Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CarrGomm
aktív tag
Én úgy látom, hogy ezt Dreamweaverben külön nem tudom állítani. Van egy alapértelmezett karakterkódolás, ha új fájlt kezdek abba íródik. Ha viszont később átállítom a charset-et és mentem akkor abba menti le, viszont az ékezetek utólag olvashatatlanok lesznek. Csak ha újraírom eleve abban a kódolásban, akkor lesz jó. Úh azt a pár szót újra kell írnom szerintem, ha fel akarnám tenni ATW-re.
-
CarrGomm
aktív tag
Átírtam, kipróbáltam, de így sem jó.
Most ha simán átírom a charset-et és lementem, akkor viszont alapból a html fájlban sem lesznek jók az ékezetek és feltöltve ATW-re sem javult meg. Lehet újra kellene írnom az ékezetes szavakat, hogy ebben a kódolásban jók legyenek (újraírva az ékezetes szavak működnek)? Konvertálni nem lehet?[ Szerkesztve ]
-
CarrGomm
aktív tag
Gondoltam, hogy ez lesz a gond, mert ahogy írtad az előző válaszodban, megnéztem a forráskódot és ott láttam, hogy más a karakterkódolás (charset=iso-8859-2), mint az enyém és ekkor vettem észre, hogy frame-es szerkezetű az ATW, amit ha jól tudom nem lehet kereshetővé tenni, vagyis nem sokat ér.
A freeweb pl ilyen szempontból jobb, de ott amikor teszteltem egy oldalt amin kép se volt semmi, csak pár mondat, iszonyat sokat vártam mire betöltötte, ha egyáltalán betöltötte. Ja és az php volt és nem működött a mail funkció, úh az meg ezért nem jó.Szóval nincs valami minőségi ingyenes webszerver, amin működik normálisan a php + mysql (ezek csak később kellenének), nem frame-es és mindezek mellett gyors és megbízható?
Mert folyamatban van egy saját honlap megépítése, amit be akarok hirdetni, google-ba betenni stb és az sem lenne baj ha meg is tudnák nézni , nem úgy mint néha a freewebet.
? -
CarrGomm
aktív tag
Ok, szóval így néz ki a dolog.
Megnéztem egyébként, Dreamweaverben a beállításokban is unicode - UTF-8 van beállítva mint alapértelmezett kódolás. Szóval elvileg ebben is van lementve. Amúgy ha simán vinyóról nézem firefoxban mondjuk, akkor nincs ilyen probléma, úh lehet a szerveren történik valami, aminek nem kellene.
Ja egyébként mellékesen megjegyzem nem az én oldalam lenne, meg lehet senkié, csak afféle gyakorlás, csak azért mondom mert milyen webprofi az, aki ezt sem tudja megoldani? És még valami, sajnos csak a legfrisebb böngészőkben megy - nem rég vettem észre - úh van még mit dolgozni rajta, hogy a régi explorer is meg tudja jeleníteni normálisan. De ha már itt tartunk tud valaki mondani olyan programot, amivel le lehet tesztelni régebbi böngészőkben is a megjelenést. Az IETester-t ismerem (kb két hete), de asszem IE 7-et alig akar megnyitni, meg különben se tudom, hogy ebben meg lehet-e bízni.
De az ékezetes gondok elsőbbséget élveznek most a probléma megoldásban!
Kösz! (Létezik valami jobb ingyenes tárhelyszolgáltató egyébként, amin nincs mondjuk reklámcsík, vagy nem frame-es szerkezetű?)[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
Blokkolt uj ablaknak sikerült azóta megcsinálni.
De akkor ez amit te írsz akkor átírányítja?
Azzal sokkal jobban festene."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
sz.j
nagyúr
Kipróbáltam és jó lett.
Köszönöm a segítségedet!
Viszont nem teljesen értem ezt a "summary="xxx"" tag-ot ..., mert van két honlapom amiknél nincs summary és a HTML Tidy nulla hibát írt rá, valamint a w3c validnak minősítette mindkét oldalt....
Vajon ezeknél az oldalaknál miért nem hiányolta a summary-t a HTML Tidy vagy a w3c ...?[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
És a summary-hez kerülő szöveg bármi lehet, vagy esetleg van valami "előírás"?
Ez így jó lenne:
<table style="border-style: none; height: 513px; width: 986px;" cellpadding="0" cellspacing="0" summary="proba">Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
-
:-I
tag
Beraktam, de még mindig nem jó. Nem értem. Próbáltam úgy is, hogy a <meta charset="utf-8">-et átírtam ISO-8859-2-re, de úgy sem jött be.
"A férfiak, érthető okokból, nem akarják nézni a hüvelygomba-krém, nedvszívó szárnyasbetét, változókori inkontinencia és hüvelyszárazság reklámokat." by Csemike
-
biker
nagyúr
szerintem marhára ugyanakkora a kód.
ne akarja már megmagyarázni senki, hogy a
<div class="akármi"></div>
olyan marha kisebb mint a
<td class="akármi"></td>
mert eleve ez kisebb 2 karakterrel.
a táblák mezőinek adsz ugyanúgy css-el színt, hátteret, a a div-ek is benne vannak fő konténerben, azok a rendre még főbb konténerben, ezek megfelelői a tr elemek és a td elemek.
Konkréten rendre van a body-nak egy box, amiben elehlyezed a hasábokat boxokban, a fejlécet boxban, azon belül boxokban a tartalmat, ez nem lesz kisebb semmitől a table megoldástól. +- 5%Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
cucka
addikt
Jogos, de ettől függetlenül mondvacsináltnak érzem az érvet a forráskód méretével. Egyszer érdemes lenne készíteni egy összehasonlítást, szerintem pár % lehet a különbség a div-es megoldások javára.
(#2610) DeltaPower
Tudom, vannak esetek, amikor div-ekkel egyszerűbb a megoldás, nyilván ilyenkor én is ezt preferálom. Pusztán annyit mondok, hogy a div-es vagy táblázatos formázásnak egyaránt vannak előnyei és hátrányai, ezért célszerű mindig a legegyszerűbbet és leginkább logikusat használni. (Ellentétben a css huszárok ajánlásával, miszerint a táblázat per def. rossz és mindenre jobb, logikusabb megoldás a div-ekkel történő formázás)[ Szerkesztve ]
-
Gergello
addikt
Jó. Másutt kódban is az ékezetes karakterek látszanak pedig ugyanaz a karakterkészlet. Hogy van ez akkor?
Itt van két példa:
http://korutihajstudio.hu/rolunk.html
http://szerszamportal.hu/[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest