
őstag
-
eketomy
senior tag
Start menü, vezérlőpult, rendszer, speciális rendszerbeállítások, indítás és helyreállítás, és ott lesz olyan hogy rendszerek listájának a megjelenítése pipáld be, ill. tudsz neki időintervallumot is adni, hogy hány másodpercig legyen ott azaz ablak!
ill. tudsz választani a legördülő ablakban hogy melyik rendszer legyen az alapértelmezett! -
Boci_83
őstag
Üdv!
Win7 van a notimon, egy másik partícióra telepítettem egy XP-t. Rendben fel is ment, azonban újra indítást követően nem ajánlja fel a 2 oprendszer közti választás lehetősségét. F8-al ugyan van választás, de ott nem szerepel a win7.
Hogyan tudom megoldani? Ráadásul úgy lenne a jó, ha autómatikusan a Win7 indulna ha nem választok, mert azt használnám többet, Xp csak 1-2 esetben szükséges...
-
geprombolo
őstag
-
Воланд
titán
de ki lehet kapcsolni, csak ki kell venni a futtatas utemezes szerint elol a pipat.
szerk.: akkor utemezett futtatas.

Új hozzászólás Aktív témák
-
11400 - 11301
72423 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows 7
- (kiemelt téma)
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 3430 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)