- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
littleNorbi
aktív tag
Egy olyan számláló kéne ami minden nap 00:00 órakkor lenullázódik, és az aznapi látogatók számát egy tct fájlba menti...
-
L3zl13
nagyúr
válasz
inferno08 #397 üzenetére
Hogy adod meg, hogy küldje el?
<form method=''post'' action=''mailto:neved@mailcimed.hu'' enctype=''text/plain''>
Ha igen, és hibát dob, akkor a sját gépeden (nem a szerveren) van gond a beállítással, mivel ez a megoldás mindig a kliens gépen beállított default levelezőprogramot hívná meg. -
inferno08
csendes tag
Sziasztok!
Kérdőívet szeretnék beszúrni egy honlapra, amit meg is tettem, de nem tudom, hogy az eredményeit hogyan tudom letárolni magamnak, mert a honlapon hibaüzenetet ír ki, miután azt adom meg a html-ben, hogy küldje el az e-mail címemre. -
vakondka
őstag
válasz
littleNorbi #394 üzenetére
Ha beírod a Google-ba hogy php mail form, akkor 179 millió találatot ad...gondolom az elég
-
paramparya
őstag
válasz
littleNorbi #394 üzenetére
form-ot kell készíteni...
Gondolom ezt a képet egy létező oldalról mentetted le, ott van a kódja is, csak ki kell másolni. Az már más kérdés, hogy milyen scriptnek küldöd el, és mit csinálsz vele -
littleNorbi
aktív tag
Ilyet hogy lehet benyomti az oldalra ???
-
Certee
senior tag
válasz
szd@root.hu #381 üzenetére
Ha elakadsz a Flash-ben akkor van topikja is: [link]
-
Tyrael
senior tag
válasz
szd@root.hu #383 üzenetére
http://www.htmlhelp.com/reference/html40/special/map.html
Tyrael -
adik
őstag
hogy tudok egy html táblázat egy darab cellájába görgőt tenni?
-
skera
tag
válasz
Én a helyedben szétdarabolnám a képet, de ha mindenáron ilyen koordinátás megoldást akarsz, akkor ott a Drémvévőr (Dreamweaver)
-
szd@root.hu
tag
válasz
UP!
-
szd@root.hu
tag
Sziasztok!
Olyan progi kéne nekem ami kódok nélkül tudja a ''kliens oldali térképek'' szerkesztését.
Pl.: Van nekem egy képem amin van egy monitor. A monitoron képernyőjén van egy kép amin több link lenne. Mivel nem akarom megvágni a képet ezért a képen, az elérni kívánt link(kép) koordinátáit kell megadnom. Ha ez meg is van, akkor is még a HTML-kódokkal kéne vesződnöm. Ezt nem akarom.
Szeretnék egy olyan HTML szerkesztőt (vagy hasonlót) ami ezt könnyebben tudja.
Ismer vki ilyet -
paramparya
őstag
válasz
szd@root.hu #381 üzenetére
Flash-t a Macromedia Flash programmal tudsz készíteni (ami azóta már Adobe termék lett
)
[link] -
szd@root.hu
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan progit amivel egyszerűbb cuccokat lehet csinálni (flash). Mindenképpen legyen dinamikusan mozgó.
Van ilyen?
Ismertek ilyet?
U.i.: Kezdő vagyok ám! -
cucka
addikt
válasz
szd@root.hu #378 üzenetére
szerintem erre gondoltál [link]
-
szd@root.hu
tag
Sziasztok!
Még 1 kérdésem lenne!
Van nekem egy elég nagy képem, és a képen belül több hivatkozási pontot szeretnék csinálni (a kép kül. pontjain). A kép vágásával, majd a szerkesztőn belüli (újra) összeillesztéssel már próbálkoztam, de időigényes és nem pontos.
Hogyan tudom ezt legkönnyebben elérni (a hiv. pontokat ''behatárolni''/elehelyezni)?
U.i.: Ha más prog. kell hozzá akkor pls írjatok egy javaslatot is!
Köszönöm! -
emitter
őstag
válasz
szd@root.hu #375 üzenetére
-
szd@root.hu
tag
Sziasztok!
Frontpage-ben szerkesztek egy (új) weblapot.
Kérdésem:
Ha csinálok egy hivatkozást és még nem kattintok rá, akkor szeretném ha kiírná a segédletet (hozzá írt megjegyzést). Amint ráviszem az egerszet azonnal rakja a mutató mellé a kis megjegyzés dobozt és ha a hivatkozáson belül odébbviszem a mutatót akkor a megjegyzés is menjen mellette.
Hogyan lehet ezt megcsinálni?
Szép napot! -
littleNorbi
aktív tag
Flash-re hogy lehet hyperlinket berakni, amit beillesztek pl. html-be ?
-
littleNorbi
aktív tag
De biztos lehet, csak nem tom hogy...
-
norbiphu
őstag
válasz
littleNorbi #368 üzenetére
Ha te csináltad a flasht akkor macromedia flashben kell beállítanod. Ha nem te csináltad akkor sehogy nem tudom átalakítani..
-
jano007
csendes tag
Sziasztok!
Használt valaki PHP NUKE-t?
Az lenne a problémám, hogy leszedtem hozzá egy új skin-t de nem tudom felrakni rá, mert valamilyen hibát ír ki.
üdv
Janó -
littleNorbi
aktív tag
Hogy bírom azt beállítani, hogy a flash-nek is, ebben az esetben felhős háttere legyen ?
-
vakondka
őstag
válasz
littleNorbi #366 üzenetére
akkor bocsi
...lehet, hogy a frontpage volt a bűnös
-
vakondka
őstag
válasz
littleNorbi #361 üzenetére
A prohardver átkonvertálta a tag nyitó és záró <> jeleket az iframe előtt és után.
Ha ezeket kijavítod és még az index.html-t is idézőjelbe teszed, lehet hogy jó lesz
hoppá, úgy látom már más is válaszolt...
[Szerkesztve] -
skera
tag
válasz
littleNorbi #361 üzenetére
A prohardver fórummotorja a nyitó- és záró kacsacsőröket átírja
& lt; és & gt;>-re. Írd át azt a forrásban, továbbá az src paraméternél az index.html-t tedd idézőjelek közé.
[Szerkesztve] -
littleNorbi
aktív tag
Vmi nem megy:
[link] -
skera
tag
válasz
littleNorbi #359 üzenetére
<iframe [param1]...[paramN]>szoveg</iframe>
ahol
param1 - N: az iframe tag paraméterei,
szoveg: Az az általad beírt információs szöveg, ami kizárólag a régebbi böngészőkkel rendelkezőknek fog megjelenni. Pl: IE3, NS5, stb.
Főbb paraméterek:
src: Az az oldal, amit be akarsz tölteni iframe-be.
width: Az iframe szélessége
height: Az iframe magassága
Példa:
<iframe src=''banner.html'' width=''468'' height=''60''>Nem jó a böngésződ! Használj újabbat!</iframe>
* A betöltendő oldalnál az igényes és megfelelő megjelenítés érdekében minden oldalszegélyt (topmargin, leftmargin, stb...) állíts nullára!
-> Mindezt inkább stíluslappal javasolt megoldani!
Remélem erre gondoltál...
[Szerkesztve] -
littleNorbi
aktív tag
Hogy lehet iFrame-eket csinálni ??? Pl. Web Page Maker segítségével...
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Én most kezdtem weblapokkal foglalkozni, és egy egyszerű oldalt szeretnék csinálni. A lényeg hogy legyen bal oldalt egy menüsáv. Nem kell semmi animálás, vagy ilyesmi, csak jól, igényesen nézzen ki. (persze ha nem bonyolult az animálás akkor lehet az is). Meg ha megnyitok egy oldalt a menüből, akkor az a következő oldalon fa struktúra szerint rendeződve látszódjon, vagy valami ilyesmi. Dreamweaver-ben dolgozom. Meg tudnám csinálni úgy, hogy kis téglalapokat rjzolgatak, majd linkeket helyezek bele, majd a hátteret kiszinezem, de biztos lehet ebben a programban valami igényesebb dolgot is összehozni (design felületen).
Köszi!
[Szerkesztve] -
Tyrael
senior tag
ha nem muszaj, ne eroltesd.
persze lehet, hogy ez csak regi/rosz beidegzodes, de en nem hasznalok weben se ekezetes fajlneveket, se ekezetes valtozoneveket(PHP-ben).
amugy arra figyelj, hogy mig windows-on a Valami.html elerheto valami.html-kent, addig linuxon a Valami.html a valami.html es a valami.HTML nem ugyanazt a fajlt jelentik.
Tyrael -
vakondka
őstag
...szerintem is...vagy dreamweaverből hozta létre a flash fájlt is és mivel még nincs kigenerálva ''megnézéskor'' egy temporary mappába másolódik minden és ott működik.
...viszont ott, ahol az eredeti html fájl van, ott még nincs benne a .swf fájl...
szal, ha balraperjeleket látsz a swf fájl linkjében, akkor ott van a kutyus elásva -
Jarod1
veterán
Sziasztok,
Próbálok létrehozni 1 weblapot, de Flash animáció nem jelenik Meg , Macromedia Dreamweaver el készítem, és van 1 olyan opciója hogy megnézés böngészővel, és azzal megjeleni de ha totalcommanderben nyitnám meg ugy nem.. valakinek ötlete? -
Cartoza
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy Frontpage+el csináltam egy weboldalt, ahova képek lettek beszúrva. Na már most Internet Explorer nem jeleniti meg a képeket, viszont FireFox-al rendesen megy. Ilyenkor mit lehet tenni hogy Explorer-el is rendesen fusson a weblap?
ötleteket előre is köszönöm
üdv:
Puhi -
rdi
veterán
válasz
(Kolombusz) #335 üzenetére
framek ?
-
válasz
littleNorbi #337 üzenetére
Egy PHP-s feltöltőre van neked szükséged:[link]
-
littleNorbi
aktív tag
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy a saját weboldalamra bárki feltölthessen képet ftp kliens nélkül, tehát ez úgy működne mint a képfeltöltés.hu ?
-
Tyrael
senior tag
igen, de ha kesobb bele kell raknom egy plusz vizsgalatot (pl. elejen kifelejtettem vizsgalni hogy be van-e jelentkezve, vagy milyen hosszu az altala beirt jelszo, stb)
akkor hiaba tabulalom a kodot, eltart egy ideig, mig megtalalom, hogy a lezaro }-t hova tegyem.
de pl. a pspad minden idezo/zarojelbol 2-t szur be alapbol.
Tyrael -
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Egy nagyon egyszerű dolgot szeretnék kérdezni.
Szeretnék görgetősávokat késziteni a honapomhot. Arra gondoltam, hogy oldalt lenne egy külön hely, amiben görgetni lehet, ez minden html lapon megjelenne, és csak mellette lenne a tartalom.
A másik. Flashben rajzoltam egy gombot, hogy tudnám ezt használni html-es oldalon? -
G.I.JOE
senior tag
================================================================
<SCRIPT type=''text/javascript''>
<!--
function szin()
{
..??????..
}
// -->
</SCRIPT>
...
...
<input type=''radio'' checked=''checked'' name=''nemzet'' value=''ame'' onclick=''szin()''>
<input name=''gomb'' type=''button'' style=''background-color: #ca2310;'' value=''piros''
================================================================
Hi!
Van egy ilyesmi cuccom, ami itt fent van. A szin()-nel hogyan tudom változtatni a ''gomb'' nevű gomb színét?
Köszönöm! -
Tyrael
senior tag
notepadnak van egy oriasi hatranya:
nem sorszamozza a sorokat, es nem lehet benne adott sorra ugorni.
de ha megnezned pl. az altalam ajanlott programot, akkor latnad, hogy ez nem egy point & click frontpage, hanem egy syntax highlight-os, minden joval megaldott text editor.
Teccikerteni?
Tyrael
[Szerkesztve] -
Yeti910331
aktív tag
Ok. THX.
-
Tyrael
senior tag
PSpad
aki nem ismeri probalja ki, eleg sok mindent tud:
http://www.pspad.com/en/pspad.htm
Tyrael -
skera
tag
Nekem a Zend Studio is nagyon bejött, PHP-s és sima, statikus oldalfejlesztésre is alkalmas, és Linux alá is megcsinálták.
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
Ha WYSIWYG módszerrel akarsz szerkeszteni, akkor egy macromedia dreamweaver-rel többet tudsz kezdeni...
-
skera
tag
válasz
Yeti910331 #318 üzenetére
Jujj, hát kezdésnek éppen elmegy, de egy komolyan oldalt nehezen tudnál alkotni...
-
Yeti910331
aktív tag
Helló!
Én még tejjesen kezdő vok. Milyen weblapot tudnék összehozni így World 2000-el? -
Chandler
senior tag
aha phx all
tanulgatom -
BLiNk3r
senior tag
válasz
Chandler #313 üzenetére
A CSS (Cascaded Style Sheets) egy leírónyelv, melynek segítségével különböző stíluslapokat hozhatsz létre és ezeket beágyazhatod a HTML kódba.
Ezek a stíluslapok befolyásolják az oldal megjelenését: meghatározhatod velük, hogy az egyes HTML elemek mekkora méretben, milyen színnel jelenjenek meg. -
Chandler
senior tag
válasz
paramparya #312 üzenetére
css az mi? egy program?
es html ugy erted hogy notepaddal tanuljam meg vagy vmilyen progival?
[Szerkesztve] -
Chandler
senior tag
válasz
paramparya #310 üzenetére
aha köszi
és hol kezdjem el?
meg majd kesobb a php is megakarom tanulni... -
paramparya
őstag
válasz
Chandler #309 üzenetére
Hát, a statikus (mint a nevéből látszódik) olyan lesz mindig, ahogy megcsinálod, hacsak bele nem nyúlsz a kódba, akkor úgy marad.
A dinamikus ezzel szemben különböző okokból kifolyólag folyamatosan változik (lásd. prohardver pl., fórumba bejegyzések kerülnek, cikkek, tesztek jelennek meg, stb.)
Szóval dinamikusnál programozni is kell, tehát azt akkor valószínűleg egyelőre hagyjuk
Akkor marad a html/xhtml (utóbbi szinte ugyanaz, mint az előbbi, csak szigorúbb, ha megnézed pl. ennek az oldalnak a forrását, akkor xhtml-t látsz). CSS a megjelenést szabályozza (természetesen anélkül is lehet, de jóval tágabbak vele a lehetőségek).
Lehet viszont minden ilyesmi tudás nélkül is weblapot szerkeszteni, akkor a szerkesztő generálja neked a kódot (mert az van mögötte, akárhogy is csinálod), és úgy készíted, mintha szövegszerkesztőben dolgoznál.
Viszont mindenképp' fog kelleni hozzá némi html háttértudás, legalább hogy átlásd.
Ha gondolod, angol nyelvű anyagom van hozzá jó sok.... -
Chandler
senior tag
válasz
paramparya #308 üzenetére
köszi
de kezdjük ott hogy ez mit jelent: ''Dinamikusat akarsz (php, jsp, asp, stb.), vagy statikusat (html, xhtml, ...), akarsz-e css-t használni (ami hasznos ) ... ?''
mit jelent ez az egész? mondom én abszolút kezdő vagyok... -
Chandler
senior tag
hi
szerintetek milyen progival kezdjek?
teljesen kezdo vagyok, de megszeretnek tanulni weblapot kesziteni...
kell e valamilyen konyv esetleg? ha igen melyik???
elore is thx -
Ery
tag
kisebb képek
-
Ery
tag
Köszönöm szépen!
''fényujságra'' valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!