Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ala
tag
Hali!
A Dreamweaver CS3-as próbáltam ki de ha ékezetet írtam az oldalba akkor azt kripsz-krapsz kért írja ki az böngészőben.Próbáltam Mozillával meg Expolerrel is.Mit kellene átállítani? -
addikt
Üdv
Lenne egy kis problémám.
Az alábbi HTML kódot írtamm, de a szöveg a böngészőben nem jól jelenik meg. Az ékezetes karakterek helyett kérdőjelek vannak.
<HEAD lang=''hu''>'');
<meta http-equiv=''Content-type'' content=''text/html; charset=utf-8''/>
<meta http-equiv=''Content-Language'' content=''hu''/>
<link rel=''Shortcut Icon'' type=''image/ico'' href=''favicon.ico''>
<TITLE>Ez a cím</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
Árvíztűrő tükörfúrógép
<BR>
Öt szép szűzlány őrült írót nyúz.
</BODY>
Mit rontottam el?
Apache 2.2-őt futtatok, lehet itt van valami, amit elfelejtettem beállítani?
[Szerkesztve]Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
hz hefti
tag
megvan a hiba. a form neve nem tetszett neki
lowfast
-
hz hefti
tag
udv
sosem lattam meg ilyen hibat, vajon mi okozza? firefoxban jo, caminoban jo ie szivozik valamit, de mi lehet az ok?
[link]lowfast
-
total90
veterán
Hi!
Ti milyen deklarációs részt használtok ha csináltok egy weboldalt?Én csak egy egyszerűbb oldalon gondolkodom(html,css).Fentebb irtam h én mit használok és nem műxik rendesen.pls helpHa nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
Hi!
Ti milyen deklarációs részt használtok ha csináltok egy weboldalt?Én csak egy egyszerűbb oldalon gondolkodom(html,css).Fentebb irtam h én mit használok és nem műxik rendesen.pls helpHa nincs jó, ló a szamár is.
-
félisten
Sziasztok!
Egy fórumon láttam olyan formázási lehetőséget a hozzászólásnál, hogy Glow, marquee, shadow, stb.
Ezek IE6 alatt működnek is, de FF alatt asszem csak a Marquee műxik, de az is teljesen máshogy, mint Explorer alatt (sztem. rosszabbul).
És pl. az extra.hu nemrég bevezetett kockái is simán kikúsznak a képből FF alatt ha bezárom őket, de IE alatt el is halványodnak folyamatosan.
Van valami lehetőség, hogy FF alatt is működjenek ezek a dolgok? Nem csak a saját gépemen akarom pluginnal, vagy akármivel megjeleníteni ezeket, hanem a weboldalamba akarok ilyeneket beépíteni, és szeretném, ha másnál mindenféle vacakolás nélkül FF és esetleg Opera alatt is menne. (Ha FF és IE6, IE7 alatt minden tökéletesen működne, akkor már elégedett lennék.)
Másik kérdés, hogy létezik a FF-hoz SVG plugin? IE alapból nem támogatja, de pluginnal minden szuper. A FF alapból is támogatja, de pont a design szempontjából lényeges dolgok maradtak ki belőle, igaz konkrét listám nincs, hogy mit tud, és mit nem.
Harmadik: Ha tudtok olyan leírásról, vagy listáról, ami tartalmazza a FF (és az IE) SVG, és HTML/JAVA beli hiányosságait és többlet szolgáltatásait a többihez képest, akkor annak nagyon örülnék!!
A célom, hogy Flash nélkül készítsek egy olan oldalt, ami kivételesen jól néz ki, és ezért töröm a fejem az SVG-n is. (szolíd animációkat is szeretnék)
Köszi szépen!
[Szerkesztve]Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
PazsitZ
addikt
-
tkazmer
addikt
1. azt szeretnéd, hogy egy képed legyen a háttér, és a rajta lévő szövegre kattintva lehessen továbblépni?
2.próbáld meg esetleg ezt betenni a fejlécbe:
<meta http-equiv=''Content-type'' content=''text/html; charset=utf-8'' />úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
total90
veterán
Hi!
Lehet rossz helyre írom,de akkor javítsatok ki légyszi.
Csinálgatok egy oldalt és egy képről lehetne továbblépni egy másik oldalra.Eddig minden OK.A képen egy írás lenne és az szeretném megkérdezni,hogy milyen progival lehet azt megcsinálni,hogy a képnek ne legyen háttere és csak az írás látszódjon?Szóval a háttérképen csak a szöveg látszódjon és arról lehessen továbblépni.
A másik problémám!
Valamiért nem ismeri fel a magyar betőket (ö,ő,ü stb.) pedig ezt használom :
<?xml version=''1.0'' encoding=''UTF-8''?>
<!DOCTYPE html PUBLIC ''-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//HU'' ''http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd''>
<html xmlns=''http://www.w3.org/1999/xhtml'' xml:lang=''hu'' lang=''hu''>
<head>
</head>
<body>
</body>
</html>
Tippek,vagy esetleg megoldás?Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
light01
tag
Helló.
Olyan gondom van,hogy szeretnék csinálni egy weboldalt.Én html-re gondoltam,mert olyat már csináltam.Csakhogy szeretnék belerakni fórum oldalt is meg azt is szeretném megcsinálni,hogy csak regisztrációval lehessen belépni (a fórum miatt szükséges ugye).Az lenne a kérdésem,hogy ezt meg lehet-e csináni html-ben és ha igen,hogyan?
Előre is köszi:light01 -
vancha2
aktív tag
Ha jól tudom, a PH!-n valamilyen javascript-el van megcsinálva. Mi lenne, ha az option elemre onclick-be ráraknál egy window.open-t?
Vagy mindegyik option-nak adsz egy id-t, és csinálsz egy olyan függvényt, hogy ha az XY id-val rendelkező elem ki van választva akkor meghív egy window.open függvényt. Suerintem ez így működne. -
gErYoN
tag
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy legördűlő lista valamelyik elemét kiválasztva betöltsön egy másik lapot a böngésző? Mint például itt a ph-n a hozzászólások száma, hogy pl 1-30 stb és akkor azokat tölti be.
-
törölt tag
Már máshol is olvastam hogy nem ajánlják a framesetes oldalt.Olyan két hete kezdtem el foglalkozni a weboldalakkal.Még el kell olvasnom pár könyvet.
Lehet inkább megcsinálom egy sorba a hivatkozásokat a többi oldalra,és az lesz az első vagy utolsó sor miden oldalon.
Hogyan lehet fix méretűvé tenni egy oldalt (egy egszerű framek nélküli oldal)? -
vancha2
aktív tag
válasz #24889344 #968 üzenetére
Azért változik a második szélessége, mert a frame-eknek ki kell tölteniük a böngésző teljes felületét. Egyébként nem ajánlom nagyon a framesetes oldalt, elég sok hátránya van.
Ha mindenképpen azt akarod , hogy keretes legyen,inkább használj iframe-t:
Csinálsz egy html oldalt, a bal oldalára megcsinálod a menüt, a jobb oldalára pedig beszúrsz egy beágyazott keretet. Ennek már tudsz a bőngészőtől független fix szélességet megadni. -
vancha2
aktív tag
De van olyan csak lehagyta az idézőjeleket:
<frame name=''menu'' src=''menu.html'' noresize=''noresize'' />
Csak akkor hagyhatjuk el és írhatjuk simán azt, hogy noresize, ha a weboldalt HTML4.01 alapján írjuk. Ő tag végén kirakta a / jelet, ez azt jelenti, hogy XHTML-t használ. XHTML-ben viszont az érték nélküli attribútumoknak mag kell adni értéknek magát az attribútumot. Egy példa:
HTML-ben:
<input type=''text'' disabled>
XHTML-ben:
<input type=''text'' disabled=''disabled'' />
[Szerkesztve] -
törölt tag
Kijavítottam erre:
<frameset cols=''180,800''>
<frame name=''menu'' src=''menu.html'' noresize=noresize >
<frame name=''main'' src=''main.html'' scrolling=''yes'' noresize=noresize >
Vlahogy mégsem működik a dolog,a menu.html fix méretű a másik viszont ahogy változtatom a keresőablak méretét úgy változik.
Mondjuk ez nem is olyan nagy probléma.Sokat kell még tanulnom. -
félisten
Sziasztok!
Van egy tárhelyem, és pár POP3-as postafiókom. A szolgáltató webmail-je működik, de ronda, és buta.
Létezik-e olyan webmail progi, ami az én fiókjaim tartalmát olvassa be, és jeleníti meg?
A szerverre sajna nem engednek alkalmazást telepíteni, ezért webről kellene futnia.
Tudnia kellene teljes HTML szerkesztést, háttérképpel, meg mindennel, és emellett beszélgetés szerűen rendezni az összetartozó leveleket. Emellett jó lenne a a megjelenését testre lehetne szabni, mondjuk CSS-el.
Jelenleg a Gmail-re van irányítva az összes fiók, de ha már korlátlan a tárhelyem a szolgáltatónál, akkor inkább ott tárolom a leveleket, mert hamar betelik a ~3Giga, törölni, meg nem akarok.
Egyáltalán megvalósítható a dolog, vagy inkább felejtsem el? Akár én is megírnám a progit, de előbb szeretném tudni, hogy simán webről elérhető-e egy POP3 fiók, és lehet-e HTML formázott leveleket küldeni ~20megás csatolmányokkal?
Még nem vágom a technikai hátterét ezeknek a dolgoknak, de programozni valamennyire tudok.
Köszi!Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
Kösz.
Príma
Van egy ilyen html kódom
<html>
<head>
<title>index</title>
<frameset cols=''180,*''>
<frame name=''menu'' src=''menu.html'' noresize=noresize >
<frame name=''main'' src=''main.html'' scrolling=''yes''>
</frameset>
</head>
</html>
A main.html oldalat is szeretném fix méretűre beálítani hogy különböző képernyőbeállításoknál ne essen szét az oldal. Ehhez kérnék segítséget.
PS:lesz még biztos jópár kérdésem. -
törölt tag
üdv
Volna egy kérdésem hogyan tudok html-ben több üres sort tenni a szövegbe? -
GeryPc
senior tag
kicsi off de Dreamweaver 8hpz keresek kézikönyvet ha vki tudna vmi linket ahonnan lehet szedni azt megköszönném
Ha fontos inkább telefonon keress! tel:70/530 4958 (h-p-ig 10-18 között) | http://www.gerypc.hu
-
törölt tag
válasz Louloudaki #957 üzenetére
Kösz
Egyenlőre csak szöveges weblapra gondoltam,úgyhogy html.Ha nem törik bele a bicskám akkor lehet idővel majd megpróbálok php -ban. -
Louloudaki
aktív tag
válasz #24889344 #955 üzenetére
hát az annak a függvénye, hogy mit akarsz az oldallal kezdeni. ha csak egyszerű szöveges weblap fotókkal, akkor html. de ha már pl regisztrációt akarsz, fórumot, stb, tehát a usereknek is van akciójuk, meg adatbázis kell sok adattal, akkor a php nélkülözhetetlen. vagy asp esetleg?
-
törölt tag
üdv
Csak egy kérdés.
Egy kezdő miben kezdjen el weboldalat szerkeszetni HTML ,PHP? -
félisten
Köszi szépen!
Cucka: Azt néztem, hogy a prohardver is PHP-ben lett elkövetve, és mégsem lassú ahhoz képest, hogy 200ezres napi látogatottsága van. Nekem a tizede sem lesz, úgyhogy jó ez a PHP, pláne, ha egyszerű.
A későbbi tervhez meg majd kitalálom a tutit, ha aktuális lesz.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Köszi a felhomályosítást!
Azt hiszem először PHP-ban próbálom meg, és ha nagyon lassú lesz, majd váltok.
Ha már itt tartunk, akkor megkérdezem, hogy miben érdemes megírni egy olyan oldalt (később), ami apró dolgok (szmájlik, háttéképek, mobilos cuccok, flash játékok, stb.) letöltésére való? Világszerte hírdetve lenne, és szerintem elég nagy forgalma lenne, mert minden letöltés ingyenes lenne, és csak az oldalon lenne reklám. A kis külyükből rengeteg lenne.
Erre mit érdemes használni? Előre nem tudok látogatottságot jósolni, de az adatbázis nagy mérete, és a letöltések, keresések nagy száma miatt kellene a hatékonyság.
Több dolgon is törtem a fejem, de persze még laikusnak számítok, ezért lehet, hogy hülyeség.
Először is arra, hogy nem a szerver végezné a weboldal generálását, hanem a kliens, mégpedig valami Flash-hez hasonló formában.
És valami olyan hatékony adatbázist találnék ki, ami ezt lehetővé teszi.
Az adatbázisnak minden sz*rt tartalmaznia kell pl egy szmájli esetén: szín, stílus, méret, animált, vagy nem, formátum, népszerűség, mivel kompatibilis, stb.
Ezen adatok egy része dinamikusan változnának persze.
Az ebbe fektetett idő, energia nem számít, mert ha jól számolok, akkor bőven visszajönne. Vagyis akármit megtanulok ennek a kedvéért.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
cucka
addikt
hogy a szerver tudja futtatni ez esetben a c++ kódot, ugye? - nem, te lefordítod a kódot és azt futtatja a szerver. de nagyon nem ajánlom c++-ban megoldani a dolgot, mert ezt a nyelvet pont nem erre találták ki.
A Coldfusion, és Perl erre a feladatra mennyire megfelelő? - előbbiről fogalmam sincs, hogy milyen. perl-ben egyszer készítettem egy egyszerű weboldalt, de soha többet nem szeretnék. nagyon körülményes és rettenetesen csúnya a kód.
említetted, hogy gyors oldalt szeretnél. nos, a scriptnyelvek valóban nem a leggyorsabbak, viszont ha normálisan írod meg bennük a programok (pl. nincs oldalletöltésenként sok adatbázis csatlakozás) akkor valószínüleg nem ez lesz a szűk keresztmetszet. -
cucka
addikt
válasz Benmartin #948 üzenetére
nézd meg az iwiw-et, azt is java-ban írták, és hát..
azért butaságot nem kéne írni. a java magasabbra skálázódik, mint mondjuk egy php, ergo olyan oldalhoz, mint az iwiw, pont hogy megfelelő. ettől még az előfordulhat, hogy
a) lassú a java kód amit írtak
b) összehányják magukat a szerverek az extrém terhelés alatt -
félisten
Köszi a választ, és a sötétség oszlatást!
Mostmár értem.
A célom egy stabil, villámgyors weblap készítése napi 5-10 ezer látogatónak.
Írod, hogy C++-ban is írhatom a dolgot. De arra azért figyelnem kell, hogy a szerver tudja futtatni ez esetben a c++ kódot, ugye?
Azért a lent írt nyelvekre kérdeztem rá, mert a tárhelykereső.hu oldalon ezek voltak feltüntetve. Gondoltam, ez azt jelenti, hogy a webtárhelyeket általában ezeket lehet futtatni.
Jól kombinálok?
Egyébként megfontolom a PHP-t. Talán tényleg túlbecsülöm a feladat nagyságát.
A Coldfusion, és Perl erre a feladatra mennyire megfelelő? Ezt már csak kíváncsiságból kérdezem.
Köszi!!
MOD: Benmartin: tényleg dög lassú, és instabil is, de gondoltam, hátha lehet ezt jobban is...
De egyáltalán nem ragaszkodom a Java-hoz.
Az ASP.net-es tárhelyek nagyon drágák, ahogy láttam. PHP meg mindenhol van szinte.
[Szerkesztve]Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
cucka
addikt
Nem tudom, hogy egy java oldal működik-e, ha a java script le van tiltva a böngészőben.
És egyáltalán milyen alternatíváim vannak? Gondolom java, PHP, perl, coldfusion a választék.
Mit javasoltok kompatibilitás (MAC, linux, egyéb böngészők), gyorsaság, egyéb szempontból?
azt hiszem, itt sötétséget kell oszlatni . az egy dolog, hogy te a szerver oldalon mivel oldod meg a feladatot, a kliens böngészőjébe azonban csak a végeredmény fog kerülni, azaz a html, css és javascript kód. ezért kb. értelmetlenek a kérdéseid, a szerver oldalon a programod html-t, css-t, javascriptet fog kiköpni magából, amit a böngészó jól megjelenít.
alternatívának van sokminden, tulajdonképpen bármiben írhatod a kódodat, akár c++-ban is. a java konkrétan ágyúval verébre egy ilyen oldalnál, leghamarabb php-val fogod megoldani a feladatot. c++ ismerettel nagyon könnyen tanulható nyelv, mivel szkriptnyelv ezért nagyon laza a szintaxisa, viszonylag hamar lehet vele oldalt készíteni és webre megfelelően gyors. (persze a java magasabbra skálázódik, de gondolom nem napi milliós nagyságrendű oldalletöltésre tervezed a cuccot) -
félisten
Sziasztok!
Egy dinamikus oldalat szeretnék létrehozni, amely több részből áll.
Először is egy cikksorozat lenne, ami az engem érdeklő témákról szó, ebben semmi extra nincs, max. annyi, hogy egy webes felületről szeretném a szöveget és a képeket feltölteni, és ennek segítségével szeretném a tördelést is megoldani.
Az egyes cikkekhez tartozni fog hozzászólási lehetőség, aminek moderálásához szintén szeretnék egy felületet.
Az oldal másik része egy galéria lenne, ahol csak én tölthetnék fel képeket, de úgy, hogy ha 300db képet nyomok fel a tárhelyre, akkor ne kelljen a képek listáját menuálisan szerkeszteni, tehát ide is jön egy felület, vagy feltöltő rész, ami a mappák és a képek adminisztrálását segítené. Ja, és persze a képekhez is lenne hozzászólási, és potozási lehetőség.
A képeket lehetne hozzászólások száma, idő, pontok, és mappa szerint is csoportosítani, és még egy rakás egyéb szempont alapján is.
További követelmény az oldallal szemben, hogy lehessen színsémákat választani. Csinálnék mondjuk 10 fajtát, amiből lehetne változtatni. Ezen kívül az oldal elrendezése is testre szabható lenne (kép alatt legyen a szöveg, vagy mellette, stb, stb.). Gondolom ezeket sütikkel kell megoldani.
A kérdésem az lenne, hogy melyik technikát javasoljátok az oldal megvalósítására. C++ programozásban van tapasztalatom, ezért a java oldal szimpatikus számomra. Azért is lenne ez jó, mert böngésző oldali java/ajax cuccokkal is tele lenne rakva az oldal, a megjelenés feldobása céljából, és így nem kellene kétféle nyelvet átrágnom.
Nem tudom, hogy egy java oldal működik-e, ha a java script le van tiltva a böngészőben.
És egyáltalán milyen alternatíváim vannak? Gondolom java, PHP, perl, coldfusion a választék.
Mit javasoltok kompatibilitás (MAC, linux, egyéb böngészők), gyorsaság, egyéb szempontból?
Köszi!
-
félisten
Üdv!
Két lehetőséged van: FLV, és SWF.
Vannak trükkök, hogy wmv, vagy MPEG-1 is lejátszható legyen, de ezek pocsék minőségűek.
Én is hasonló problémával küzdöttem, és én az SWF mellett döntöttem, pedig kifejezetten jó minőségű videót akartam lejátszani.
A Flash CS3-nak állítólag lesz normális WMV lejátszó pluginja (hamarosan).
Nem pont ide tartozik, de nem tudjátok pontosan hogy miylen codec az, ami a kevés mozgással, és egybefüggő felületekkel rendelkező videót a legjobb minőségben tömöríti?
A Vipmail oldalán láttam egy 3MB-os AVI (letölthető) videót, ami a password cserét mutatta be, és volt vagy 75 másodperc, és 1016x608-as volt, ha jól emlékszem és tökéletes minőségű, olyan, mint a töbörítetlen avi.
Aszem ez az: [link]
-
vancha2
aktív tag
Az ilyen lejátszók csak flv-t játszanak le. Csinálhatod még azt hogy a videót swf be konvertálod: [link], vagy az embed tag-el rakod be (ezt nem ajánlom)
Szerintem a legegyszerűbb flv-be konvertálni. Csak példaként, így néz ki a működő lejátszó: [link] és itt a videók menüpont
Videó konvertáló progik: [link]
[Szerkesztve] -
DJ.Gróf
aktív tag
Szeretnék csinálni egy olyan oldalt .ahol egy csomó kis videolejátszó ablak van,mindegyikben egy külön videóval ami persze csak akkor indul el ha play gombra nyomnak,vagy egy lista és egy videolejátszó ablak.
Avi-t szeretnék lejátszani benne. köszönöm. -
vancha2
aktív tag
Kb. 10 perc alatt össze lehet dobni: [link] (én is kipróbáltam )
Így csináld:
1. Csinálj a gyökérben egy tagboard mappát (soundman.extra.hu/tagboard)
2. Nyisd meg a config.php-t és írd át benne az adataidat (itt a legfontosabb az admin név és jelszó átállítása.) A fájlok elérési útvonalait ne állítsd át, az úgy jó. Majd később ha már működik akkor vacakolhatsz a színek beállításával.
3. Nyisd meg a htmlcode.dat fájlt. Itt keresd meg az alábbi sorokat:
- <link rel=''stylesheet'' href=''stylesheet.php'' type=''text/css''>
- <iframe name=''tag'' border=''0'' frameborder=''0'' width=''100%'' height=''200'' align=''center'' src=''display.php'' target=''_blank''></iframe>
- <form method=''POST'' action=''tag.php'' target=''tag'' name=''tagboard''>
- <input type=''button'' class=''xtra'' value=''Xtras'' OnClick=''popUp('insert.php')''>
Mindegyiknél írd át az elérési útvonalakat xy.php-ról tagboard/xy.php-ra pl:
<link rel=''stylesheet'' href=''tagboard/stylesheet.php'' type=''text/css''>
4. Másold fel az összes fájlt a már korábban létrehozott tagboard mappádba.
5. Ahova szeretnéd beilleszteni az üzenőfalat oda illesz be a következő kódot:
<?
include(''tagboard/htmlcode.dat'');
?>
De ezt csk php fájlba tudod beilleszteni. Ha html fájlod van, akkor htmlcode.dat fájl teljes tartalmát másold át a html kódodba.
6. Végül nyisd meg a soundman.extra.hu/tagboard/admin.php fájl. Állítsd be a szükséges dolgokat és kész.
Hogyha ez alapján sem érted, akkor már nem tudok segíteni...
[Szerkesztve] -
DJ.Gróf
aktív tag
A 2.-at sikerült beilesztenem!
-
DJ.Gróf
aktív tag
Tehát
1. a head-ba illeszd be ezt: <link rel=''stylesheet'' href=''tagboard/stylesheet.php'' type=''text/css''>
2. a kívánt helyre illeszd be ezt: <iframe name=''tag'' border=''0'' frameborder=''0'' width=''100%'' height=''200'' align=''center'' src=''tagboard/display.php'' target=''_blank''></iframe>
3. és ezt: <form method=''POST'' action=''tagboard/tag.php'' target=''tag'' name=''tagboard''>
4. és ezt: <input type=''button'' class=''xtra'' value=''Xtras'' OnClick=''tagboard/popUp('insert.php')''>
Ezeket kell berakni a html kódba.
File-ket feltöltöm és ennyi?
[Szerkesztve] -
DJ.Gróf
aktív tag
válasz --=Gefi=-- #930 üzenetére
Sikerült megcsinálnom!
Most chat -et szeretnék rakni az oldalra. [link] az elsőt vagy a másodikat ,de nem tudom ,hogyan tudnám elhelyezni őket.Remélem tudtok segíteni. -
--=Gefi=--
tag
Leírtam, hogy HTML forrásban megkeresed a FRAME kezdetű tag-et. Abba kell beleírni a noresize opciót. Egyébként HTML tanuláshoz: [link] , szerintem mindenképpen hasznosabb saját kézzel gyártani a forrást.
A háttérképben meg ott a válasz #921-ben. Css-hez is találsz leírást itt: [link]''Your life, your choice...''
-
DJ.Gróf
aktív tag
válasz --=Gefi=-- #928 üzenetére
Frontpafel csinálom, Szeretném beleírni inkább én a html kódba,akkor biztos jó lenne,csak nem tudom,mit kell.
Sajnos nem sikerült még mindig megoldanom ,hogy ne ismétlődjön nagyobb felbontásban a háttérkép -
--=Gefi=--
tag
Rajz eszköztár alapján te valamilyen weblapszerkesztővel csinálod. Arról fogalmam sincs, hogy ebben hogyan állítsd be . Viszont. Biztos van olyan ''fícsör''-e a proginak, hogy forráskód szerkesztése. Abban megkeresed a FRAME kezdetű tag-et, és belerakod a noresize szót. Ezzel elvileg fixáloda framek határait, és nem lehet majd őket mozgatni. Ha meg nem segít, akkor passzolok .
''Your life, your choice...''
-
Behindblue
csendes tag
Sziasztok! Tudna vki nekem segítenni abban, hogy hogyan tudnám feltenni egy kamera élő képét a honlapomra, hogy bárki, bármikor megnézhesse? Előre is köszi
-
DJ.Gróf
aktív tag
Van egy nagyon idegtépő problémám. Szeretnék keretet csinálni és két vonalal 3 részre osztani egy oldalt ,rajz eszköztárral probáltam ,de folyton elcsusznak a vonalak csak úgy maguktol ,rettentően idegtépő. Mivel csináljam meg ezeket ,hogy ne csúszkáljon el?
thx -
vancha2
aktív tag
Hűh, egy kicsit bonyolult a menü kódja, úgyhogy ne piszkáljunk bele...
Mi lenne, ha úgy csinálnád, hogy sortöréssel oldod meg. Ahol sortörést használsz, az alatta levő sorba csak egy mesterséges szóközt raksz: & nbsp; Így azt a sort takarja el, amiben nincs semmi.
Tudom, nem a legjobb megoldás, de amig nem találsz ki mást...
[Szerkesztve] -
-
DJ.Gróf
aktív tag
válasz --=Gefi=-- #917 üzenetére
Lenne még egy olyan problémám,hogy 1024-re optimaizáltam a lapot,de 1280-as felbontásban elkezdi kettözni a képet. Ugy szeretném ,mint a ph-n pl ,hogy üres fehér hely legyen mellete.
www.soundman.extra.hu 1280-ban látszik mi a gond. -
drakhel
csendes tag
hali. hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a pop-up menümben, ha az egyik gombnak a szövege tul hosszu, akkor ne fusson ki a gombból, hanem a gomb végénél új sorban folytassa? amúgy dreamweaverben csinálom.. előre is köszi!
-
--=Gefi=--
tag
Rengeteg fajta megoldás létezik. Sima HTML-el csak a webszerver segítségével tudod megoldani. Ha ez Apache, akkor a htaccess használatával. Keress rá Googleben. Ha dinamikusan akarod megoldani, akkor form és php+cookie-k, vagy akár php+mysql használatával is lehet. Rengeteg leírás van erre a weben, szintén a Guglit tudom ajánlani.
''Your life, your choice...''
-
DJ.Gróf
aktív tag
Tudjátok ,hogyan tudán felhasználónévvel és jelszóval védeni például a képeim,azaz egy html oldalt.
[Szerkesztve] -
DJ.Gróf
aktív tag
Flash animációkat lehet letölteni valahonnan?
-
DJ.Gróf
aktív tag
válasz Louloudaki #910 üzenetére
Megpróbálom a xarat ,látom integrálja magát a frontpage-be. köszi
-
vancha2
aktív tag
Itt nagyon sok féle lenyíló menü van, nézz körül: [link]
Háttérzenét HTML-el nem tudsz berakni, mert nincs hozzá tag (a FrontPage által használt bgsound tag nem szabvány, a MS talált ki ). Szerintem inkább valamilyen flash lejátszót használj. Én ezt használom: [link]
Ha valami nem megy, akkor szólj...
[Szerkesztve] -
DJ.Gróf
aktív tag
Egy lenyíló menüt is szeretnék,ha tudtok olyat! köszönöm
-
DJ.Gróf
aktív tag
Frontpage-el szerrkeztem a honalpom és van egy olyan funkció ,hogy háttérzene. Explorere szól is ,de hogyan tudom elérni,hogy firefox alatt is menjen? Firefoxra szeretném elsődlegesen optimalizálni. köszönöm
-
shev7
veterán
-
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok!
Bocs a hülye kérdésért, de mi az a WTF ? valamilyen formátum? Milyen?
Mire használják?!
Én nagyon nem értek ehez!
Előre is köszi a felvilágosítást az okosoknak!
Ja azt nem tudtam témába vág e(?) és ha igen mennyire?
[Szerkesztve]D°°ci
-
akom
őstag
válasz DeltaPower #901 üzenetére
Kösssz !
-
DeltaPower
addikt
[link]
itt le van írva a megoldás. sajnos az fsockopen a legtöbb ingyenes tárhelyen tiltott függvény. aki tud olyat ahol nem, szóljon"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest