Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
drakhel
csendes tag
hali!
azt szeretném kérdezni, hogy hogy tudom azt megcsinálni hogy ha egy cellában a szöveg ''túlcsordul'', akkor ne nyuljon meg a cella, hanem egy görgető sáv jelenjen meg a jobb szélén, és ne az egész oldalt lehessen görgetni, hanem csak az adott cellát..
elöre is köszönöm! -
-
drakhel
csendes tag
hali. hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a pop-up menümben, ha az egyik gombnak a szövege tul hosszu, akkor ne fusson ki a gombból, hanem a gomb végénél új sorban folytassa? amúgy dreamweaverben csinálom.. előre is köszi!
-
drakhel
csendes tag
hali!
lenne egy kis problémám dreamweaver 8-al.. nem enged beilleszteni sem flash movie-t sem layert! nem tudom mért, mert eddig semmi baj nem volt.. layer beillesztésnél például ezt a kódot irja:
<title>
<MMString:LoadString id=''insertbar/layer'' />
</title>
<!-- Copyright 2000, 2001, 2002, 2003 Macromedia, Inc. All rights reserved. -->
de ezen kívül semmi nem történik. nem jelenik meg sem a layer se semmi..
kérlek segítsetek, mert sürgős lenne!
(egyébként teljes változat..) -
drakhel
csendes tag
hali!
weblapszerkesztés közben az alábbi problémánál elakadtam. létrehoztam egy 1x4-es table-t, aminek a bal szélső cellája további 7 sorra van felosztva, és ott minden cella egy gomb lenne.. a probléma az, hogy a két középső cellában lenne a szöveg, viszont ha azok hosszabbak lefele, mint a gombok, akkor a gombok celláit hozzájuk igazítja és széthuzza őket, de én azt akarom, hogy azok mindig ugyanakkorák legyenek.. (a cellák és a table height-ját üresen hagytam, hogy mindig olyan hosszuak legyenek, amennyi szöveget tartalmaznak)
hogy lehetne ezt megoldani?
előre is thx! -
drakhel
csendes tag
válasz Louloudaki #884 üzenetére
thx! -
drakhel
csendes tag
hali!
azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet egy weblapra a legegyszerűbben órát és naptárat betenni?
előre is thx! -
drakhel
csendes tag
lol rájöttem..
képzeljétek a java gomboknál véletlenül egy 3000-es értéket rossz helyre irtam
mert be akartam állítani h a pop-up menü 3000 millisec-ig legyen látható de rossz helyre irtam! ugy jöttem rá h amikor megnéztem a lapot preview-ban akkor jó volt, mert az az IE leblokkolta a javát mint Active-X vezérlőt.. amint feloldottam az oldal hossza kb 4-szer akkorára nőtt lefele.. innentől kezdve tudtam h csk a javában lehet a gáz
huh de ügyes vagyok mi? gondoltam veletek is megosztom ezt a remek eseményt... -
drakhel
csendes tag
válasz Louloudaki #854 üzenetére
igen írt, de igazából én szeretném megcsinálni..
amugy azt a problémát már orvosoltam, most viszont előlállt egy ujabb.
ujra csináltam ugyanis az egészet, de valamiért az oldal lefele igy kb 4szer olyan hosszu mint amilyen amilyennek lennie kéne és nem tom mért, pedig beállítottam a méreteket..
itt a cím: praet-zrt.atw.hu (tudom, a nyitó oldali kép nincs feltöltve..) -
drakhel
csendes tag
hali!
épp egy weblapot készitek, de sajnos elakadtam. van egy menüm, aminek további felugró (pop-up) almenüjei vannak. azt szeretném, hogy ezeknek az almenüknek az egyes itemjei mögött vmi egyedi kép legyen háttérnek, de nem tom h kell a fő menünél még meg tudom csinálni (cellák hátterét beállítom), de az almenüknél ezt már nem lehet
kérlek segitsetek! -
-
drakhel
csendes tag
válasz #57018880 #794 üzenetére
amúgy ezzel régen is volt bajom h nem akart középre rakni dolgokat.. csak az még a frontpage-es korszakomban volt (az is microsoft.. ez érdekes)
amugy meg próbálom azt h 1000px-es kép aztán nem a kép maga lesz a link hanem vmi láthatatlan objektumot teszek a pajzsra és az lesz az... erről mit gondolsz? -
drakhel
csendes tag
-
drakhel
csendes tag
válasz #57018880 #788 üzenetére
nah most sztem ugy csináltam, de mosse jó! amugy sztem azért mert a tábla maga az középen van, csak a kép a cellában nincs középen!
jah és kitöröltöm a belógó <-t (remélem jó helyről )
szerk: most még a kép paramétereihez is betettem egy align=''center''-t de semmi változás
[Szerkesztve] -
drakhel
csendes tag
válasz #57018880 #784 üzenetére
nah gave most nézd meg az atw-set ott a vizjel
csak be kellett irni vmi szöveget...
de akkor a kezdőoldalon h csinálkjam ezt a center-ezést mert nem tom h pontosan hova irjam be
jah és nézd már meg lécci h a gombok müködnek szal pl a partnereink-nél rá tudsz-e menni a bankok-ra.. előre is thx!
[Szerkesztve] -
drakhel
csendes tag
válasz #57018880 #780 üzenetére
nah ezt mondom.. de neked a második oldalon még a vizjel sincs ott:S a gombok meg ugy csusztak el h pl rámész a partnereink-re akkor már nem tudsz rámenni pl a biztositok-ra mert eltünik a pop-up... azért mert ilyen rés van a gombok között:S de neked legalább arany színű a border...
-
drakhel
csendes tag
válasz #57018880 #778 üzenetére
nah az a vizjel háttér ott egy táblának van adva (vagyis inkább cellának) mert ugy van az egész hogy a gombok és a vizjel egy táblán vannak.. a gombok egy cellában a vizjel pedig egy másikban.. (egy sima egy soros, két oszlopos tábla..) de igazából csak vertikálisan van elcsuszva mert látid alul ujra kezdődik a kép (legalábbis remélem h neked is ugy mutatja..)
de az a durva hogy ha explorer-ben nézem akkor a kezdőoldalon (index.html) a kép a balszélen van, ha operában akkor meg középen :SS
jah és a főoldalon (fooldal.html) az alul lévő szöveget én arany szinü keretbe tettem (stzal a táblánnak a borderei arany szinüek)
áá de idegesitő
szerk: a visibility-s dolgok a pop-up menükre vonatkoznak, amik szintén elcsusztak:S
[Szerkesztve] -
drakhel
csendes tag
válasz #57018880 #775 üzenetére
nah feltöltöttem uw.hu-ra, itt a cím: praetor-test.uw.hu
de nagyon meglepődtem, mert a kezdőoldalon akép középen van amit nekem a az explorer nem ugy mutatott amikor a gépen nyitottam meg.. és a vizjel is ott van!
viszont most meg a pop-menünél elcsusztak a gombok:
ez lehet h azért van mert az uw.hu betesz egy bannert felülre? (ja és a vizjel is elcsuszott, az aul lévő szöveg pedig eredetileg egy aranyszinű keretben volt) -
drakhel
csendes tag
válasz Louloudaki #770 üzenetére
többé-kevésbé.. programozni csak egy nagyon minimális szinten..
a táblának amugy nincs háttérszín beállítva, csak az oldalnak. ékezetes karaktereket nem használok fájlneveknél.. attól tartok h lehet h annyit javitottam már az oldalon meg törölgettem jobbra-balra hogy lehet a kód már teljesen össze-vissza van és azért nem tölti be
amúgy itt van az arra vonatkozó rész (+/- 1-2 sor):
<p> </p></td>
<td background=''vizjel_hatter.jpg''><div id=''onbizt'' onmouseover=''MM_showHideLayers('onbizt','','show')'' onmouseout=''MM_showHideLayers('onbizt','','hide')''> -
drakhel
csendes tag
hi all
most a következő probléma állt elő: dreamweaverben az egyik table-nek betettem egy képet háttérnek, ami a progiban meg is jeleneik szépen, de ha browserben nézem nem. ennek mi lehet az oka?
előre is thx -
drakhel
csendes tag
válasz Louloudaki #765 üzenetére
az a baj h van felül egy üdvözlőszöveg és az alatt lenne a kép.. de nem rakja be középre sehogysem
-
drakhel
csendes tag
hali!
egy elég egyszerű problémám lenne. dreamweaver-ben készítek honlapot, és azt szeretném megoldani h a lap közepén legyen egy kép amire kattintva bejön az oldal. a problémám az lenne h a kép nem középen hanem bal szélen van úgy próbáltam megolani, hogy létrehoztam egy table-t ami pont akkora mint a kép, aztán abba tettem egy ugyanakkora image placeholder-t amibe betöltöttem a képet. a table-nél beállítottam hogy horizontálisan center legyen, és ennek hatására a progiban télleg középre megy a kép, a browserben viszont nem! hogy lehetne ezt megoldani?
előre is thx!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest